Hirdetés

2020. június 1., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Üvegfóliák vs. lekerekített kijelzők - "megoldás?"

  Bevezető

  A telefon- és a kijelző gyártók körében manapság egyre elterjedtebb a lekerekített szélű kijelzők gyártása (2.5D - például: Honor 8, Mate 9, Huawei P9). Amely nagyon jól néz ki, de amint üvegfóliát akarunk rátenni a megfelelő védelem miatt egyből előjön a hátránya: nem lesz rá megfelelő méretű fólia.

  Ebben az esetben többnyire 2 fajta üveget lehet kapni a telefonra:
  1. Sokkal kisebb az üveg, mint a telefon kijelzője: a telefon kinézetét egyből a földbe tiporja, a széleken több milliméternyi fedetlen rész lesz, a védelmet sem 100%-ban látja el.
  2. Az üveg nagysága közel megegyezik a kijelzővel: a széleken nem fog feltapadni ("halo effect") az üvegfólia és emiatt egy levegőréteg marad a kijelző és az üvegfólia között, ez ugyancsak rondítja a telefon kinézetét.

  Áprilisban egy Mate 9 telefonhoz kellett fóliát keresnem, többet is találtam, amelyek közül kettőt megrendeltem az értékelések alapján. Természetesen a szakmai topikját is átnéztem és számítottam rá, hogy nem lesz könnyű menet.
  Megérkezett a két fólia, az egyik jóval kisebb volt, mint a kijelző, a másik pedig méretileg tökéletesen passzolt a kijelzőhöz. Az utóbbi fóliához adtak 1 csomag átlátszó folyadékot is (egy kisméretű ecsettel), amellyel elsőnek nem tudtam mit is kellene kezdeni, aztán a hirdetés alapján rájöttem, hogy ezzel kell körbekenni a fóliát a felrakás után.

  Folytatás...

  Sanki 3 éve 59

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.