2024. július 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • [DIY] 775 processzor vízhűtő blokk házilag

    Üdvözlök mindenkit!

    Az első "komolyabb" projectem a vízhűtéshez fűződik. Vágjunk is bele...

    A vízhűtés mellett döntés oka(i):
    - PC halkítása ahol lehet (szükséges, hogy a gép este is menjen, zavaró a hangja)
    - Látvány
    - Hatásfok növekedése

    A vízhűtő blokk alapjaként egy gyári rézmagos 775-ös hűtőbordát választottam. Ennek több oka is van. Többek között az, hogy itt már nem kell babrálni a lefogatással.

    Az alany ő lenne:

    Amit elvégeztem rajta elsősorban az, hogy a bordákat letördeltem így magam után már csak a réz mag és az azt körülölelő alumínium "gyűrű" maradt. Mivel víz segítségével fogom a hőt elvezetni így feleslegesek a bordák, valamint helyet is spórolok vele.

    A bordák eltávolítása után kicsit megcsupaszodva így néz ki:
    (a lefogató lábakat a procedúra idejére eltávolítom
    így elkerülve a műanyag eltörését)

    Folytatás...

    ƬΛЯΛ 9 éve 19

  • Robbantás Csepelen

    A mai napon (2015.08.22.) azaz szombaton a csepeli papírgyár egyik régi épülete került lebontásra robbantásos módszerrel.

    Az épület maga:

    A valós robbantási idő 15:00-ra volt kiírva, de majdnem 1 órás csúszással 15:46-kor került sor valósan a robbantásra. Különböző helyeken, ahol az emberek ráláttak tömegbe gyűltek és várták a nagy bummot! Majd egyszer csak jött. És mindenkit átjárt a lökéshullám, valamint másodperceken belül elérte az embereket a hatalmas porfelhő. Az autók beriasztottak, a kutyák elkezdtek ugatni, a gyermekek sírni. Volt aki a MusicFM-be telefonált be felháborodottan, hogy nem volt erről figyelmeztetés. Pedig minden információ fent volt a csepel.info weboldalon "Ma robbantás várható" címszóval.

    A robbantást követően perceken belül özönlöttek a videók fel youtube-ra.

    Ez saját felvétel, nem listázottba téve:

    Köszönöm a figyelmet :R

    ƬΛЯΛ 9 éve 8

  • Gpticketshop.hu Retro Drift Kupa és II. Ladaracing All Star Gála & Meeting

    2014. július 12-én és 13-án ismét a RabócsiRingre látogat a Lada-versenyzők krémje, akik garantáltan megmutatják majd mindenkinek, hogy a keleti blokk csodái is tudnak keresztbe menni.

    A Lada körversenyen és a Ladaracing.hu Allstar gálán túl természetesen a drift pilóták is megküzdenek majd a máriapócsi katlanban egymással.Ezen a hétvégén nem csak az MNASZ Országos Profi Bajnokság 3. fordulója, a Gpticketshop.hu Drift Kupa kerül megrendezésre, hanem a Retro Drift Kupa is. A versenyek közötti szünetekben sem fog unatkozni senki sem, hiszen lesz quad bemutató és természetesen egész nap gyönyörködhettek majd az autókban a Ladaracing Meeting keretén belül.Egy biztos: gumifüstben, időutazásban és izgalmakban ismét nem lesz hiány. A máriapócsi hétvégén szombaton Pro és Street edzések, valamint Lada körversenyek zajlanak majd. Másnap már a profik veszik át a terepet elõbb a Ladások, majd a drift pilóták körében:a Ladaracing All Star Gála után a Magyar Profi Bajnokság mindenki által jól ismert pilótái mérik össze újra tudásukat.

    Folytatás...

    ƬΛЯΛ 10 éve

  • Mi is az a "gamer" - avagy létezik-e egyáltalán?!

    A szöveg 1 among many felhasználótól származik.

    Az a helyzet, hogy az egyik legnagyobb lámaság volt ezt a kategóriát, hogy "gamer" létrehozni egy egyébként átlagosan egész jó hozzáértéssel működő közösség alapjain felépített hirdetős oldalon. Ugyanis nincs olyan kategória, hogy "gamer". Egyszerűen ilyen nincs. Sokat emlegetik, de nem létezik. Ugyanis definiálhatatlan. Ami pedig definiálhatatlan, annak legfeljebb filozófiával és teológiával foglalkozó fórumokon van helye, de nem számtech aprókban.

    Akinek egy 10 éves gépe van, amin az xp is alig vánszorog, annak egy korrekt 60ezres konfig, amin az 5 éves játékok csak úgy hasítanak, nagyon gamer. Akinek a 3 monitoros 4 vidkaris, milliós gép elégíti ki az igényeit, annak egy igen jó vas, ami csak 1 fullHD monitort tud az idei csúcsjátékokkal fullosan kihajtani, nem gamer.

    Mi a bánat akkor a gamer? Egy tartalmatlan, üres, értelmetlen marketing frázis, amit lehet pufogtatni, de az igazi hozzáértők előtt csak lejáratni tudja vele magát valaki, legyen magánember, vagy cég.

    Egetverő marhaság az egész.

    ƬΛЯΛ 11 éve 43

  • Új, Windows-szerű csomagkezelőt kap az Ubuntu Linux

    Az Ubuntu Linux készítői a hét közepén, a disztribúció fejlesztői listáján jelentették be, hogy a közismert operációs rendszerben hamarosan egy új, általuk kidolgozott csomagkezelő rendszert vezetnek majd be. Az egyelőre még külön név nélküli rendszer alapvetései kísérteties hasonlóságot mutatnak azzal, ahogy a Windows-telepítők is működnek már évtizedek óta, és a Linuxokat gyakran sújtó kompatibilitási problémákra jelenthetnek majd elsősorban megoldást.
    Az új csomagkezelő legfőbb vezérelve az lesz, hogy benne az egyes csomagok - amik gyakorlatilag egy-egy alkalmazást fednek majd - nem definiálhatnak egymás közötti függőségeket. Ehelyett minden egyes alkalmazás telepítőkészletének magában kell majd foglalnia az összes általa használt segédprogramot és kiegészítőt is. Ezzel összefüggésben a programok - és velük együtt a hozzá tartozó kiegészítők is - mind egy-egy saját könyvtárba kerülnek majd feltelepítésre, aminek kellemes mellékhatása lesz az is, hogy garantáltan rendszergazdai jogosultságok nélkül is fel lehet majd rakni őket.

    Folytatás...

    ƬΛЯΛ 11 éve 6

  • Üzletszabályzatom

    1: Soha nem utalok előre, csak ha megbízható féllel üzletelek!
    2: Termék postai úton történő kézbesítése lehetséges.
    3: Személyes átvételt preferálom a leginkább!

    :R :R :R KÖSZÖNÖM :R :R :R

    ƬΛЯΛ 11 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.