Hirdetés

2018. augusztus 16., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • BundleSplitter (teszt üzemmód / ötletek)

  Bevezető: (szkippeld, ha nem érdekel a sok blabla és ugorj a Működés címszóra)
  Kb. egy másfél hónapja szerettem volna egy Bundlestars -os bundlit szplittelni a fórumtagok körében. A fórumról jól tudjuk, hogy lényegében alkalmatlan ennek a levezérlésére, de még ha meg is próbálkozunk vele, akkor valószínűleg átláthatatlan lesz hamarosan. Ez a több egyidejű bontást teljesen lehetetlenné teszi, más témához kapcsolódó infókat pedig láthatatlanná varázsol.

  Első lépés gyanánt készítettem hát egy viszonylag pofás kis formot + hozzá egy táblázatot (formból elérhető), hogy nyomon lehessen követni a jelentkezéseket. Akik ismernek, azok tudják jól, hogy maximalista vagyok ilyen téren és mivel láttam, hogy mennyi problémát vet fel még így is ez a metodika (pl. nem tudom a formon megmutatni, hogy milyen játékokat foglaltak már le), úgy döntöttem nem vágok bele a dologba.

  GroupBuys Steam csoport is rettentő jó hasonló esetekre, de mégiscsak egy kényszermegoldás és egyébként is a PH közösség lett volna a bontás célpontja. Azt jól tudtam, hogy csodákra képes ez a közösség, ha valaki készít neki egy platformot (eddig Google Sheets volt) + vállalja a bontást.

  Folytatás...

  ZsZso 10 hónapja 6

 • Bundle vásárlás (azaz játékok fillérekért)

  Miért íródott meg ez a cikk?
  Úgy vettem észre, hogy a bundle (bundli) kifejezés még mindig ismeretlen fogalom sokaknak. Ezt a hiányosságot egyesek ki is használják és a pár 100 forintért aktuálisan beszerezhető játékokat is képesek több 100% -os haszonnal árusítani (nem leszek álszent, a bundle végét követően már tegyék nyugodtan, hiszen lehet még mindig jobban járhat a vevő egy ilyen ajánlattal mintha teljes áron szerezné be a játékot). Remélhetőleg ez a cikk több olvasó pénztárcáját is meg fogja kímélni az ilyen baklövésektől.

  Lássuk miről is van szó!

  = BUNDLE TÖRTÉNELEM =

  Mi ez a "bándöl"?
  Egy pár éve a HumbleBundle -től indult kezdeményezés, ahol fogtak x db játékot PWYW (Fizess annyit amennyit szeretnél) rendszerben árulták őket. Ez eleinte annyit jelentett, hogy akár $0.1 -ért juthattál hozzá pár összecsomagolt indie játékhoz és a Steam kulcsaikhoz. Később ezt annyival módosították, hogy minimum $1 -t kell ahhoz fizetned, hogy kapj Steam kulcsokat. Ma már rengetegféle bundle létezik, szinte naponta jönnek ki újabbak és újabbak. Szerencsére legtöbbjük nemes célokat is támogat, úgyhogy a pénzünk jó helyre mehet.

  Folytatás...

  ZsZso 3 éve 1

 • Chrome kiegészítőim

  Életem első Chrome pluginjét a PH ihlette meg, ahogy a másodikat és a harmadikat is. Java programozó vagyok már vagy 8 éve, a JShez nem igazán konyítok/konyítottam. A kivitelezés általában rusnya, a kód csapnivaló, de alapvetően működnek. Bajt nem okoznak :).

  Az első egy egyszerű OFF hozzászólás szűrő volt.

  A második egy - fórumtárs kérésére - egy Hardverapró jegelt hirdetések kiszűrésére alkalmas kiegészítő.

  A harmadik pedig egy WYSIWYG Editor (de nevezzük csak Forum Editornak), ami a PH lapcsalád összes oldalán lecseréli a TextArea -kat (szövegdobozok) egy okosabb szerkesztő felületre (kivéve az SG -t, mert oda még hekálni a cuccot).

  A Forum Editor még nagyon gyerekcipőben jár, de alap dolgokra teljesen megfelelő. Amikor komolyabb melót kell végeznie (formázás törlése + egymásba ágyazott formázásoknál néha) furcsa dolgokat művel. Tesztelgetem, javítgatom, aztán a végén még lesz belőle valami. ;)

  Ha lesz időm és kedvem, valószínűleg adok nekik egy keretet és kész lesz a PH+ bővítmény.

  Folytatás...

  ZsZso 4 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.