2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Smartbook Surfer 7" bemutató - teszt

Grüße aus Deutschland! Megfizethető androidos nettábla bajor módra!

[ ÚJ TESZT ]

Előszó

Könnyű, érintőképernyős, hordozható számítógépek már jó ideje a piacon vannak. Ezek volnának a UMPC készülékek, azaz ultra hordozható személyi számítógép. Ezek mindegyike Windows-t futtatott, az olcsóbb darabok 6.0 CE operációs rendszerrel rendelkeztek, még a drágábbakon XP volt megtalálható. A gyakran több százezer forintos áruk miatt ezek nem igazán kerültek be a magyar emberek köztudatába.
2010. január 27-én az Apple bemutatta Amerikában a 10"-os iPad-et, amin iOS futott. Vegyes volt a fogadtatása, az elvakult Apple rajongók rögtön bevésték az álom ranglistájuk valamelyik előkelő helyére, míg az almás gyártót kevésbé szerető emberek azért szidták, mert csak egy nagyra nőtt iPod touch, felesleges luxuscikk. Eddig több millió fogyott az iPad-ból...

A többi gyártó is rátért az Apple által kitaposott útra, és elkezdte fejleszteni a saját nagyméretű érintőképernyős eszközét, a jelentősen olcsóbb, nyílt forráskóddal rendelkező Android operációs rendszerrel. Van, akinek meglepő, van akinek nem, a kínai gyárakban a másolt, saját fejlesztésű eszközök hamarabb megjelentek, mint a legnagyobbakéi. Ezeknek a minősége, felhasználhatósága erősen megkérdőjelezhető.

Smartbook Surfer 7" bemutató - teszt

A német piacon a fejlesztők úgy gondolták, szükség van egy nettáblára, ami csak az övék. Valamikor ekkor születhetett meg ezen tesztem alanya, a Smartbook Surfer.

Amit tudni illik róla előjáróban: 7"-os, rezisztív kijelzővel rendelkező, 2.1-es Androidot futtató, Magyarországon hivatalos forgalmazótól megvásárolható eszközről van szó. Nagyjából ő az első példányok egyike, amit 12 hónap magyarországi garanciával, és rendkívül kedvező, 50 ezer forint alatti áron megvásárolható.

Azért mielőtt valaki rögtön a Google segítségével az itthoni beszerzési lehetőségeit kezdené vadul felkutatni, erősen ajánlom, hogy olvassa át az írásom többi részét is, és nézze meg a Smartbook Surfer-t bemutató Youtube videómat!

A Smartbook Surfer 7" bemutató a legújabb Android tablet tesztsorozat újabb része. Ez az írás is nevezésre került a Logout díj 2010-re, a legjobb sorozat kategóriába. Ha tetszik az írás, kérlek szavazz rá! Köszönöm.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.