2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

4th summer in the USA…

…szóval negyedszerre is ott szorongtam az államokba tartó járat dugig tömött turistaosztályán.

[ ÚJ TESZT ]

Montréal II. …

A Belváros

A belváros az óvároson kívüli terjeszkedése a 19. században kezdődött, ekkor alakult ki a belváros úthálózata, az üzletek utcája és a bankok utcája, ám ahogy a város nőtt, ezek a funkciók összekeveredtek ezért manapság a belváros a kereskedelmi, pénzügyi és kulturális központ. A belvárosban található a Kortárs Művészeti Múzeum, a neogótikus stílusú, Krisztusnak szentelt anglikán székesegyház, amely normandiai homokkőből és montréali mészkőből épült, a neogótikus Szent Patrik bazilika, amely a montréali írek székesegyháza, amely jelenleg az angol nyelvű római katolikusok vallási központja.

A Place Ville-Marie a modern városközpont, melynek közepén szökőkút, körülötte pedig felhőkarcolók állnak. A tér alatt épült meg az első földalatti üzletközpont, az un. Shopping Promenade [vásárlósétány], amely mára már valóságos várossá nőtte ki magát.

A Cathédrale Marie-Reine-du-Monde (Mária, a Világ királynője-székesegyház, Catherdral of Marie-Reine-du-Monde) a római Szt. Péter bazilika kétharmadára kicsinyített mása, amelyben a foltár felett található baldachin a Szent Péter temploméban lévőnek a pontos mása.

A Palace du Canada és a Palace Bonaventure felhőkarcolói közt bújik meg a központi vasútállomás, ahol valaha az indiánok árulták a szőrméket. Meredek utca vezet le a Victoria Square-re, ahol Viktória királynő 1872-ben készült szobra áll. A legnevezetesebb felhőkarcoló a Place Victória, vagy más néven Stock Exchange Building (Tőzsdepalota).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.