2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Mikulás drónból FPV drón

    Az MJX Bugs 3 FPV kamerával történő módosításának leírásakor említettem, hogy az első FPV drónom egy JJRC H67 átalakításával született. Gondoltam megosztom ezen átalakítás - egyébként nem túl bonyolult - menetét is.

    Az eredetileg karácsonyi dallamokat játszó, a hátán mikulást röptető drónt Banggood-ról rendeltem, az akkor éppen akciós US$ 15,55-os árát a három akkumulátorral együtt igencsak megérte.

    Az átalakítás fontos mozzanata, hogy el kell távolítani a felesleges dolgokat, ilyenek a mikulás figura, az azt tartó borítás, valamint a zenét játszó hangszóró. Felesleges súlyokat jobb nem cipelni (ilyenkor mindig eszembe jut hogy rám férne egy komoly fogyókúra).

    Folytatás...

    Niczo 4 éve 0

  • MJX Bugs 3 drón FPV mod

    Kezdő drónosként korábban már beszereztem egy JJRC H67 - igen, a mikulásos - kicsi drónt, amire ráforrasztottam egy 800TVL-es FPV kamerát. Nagy élmény már ez a kis játékszer is, de arra gondoltam mekkora élmény lenne ugyanez egy nagy és erős drónnal.

    Már egy ideje megvan nekem az MJX Bugs 3, ami egy 310mm motortávolságú drón, tehát annyira nem kicsi. A rajta lévő Brushless motorok is más kategória mint a kis 716-osok a H67-esen.

    A hivatalosan erre a drónra való C5820-as FPV kamerát már jó ideje próbálom beszerezni, de nincs sehol, nem tudom miért nem árulják. A Bugs 3 kistesójához - B3Mini - viszont lehet kapni ilyen kamerát C5810 néven. A youtube-on találtam is egy videót, ahol emberünk nem sokat szórakozik, és pár perc alatt beszerelte ezt a kamerát. A videó egyébként rendkívül pocsék, gyakorlatilag csak azt nem lehet látni benne, hogy mit-hogyan csinál. Persze nekem elég volt annyi is, hogy meg lehet csinálni, így a videó megnézése után már rendeltem is a C5810-et aliról.

    Folytatás...

    Niczo 4 éve 0

  • Thermaltake processzor hűtő Upgrade

    Beszereztem egy Thermaltake Frio Silent 12 típusú procihűtőt. Nem volt ugyan tervben, de jött a Black Friday, és gondoltam még halkabbá tehetem a gépet, egyben javítva a hűtés hatékonyságát.
    Ennek apropóján a(z erősen megkésett) hőmérséklet és fogyasztás mérések eredményeit is pótlom.

    A hűtő installálva:

    Hátra is kellett az erősítés:

    A kábelrengeteg változatlan, de most nem volt kedvem mókolni vele:

    Mérések:
    A mérések zárt házban, szobahőmérsékleten történtek.
    A videokártya terhelés alatti hőmérsékletét a FurMark nevű progival mértem, a diagramos megjelenítésnek hála tökéletesen követhetőek a változások. A tesztet 15 percig futtattam, tovább nem láttam értelmét, 4 perc után lényegében stabilizálódott az aktuális érték.

    Folytatás...

    Niczo 9 éve 0

  • 7 év után új számítógépet raktam össze.

    Életem első blogbejegyzése, az építő jellegű kritikákat szívesen fogadom.

    Leírom miről váltottam, a szempontjaimat, ami alapján összeállt az új gép. Bízom benne hogy hasznos lesz bárkinek, aki esetleg gépcserén töri a fejét. Egyszerű felhasználóként írom ezeket a sorokat, az alkatrészek összeválogatásához itt is köszönöm a vonatkozó PH! fórum aktív tagjainak segítségét!

    Az előd

    A 2007-ben összerakott gépem egy akkori felsőkategóriás konfig volt, ennek megfelelően, nem is volt olcsó. A fő szempontok akkor a játékok alatti minél jobb teljesítmény és a stabilitás/megbízhatóság volt, így a következőkből állt össze:

    CPU: Intel® Core2Duo E6750
    Alaplap: Intel® DP35DP
    RAM: 2x1 GB Kingston DDR2 800MHz (ezt később megdupláztam)
    VGA: Gigabyte 8800GTS 640MB (ez év elején memóriahibás lett, jött helyette egy Gigabyte GTX650OC)
    HDD: Samsung 500GB (HD501LJ), Samsung 200GB (SP2004C)
    Táp: Chieftec 420W (dualventis)
    Ház: Cooler Master Elite 331
    ODD: valami gagyi LG, amit később a Lite-On IHAS624B váltott
    Kártyaolvasó: Chieftec CRD-151
    Monitor: LG L222WS-BN
    Hangrendszer: Genius SW-5.1 Home Theater
    Billentyűzet: Logitech Deluxe 250 USB
    Egér: Sharkoon Fireglider

    Folytatás...

    Niczo 10 éve 26

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.