2022. október 2., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Ármegosztó - Best Buy egy picit más köntösben

  Bevezető
  Egy coming outtal indítanék: nagy szerelmese vagyok az igényes, válogatott akcióknak. Na jó, de mit jelent az igényes és válogatott? Azt pl. hogy valós akcióról beszélünk, tehát ha 90% -os az akció, akkor árukeresőn ne azt lássam, hogy hónapok óta ennyiért adják ... vagy olcsóbban. Vagy sokszor arra van szükségem, hogy nálam okosabb emberek "szakértsenek" meg egy akciós terméket: ár-teljesítmény arányban mit tud felmutatni, megéri -e ennyiért, van -e jobb. Összefoglalva tehát azt jelenti, hogy egy jó közösség segítse az akciókereső munkám, illetve adjon tanácsokat az akciókkal kapcsolatban.

  Erre a célra a ProHardver fórumait használom elsősorban. A BestBuy topik és az Best Buy topic (játékok) szuper helyek arra, hogy ilyen akciókra leljek. Ha csupán digitális játékokról van szó, akkor pedig nyitott a világ, mindenféle külföldi oldalon (pl. Reddit) böngészhetem a kínálatot. E mellett figyelem időnként a Facebook csoportokat is, hátha szembe jön velem valami érdekes.

  Folytatás...

  ZsZso 2 éve 55

 • Bundle vásárlás (azaz játékok fillérekért)

  Miért íródott meg ez a cikk?
  Úgy vettem észre, hogy a bundle (bundli) kifejezés még mindig ismeretlen fogalom sokaknak. Ezt a hiányosságot egyesek ki is használják és a pár 100 forintért aktuálisan beszerezhető játékokat is képesek több 100% -os haszonnal árusítani (nem leszek álszent, a bundle végét követően már tegyék nyugodtan, hiszen lehet még mindig jobban járhat a vevő egy ilyen ajánlattal mintha teljes áron szerezné be a játékot). Remélhetőleg ez a cikk több olvasó pénztárcáját is meg fogja kímélni az ilyen baklövésektől.

  Lássuk miről is van szó!

  = BUNDLE TÖRTÉNELEM =

  Mi ez a "bándöl"?
  Egy pár éve a HumbleBundle -től indult kezdeményezés, ahol fogtak x db játékot PWYW (Fizess annyit amennyit szeretnél) rendszerben árulták őket. Ez eleinte annyit jelentett, hogy akár $0.1 -ért juthattál hozzá pár összecsomagolt indie játékhoz és a Steam kulcsaikhoz. Később ezt annyival módosították, hogy minimum $1 -t kell ahhoz fizetned, hogy kapj Steam kulcsokat. Ma már rengetegféle bundle létezik, szinte naponta jönnek ki újabbak és újabbak. Szerencsére legtöbbjük nemes célokat is támogat, úgyhogy a pénzünk jó helyre mehet.

  Folytatás...

  ZsZso 8 éve 1

 • Chrome kiegészítőim

  Életem első Chrome pluginjét a PH ihlette meg, ahogy a másodikat és a harmadikat is. Java programozó vagyok már vagy 8 éve, a JShez nem igazán konyítok/konyítottam. A kivitelezés általában rusnya, a kód csapnivaló, de alapvetően működnek. Bajt nem okoznak :).

  Az első egy egyszerű OFF hozzászólás szűrő volt.

  A második egy - fórumtárs kérésére - egy Hardverapró jegelt hirdetések kiszűrésére alkalmas kiegészítő.

  A harmadik pedig egy WYSIWYG Editor (de nevezzük csak Forum Editornak), ami a PH lapcsalád összes oldalán lecseréli a TextArea -kat (szövegdobozok) egy okosabb szerkesztő felületre (kivéve az SG -t, mert oda még hekálni a cuccot).

  A Forum Editor még nagyon gyerekcipőben jár, de alap dolgokra teljesen megfelelő. Amikor komolyabb melót kell végeznie (formázás törlése + egymásba ágyazott formázásoknál néha) furcsa dolgokat művel. Tesztelgetem, javítgatom, aztán a végén még lesz belőle valami. ;)

  Ha lesz időm és kedvem, valószínűleg adok nekik egy keretet és kész lesz a PH+ bővítmény.

  Folytatás...

  ZsZso 8 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.