2016. szeptember 26., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Nyugat-magyarországi sós krémes, Phanzetomox módra

    Üdvözlök minden kedves logout olvasót, hallgatót! :)

    Rövidke bejegyzésemben a nyugat-magyarországi sós krémes elkészítését mutatnám be, Phanzetomox módra. Gasztro szlengben gyakran találkozhatunk a "vajas kenyér" megnevezéssel is.

    Hozzávalók:
    Házi kenyér
    Vaj, (tejérzékenyeknek, pénzteleneknek margarin)

    Készítéshez szükséges eszközök:
    Kenőkés
    Tányér
    vágódeszka

    Elkészítés:
    Fogjuk meg a kenyeret illetve a kést. Amennyiben jobb kezesek vagyunk, a kenyeret a bal kezünkbe vegyük, a kést pedig a jobba. Bal kezeseknek ez éppen fordítva értendő.
    A kenyeret vághatjuk a kezünkben is, de a legjobb ha egy fa deszkára (vagy műanyag/fém esetleg az anyós tenyerére) helyezzük, és azon végezzük el a munkafolyamatot. Miután felvágtuk a számunkra szükséges mennyiségű kenyeret, álljunk neki az első szelet krémes elkészítéséhez.
    A kés segítségével kenjük a vajat -vagy az azt helyettesítő anyagot- a kenyérre, a már-már rutin számba menő, jobbról-balról pofozós technikával.

    Folytatás...

    phanzetomox 3 éve 49

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.