2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

A pénz nem minden...

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Most, mikor még frissek az élmények, szeretnék pár szót "szólni" a Megasztárról.

[ ÚJ TESZT ]

Most, mikor még frissek az élmények, szeretnék pár szót "szólni" a Megasztárról.
Gratulálok a győztesnek, Király Viktornak, valamint Fekete Dávidnak is az elért második helyezéséért.
Szeretnék gratulálni az összes versenyzőnek, mert ők is ugyanolyan tehetségesek, mint azok, akik a döntőbe kerültek.
DE! És innentől jön a szubjektív véleményem, amely vitára adhat okot.
Leszögezem, zenész vagyok, 11 éve zongorázom, 1 éve énekelni is tanulok, így megpróbálom hozzáértő szemmel nézni a dolgokat, nem pedig a pénzéből.

Nem mondom azt, hogy megérdemelte Király Viktor a győzelmet. Fekete Dávid se érdemelte volna meg, ha ő kerekedett volna felül, amire -akármennyire is hangsúlyozzák, hogy szoros volt- az esély egyenlő volt a nullával.
Manapság, sokmindent a pénz diktál. Ez egy showbusiness. Már rég nem a tehetségekről szól. Ha elég nagy a pénztárcád, már biztos, hogy befutó vagy. Köztudott tény, hogy a nyertes Király Linda öccse. Az apjuk pedig üzletember. Azt is tudjuk, hogy az USÁ-ban élnek. Jogosan merül fel a kérdés, hogy akkor miért nem ott próbálkozott szert tenni a sikerre az ifjú nyertes?
Erre több lehetséges válasz is van. Akármennyire is próbálják tagadni, kihangsúlyozzák, hogy semmi bunda, semmiféle korrupció nincs a végeredmény alakulásában, ezt csak az elfogult tinilányok hiszik el, akik ha meghallják a Király Viktor nevet, adhatjuk nekik a Tena Ladyt. A Megasztár jelenlegi végeredménye nem a tehetségről szólt. Az elsőt megérdemelten nyerte Tóth Vera, a másodikat Caramel, a harmadikat pedig Ruzsa Magdi. Lehet róluk is vitatkozni, hogy megérdemelték-e, vagy sem, de kétség sem fér hozzá, hogy jogosan nyerték meg.
A jelenlegi szériából aki letett valamit is az asztalra előttem, az Lakatos Krisztián, Tóth Lüszi, és Bencsik Tamara. Akkor miért nem közülük került ki a győztes? Vegyük őket sorra:

Lakatos Krisztián magasra tette a mércét minden alkalommal. Kivételesen jó hangja van, a vérében is benne van a zene, kár lenne tagadni. Azért lett harmadik, mert ha ő kerül be a döntőbe, akkor szó szerint lealázza akár Dávidot, akár Viktort. Mivel ő már így is simán egy elismert és ismert énekes lett, nem kell neki ahhoz nyernie, hogy lemezszerződést kapjon.
Tóth Lüszi még csak 13 éves, előtte van az élet. Nem véletlenül lett ő a Megasztár első helyezett női hangja. Épp ezért nem került döntőbe. Mivel még gyerek, ráér bizonyítani. Képezze a hangját, tanuljon, vigye sokra, és 5-7 év múlva álljon újra színpadra.
Bencsik Tamarának van együttese, a Megasztár előtt is hallottuk már a nevét, a szabadkai kisasszony a Balkan Express nevű zenekar énekese 2006 óta. Egy képzett hang állt színpadra, és ezzel a show-val továbbfejlesztette énektudását, és újult erővel, új tudással vághat neki a Balkan Express-szel a készülő lemeznek. Még nagyobb hírnevet kovácsolhatott magának a műsorral. Itt is vetődhetnek fel kérdőjelek, hogy mi történt a szavazatszámláló szupermasinával, de ezt a mai világban nem lehet megmagyarázni...

Most pedig jöhet a nagy kérdésre az álláspontom: Miért éppen Király Viktor?

Mint már mondottam volt, Király Linda öccse és apja üzletember. Az USÁ-ban futó American Idol című műsorba kevés lett volna Viktor hangja, valamint apuci pénztárcája, így feltették a nappaliban a kérdést: "Hova vigyelek drága fiam, hogy bizonyíts?" "Menjünk Magyarországra, ott már egyszer bejött nekünk." Így hazahozták a fiút, berakták a Megasztárba, apuka megtömte a tv2 zsebét pár dollárral (emlékezzünk vissza, ki volt az, aki a magyar köztudatba behozta Király Lindát? A tv2... Big Brother főcímdal, Aktív-Egymillió dolláros lemezszerződés egy magyar lánynak az USÁ-ban), és máris csinált a fiából egy ismert "celebet".
Megismerte a magyar nép, sikerült megetetni egy bizonyos réteggel, hogy milyen hűdejó hangja van. De aki nem tudja elénekelni a Magyar Himnuszt, az ne jöjjön haza(?) bizonyítani. Rendben, lehet, hogy kedves Viktor megtanulta azóta, és tanult nővére apró(?) hibájából, de kérem, nem kellene ezt erőltetni...
Ennyire nagy szüksége lett volna a lakásra, az autóra, a lemezszerződésre a gyereknek? Nem. A tv2-nek kellett a pénz. Mivel apucinak van annyi, amennyi kellhet, így hát miért ne kössük össze a kellemest a hasznossal... Ti adtok egy lakást, egy autót és egy lemezszerződést a fiamnak, és én megtámogatlak titeket egy "x" összeggel, és mindenki jól jár. Kár titkolni ezt.

Irigykednék, hogy ő megteheti? Köszönöm, nem kérek ebből. Pénzen sokmindent meg lehet venni. A sikert is, a sztárságot, az elismertséget is. Az addig is tart. A régi nagyok is pénzen vették meg a sikert? Omega, Hungária, Bergendy, Illés, Fonográf, LGT, a maiak közül Bonanza Banzai, Ákos, Tankcsapda... Sorolhatnánk, jó pár nevet fel lehetne ide írni. Mi történt azokkal, akiket a média és az ügynökök karoltak fel? Ha azt mondom, hogy Shyguys, Bestiák, Happy Gang, Help, Inflagranti, V-tech... Eltűntek. Tiszavirág életűek voltak. Fennmaradt egy-egy nagy sláger tőlük, de mind valamiért "elpusztult". Hogy miért, ez jó kérdés. Nem vagyok se zenei producer, se médiacápa, nem az én posztom ezt elemezni.

Lehet szidni nyugodtan, lehet mondani, hogy igenis tehetséges a gyerek. De aki ért a zenéhez, az tegye a szívére a kezét, és úgy mondja, hogy itt nem a pénz döntött. Aki így tesz, vagy hazudik, vagy nem konyít a zenéhez, vagy lefizették.

Nem hiába mondják, hogy "pénzért bármit". Viszont ott a másik szófordulat is: "Van, amit nem lehet pénzen megvenni." A tehetséget, azt a zenei pluszt, ami kell, azt nem lehet megvenni. Énektanárom mondja, hogy még a legrosszabb hangú emberből is lehet énekest faragni, BÁRKIBŐL lehet énekes. De az olyan is lesz, és a sikere is addig tart, amíg van támogatás. De egyszer minden kimerül...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.