2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Android fejlesztés – Mindenféle jóság

    Android fejlesztési tippek-trükkök: lokalizáció, ActionBar, Push Notification Parse módra!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 12 éve 16

  • Andorid fejlesztés – Képek orientációnak megfelelő megjelenítése

    Hoztam nektek egy kis okosságot. Az a probléma, hogy Androidon a kamerával készített képek nem mindig helyesen forgatva jelennek meg. Tehát ha a kép fekvő módban lett készítve, akkor álló módban nézve elfordítva jelenhet meg, illetve van olyan készülék ami az álló módban készített képeket is úgy mutatja, mint ami fekvőben készült. Ez készülékenként teljesen kiszámíthatatlan. Megoldás, forgassuk a képet mindig jó irányba, ne bízzunk a kamerában!

    Alábbi kód megadja, hogy a path útvonalon lévő képfájl milyen orientációban készült.

    public static int getAngleForImage(String path) {
    int angle = 0;
    try {
    ExifInterface exif = new ExifInterface(path);
    int orientation = exif.getAttributeInt(ExifInterface.TAG_ORIENTATION,
    ExifInterface.ORIENTATION_NORMAL);

    if (orientation == ExifInterface.ORIENTATION_ROTATE_90) {
    angle = 90;
    }
    else if (orientation == ExifInterface.ORIENTATION_ROTATE_180) {
    angle = 180;
    }
    else if (orientation == ExifInterface.ORIENTATION_ROTATE_270) {
    angle = 270;
    }
    } catch (Exception e) {

    }
    return angle;
    }

    Használata kódban:

    Folytatás...

    Sianis 12 éve 6

  • PH! blog RSS - Blog vagy reklámújság?

    Most nagyon OFF leszek, meg troll, meg minden.

    Nem is olyan régen indult ez a PH! blog dolog. Nagyon megörültem, hogy végre lehet jó kis történeteket olvasni és egyebek. Gyorsan fel is iratkoztam az RSS-re, nehogy már ne legyek naprakész.

    Az első új bejegyzés ami jött, hogy Parci eladja a lakását. (Benne a hirdetés szó, legyen). Ezt még meg is értettem, az ember próbál ott hirdetni ahol csak lehet. Legyen. Meg amúgy is érted, a "főnök" eladja a házat, valami fanatikus még meg is veszi.

    Aztán nagy csend, jön egy írás, kis szünet még egy írás. Azóta semmi. Illetve mégis, jött egy csomó további hirdetés.

    Kis összesítés. Összesen 13 bejegyzés érhető el a csatornán. Ebből 6 hirdetés. És a legutóbbi 5 bejegyzés is csak hirdetés.

    Halkan merem kérdezni, hogy valaha valóra fog még válni az az álom, hogy lesz egy blog ahová mondjuk tényleg jó kis PH!-s, velős, szaftos témák kerülnek majd, valamennyire rendszeresen? Nem kívánom én, hogy ki legyek szolgálva, meg, hogy ezek az írások kötelezően szülessenek, de jó lenne, ha a sok hirdetést, amit elolvasok, mert ebből éltek tudom én jól, néha megtörné valami tartalom is.

    Sianis 13 éve 1

  • Egyszerűbb navigálás a többoldalas írásokban

    FRISSÍTÉS: Immár a Gamepodon oldalon is működik!

    A történet pár héttel ezelőtt kezdődött. Nagyon hasznosnak tartottam, hogy a legtöbb írás több oldalra osztható, de szerintem egerészve lapozni lassú. Mindig pozicionálni kell, holott én csak egyszerűen és gyorsan a következő vagy előző oldalra akarok jutni. A Google Readerben ez egy nagyon jól kivitelezett dolog, J, K billentyűkkel lehet pattogni oda-vissza. Gondoltam megcsinálom ezt user script formájában.

    A végeredmény itt található: [link]

    Firefox + Greasemonkey kiegészítő kell, Chrome alatt nem működik, mivel ott még a külső szkript betöltése nincs implementálva.

    Nyugodtan lehet kritizálni, hibát jelenteni és mindenek előtt használni. Egészségetekre!

    Sianis 14 éve 1

  • PROHARDVER! Ingatlanportál, minek?

    Ez most minek kell? Jó, jó biztos hasznos, de ide, nekünk, minek? Meg Twitter, meg Facebook, kösz, kell! Ja nem, nem kell! Bocs.

    Sianis 14 éve 37

  • Ubuntu Global Jam 10.04 magyar kiadásban

    A hétvégén megrendeztük itthon is ezt a globális eseményt. Első nap egész sokan voltunk, majdnem kicsinek bizonyult a terem.

    Az elsődleges cél a fordítás volt, meglehetősen sok Ubuntu specifikus dolog készült el, csak, hogy egy példát mondjak a telepítés közben látható bemutató. Ennek lesz Kubuntus és Xubuntus verziója is, sőt aki nem telepít csak frissít, az is kap egy kis reklámszöveget. :)

    A csomagleírásokkal is sokat haladtunk második nap, a main tárolóban található alkalmazások leírásai teljesen magyarul jelennek majd meg az Ubuntu Szoftverközpontban, remélem segítségetekre lesz majd. Ezzel amúgy kiemelkedünk a nemzetközi mezőnyből, ők közel sem állnak ilyen jól ezen a téren.

    Röviden ennyi. Pont

    Sianis 14 éve 3

  • Éli könyve

    Nyugalom, spoiler mentes leszek!

    Szóval tegnap vettem magam és elmentem megnézni a fent említett filmet. Nem volt tolongás a moziban, a pénztárnál közölték, hogy oda kérem a jegyet ahová akarom. Hoppá, ennyire rossz lenne a film? A bemutató alapján nem tűnt annak. Egye fene, csak megnézem!

    A film kicsit lassan indul, de jól adagolják az izgalmakat, a 16-os karika meg indokolt, mert amikor akció van, akkor azért van mit nézni. Szerencsére nem egy végeláthatatlan kaszabolás a film, hanem van mondanivalója. Főleg ha valaki nem csak azért néz meg egy filmet, mert röpködnek a golyók, meg néha a fejek és a karok is.

    Az egésznek van egy Mad Max és S.T.A.L.K.E.R. keverék érzete (már ha valaki látta a filmet és játszott a játékkal). A fények meg homlokegyenest visszaadják azt, hogy mennyire lepusztult a világ. Nem igazán vannak élénk színek, érezzük csak át, hogy milyen is ez a világ. Nem is próbáltak csempészni semmi kis csodát, virág, ilyesmi, le van pukkanva a világ, kész.

    A cselekmény amúgy néhol kiszámítható, de amikor azt hiszed, hogy tutira kitalálod, hogy milyen cselek vannak, meg mi fog történni, hiszen már 1000 hasonló filmet láttál, na akkor pofán csapnak és nem úgy lesz. A csattanók nekem tetszettek, vannak még meglepetések.

    Nem szokásom pontokat osztogatni, felesleges lenne, nekem sosem egyezett a véleményem a nagy kritikusokkal.

    Folytatás...

    Sianis 14 éve 6

  • Itt a GNOME 2.26

    Ahogy azt a közösség már megszokhatta, a GNOME legújabb változata a menetrendnek megfelelően megérkezett.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 15

  • Ne törölje azonnal!

    Még a Karácsony előtti rohanásban benéztem a városunkban frissen megnyílt "Mert hülye azért nem vagyok."-ba. A számítógépeket vizsgálgattam, mikor megütötte a fülem a Linux szó:

    Nem tudok szó szerint idézni, de a lényeget leírom. Egy eladó srác arról mesélt, hogy a vásárló által kinézett gépen előre telepített Linux van. Azt ecsetelgette, hogyha valaki megmutatja a használatát vagy próbálkoznak egy keveset akkor nem olyan vészélyes a dolog. Most mindenki gondolhatja azt, hogy a srác feleslegesen beszél(t) vagy ez a szöveg úgysem érdekli a vásárlókat, de néhányukat csak elkapja kíváncsiság, nem?

    Vagy minden vásárló úgy megy be, hogy "ide nekem egy gépet, otthon már várja a Windows XP / Vista telepítő ( kalózmásolat vagy sem ) "?

    Sianis 16 éve 19

  • Ubuntu: kongaszó után az alapoktól

    Induló sorozatomban, egy frissen telepített Ubuntu Linuxon végzett barkácsmunka főbb mozzanatait...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 119

  • Epilepsziáról őszintén

    Sziasztok! Batman barátom őszinte írásától és támogatásától felindultan, kimondom azt...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 51

  • Windows, Linux: fájlok oda-vissza

    Gyakori kérdés, hogy Windows alól hogyan érjük el Linuxos adatainkat és fordítva. Lehet...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 31

  • Linux a laptopon - 1. rész

    Beköszönő Mivel kezdjek egy ilyen írást, amire példát még én magam se láttam? Talán...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.