Hirdetés

2017. október 23., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Napi agyérgörcs

  Elősztorinak annyit, hogy nem túl régóta újra Android felhasználó vagyok, több mint egy év iOS után tértem vissza.

  Ezidő alatt rengeteg dolog került az iPhonera, névjegyek, képek, amik számomra nagyon fontos adatokat jelentenek. Most viszont androidra kellett ugye költöznöm. A sztori egyik mellékága lehetne, hogy nincs most számítógépem.

  Na így vigyél adatot bárhová is. Ugyanis ha mindkét telefon a kezedben van, akkor sem tudsz átjuttatni egyikről a másikra, számítógép nélkül. Persze nem is akarom én, hogy Bluetoothon átmenjen minden. Na de az, hogy egy nem iOS eszközről nem tudok belépni egy iCloudba, hogy onna lementsek mindent, az nevetséges. Köszönöm Apple.

  Nem is mondom, hogy ha mondjuk az iPhonet elhagynám, és elkérném az első ismerős telefonját, hogy megnézzem, hol van, csak akkor tudnám, ha egy iPhone felhasználó. Ha pedig nincs egy számítógépem, akkor mehetek valakihez, akinek van, vagy mehetek egy netkávézóba, ahol a gép tele van kémszoftverekkel. Tényleg???

  sketchifun 9 hónapja 9

 • Feladatkezelő? Project manager?

  Vagy hogyan keressem?

  Egy applikációra lenne szükségem. De sehogy nem találok megfelelőt, ezért kérném a tisztelt közönség segítségét.

  Adott az igény, mely szerint iOS 9 kompatibilitás szükséges. Ketten szeretnénk használni, 3 eszközről. Legyen benne kontakt lista, amelyben név, cím, telefonszám vezethető, a címhez egy kis térkép sem ártana, de nem feltétel. Legyen benne naptár, amelybe felvihetjük a teendőinket. Legyen egy to do list, amiben vezethetjük az egyéb tennivalókat, amelyek nem időponthoz kötöttek. A naptári bejegyzésekhez lehessen csatolni kontakt személyt, ezáltal a címet importálva. És még egy apróság. Értékelném, hogy ha a kollègám kipipál valamit a todo listen, vagy új eseményt ír a naptárba, arról mindenki kapjon értesítést.

  Létezik ilyen alkalmazás?
  Csak ilyen! Nem akarok táblázatot szerkeszteni meg ilyenek. Ezáltal az office programok kilőve.

  Ha bárkinek bármi ötlete van, kérem jelezze.

  Előre is köszönöm mindenkinek.

  sketchifun 11 hónapja 6

 • Android eszköz Bluetooth lejátszóként??

  Nem is tudom hol kezdjem. Azt sem tudom, melyik topikba illene.

  Vázolom, hogy mi van most illetve hogy minek kéne lennie.

  Adott egy amatőr hangrendszer.
  Adott egy jóminőségű zenei készlet.
  Adott egy Navon Raptor tablet használaton kívül.
  Adott egy Bluetooth képes notebook.

  És ebből azt szeretném, hogy forrásként a tabot ráköthessem a hangrendszerre, és ezt bluetoothon vezérelhessem. Vagy akár bluetoothon küldeni rá a hangot, amit lejátsz. Tehát a hanganyag a tabon és a laptopon is elérhető.

  Hogyan fogjak neki? Mire van szükségem?

  sketchifun 1 éve 7

 • Talán új melóhely? Adná...

  Talán...

  Voltam egy állásinterjún. Nem mondok konkrét céget, Sony, Samsung termékeket javítanak főként. Ebből szerintem levonható.

  Volt egy beszélgetés, ahol kérdeztek pár dolgot, de nem veszélyes. Ilyenek, hogy mit tanultál, hogy ment a suli, hogyan tudsz bejárni.. Ezt egy hölgyike kérdezte, aztán egy fickó folytatta a dolgot. Elmagyarázta, miről lenne szó, mobilkészülékek moduláris bevizsgálása, javítása, javítási dokumentáció készítése. Tehát egy komplett szervíz. Nem olyan veszélyes. Kaptam egy kérdést, hogy eddig oké-e. Igen, eddig stimmel.

  Jó, akkor menjünk be a műhelybe. Bementünk. Csávó elmondta, hogy mindekni egy külön munkaállomáson dolgozik. Mindenkinek rendelkezésre áll a teljes szervízútmutató, ha netán elakadna egy készülékkel. Ezután leültettek egy éppen dolgozó srác mellé, hogy nézzem, ahogy megcsinál egy készüléket.

  Az adott készülék éppen egy LT26-os SONY volt. Hibaleírása, hogy nem megy a kamera. Bekapcsolta, kamera app, nem üzemel a dolog. Oké. Kikapcs, szétszed. Egy pillanat alatt szétkapta, és már ki is vette a kamera modult. Rámért, hogy zárlatos-e. Az. Bement egy raktárba, kihozott egy újat, belerakta, összerakta a telefont. Bekapcs, kamera üzemel. Gépre rádug, szoftverfrissítés, kész plecsni, és már rakta is vissza a dobozkába. És ezt 15 perc alatt. Gyors dokumentáció, hogy mit vett ki, mit rakott be, a csere után a hiba nem jelentkezett.

  Folytatás...

  sketchifun 2 éve 22

 • Megpróbáltak kirabolni.

  Hírdetek egy SSD-t, nem csak itt hardveraprón.

  Kaptam egy telefonhívást, miszerint érdekli az SSD, és ma átvenné a Nyugatinál.

  Rendben van, megbeszéltünk egy időpontot, ami 16.00 volt. Nyugati pályaudvar előtt.

  A megbeszélt időpontban érkeztem, kezemben a bontatlan SSD-vel. Rögtön felismert, egy kisebbségi, elég bunkó, ápolatlan figura volt. De hát bánja a fene, az a pénz is pénz.

  Kérdezett, hogy belemegy-e a laptopjába, készségesen válaszoltam minden kérdésére. Majd arra kért, bontsuk ki a cuccot. Kibontottam, annak reményében, hogy tényleg komolyan gondolja. A csomagolásában tartottam, amikor egyszer csak kikapta belőle az SSD-t, és futás.

  A váci út felé indult el, és egyből le az aluljáróba, én meg persze loholtam utána. A lépcsőn majdnem utolértem, amikor is egy idős, valószínüleg küldölfi házaspár állta utam, amíg kikerültem, előnyre tett szert. A Westend felé futott. Tudtam, hogy ott leráz, futottam, ahogy tudtam. Szerencsétlenségére PONT szembe jött a Járőr, akinek kiabálva jeleztem, hogy legyen szíves megállítani emberünket.Vagyis hát járőrök, ketten voltak. Emberünket megállították, odaértem. Közöltem, hogy kikapott a kezemből egy értékes elektronikai eszközt, és nála van. A rendőrök persze rögtön kipakoltatták, de nem találták nála. Mondom ez nemigaz. Hát hova a picsába lett.

  Folytatás...

  sketchifun 2 éve 37

 • Még nem múlt el...

  ...az érzés.

  Valami még mindíg fogva tart. Hiányzik.
  Néha, mikor csak úgy merengek, még eszembe jut. Elég gyakran merengek..
  Eltelt fél év, és hiányzik. Nem ő, nem az ő személye. Az érzés, amit akkor éreztem, amikor vele voltam. Nem kellettek szavak, anélkül is értettük egymást.

  Hogy volt, aki meghallgat, hogy volt, akit érdekelt is, éppen milyen nyűgöm van.

  Volt.. Volt... Volt... Volt, de már nincs. El kell fogadni, bele kell törődni.
  És most van neked más. Más, aki nem becsül meg téged. Aki nem tud úgy értékelni, ahogy én értékeltelek. Te választottad, nem én. S most mégis, én érzem magam szarul. Hagytalak elmenni, ami talán csak a büszkeségem eredménye. Hülye voltam...

  sketchifun 2 éve 10

 • Hardverapró értékelés...

  Eladtam egy laptopot egy újoncnak. Írt egy üzit, kért egy számot, felhívott. 2 órán belül készpénzért elvitte a gépet. :D

  Öröm és boldogság. Azóta viszont be se lépett. Nem kaptam eladói értékelést. :DDD

  Na majd most lesz vevői. :D

  sketchifun 2 éve 21

 • Lg g3s problémák.

  A következőket fedeztem fel a 2 hónapos telefonon.

  1. A hálózatot gyakran eldobja. Néha magától megoldja, néha csak egy újraindítás után. Evvel pont eredeti funkcióját nem látja el. Mindezt random helyeken.

  2. Az fm rádió nem működik. Probáltam minden féle fülessel, de nem.

  Utóbbival kapcsolatban írtam az Lg szupportnak, ők azt mondták valószínüleg antenna hiba, és javasolják hogy adjam le egy szervízponton. Van egy érzésem, hogy a kettő összefügg.

  Telenoros készülék.. Ha valaki tud hasonló hibákról vagy szériahibáról, ne tartsa magában.

  sketchifun 2 éve 2

 • LG G3S net anomália

  Következő a helyzet. Adott ugye a címben említett telefon, teljesen gyári állapotban.

  Tegnapról mára meghülyült, és nagyon sok mindent nem tölt be. A Facebook app sem tölti be a képek nagy részét.
  De maga a böngésző is produkálja.  Érdekesség, hogy a PH!, a Google, Paypal megy. A Steam oldala is.

  Valaki tud erre mondani valamit?
  Telenor(nemröhög) mobilnetem van. :DDD

  sketchifun 2 éve 3

 • Éljen a Sony...

  Vettem szerdán a MediaMarktban egy fülest.
  Sony, in-ear, kék. 2500 ft...

  Erre ma egyik pillanatról a másikra elhalkul a jobb oldala..
  Szól, csak sokkal halkabban mint a bal...

  sketchifun 2 éve 17

 • 1203

  Ennyi napja rontom itt a levegőt.

  Lassan 4 éve. Na banyek. Pedig 1000 napnál írni akartam. ;]

  sketchifun 2 éve 2

 • Egy hete Lg G3S

  Hát mit mondjak. Első okostelefonom.
  Nagyon szeretem. Egyelőre még szedi a lábát, de azért néha kevés a ram.
  Komolyabb akadást még semmi nem okozott.

  Emellett isteni áldás, hogy tudom vele irányítani a tv-t. Bár még fejletlen.
  Nagyon kell vele célozni. De legalább nem kell kimászni az ágyból a távért.

  A kamera egész jó, bár nem nagyon használom.
  Zenei tudása okés, és van EQ. A hangszóró brutál. Kidob az ágyból reggel.

  Az üzemidő jó. Egy töltés két nap. Persze ha sokat nyomkodom, másfél nap után töltért kiállt. Az igazán intenzív használat pedig ezt 1 napra redukálja.

  A kijelző. Nekem nagyon jó. Bár van jobb is, nekem elég. Fényerő okés.
  De a fényérzékelő szenzor elfért volna.

  A külseje nagyon jó, nekem pont kézre áll.

  Egyelőre ennyi. További használati infók kesőbb.

  sketchifun 2 éve 2

 • Munkanapló 1.0

  Szerbusztok.

  Ez a munkanapló nem afféle modding munkanapló lesz. Ez sokkal inkább a saját életemről, és a munkámról szól. Vágjunk is bele, ne rizsázzak már itt feleslegesen.

  Először egy kicsit rólam, hogy ne legyen annyira idegen a dolog. Jelenleg 19 éves vagyok. Érettségi, és Elektrotechnikai-és Mechatronikai technikus végzettség a kezemben. Relatív okos gyerek vagyok, legalábbis sokan mondják ezt. Egy kis porfészek faluban élek jelenleg, Pest nincs messze. Van egy barátnőm, aki 4 hónappal fiatalabb nálam, és egész pontosan 11 nap múlva lesz az első évfordulónk. :)) Tudom-tudom, ne örüljek ennek annyira. De miért ne? Mindenki a saját hibájából tanul. És egyébként is. Mindenhez optimistán kell állni, csak akkor lehet sikeres az ember. Legalábbis jelenleg még ez a szemléletem.

  A munka
  Pályafutásomat a gyáli HOPI Magyarország Kft.-nél kezdtem. Akkor még 18 évesen. Egy fagyos raktárban(-25°C) komissióztam konkrétan, a Tesco fagyasztott motyóit kellett pakolni. Nagyon gány meló volt, fagyos raktárhoz képest gané' fizetéssel. Pláne amikor elküldtek a száraz részbe fóliázni. Fagyos ruhában. Hogy a tökömről is folyt a víz.. Na mindegy, ne mélyedjünk ennyire bele ebbe. Ezt a munkahelyet hamar ott is hagytam.

  Folytatás...

  sketchifun 3 éve 18

 • Sebesség váltó, modell módra.

  Sziasztok.

  Szakmámból kifolyólag építkeznék. (elektronikai és mechatronikai technikus)

  Szeretnék építeni egy autót. A feladata az lenne, hogy menjen, de gyorsan.

  A gép alváza és a főbb szerkezeti elemek az ún. vaslegoból fognak készülni. Azon gondolkodtam, hogy a nagy sebesség elérése nem lenne nagy feladat, az aerodinamika sem számít sokat. Viszont az ilyen célra eladott motorok igen. Sajnos direkt hajtásban szinte biztos, hogy képtelen lenne elérni a célnak kitűzött 100 km/h sebességet. Viszont megfelelő áttétellel nem biztos, hogy képes lenne elindulni. Ezért gondolkodok egy sebességváltó építésén. A feladat egyszerű lenne, de nem biztos, hogy hatékony. Az első ötlet, hogy a hátsó, merev tengely egy fogaskeréken keresztül kettő másikhoz csatlakozik. Ez a kettő másik fixen állna a helyén, nem mozogna. Egy kisebb, és egy nagyobb fogaskerék lenne itt, ami között a motor mozogna. A motor egy szervó által mozgatott konzolban kapna helyet. Ezáltal gombnyomásra lehetne sebességet váltani.

  Ezen ötlet felvet rögtön egy problémát, a kopást. Igen hamar elfogyna a fogaskerék, és a fordulatszám különbség is nagy lenne, a váltás pillanatában, amire még nincs megfelelő ötletem.

  Folytatás...

  sketchifun 3 éve 1

 • Hol és milyet?

  Sziasztok.

  Telefont szeretnék venni. Azért ide írok, mert itt talán nagyobb közönséget érek el, illetve nem találtam a kérdésnek megfelelő topikot.

  Nincsenek nagy igényeim. Előfizetésre szeretném. És ez a sarkallatos pont. Ugyanis nincs megkötve a kezem, szolgáltató gyanánt. A telefonra max 10, esetleg 15k-t szánok, havi 5 ezer forintos előfizetés mellett. Nagyon max lehet 7. Tudnátok tippeket adni, hogy hol, milyen tarifában, milyen telefont lenne érdemes venni, ami lefedi az igényeimet teljesen? Egy Nokia buta telefonról váltanék. :)

  A válaszokat előre is mindenkinek nagyon köszönöm. :)

  sketchifun 3 éve 3

 • Ingyenes webtárhely?!

  Szeretném a segítségeteket kérni.

  Webfejlesztéshez lenne szükségem ingyenes webtárhelyre.
  Persze kritériumaim is vannak. Azért van rá szükségem, és azért nem a saját gépemen futtatok Apache-t, mert gyengusz gépem van, hát ha még evvel is nekiállok terhelni. Illetve azért, mert a routerem nem ismeri azt a csodálatos funkciót, hogy DynDNS.

  Akiknek viszont szeretném azt megmutatni, amit gyártottam, elég körülményes állandóan eljuttatni az éppen aktuális IP címet.

  Szükségem lenne a reklámmentességre is! Külföldi is szóba jöhet. Mit tudtok ajánlani?

  sketchifun 3 éve 13

 • SEGÍTSÉÉÉÉG!

  Gyerekek!

  Hétfő óta nem gyújtottam rá. Eddig tűrhető volt...
  De már nagyon kivagyok!

  Kérlek, adjatok valami tippet, hogyan enyhítsem a vágyat, hogy rágyújtsak?!

  Úgyérzem, ez már az utolsó kő, ha ezen túlvagyok, akkor végre sikerült leraknom!

  sketchifun 4 éve 13

 • Viber gépről.

  Vajon lehet Viber-est felhívni gépről? :DDD

  sketchifun 4 éve 0

 • PROTON+Lite

  Van itt valaki, aki jártas a PROTON+Lite nevezetű programban?

  sketchifun 4 éve 0

 • Galaxy Mini akkumulátor.

  Nem találtam ilyen topikot, ha esetleg mégis van, egy jólelkű kolléga linkelje be, legyenszíves.

  Naésakkor.

  Adott egy Galaxy Mini telefon, teljesen gyári, bár már több mint 1 éves.

  A következőt produkálja: Délután töltőre rakom, este leveszem, és kapcsolok ébresztőt, és reggel az fogad, hogy telefon kikapcsolva, lemerült akkuval.

  Nyilván nem egészséges, és az akku is elég fiatal, hogy csak így meghaljon.

  Várom a tippeket.

  UI: két nappal ezelőtt még semmi hasonló baja nem volt.

  sketchifun 4 éve 2

 • Egy új korszak kezdete, de ennyire rögös úton?

  A régi, jól bevált, sokak által szeretett XP nevezetű operációs rendszer felett eljárt az idő, ideje volt, hogy új rendszer után nézzek.

  Mivel játszok, Linux nem igazán jöhetett szóba, és egyébként is, én szeretem a Windows-t.
  A Vista, mint a Microsoft szégyene, nyilván kizárva, marad a Win7. Hát jó. Fel is telepítettem, csudajó. Aztán jöttek a bökkenők.

  Egy elég fontos fájl csomagot másolok vissza a gépre, beakad a gép, kékhalál.
  Akkor kiveszem a külső vinyómat a tokból, berakom, és majd úgy. Kékhalál.
  Azért egy élményindexet futtatok. Kékhalál.

  Tippeket várok, mert úgy néz ki, nagyon nem bírja a kiképzést :D

  sketchifun 4 éve 7

 • Sto Eta Watta F*ck?!

  Következő van.

  Zenehallgatás, Skype. Egy óvatlan egérmozdulattal rákattintottam valamire, megrántottam az egeret, és megállt a tudomány, nem szól a bal hangszóró.

  Néztem a hangerőszabályzót, balance középen. Kihúztam félig a fülest, és szólt a jobb fele is. tehát nem kábel baj.

  Win XP op rendszer.

  Tippeket várok.

  Update: Mársemmi, magától megjavult. :Y Murphy szórakozik! :B

  sketchifun 4 éve 1

 • Win7 jelszava.

  Következő van.

  Van egy HP netbookom, amit öcsém használt, viszont elfelejtette a jelszavát. Újratelepíteni nem szeretném, mert rajta van mindene gyakorlatilag. Hogyan lehetne megkerülni a jelszavát?

  Válaszokat előre is köszönöm!

  sketchifun 4 éve 15

 • Javítva.

  Picit lelakott volt már a 7600GT-m.

  A hűtése bekrepált, és egy gány módon rácsavarozott venti hűtötte. :DDD Ezt nem is tolerálta a hűtő, el is pattant az egyik rögzítő. Facsavar, másik felén parafadugó, bilincsel megszorítva. Húzta egy 3 hónapig.

  Aztán rájöttem, hogy van ám egy 6600GT-m. Megnéztem, űgytűnt, klappol a venti. De nem. kisebb. Nem b*szol ki velem, átraktam az egész hűtést, bordával együtt. A lyukak passzoltak, csak egy számomra ismeretlen alkatrész útban volt. Hát azt mégse vághatom le csípőfogóval, a hűtőbordát viszont igen. Ekkor jött 20 perc csípőfogós hadművelet, majd elkészült. A 6600GT-n voltak még ram-ra sünik. Azok is átkerültek.

  El van kényeztetve. :)

  sketchifun 4 éve 2

 • Építsünk hibridet!

  Nabár, a cím csalóka, elég érdekes elszántságra adtam a fejemet.

  Mivel a nemrég itt mutogatott MyAudio C50-nem több sebből is vérzik, úgy döntöttem, picit megreformálom a dolgokat, beleuntam már, hogy állandóan ez van, és teszek ellene. Legalábbis megpróbálok.

  A kis MP3 lejátszó sebei:
  - A Jack csatlakozó mozog, és nem jön ki a kis dögből hang.
  - Az USB port is megadta magát, az is mozog, csak feszítésre hajlandó működni.
  - Az akkumulátor kis fülhallgatóval bírja 2 órát, ami nem vaskos. De ami sajnálatos, hogy az általam preferált fejhallgatóval fél óra az üzemideje.

  Szétszedés után azt vontam le, hogy kár vele vesződni. Nem a forrasztás, a NYÁK hibája hogy elenged a forrasztás. Egész egyszerűen olyan kicsi helyen fogja a csatlakozót a forrasztás, hogy számomra az is kérdéses, hogy a NYÁK-on az alu csík nem-e vált fel. Továbbá kicsit letörve konstatáltam, hogy meg sem éri megpróbálni többet kicsikarni belőle valahogy. Az akkumulátor 120mAh kapacitással bír, bár picit többre számítottam.

  Ekkor egy haverom mondta, hogy összetörte a telefonját, a kijelzőnek reszeltek. Olcsópénzért megvettem tőle az 1320mAh kapacitású, kijelző nélküli Nokia 5230-at.

  Folytatás...

  sketchifun 5 éve 2

 • MyAudi Mp3 lejátszó, by Teszkó!

  Sziasztok.

  Vásároltam ma a teszkóban egy zenelejátszó készüléket, ugyanis a régi tönkrement, és egyenlőre ennyi pénzem volt rá.(2600Ft)

  Vettem hozzá egy 8 gigás Maxell X-Series microSDHC memóriakártyát.

  A microSD miben külömbözik a microSDHC változattól?
  Lehetséges az, hogy amiatt nem ismeri fel a gépem adathordozóként, mert nem sima microSD?

  sketchifun 5 éve 18

 • GamerApró, avagy minden gamer.

  Kedves olvasók. Bár ezen bejegyzés külalakja lehet, hogy egy cikkre fog hasonlítani, nem, nem az. Ez csupán csak egy kis elmélkedés.

  Az előzmények
  Egy ideje olvasom a fórumot, néha aktívan részt is veszek a hozzászólások gyarapításában. Sokat láttam, sokat olvastam már, olvasóként már évek óta követem az egész lapcsaládot. Sok-sok témát átolvastam, a moddingos topicban, meg a gépmutatósban tátottam a számat, hogy ilyet egyáltalán lehet csinálni. A gépvásárlós topikban kigubbadt a szemem, amikor láttam, hogy milyen komoly konfigok vannak. Le vagyok maradva, tudtam be nagyvonalúan. Olvastam még sok ,,Milyen xxxx-et vegyek" topikokat is. Ott is csak néztem. Mindig elámultam, amikor valaki belinkelt egy Asrock Fatality, ASUS RoG, Gigabyte G1 alaplapot. Csak néztem, mikor az éppen csúcskategóriás videókártyákat ajánlják, amelyek teljesítménye már-már igen acélos. De aztán jött a gémer korszak, és sok-sok illúziót lerombolt. Mindenki odavolt a gémer cuccokért, egy alaplap nem tuningos alaplap volt, hanem gémer, egy processzor sem egy erős processzor volt, hanem igazi csúszuper hipergémer processzor. Aztán sokan kinőttek ebből a korszakból, páran benne ragadtak, és ez a ,,páran" a bejegyzésem témája.

  Folytatás...

  sketchifun 5 éve 7

 • Kérdés a jogosítványokról.

  Mivel nem találtam erre megfelelő topikot, és a kereső sem adott nekem túl érdemi információt, ezért megpróbálkozom itt, hátha. :DDD

  Elkezdtem ugye a B kategóriás jogosítványt, hamarosan vizsgázok. Van ugye ez a B+E kategóriás jogosítvány. Ezt eddig értem is, bár valahogy irreális nekem egy személyautó mögött egy 30 tonnás utánfutó, de hát ízlések és pofonok.

  Ha lerakom a B+E jogsit, aztán egy sima C kategóriát, akkor tehergépkocsival vontathatok nehézpótkocsit(Félpótkocsi, tandem)?

  sketchifun 5 éve 1

 • Dirt2 vs. Pentium 4.

  Elég durva dologra adom a fejem, úgy döntöttem.

  Megnézem, mit is bír öregecske, erősen processzor limites számítógépecském. Éppen most installálom reá a Colin McRae Rally Dirt 2-t.

  Hogy ne legyen szépséghibás a dolog, leírom a konfigot, amin megpróbálok értelmes keretek között(értsd.: legalább 45 fps - nálam legalábbis) játszani.

  Lap: Fujitsu-Siemens D1562
  CPU: Intel Pentium 4 3.00 Ghz HT S478
  RAM: 2x512 mb DDR400
  VGA: MSI NX7600GT 512mb AGP

  Mit tippeltek, elérhető az általam megszabott minimum?
  (Megjegyzem, Cod6 minimum beállításokon 55 FPS alá nem ment, tehát ez a gép párszor már meghazuttolta az informatika törvényeit.)

  sketchifun 5 éve 15

 • nVidia vagy AMD(ex. ATi)?

  Sziasztok.

  Nagyon töröm a fejemet gépvásárláson.
  A komponensek már szinte fixek, a videokártyán agyalok.

  De előljáróban a komponensek, hogy legyen mihez viszonyítani, hogy mit is szeretnék.

  Processzor: Intel Core i3-2120 - Nem túl erős, de a célnak megfelel, modern, és modern alaplap is van hozzá, fejleszthető kicsi árréssel.
  Alaplap: ASUS P8H61-M LE/USB3 - Az ASUS egy számomra megbízható márka, és szerintem ebben az árkategóriában elég felszerelt is.
  Memória: 8GB Kingston Ram - Nem a csúcskategória, de manapság már jónak számít.
  Merevlemez: Western Digital Caviar Blue 7200rpm 500GB - Ez a fájó pont, mint mindenki másnak.
  Tápegység: Chiftec iArena 500W - Ez sem a csúcs, de legalább megbízható.

  Nos, ezen konfigurációba kellene egy videokártya.
  Az anyagi keret nem túl eleresztett.
  35-40.000 forint a határ. Maximum még egy 5-öst rá tudok dobni.

  nVidia részről a GTX550Ti-t néztem, de nem túl meggyőző a teljesítménye.
  AMD részéről a HD6850-et.

  Melyik a jobb, vagy esetleg van olyan alternatíva, amely mindkettőnél erősebb, és belefér a keretbe?
  Használt cucc nem jöhet szóba.

  Válaszokat előre is köszi.

  sketchifun 5 éve 20

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.