2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Kultúra rovat

O.Z.O.R.A. 2009

2009. aug 11.-16. Idén 10 éves lett az Ozora fesztivál

[ ÚJ TESZT ]

Készülődés

1999. augusztusában egy német csapat Magyarországot szemelte ki egy hatalmas Goa-party színhelyéül. A választás nem volt véletlen, hiszen teljes napfogyatkozás volt azon a nyáron. A választás egy Tolna megyei falu (OZORA) mellett lévő dombos-völgyes puszta, Dádpusztára esett.

A fesztivál ekkor még Solipse néven futott, rengeteg külföldi előadóval, és partyzni vágyó emberrel.

Aztán évekig csend honolt. 2004-ben ismét megrendezésre került, ebben az évben lépett fel az Astral Projection is , nagy örömömre. Igaz én csak hétvégére utaztam le, de leírhatatlan az az érzés, amikor reggel kel fel a nap, mindenki mosolyog, érzed a térben az erőt , örömet és boldogságot! Feltöltödtem energiával, és hihetetlenül boldog voltam, hogy ennek a csodának a részese lehetek.

Ozora nem túl olcsó, bár a szigetnél még így is kevesebbe kerül a belépőjegy (95€ egy hétre, elővételben 70€). Tavaly is menni akartam, de a ph táborral egyazon időszakra esett, ráadásul pénzem sem volt túl sok, ezért akkor kimaradt.

Párommal viszont megbeszéltük, idén mindenféleképpen megyünk , ott a helyünk!

Az indulás előtti hétvégén már totál be voltam zsongva. Félelemmel vegyített örömmel néztem előre. Fejben már rakosgattam össze, mire van szükség, mit kell bevásárolni.
Hálózsák!!! ez nagyon fontos volt, tavalyi prohardver táborban ugyanis megszívtam a vékony hálózsákommal , fáztam, nem volt kihez bújnom , vagyis lett volna, node az milyen dolog már :D

Tescoban meg is vettük az utolsó két darabot, ami ráadásul jó meleg is volt, és árban is elfogadhatónak tűnt(2500 Ft/darab) .
Ment az agyalás persze , milyen kajákat vigyünk: nem szeretem a konzervek többségét , a májkrémet, és hasonló élelmiszereket, ezért a kaják kiválasztása kihívásnak tűnt. Ráadásul gázmelegítőnk sem volt.
A végén a kosárba került két nőies pia (egy kávékrémlikőr és egy gyümölcsvodka) , pár kukorica és ananászkonzerv, szárazkolbász és tartós-kenyér, ásványvíz és más üdítő, és párom örömére jópár doboz sör.

Este 11 körül értünk haza. Én még hajnalig pakolásztam... Fejben össze volt szedve mit kell vinni, de a végén sikerült pulcsi nélkül elindulnom... Tildy ügyes , okos :D

Délelőtt rohanással telt, mert még reggel is volt, amit el kellett pakolni. Spuri a vonathoz, a 103-a busz is persze ilyenkor vette fel csigatempóját. 5 percünk maradt jegyet venni , és elérni a vonatot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.