2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Agyam GP esze

    Évek óta kocsival járok mindenhova.

    Mindig találok indokot, hogy még a viszonylag kis távolságokat is autóval tegyem meg: most szép, magassarkú cipőben megyek, ami nem alkalmas hosszútávgyaloglásra...most hőség van, inkább 5 perc klimatizált zenehallgatás, mint 25 perc az olvadó aszfalton...stb. Az aduász: sietni kell!

    Történt egy szép szombati reggelen, hogy elhatároztam, mielőtt elcsökevényesednek jobb sorsra érdemes lábacskáim, gyalog jövök haza munkából. Végigálltam a délelőttöt, aztán ahelyett, hogy lerogytam volna a volán mögé, hogy 7 perc múlva otthon, a házunk előtt kipihenten pattanjak ki, nekivágtam a nagy útnak. A kengyelfutó gyalogkakukkot megszégyenítő iramban elindultam hazafelé, direkt más útvonalat választva, mint amerre kocsival szoktam járni. Szép, családi házas utcák, madárcsicsergés, idill. Útban a piac felé, egy kiló szomolyai cseresznye és egy sárgadinnye súlyát latolgatva, gondoltam, egy saláta is belefér – karjaim és kecses kacsóim túlterhelés következtében való leszakadása nélkül.

    Folytatás...

    moonlight115 8 éve 9

  • Munka Izraelben - szubjektíven

    Beszámoló egy nőről, aki nem adta fel... s akinek eddig úgy tűnik, hogy sikerülni is fog!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 11 éve 147

  • Irodalom Birodalom

    Szia!

    Ha barátaid a könyvek, és szívesen megosztanád az irodalommal kapcsolatos gondolataidat, olvasmányélményeidet, írj ide bátran!
    Az eszmecsere itt kezdődött, és remélem, itt folytatódik.

    "Az ideális irodalmi mondat születhet a képzeletből, születhet a tapasztalatból, de képzeletét a tapasztalatában, tapasztalatát a képzeletében kell megmérnie. A képzelet tapasztalatának és a tapasztalat képzeletének segítségével kerülhetek kívül azon, amin belül vagyok."

    Esterházy Péter

    "A szívem azt súgja: akarom! Az eszem azt kiáltja: nem lehet! Végül az ész megadja magát, és a képzelet szárnyra kel."

    moonlight115 12 éve 5298

  • Privát, oh!

    :(( :o :N :F :D

    moonlight115 12 éve 329

  • Nyakkendős temetés

    2009. december 22. Karácsony előtti hangulat, temető, hideg, metsző, hópelyhes szélfúvás és életem legborzasztóbb, legmegdöbbentőbb, leginkább titkolni való, szégyenletes...hmm...nevetése.

    Asbestos gelos = visszafojthatatlan nevetés; görög kifejezés, Homérosz Iliászából.

    Volt kolléganőm mamájának temetésén történt. Én nem ismertem őt közelebbről, de mégis elmentem részvétet nyilvánítani a kolléganőkkel együtt; így illik, ugyebár.

    A temető nyitott ravatalozójában rettentően hideg volt. Jobban süvített a szél, mint mikor Dimitrij Lénáról mesélt...
    Mivel polgári szertartás volt, nem pap, hanem egy nyakkendős úriember szónokolt, de olyan stílusban, mintha egy leltárjegyzéket olvasna fel:
    - Szeretett halottunkat gyászolja fia, lánya, unokái...nemcsak szerető családanya, hanem...kiváló tulajdonságai...múlhatatlan érdemei...mint a H.szövetkezet elnök asszonya, szocialista kiváló dolgozója...mely szövetkezet a Szovjetunióba is exportált...bla bla bla...

    Mire befejezte a beszédet, már mindenki tűkön ült, vagy mint mi is, állt.

    Folytatás...

    moonlight115 12 éve 139

  • Álmaim mobilja

    Álmaim mobilján Robert Merle hívna, és elújságolná, hogy épp most írta meg Francia história című regényfolyamának 14. kötetét........ Hippokratész hívna, hogy felfedezte a világ összes betegségének ellenszerét....... .Franz Schubert hívna, hogy befejezte a D-moll szimfóniát.......Popper Péter csak annyit mondana, hogy minden oké....

    Álmaim mobilján felhívnám a mamámat és ő elmondaná fantasztikus túrós sütije receptjét, aminek vaníliaillatát azóta nem éreztem, mióta........
    Felhívnám a papámat, csak hogy halljam a hangját .....már ő sem él.....

    Álmaim mobilja létezik.....valahol biztosan......csak gondolnom kell rá...........

    moonlight115 12 éve 28

  • Szösszenet a ranglétra második fokáról

    Szösszenet a ranglétra második fokáról

    Ma előléptettek. Lelkes újonc lettem!

    moonlight115 12 éve 51

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.