Hirdetés

2021. április 21., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Agyam GP esze

  Évek óta kocsival járok mindenhova.

  Mindig találok indokot, hogy még a viszonylag kis távolságokat is autóval tegyem meg: most szép, magassarkú cipőben megyek, ami nem alkalmas hosszútávgyaloglásra...most hőség van, inkább 5 perc klimatizált zenehallgatás, mint 25 perc az olvadó aszfalton...stb. Az aduász: sietni kell!

  Történt egy szép szombati reggelen, hogy elhatároztam, mielőtt elcsökevényesednek jobb sorsra érdemes lábacskáim, gyalog jövök haza munkából. Végigálltam a délelőttöt, aztán ahelyett, hogy lerogytam volna a volán mögé, hogy 7 perc múlva otthon, a házunk előtt kipihenten pattanjak ki, nekivágtam a nagy útnak. A kengyelfutó gyalogkakukkot megszégyenítő iramban elindultam hazafelé, direkt más útvonalat választva, mint amerre kocsival szoktam járni. Szép, családi házas utcák, madárcsicsergés, idill. Útban a piac felé, egy kiló szomolyai cseresznye és egy sárgadinnye súlyát latolgatva, gondoltam, egy saláta is belefér – karjaim és kecses kacsóim túlterhelés következtében való leszakadása nélkül.

  Folytatás...

  moonlight115 5 éve 9

 • Munka Izraelben - szubjektíven

  Beszámoló egy nőről, aki nem adta fel... s akinek eddig úgy tűnik, hogy sikerülni is fog!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 8 éve 147

 • Irodalom Birodalom

  Szia!

  Ha barátaid a könyvek, és szívesen megosztanád az irodalommal kapcsolatos gondolataidat, olvasmányélményeidet, írj ide bátran!
  Az eszmecsere itt kezdődött, és remélem, itt folytatódik.

  "Az ideális irodalmi mondat születhet a képzeletből, születhet a tapasztalatból, de képzeletét a tapasztalatában, tapasztalatát a képzeletében kell megmérnie. A képzelet tapasztalatának és a tapasztalat képzeletének segítségével kerülhetek kívül azon, amin belül vagyok."

  Esterházy Péter

  "A szívem azt súgja: akarom! Az eszem azt kiáltja: nem lehet! Végül az ész megadja magát, és a képzelet szárnyra kel."

  moonlight115 9 éve 5286

 • Privát, oh!

  :(( :o :N :F :D

  moonlight115 9 éve 329

 • Nyakkendős temetés

  2009. december 22. Karácsony előtti hangulat, temető, hideg, metsző, hópelyhes szélfúvás és életem legborzasztóbb, legmegdöbbentőbb, leginkább titkolni való, szégyenletes...hmm...nevetése.

  Asbestos gelos = visszafojthatatlan nevetés; görög kifejezés, Homérosz Iliászából.

  Volt kolléganőm mamájának temetésén történt. Én nem ismertem őt közelebbről, de mégis elmentem részvétet nyilvánítani a kolléganőkkel együtt; így illik, ugyebár.

  A temető nyitott ravatalozójában rettentően hideg volt. Jobban süvített a szél, mint mikor Dimitrij Lénáról mesélt...
  Mivel polgári szertartás volt, nem pap, hanem egy nyakkendős úriember szónokolt, de olyan stílusban, mintha egy leltárjegyzéket olvasna fel:
  - Szeretett halottunkat gyászolja fia, lánya, unokái...nemcsak szerető családanya, hanem...kiváló tulajdonságai...múlhatatlan érdemei...mint a H.szövetkezet elnök asszonya, szocialista kiváló dolgozója...mely szövetkezet a Szovjetunióba is exportált...bla bla bla...

  Mire befejezte a beszédet, már mindenki tűkön ült, vagy mint mi is, állt.

  Folytatás...

  moonlight115 9 éve 139

 • Álmaim mobilja

  Álmaim mobilján Robert Merle hívna, és elújságolná, hogy épp most írta meg Francia história című regényfolyamának 14. kötetét........ Hippokratész hívna, hogy felfedezte a világ összes betegségének ellenszerét....... .Franz Schubert hívna, hogy befejezte a D-moll szimfóniát.......Popper Péter csak annyit mondana, hogy minden oké....

  Álmaim mobilján felhívnám a mamámat és ő elmondaná fantasztikus túrós sütije receptjét, aminek vaníliaillatát azóta nem éreztem, mióta........
  Felhívnám a papámat, csak hogy halljam a hangját .....már ő sem él.....

  Álmaim mobilja létezik.....valahol biztosan......csak gondolnom kell rá...........

  moonlight115 9 éve 28

 • Szösszenet a ranglétra második fokáról

  Szösszenet a ranglétra második fokáról

  Ma előléptettek. Lelkes újonc lettem!

  moonlight115 9 éve 51

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.