Hirdetés

2021. november 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • KingFast SSD, avagy a kínai sz@rtalicska

  Pár éve vettem ( 5-6-7? ) az Íbéjről eme kínai szerkezetet, filléres tétel volt, gondoltam jó lesz az öreg Lenovo laptopba, de rossz ötlet volt...

  Igazából a gépet nem használom szinte semmire, pár apróság miatt tartom, ezért bőségesen elegendő volt a 32GB a "mindennapi" használathoz. A sors hozta úgy, hogy egyik bekapcsolás után nem találta a háttértárt, így egyértelmű volt a helyzet, átköltözött az örök kínai gagyisztikus vadászmezőkre...

  Egy biztos, a sebessége felért egy USB 2.0 pendrive tempójával, konkrétan az ipari hulladék fogalmát kimerítve, ennek örömére felboncoltam, nagy meglepetés nem ért, bár valami beleragasztott alátétre, vagy fém nehezékre azért számítottam, de még itt is csalódás ért.

  Béke poraira

  orion1025 2 hónapja 38

 • Corsair táp ventilátor csere

  Minden kici, óccó, kínai (szemét) ventilátor életében eljön az a pont, amikor nem akar tovább működni "csendesen". Idle nem volt vele baj, de huzamosabb terhelésnél előjött a cincogás, ezért mennie kellett.

  Nem akartam tucat porkavarót helyette, inkább keresgéltem a drágább árfekvésben, és a légszállításra mentem rá, így lett a kiválasztott a NB-eLoop B12-3. Sajnos teljesen feketét nem kaptam belőle, de ez már csak részletkérdés.

  Corsair VX450 vs. eLoop B12

  Meglepően tiszta belül

  A porkutyás bűnös

  Folytatás...

  orion1025 3 éve 10

 • XBOX 360, avagy tíz éve együtt

  Tíz éve vásároltam a kedvenc masinám, mely meghatározó szerepet töltött be a konzolokhoz való hozzáállásomban. Egy tök csupasz Arcade gépet vásároltam 2009-ben, semmi HDD, full alap, fapad. Jasper lapos gépként van benne 512MB memória, így a mentések is itt lettek tárolva.

  A gépet először TV-n használtam, majd jött a monitorra költözés, és vándorolt az asztali gépem mellé, illetve kemény pénzekért landolt rajta egy 20GB-os eredeti Mikroszaft merevlemez. Rengeteget volt nyüstölve, de mivel szeretek moddolni, és a gyári hűtés nem volt valami hatékony, ezért kis idő elteltével nem foglalkozva a garanciával, meg is bontottam. Először csak egy kis 60mm-es turbó ventilátor került befaragásra a DVD meghajtó mellé, de igazából sokat nem ért ez a mutatvány.

  Idővel a vízhűtések felé vettem az irányt a számtalan léghűtéses próbálkozásaim után, így került az utamba egy Thermaltake BigWater SE, mely egy rettenetté alakult. Ezzel még csak a GPU-t hűtöttem, de elég hatékonynak bizonyult, bánom, hogy nem alakítottam tovább a rendszert.

  Folytatás...

  orion1025 3 éve 11

 • Napi Jófogás

  Eladó susogós, nagyonronda melegítő csak neked! Mackó nadrág

  Eladó ocsmányronda melegítő.Te csak hiszed, hogy láttál már rondát.Újszerű állapotban van, nincs az a perverz állat, aki ezt gyakran hordaná.Kivéve engem, mert én magamnak vettem, de sajnos nem lett jó a méret.Amúgy xxl es.Pedig tényleg ronda.Akarattal ilyen bűnt nem lehet elkövetni, biztos, hogy ez egy véletlen szüleménye.Jó benne erdőbe menni, mert úgy rikít, legalább nem lő le a szomszéd vadász 3 hubi után.Viszont ennek a hátránya, hogy mennek rá a bogarak.Ha te vagy a helyi vagány, akkor neked ez kell, mert az ujjai levehetőek, te lehetsz a vidéki Rambo.2 oldalt 2 zipzáros zseb van, bal oldalra pont befér 1 doboz Aranyfácán, jobbra meg 2 zacskó sárga szotyi.Amúgy elég vastag anyag, télen meleg viselet, lehetne benne akár disznót is vágni, de nem ajánlom, mert ha ez tönkremegy, sosem lehet többet még hasonlód sem.Ha ebben mész lefele a kisutcán, a csapos már a sarkon kiszúr, elörre kirakja a piros kisfröccsöt mire odaérsz.A multkor kiraktam az udvarba, a madarak csukott szemmel repültek át a telek fölött.Vízhatlan anyag kîvülről, belülrőlmeg felszív minden, lehet benne fát vágni legalább.Egy szó mint száz, ez neked kell, mert jól álna hidd el, énmegmár ne is lássam, mert csak fáj érte a szivem, hogy nem viselhetem a falunapon.Posta megoldható, bár drága lenne, mert rendőrséggel kellene kísértetni, mint a koronaékszereket, hamár ekkora értékről van szó.Ha végre elviszed, hogy

  Folytatás...

  orion1025 4 éve 13

 • GameBoy Advance felturbózása

  Bemutatom, hogy miként is lehet egy letűnt kor termékét kicsit fiatalabbá varázsolni.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 4 éve 45

 • Hungaricum kanna hangfal udvari bulizós változat!Aktív!

  Rendszeresen barangolok a Rosszfogás világában, ezért néha jönnek szembe furcsaságok, érdekességek, nem hétköznapi dolgok. Kommentárt nem fűznék a hirdetéshez, azt gondolom magáért beszél.

  Hungaricum kanna hangfal udvari bulizós változat!Aktív!

  Hungaricum kanna-hangfal udvari bulizós változat:)2x75Watt! távirányító!Hangszóró szett: genius közép,westra magas 2db,Samsung 16cm mélyközép,30cm MNC mélysugárzó!Mindkét kanna reflex és hangváltóval, csillapítóanyaggal készült jól megtervezve!Nagyon jó hangal!Bográcsozáshoz Grillezéshez Tökéletes!Bármire ráköthetö csinálhatok hozzá bluetooth egységet is usb-vel!Az itt feltüntetett ár nem a tényleges ára!!!Érdeklödés Megrendelés itt vagy telefonon!Videó a müködésröl You tube keresöbe beírni!:Hungaricum kanna hangfal
  Köszönöm hogy benézett nézze meg a többi elkészült termékeimet is!Üdv

  Folytatás...

  orion1025 4 éve 10

 • GeForce GTX260 delid v2.0

  Jelenlegi alanyom egy XFX GTX260 Black Edition, ami szintén megérett a kupakolásra, mert régen volt már 2008...

  A szokásos szerszámokat használtam, ami a ragasztószalag, kalapács, szikepenge, csavarhúzó.

  Ha már szét lett szedve a kártya, jó minőségű csapágyakat is kapott a ventilátor.

  Folytatás...

  orion1025 5 éve 10

 • GeForce GTX260 delid

  Azt gondolom, senkinek sem kell bemutatni a kombinációt, mert egy örök "klasszikus" csap össze a hőmérséklettel. Maga a kártya cirka nyolc éves produktum, ebből adódóan a kupak alatti paszta már harmatos teljesítményt nyújt, így kicsit bele kell piszkálni ebbe a képletbe.

  Sajnos a kupak eltávolítása után nem nélkülözhető, mivel kicsit több mint 2mm vastag, a processzornál lévő könnyítés pedig 1,5mm körüli értéket mutat, így beleérne a memóriákba, stb. apróságokba, de még bónuszként a csavarok helyei már felfekszenek a nyákra. Megfelelő réz lapocskával lehet helyettesíteni, de nem könnyű ilyen méretben találni.

  A művelethez szükséges eszközök:

  - penge
  - ragasztószalag
  - lapos csavarhúzó (vékony/vastag)
  - pici kalapács

  Célszerű a pengét körberagasztani, így a csavarhúzó nem csúszik le róla ütéskor, illetve a nyákot, hogy véletlenül se vágjunk bele ösvényt. Az egyik sarkánál célszerű megkezdeni, azon az oldalon, ahol kicsit szabadabban lehet mozogni, ez jelen kártyánál a PCI csatlakozónál van. Apró kopogtatás mellett is nagyon könnyen bele tud szaladni a penge, majd utána az egyik oldal van így megkalapálva teljes hosszában. Ha ez megvan, akkor a penge élét is célszerű leragasztani, hogy feszítéskor ne kapjon bele a felületbe, és a vékonyabb csavarhúzóval alá lehet nyúlni, így az feszít, nem a penge.

  Folytatás...

  orion1025 5 éve 11

 • DIY ventilátorcsapágy-zsírzó

  Ha drága az új vagy alkatrész híján nem javítható a régi, akkor zsírozd meg a zajosodó ventilátorodat!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 5 éve 21

 • Jófogás talált tárgyak osztálya

  Rendszeresen nézelődök a címben említett, csodálatos minőségű oldal "hasábjain", hátha valami kincsre teszek szert. Sajnos még mindig elég sok igénytelen ember használja a felületet, bár maga az oldal sem panaszkodhat, így 2016-ban kritikán aluli az, amit csinálnak, bár ez most lényegtelen is.

  Egyre több olyan hirdetést találok kalandos keresgéléseim során, melyek feladója nem tudom mit gondolt, mikor eladásra bocsátotta féltve őrzött portékáját.

  Első áldozat:

  30cm-es gomimembrános subláda eladó ár:7000ft, így hangzik a cím. Már itt látszik, hogy valami perverzió lesz a végeredmény, ezt a képek igazolják is.

  A hirdetés szövege az alábbi:

  30cm-es gumimembrános hangszóróvan szerelt házi készítésű subláda eladó.
  Nem szép, de nagyot szól.
  ár:7000ft
  posta kizárva, személyes átvétel!

  Itt magát, a gumi szót már sikerült ékírásos módon bevésni a feladás szövege rovatba, de legalább őszinte a külcsínnel kapcsolatban.

  "...posta kizárva, személyes átvétel!.." Tán megsérülne az értékes kegytárgy?!

  Folytatás...

  orion1025 6 éve 10

 • Belépőszintes sztereó felfrissítése vol. 2.0

  A sztereó híveinek szeretnék kicsit kedveskedni, illetve bemutatni az új rendszeremmel történt vajúdásom.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 6 éve 59

 • Barkács rovat, avagy sztereóból 2.1-et

  Egy sokak számára már látott dobozpár felhasználásával frissítettem fel a TV nézéshez használt rendszerem.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 6 éve 37

 • Genesis Grab, avagy az áruházi kétkerekű

  Újra nekifutottam: nem ártana egy rendes paripát beszerezni, de még mindig a 24-es fronton maradva.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 6 éve 45

 • Nokia E61 restoration

  "Lassan" 10 éves lesz a Nokia E61, így bár idejekorán írom meg ezt a bejegyzést, de nálam most jött el a jubilálás.

  A 2000-es évek közepén, még tudott telefont gyártani a Nokia, bár már kezdtek elég rendesen elkényelmesedni, nem véletlenül jutottak oda, ahova...

  Ettől függetlenül akad még épkézláb példányuk, amiket a mai napig lehet normálisan használni, persze nem a gyári szoftverek garmadájával. Személy szerint kedvenc példányaim közé tartozik, az E61 kódnéven futó modell, ami persze a maga idejében kicsit megosztó darab volt, mert ugyebár, régen ciki volt ekkora mobillal utcára menni, bezzeg manapság...

  De nem is mennék bele a világháború előtti időkbe, az az egy viszont tény, hogy az alkatrész ellátottság nem kicsit lanyhult. Még egy mezei Xpress-on burkolatot is nehéz beszerezni, a közszférában mozgó példányokra, addig egy csavaros kivitelű, komplexebb burkolatot jóformán lehetetlen.

  Most kivételesen szerencsém volt, mert sikerült USAnkában nevetséges összegért, egy majdnem komplett házat szervíroznom, a szóban forgó alanyhoz. Egyedül akkufedél nem járt hozzá, de azt egy hazai mobilostól szintén fillérekért tudtam vételezni, ráadásul nulla perceset.

  Folytatás...

  orion1025 6 éve 19

 • Orion HS-500 megszépülés

  Bizonyára sokak számára ismerősen cseng, ez a "nagy", csodakütyü márkanév. Kis hazánk hírnevére viszont sem az Orion, sem a Videoton név nem hozott igazi áldást, sok korabeli átlagos német dobozpárral összemérve csúnyán alulmaradnak, nem hiába nem szívlelik őket a magyar Hi-Fi világában ( tisztelet annak a pár kivételnek ). Hazánk trehánysága már ezekben az időkben is tapasztalható volt, az általam szerzett dobozpárok sem maradtak ki ebből a turpisságból.

  Összegezve viszont a magyar Hi-Fi helyzetét, akkoriban ez volt a legtöbb ember számára elérhető alternatíva a zenélésre, így nem véletlenül övez még mindig misztikum egyes típusokat, hiába esnek bele a még éppen használható kategória fogalmába. Személy szerint én sem kedvelem a magyar iparos munkát, de egy HS-500-at mindig akartam, hát most meg is kaptam, igaz, nem volt benne kegyelem.

  Sikerült beszereznem egy korrekt vételnek tűnő párt, amit szépen parkolópályára is tettem, majd napok múltán álltam neki szétszedni, és ekkor ért az első meglepetés. Orionék szerettek változtatni a mélysugárzókon, így én "szerencsére" pont ennek ittam meg a levét, mert különböző mélyek lapultak a dobozokban.

  Az öreg róka (LA) :

  Frissített társa (LB) :

  Folytatás...

  orion1025 6 éve 8

 • Notebook hűtő gányolás

  Egyszer volt, hol nem volt...

  ...volt egyszer egy Compaq Armada M300, ami...

  ...mindegy is, szóval nagyon fűt, egy gázkazán a nyomába sem érhet.

  Mivel elég gyakran használom, Pentium III-as perverzióim kihasználására esténként, így időszerű volt már egy extra hűtés alá dobása, amivel a takaróra tételezéskor is hatékonyan lehet kordában tartani a mini szaunát. Elég apró gép lévén, macerás eme feladatnak megfelelő hűtőt találni hozzá, pláne olyat, amit nem kell barkácsolni a funkcionalitás jegyében. Volt még vele kapcsolatban egy sötét tervem, mégpedig egy plusz USB port beiktatása.

  Így jutottam el, a Hama Maxi Cooler nevezetű csodához, ami ha már ronda, elég nagy hűtővel rendelkezik, na és eleget tesz a legfőbb szempontnak, nem szívóra van állítva, hanem a noti alját fújja.

  Első mozzanatként szétszedtem, és kapott az alja egy matt fekete festést:

  Folytatás...

  orion1025 7 éve 12

 • Philips hangdobozok tupírozása

  Az alábbi sorokban szeretném bemutatni két polcsugárzóm esztétikusabbá és hangzatosabbá tételét.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 7 éve 40

 • Belépőszintes sztereó felfrissítése

  Egy terjedelmesebb írásban szeretném bemutatni kedvenc hobbim tárgyát, becses nevén az audiotechnikát.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 7 éve 125

 • Gameboy Advance megvilágosodása

  Sokak kedvence ez a kézikonzol, pedig ez a generáció sem kapott még kijelzővilágítást. De megoldható ez is!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 7 éve 34

 • Egy Hi-Fi átalakulása

  Sajnos (vagy inkább mégsem), le kellett cserélnem az évek óta szolgáló JVC Interiart 82 cm-es monstrum TV-m.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 7 éve 77

 • Xbox 360 "újratöltve"

  Jön a nyár, így ismét szeretnék felkészülni a hőségre, na és nem utolsó sorban arra, hogy a konzolom társaságát még sokáig élvezhessem.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 8 éve 84

 • Egy "Gamer PC" születése

  Az alábbi sorokban szeretném bemutatni azt a gépemet, amit PlayStation 2-vel használok.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 8 éve 48

 • Házi vízhűtés

  A lentebb olvasható sorokban egy nagyobb teljesítményű, általam elkészített hűtést mutatnék be.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 9 éve 62

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.