Hirdetés

2018. június 21., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • A mai mozi: Our Return

  távcsőves 3 hónapja 0

 • Truth in 24

  Egy(kettő) vasárnap délutáni mozi. Az AUDI 2008-as és 2011-es Le Mans 24 órás versenyéről szól. Ha szereted a benzingőzt, érdemes megnézni, nem a vasárnap délutáni F1 közvetítés mutatja meg igazán, mit él át egy csapat a pályán és a boxban.

  Első rész:

  Második rész:

  távcsőves 4 hónapja 2

 • SimHub Dashboard

  Elkészült. Itt van, és huh. Nagyon jó. A működése a reggel linkelt videón látható. Bizonyítéknak egy kép:

  Amikor nem játszol, alapbeállításként egy óra. A simhub programot nézegetve, megjeleníthető rajta cpu, gpu, rendszer adatok, gmail, stb... Már-már túl sokat is tudd.

  Az építésről pár szó: végtelenül egyszerű. A videóban látható forasszuk ki a tüskéket nem szükséges lépés, én a helyén hagytam őket. Illetve új pin kiosztás van alapbeállításként a simhub programban, de teljesen mindegy, beállítható szabadon, hová forrasztottuk a vezetékeket.

  Tartónak szerintem egy magnókazetta tok is jó lehet, én egy régi műanyag írat tartóból vágtam ki egy darabot.

  Folytatás...

  távcsőves 5 hónapja 5

 • Megjött az új mosógép.

  Ma megérkezett az új mosógépünk. Nem írok márkát, mindegy is. Azt sem honnét vettük, de balkáni a szállító cégről szerzett benyomásom, az új gép vízbekötő csövén a műanyag hollandi pedig a borzasztó minőséget képviseli. Tényleg beszarna a mosógép gyártó, ha 3mm-el hosszabb műanyag hollandit készítene? Még használni is lehetne a gyári tartozékot, a gép alján lévő burkolat felszerelését pedig Benny Hill Show ént éltem meg. 8db furat elkészítése sok volt már, sikerült belőle öt. Legyártottam én az akkus fúrómmal. A kapcsolatunk gyanakvó egyelőre, most megy rajta a gyártó által javasolt első "tisztító" mosás. Folytatom a Sim Dashboardot. Félszemem az új jövevényen.

  Szerk: k@rvára nem az olcsó kategóriás gép ára alapján. :(((

  távcsőves 5 hónapja 43

 • Önmagam motiválására

  Szóval szeretem az autós szimulátor játékokat. Támadni a kanyarokat, harcolni az idővel. Van viszont egy kis problémám. Nekem az okozz örömet, ha minél (lehetőségekhez képest természetesen!) élethűbbek a körülmények. Ezért belső nézetből "kocsizom", nem "ülök ki a motorháztetőre" . Ez eddig pipa, a baj az, ha olyan üléspozíciót választok, hogy a látvány hasonló legyen ahhoz, amit magam látnék egy versenyautóban, nem látom a virtuális műszerfalat rendesen, vagy csak egy részét. Nem szerettem a monitor minden sarkában lévő HUD megoldásokat sem. Aztán egy éve, megláttam ezt a videót! (akkor még csak 2400 megtekintés volt, de sokaknak megtetszhetett ) Mindent megrendeltem hozzá még aznap. Eddig a fiókban hevertek, mert 2017 mindent alulmúlt amit csak lehetett.. Most viszont, hogy 2018 ne lehessen ilyen, megépítem! Ma estére itt kell legyen előttem, és kedves olvasó, Te leszel a plussz motiváció, hogy így is legyen!

  távcsőves 5 hónapja 15

 • Amikor a hardware is szívat...

  Szóval ma egész nap a távcsőves projektemmel foglalkoztam. Haladtam persze, felkerültek a lényeges alkatrészek az állványra. De most elment a kedvem az egésztől, kiderült ugyanis, az MPU9250 modul döglött, illetve csak a magnetometer része megy, az Arduino MEGA board összes hardveres UART portja rossz, most használhatok SoftwareSerial-t, jó, hogy pont azért választottam ezt a lapot, hogy ne kelljen SoftwareSerial-t használni..

  Az MPU9250 helyett felhasználtam egy MPU6050-et, de nem vagyok elégedett vele. Hiába a dedikált pro mini, hogy kiszolgálja, a YAW tengely értékei "driftelnek" rendesen. Nem lesz végleges a felhasználása, már látom.

  A MEGA-t azért feltudom használni, hisz egyéb tulajdonságai nagyon jók, csak a fene essen bele. Kína messze van, (igen klón, sajnos az eredeti 30-40 Eurós ár nekem sok.) valami történhetett vele az úton.

  Aminek örülök, hogy a motor kontrol Arduino pro mini jól sikerült. (Igen ezek is klónok, de működnek. 4.85$-ért kaptam 2db 5V 16Mhz Atmega328 és 2db 5V 16Mhz Atmega168 változatot.) Ezt eredetileg is így terveztem, hogy külön készítek motorvezérlőt pro mini-vel. Szeretném más projektekben is használni. Soros porton várja a parancsokat és teszi a dolgát szépen, az Accelstepper könyvtár zseniális. És egy 168-as minivel el is van kényelmesen.

  Folytatás...

  távcsőves 6 hónapja 3

 • F1 2017 karoszéria és V10 motor!

  Egy villanás volt a hétvége csak. Nagyon gyorsan telt az idő amíg játszottam.. Nyilvánvaló jogi problémák miatt készült ez az autó, de piszok jó lett. 0.33 eurocentet 0.33 euro-t megért, az biztos.

  távcsőves 11 hónapja 5

 • METRO Exodus!

  METRO Exodus!!!! :Y Huh, de várom, favorit ez a sorozat nálam, du elő is veszem mondjuk, a Last light-ot.

  távcsőves 11 hónapja 5

 • Intex filter GRE szkimmerhez

  Szóval vásároltunk egy medencét. Illetve kislányom kapta a nagyszülőktől. Van hozzá egy belógatós szkimmer vízforgató. Ebben van egy papír filter. Különösebb bajom nincs vele, a medence víz rendben van, teszi a dolgát. Egy szezonban egyszer biztosan cserélni kell. Eljött az idő, cserélnem kell. 4000Ft. (Máshol is ennyibe kerül.) Erre annyit tudok mondani, van a tisztességes haszon és van a pofátlan rablás. Helyettesítő termék lehet egy Steinbach fantázia nevű termék filterre. Ez még mindig 2900Ft, ami továbbra is a pofátlan kategória. Szerencsére, ebben a webshopban is, fel vannak tüntetve a filterek méretei és a szűrőbe való rögzítésük módja. A GRE és Steinbach filterek menetes csatlakozásúak a szűrő házhoz, mások (Pl: Intex) esetleg rádugósak/leszoritósak stb. Végignézve a kínálatot, adta magát az Intex A méretű filter 900Ft-ért.

  Folytatás...

  távcsőves 11 hónapja 0

 • Léptetőmotorok a helyükön.

  Felszereltem a 2 léptetőmotort az állványra. Még működik is. :) Persze a "tengelyek" "csapágyazását" is meg kellett oldani illetve változtatni. De mivel ez egy igazi tanuló projekt, így elégé olcsó megoldás lett, és egyszerű is. Nem a legjobb és főleg nem drága, később majd bemutatom részletesen a csapágyazást. Azért nem most, mert kis esély van rá, hogy még is más megoldás lesz. De semmiképp sem drága.

  távcsőves 11 hónapja 2

 • Local Sidereal Time on Atmega328 (Arduino)

  Sokat nem tennék hozzá, egy távcsőves projektemhez van szükség rá, hátha másnak is jól jön.

  Itt a sketch:

  /* Based on http://astro.neutral.org/arduino/local-sidereal-time-arduino-microcontroller.shtml
  and https://forum.arduino.cc/index.php?topic=359573.0 V-drive user's example.

  távcsőves 2017.06.24.
  */

  #include <RTClib.h> // https://github.com/adafruit/RTClib
  #include <Wire.h>
  RTC_DS3231 RTC;

  int TIMEZONE = 1; // Your timezone, my location timezone is 1 (Central Europe)
  int DST = 1; // Value = 1 if summer time, in winter value = 0
  float LONGITUDE = 15.28133; // Your position to the Earth (West value - sign. My current position in the example, if you not have GPS receiver, Google Maps tell your cordinate's.)

  void setup()
  {
  Serial.begin(9600);
  Wire.begin();
  RTC.begin();
  }

  void loop() {
  CalculateLST();
  delay(1000);
  }

  void CalculateLST() { // Calculate Local Sidereal Time
  DateTime now = RTC.now();

  double M, Y, D, MN, H, S;
  double A, B, C, E, F;

  M = (int)now.month();
  Y = (int)now.year();
  D = (int)now.day();
  MN = (int)now.minute();
  H = (int)now.hour() - (TIMEZONE + DST); // Hours must be GMT/UT.
  S = (int)now.second();

  if (M < 3) {
  M += 12;
  Y -= 1;
  }

  Folytatás...

  távcsőves 12 hónapja 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.