Hirdetés

2020. december 5., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • The Martian

  A marsi című könyvet egy ismerősöm ajánlotta figyelmembe, amelytől az első időkben kissé tartottam többek közt azért mert nem tartom magam annyira nagy olvasónak és a téma sem tűn annyira vonzónak. (Annak ellenére, hogy nagy sci-fi rajongó vagyok.) De a lelkesedésén felbuzdulva mégis megvettem a könyvet, amely nyomban magával is ragadott. És utólag visszagondolva életem egyik legjobb könyve volt ez a mű. Egyszerűen zseniális...
  Nemsokkal a könyv "kivégzése" után jelentették be, hogy megfilmesítik a történetet. Ekkor kissé tartottam attól, hogy drága Hollywood-i alkotók kissé szétbarmolják a filmet, amelynek nem sok köze lesz a könyvhöz.
  Szerencsére tévedtem és a film a lehető legjobban hű maradt az alapjául szolgáló könyvhöz. Mindezek mellett a szereposztás sem volt utolsó. Egyedül a magyar címmel volt "aprócska" gondom... Miért kellett egy totál más címet adni?Értem én, hogy a forgalmazó dönti el, meg hasonlók, de mi értelme van ennyire módosítani egy címet? Ezektől függetlenül az utóbbi idők egyik legjobb könyv adaptációja lett és nálam egy 10/9-es alkotás lett a film.

  zulu_mester 5 éve 9

 • Halálos iramban 7

  Múlt hétvégén volt szerencsém moziban megnézni a Halálos iramban 7. részét.
  Maga a film hozta a szokásos Halálos iramos feelingjét a sok akcióval, autós üldözéssel, na meg a sok jó csajjal. És persze most sem volt sok köze az egésznek a fizikához, de ez adja a "másik pluszt" az egésznek. Élvezhető film volt, főleg IMAX-ben.
  A film vége nagyon ütősre sikerült a szöveggel és a zenével együtt. Kár, hogy már nem lehet köztünk. :(

  zulu_mester 6 éve 0

 • Continuum

  Minap találtam egy jó kis sorozatot, melynek a címe Continuum. Jó kis időutazós krimi, amelynek kzépppontjában egy Kira Cameron nevű jövőbeni zsaru és egy Liber8 nevű terrorista csoport áll. Az első évad nem volt nagyon kiemelkedő, de a második annál inkább. Itt egyre több szálon kezd el futni a történet, amely egyre jobbá teszi a sztorit.
  IMDB

  zulu_mester 6 éve 28

 • Nyomtalanul

  Tegnap volt "szerencsém" megnézni a Nyomtalanul dán krimit, amely az azonos című regény alapján készült. Láttam már 1-2 skandináv krimit (Millenium-trilógia, Fejvadászok), így voltak elvárásaim ezzel a filmmel kapcsolatban.
  A sztori nagy vonalakban követi a könyvben leírtakat, de voltak benne olyan változtatások, amelyek magát a sztorit nem változtatták meg, mégis kissé zavaróak voltak. Ilyen pl. amikor a filmben a kórházban fekvő kolléga "vígan" beszélget a főhőssel, holott a könyvben eléggé "vegetatív" állapotban van. Meg a film elején az ide-oda váltások az időben kissé zavaró volt.
  Ezeket az apróságokat leszámítva összességében a film jónak mondható.

  zulu_mester 6 éve 5

 • Kezdés

  Nem vagyok valami jó ebben a blogolás témában, de egyszer (remélhetőleg) csak belejövök.Konkrét oka nincs, hogy mért kezdek bele... Csak úgy ...

  zulu_mester 6 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.