2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Riley: kis kutya nagy pácban

    Bizonyára többek számára ismerős lehet a nem is oly régi bejegyzésem, amiben segítségért fordultam Hozzátok.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Vélemény 1 éve 41

  • Ezt csak úgy itt hagynám

    "Örök" emlékként ide biggyeszteném hitvány sorsom újabb katarzisát. Nem elég az embernek az átlagos nyomor, de vannak olyan egerek, akik szeretnek éjszaka bumlizni az autó motorvezérlője, illetve annak biztosítéktáblája között, ezzel gtk.-t okozva. Minket is meglátogatott egy csipet csapat, némi kutyatáppal megspékelve, egyenesen a szomszédból, gondolták jó kis raktár lesz ez nekik, de ha már itt jártak, egy kicsit kártevősködtek is.

    Mit sem sejtve, készülve a reggeli indulásra a munkahelyre, az autót indítva az csak teker, majd rövid beindulás szerű manőver után leáll. Újra próba, ugyanaz... Újra, szintén. Majd negyedik indítózásra semmi sem történik, csak teker az önindító, ami beragadt a helyén, így a semmit pörgette. Kulcs kivesz, az önindító forog tovább... Hát mondom ez f@sz@, futás a dugókulcsért, hogy az akkusarut le tudjam tépni. Délután hazaérve csapó kettő, akkusaru érintés az akkuhoz, megint csak forog az a csuda önindító egymagában. Hoztam egy másikat bontóból, berak, a kocsi csak dadog, krehál, semmi nem történik. Gondoltam hátha kapott egy pofont a gyújtáskapcsoló betét, így vettem egy újat, ami filléres tétel volt, de azzal is csak nem akart semmit csinálni. Ekkor jött a biztosítéktábla kiszedés, miközben potyogtak a kábelek, a csatlakozók, meg a kutyatápok...

    Folytatás...

    orion1025 1 éve 2

  • Riley "helyzetjelentés"

    Szeretnék egy rövid szösszenetet bejegyezni mindazok számára akik ismerik a történetünket, illetve egy életjel adásként is menne, hogy semmi sincs elfelejtve. Írtam egy terjedelmesebb bejegyzést december elején, de fogalmam sincs mikor fog megjelenni, már ha egyáltalán engedélyt kap a publikálásra.

    Még várok, és ha nem kapok visszajelzést addig a megjelentetéssel kapcsolatban, vagy nem kap zöld utat a bejegyzés, akkor egy sima blogbejegyzésbe át lesz ültetve, illetve akkor bővítve is természetesen, mert akkor ezt a két hónapot is bele veszem, bár szerencsére sok érdemi nem történt a kötelező feladatokon kívül.

    orion1025 1 éve 0

  • Segítségkérés a lapcsalád tagjaitól!

    Kedves Tagok!

    Szokatlan, a lapcsaládon egyáltalán nem hétköznapi segítségkéréssel fordulnék Hozzátok. A sors hozta úgy, hogy minden igyekezetem ellenére több hónapos intenzív kiadások mellett, amiket egyébként meg szoktam oldani valahogy, elém dobott az élet egy újabbat, ami teljességgel megelőzhetetlenül és váratlanul toppant be Párom, illetve jómagam ajtaján. Van nálunk egy tavaly ősszel kölyökként örökbefogadott kis tacskó keverék, éppen csak elmúlt egy éves, viszont múlt héten furcsaságra lettünk figyelmesek a jobb szeménél, ami csak gyenge lámpafény mellett volt látható. Én egyből a legrosszabbra gondoltam, de akkor még nem tudtam, hogy ezt lehet fokozni is...

    Mentünk az állatorvoshoz ahogy tudtunk, ahol a diagnózis szürkehályog lett, ráadásként a másik szeménél is kialakulóban van, ezt többszöri vizsgálat alapján kiderítve, illetve szinte biztosra vehetően, ez egy felmenőktől örökletes betegség nála. Vas megyében nincs ilyen jellegű beavatkozás, sem a nyugati országrészben, ezért az egyik fővárosi orvoshoz lettünk irányítva, illetve felkészítve egy költséges műtétre, ráadásként még azt a tudatot is megkaptuk, hogy az egyik szemére nagy eséllyel a látását is el fogja veszíteni két okból is.

    Folytatás...

    orion1025 1 éve 58

  • Videokártya tartó

    Szeretem a régi videokártyákat, főleg a GTX 260, és 8800 GTS/GTX szériát, számomra ennek a korszaknak volt "lelke", illetve akadtak egészen mutatós darabok is, nem úgy, mint mostanában. Megrögzött nVidia / Intel párti vagyok, így számomra más nem létezik az ősidők óta, ezért külön polcok vannak fenntartva ezen régi portékáknak.

    Önmagukban is teljesen jól megállnak ezek a dupla slotos csodák, de hajlamosak elszabadulni, ezért rögzítenem kellett őket valahogy. Fa, vagy acél volt a koncepció tárgya, de egy régről rakosgatott lécből készítettem el a végterméket, a PCI-E csatlakozó méretéhez igazítva, így oldal irányba nem tud eldőlni.

    A polc méretét, illetve a kártyák pozícióját lerajzoltam méretpontosan egy forgácslapra, majd ezt jelöltem rá a méretre vágott lécre. A bevágásokat normál sarokcsiszoló vágókoronggal füstöltem bele, de ez kevés a PCI-E vastagságához, ezért egy levedlett nagyflex korongot hívtam segítségül, ezzel pont az a vastagság lett. Végül csiszolás, feketére fújás, és egy szatén lakkozás után mehetett is a helyére.

    Folytatás...

    orion1025 2 éve 3

  • KingFast SSD, avagy a kínai sz@rtalicska

    Pár éve vettem ( 5-6-7? ) az Íbéjről eme kínai szerkezetet, filléres tétel volt, gondoltam jó lesz az öreg Lenovo laptopba, de rossz ötlet volt...

    Igazából a gépet nem használom szinte semmire, pár apróság miatt tartom, ezért bőségesen elegendő volt a 32GB a "mindennapi" használathoz. A sors hozta úgy, hogy egyik bekapcsolás után nem találta a háttértárt, így egyértelmű volt a helyzet, átköltözött az örök kínai gagyisztikus vadászmezőkre...

    Egy biztos, a sebessége felért egy USB 2.0 pendrive tempójával, konkrétan az ipari hulladék fogalmát kimerítve, ennek örömére felboncoltam, nagy meglepetés nem ért, bár valami beleragasztott alátétre, vagy fém nehezékre azért számítottam, de még itt is csalódás ért.

    Béke poraira

    orion1025 2 éve 40

  • Corsair táp ventilátor csere

    Minden kici, óccó, kínai (szemét) ventilátor életében eljön az a pont, amikor nem akar tovább működni "csendesen". Idle nem volt vele baj, de huzamosabb terhelésnél előjött a cincogás, ezért mennie kellett.

    Nem akartam tucat porkavarót helyette, inkább keresgéltem a drágább árfekvésben, és a légszállításra mentem rá, így lett a kiválasztott a NB-eLoop B12-3. Sajnos teljesen feketét nem kaptam belőle, de ez már csak részletkérdés.

    Corsair VX450 vs. eLoop B12

    Meglepően tiszta belül

    A porkutyás bűnös

    Folytatás...

    orion1025 5 éve 10

  • XBOX 360, avagy tíz éve együtt

    Tíz éve vásároltam a kedvenc masinám, mely meghatározó szerepet töltött be a konzolokhoz való hozzáállásomban. Egy tök csupasz Arcade gépet vásároltam 2009-ben, semmi HDD, full alap, fapad. Jasper lapos gépként van benne 512MB memória, így a mentések is itt lettek tárolva.

    A gépet először TV-n használtam, majd jött a monitorra költözés, és vándorolt az asztali gépem mellé, illetve kemény pénzekért landolt rajta egy 20GB-os eredeti Mikroszaft merevlemez. Rengeteget volt nyüstölve, de mivel szeretek moddolni, és a gyári hűtés nem volt valami hatékony, ezért kis idő elteltével nem foglalkozva a garanciával, meg is bontottam. Először csak egy kis 60mm-es turbó ventilátor került befaragásra a DVD meghajtó mellé, de igazából sokat nem ért ez a mutatvány.

    Idővel a vízhűtések felé vettem az irányt a számtalan léghűtéses próbálkozásaim után, így került az utamba egy Thermaltake BigWater SE, mely egy rettenetté alakult. Ezzel még csak a GPU-t hűtöttem, de elég hatékonynak bizonyult, bánom, hogy nem alakítottam tovább a rendszert.

    Folytatás...

    orion1025 5 éve 11

  • Napi Jófogás

    Eladó susogós, nagyonronda melegítő csak neked! Mackó nadrág

    Eladó ocsmányronda melegítő.Te csak hiszed, hogy láttál már rondát.Újszerű állapotban van, nincs az a perverz állat, aki ezt gyakran hordaná.Kivéve engem, mert én magamnak vettem, de sajnos nem lett jó a méret.Amúgy xxl es.Pedig tényleg ronda.Akarattal ilyen bűnt nem lehet elkövetni, biztos, hogy ez egy véletlen szüleménye.Jó benne erdőbe menni, mert úgy rikít, legalább nem lő le a szomszéd vadász 3 hubi után.Viszont ennek a hátránya, hogy mennek rá a bogarak.Ha te vagy a helyi vagány, akkor neked ez kell, mert az ujjai levehetőek, te lehetsz a vidéki Rambo.2 oldalt 2 zipzáros zseb van, bal oldalra pont befér 1 doboz Aranyfácán, jobbra meg 2 zacskó sárga szotyi.Amúgy elég vastag anyag, télen meleg viselet, lehetne benne akár disznót is vágni, de nem ajánlom, mert ha ez tönkremegy, sosem lehet többet még hasonlód sem.Ha ebben mész lefele a kisutcán, a csapos már a sarkon kiszúr, elörre kirakja a piros kisfröccsöt mire odaérsz.A multkor kiraktam az udvarba, a madarak csukott szemmel repültek át a telek fölött.Vízhatlan anyag kîvülről, belülrőlmeg felszív minden, lehet benne fát vágni legalább.Egy szó mint száz, ez neked kell, mert jól álna hidd el, énmegmár ne is lássam, mert csak fáj érte a szivem, hogy nem viselhetem a falunapon.Posta megoldható, bár drága lenne, mert rendőrséggel kellene kísértetni, mint a koronaékszereket, hamár ekkora értékről van szó.Ha végre elviszed, hogy

    Folytatás...

    orion1025 7 éve 13

  • GameBoy Advance felturbózása

    Bemutatom, hogy miként is lehet egy letűnt kor termékét kicsit fiatalabbá varázsolni.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 7 éve 45

  • Hungaricum kanna hangfal udvari bulizós változat!Aktív!

    Rendszeresen barangolok a Rosszfogás világában, ezért néha jönnek szembe furcsaságok, érdekességek, nem hétköznapi dolgok. Kommentárt nem fűznék a hirdetéshez, azt gondolom magáért beszél.

    Hungaricum kanna hangfal udvari bulizós változat!Aktív!

    Hungaricum kanna-hangfal udvari bulizós változat:)2x75Watt! távirányító!Hangszóró szett: genius közép,westra magas 2db,Samsung 16cm mélyközép,30cm MNC mélysugárzó!Mindkét kanna reflex és hangváltóval, csillapítóanyaggal készült jól megtervezve!Nagyon jó hangal!Bográcsozáshoz Grillezéshez Tökéletes!Bármire ráköthetö csinálhatok hozzá bluetooth egységet is usb-vel!Az itt feltüntetett ár nem a tényleges ára!!!Érdeklödés Megrendelés itt vagy telefonon!Videó a müködésröl You tube keresöbe beírni!:Hungaricum kanna hangfal
    Köszönöm hogy benézett nézze meg a többi elkészült termékeimet is!Üdv

    Folytatás...

    orion1025 7 éve 10

  • GeForce GTX260 delid v2.0

    Jelenlegi alanyom egy XFX GTX260 Black Edition, ami szintén megérett a kupakolásra, mert régen volt már 2008...

    A szokásos szerszámokat használtam, ami a ragasztószalag, kalapács, szikepenge, csavarhúzó.

    Ha már szét lett szedve a kártya, jó minőségű csapágyakat is kapott a ventilátor.

    Folytatás...

    orion1025 7 éve 10

  • GeForce GTX260 delid

    Azt gondolom, senkinek sem kell bemutatni a kombinációt, mert egy örök "klasszikus" csap össze a hőmérséklettel. Maga a kártya cirka nyolc éves produktum, ebből adódóan a kupak alatti paszta már harmatos teljesítményt nyújt, így kicsit bele kell piszkálni ebbe a képletbe.

    Sajnos a kupak eltávolítása után nem nélkülözhető, mivel kicsit több mint 2mm vastag, a processzornál lévő könnyítés pedig 1,5mm körüli értéket mutat, így beleérne a memóriákba, stb. apróságokba, de még bónuszként a csavarok helyei már felfekszenek a nyákra. Megfelelő réz lapocskával lehet helyettesíteni, de nem könnyű ilyen méretben találni.

    A művelethez szükséges eszközök:

    - penge
    - ragasztószalag
    - lapos csavarhúzó (vékony/vastag)
    - pici kalapács

    Célszerű a pengét körberagasztani, így a csavarhúzó nem csúszik le róla ütéskor, illetve a nyákot, hogy véletlenül se vágjunk bele ösvényt. Az egyik sarkánál célszerű megkezdeni, azon az oldalon, ahol kicsit szabadabban lehet mozogni, ez jelen kártyánál a PCI csatlakozónál van. Apró kopogtatás mellett is nagyon könnyen bele tud szaladni a penge, majd utána az egyik oldal van így megkalapálva teljes hosszában. Ha ez megvan, akkor a penge élét is célszerű leragasztani, hogy feszítéskor ne kapjon bele a felületbe, és a vékonyabb csavarhúzóval alá lehet nyúlni, így az feszít, nem a penge.

    Folytatás...

    orion1025 7 éve 11

  • DIY ventilátorcsapágy-zsírzó

    Ha drága az új vagy alkatrész híján nem javítható a régi, akkor zsírozd meg a zajosodó ventilátorodat!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 7 éve 21

  • Jófogás talált tárgyak osztálya

    Rendszeresen nézelődök a címben említett, csodálatos minőségű oldal "hasábjain", hátha valami kincsre teszek szert. Sajnos még mindig elég sok igénytelen ember használja a felületet, bár maga az oldal sem panaszkodhat, így 2016-ban kritikán aluli az, amit csinálnak, bár ez most lényegtelen is.

    Egyre több olyan hirdetést találok kalandos keresgéléseim során, melyek feladója nem tudom mit gondolt, mikor eladásra bocsátotta féltve őrzött portékáját.

    Első áldozat:

    30cm-es gomimembrános subláda eladó ár:7000ft, így hangzik a cím. Már itt látszik, hogy valami perverzió lesz a végeredmény, ezt a képek igazolják is.

    A hirdetés szövege az alábbi:

    30cm-es gumimembrános hangszóróvan szerelt házi készítésű subláda eladó.
    Nem szép, de nagyot szól.
    ár:7000ft
    posta kizárva, személyes átvétel!

    Itt magát, a gumi szót már sikerült ékírásos módon bevésni a feladás szövege rovatba, de legalább őszinte a külcsínnel kapcsolatban.

    "...posta kizárva, személyes átvétel!.." Tán megsérülne az értékes kegytárgy?!

    Folytatás...

    orion1025 8 éve 10

  • Belépőszintes sztereó felfrissítése vol. 2.0

    A sztereó híveinek szeretnék kicsit kedveskedni, illetve bemutatni az új rendszeremmel történt vajúdásom.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 8 éve 59

  • Barkács rovat, avagy sztereóból 2.1-et

    Egy sokak számára már látott dobozpár felhasználásával frissítettem fel a TV nézéshez használt rendszerem.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 8 éve 37

  • Genesis Grab, avagy az áruházi kétkerekű

    Újra nekifutottam: nem ártana egy rendes paripát beszerezni, de még mindig a 24-es fronton maradva.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 9 éve 45

  • Nokia E61 restoration

    "Lassan" 10 éves lesz a Nokia E61, így bár idejekorán írom meg ezt a bejegyzést, de nálam most jött el a jubilálás.

    A 2000-es évek közepén, még tudott telefont gyártani a Nokia, bár már kezdtek elég rendesen elkényelmesedni, nem véletlenül jutottak oda, ahova...

    Ettől függetlenül akad még épkézláb példányuk, amiket a mai napig lehet normálisan használni, persze nem a gyári szoftverek garmadájával. Személy szerint kedvenc példányaim közé tartozik, az E61 kódnéven futó modell, ami persze a maga idejében kicsit megosztó darab volt, mert ugyebár, régen ciki volt ekkora mobillal utcára menni, bezzeg manapság...

    De nem is mennék bele a világháború előtti időkbe, az az egy viszont tény, hogy az alkatrész ellátottság nem kicsit lanyhult. Még egy mezei Xpress-on burkolatot is nehéz beszerezni, a közszférában mozgó példányokra, addig egy csavaros kivitelű, komplexebb burkolatot jóformán lehetetlen.

    Most kivételesen szerencsém volt, mert sikerült USAnkában nevetséges összegért, egy majdnem komplett házat szervíroznom, a szóban forgó alanyhoz. Egyedül akkufedél nem járt hozzá, de azt egy hazai mobilostól szintén fillérekért tudtam vételezni, ráadásul nulla perceset.

    Folytatás...

    orion1025 9 éve 19

  • Orion HS-500 megszépülés

    Bizonyára sokak számára ismerősen cseng, ez a "nagy", csodakütyü márkanév. Kis hazánk hírnevére viszont sem az Orion, sem a Videoton név nem hozott igazi áldást, sok korabeli átlagos német dobozpárral összemérve csúnyán alulmaradnak, nem hiába nem szívlelik őket a magyar Hi-Fi világában ( tisztelet annak a pár kivételnek ). Hazánk trehánysága már ezekben az időkben is tapasztalható volt, az általam szerzett dobozpárok sem maradtak ki ebből a turpisságból.

    Összegezve viszont a magyar Hi-Fi helyzetét, akkoriban ez volt a legtöbb ember számára elérhető alternatíva a zenélésre, így nem véletlenül övez még mindig misztikum egyes típusokat, hiába esnek bele a még éppen használható kategória fogalmába. Személy szerint én sem kedvelem a magyar iparos munkát, de egy HS-500-at mindig akartam, hát most meg is kaptam, igaz, nem volt benne kegyelem.

    Sikerült beszereznem egy korrekt vételnek tűnő párt, amit szépen parkolópályára is tettem, majd napok múltán álltam neki szétszedni, és ekkor ért az első meglepetés. Orionék szerettek változtatni a mélysugárzókon, így én "szerencsére" pont ennek ittam meg a levét, mert különböző mélyek lapultak a dobozokban.

    Az öreg róka (LA) :

    Frissített társa (LB) :

    Folytatás...

    orion1025 9 éve 8

  • Notebook hűtő gányolás

    Egyszer volt, hol nem volt...

    ...volt egyszer egy Compaq Armada M300, ami...

    ...mindegy is, szóval nagyon fűt, egy gázkazán a nyomába sem érhet.

    Mivel elég gyakran használom, Pentium III-as perverzióim kihasználására esténként, így időszerű volt már egy extra hűtés alá dobása, amivel a takaróra tételezéskor is hatékonyan lehet kordában tartani a mini szaunát. Elég apró gép lévén, macerás eme feladatnak megfelelő hűtőt találni hozzá, pláne olyat, amit nem kell barkácsolni a funkcionalitás jegyében. Volt még vele kapcsolatban egy sötét tervem, mégpedig egy plusz USB port beiktatása.

    Így jutottam el, a Hama Maxi Cooler nevezetű csodához, ami ha már ronda, elég nagy hűtővel rendelkezik, na és eleget tesz a legfőbb szempontnak, nem szívóra van állítva, hanem a noti alját fújja.

    Első mozzanatként szétszedtem, és kapott az alja egy matt fekete festést:

    Folytatás...

    orion1025 9 éve 12

  • Philips hangdobozok tupírozása

    Az alábbi sorokban szeretném bemutatni két polcsugárzóm esztétikusabbá és hangzatosabbá tételét.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 9 éve 40

  • Belépőszintes sztereó felfrissítése

    Egy terjedelmesebb írásban szeretném bemutatni kedvenc hobbim tárgyát, becses nevén az audiotechnikát.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 9 éve 125

  • Gameboy Advance megvilágosodása

    Sokak kedvence ez a kézikonzol, pedig ez a generáció sem kapott még kijelzővilágítást. De megoldható ez is!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 9 éve 34

  • Egy Hi-Fi átalakulása

    Sajnos (vagy inkább mégsem), le kellett cserélnem az évek óta szolgáló JVC Interiart 82 cm-es monstrum TV-m.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 9 éve 77

  • Xbox 360 "újratöltve"

    Jön a nyár, így ismét szeretnék felkészülni a hőségre, na és nem utolsó sorban arra, hogy a konzolom társaságát még sokáig élvezhessem.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 84

  • Egy "Gamer PC" születése

    Az alábbi sorokban szeretném bemutatni azt a gépemet, amit PlayStation 2-vel használok.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 48

  • Házi vízhűtés

    A lentebb olvasható sorokban egy nagyobb teljesítményű, általam elkészített hűtést mutatnék be.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 62

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.