2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A tündér kalauz

    5 napot Magyarországon voltam, szüleimet látogattam meg. Ismét Debrecent választottam érkezési reptérnek, szeretem. Ferihegy 1-re emlékeztet.

    Hétdő késő este a Szolnok-Budapest vonattal megyek ki a budapesti reptérre, reggel indul a gép. Azt hiszem már Ferihegy következik, megyek az ajtóhoz. Csendben várok, de a kalauz szól, még két megálló :)
    Fiatalsága miatt ilyen segítőkész? Vagy alapból egy jótét lélek?

    Mindenesetre meghatódtam, megköszöntem, és további kellemes estét kívántam neki.

    tildy 11 éve 1

  • Miket kell elintézni külföldre költözés előtt?

    Itt a logouton is egyre gyűlnek a külföldre költözéssel kapcsolatos írások, viszont sokan elfelejtkeznek egy-két apróságról. Pl. hogy külföldre költözés esetére is vannak törvények. Nem ám úgy van az, hogy felülök a repülőre és itt sem vagyok.

    Lakcím
    Mikor az ember úgy dönt, hogy külföldre költözik 3 hónapnál hosszabb időre, erről értesítenie kell a magyar hatóságokat. A helyileg illetékes okmányirodában vagy a jegyzőnél kell bejelenteni a változást a lakcímbejelentőn. Ha minden kötél szakad, jó pénzért a konzulátusokon is elintézhető.(Itt 30 font volt)

    Ideiglenes külföldön tartózkodásnak nincs felső időbeli korlátja, igazándiból bármeddig lehetsz ebben a státuszban. Sem a lakcímkártyát, sem a személyit nem kell leadni; a magyar állandó lakcímed megmarad. Sok esetben, banki ügyintézésnél, de akár egy sim kártya vételénél is számít az, hogy nálad vannak-e ezen iratok. 2013 március 1-től az ideiglenes külföldön tartózkodás bejelentése választható opció, nem kötelező.

    Folytatás...

    tildy 11 éve 186

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.