2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hupikék törpikék társasjáték (DIY)

    Az alábbi egy leírás, hogy az egyik üzletláncból származó Stikeez-ek felhasználásával milyen társasjátékot készítettünk. (amivel azóta rengeteget játszottunk a már 4 éves fiunkkal :) )

    Amire szükség van:

    Stikeez-ek (Hókuszpók és a macskája fontos, törpből meg amennyi van), dobókockák (lehetőleg többféle, mi d12+d20-al játszunk újabban, ezek adják meg a figurák sebességét), kartonlap, dekorációhoz ceruza, filc, stb.

    Játékszabályok:
    A törpök Aprajafalváról indulnak, Hókuszpókék pedig Hókuszpók házától.

    A cél:

    A törpök a 64-es mező után levő áfonyabokorig akarnak minél többen eljutni. (Itt már biztonságban vannak) Hókuszpókék megpróbálnak minél több törpöt elfogni. (Elfogásnak számít, ha egy törp mellé lépnek, vagy átlépnek rajta: az megegyezés kérdése, hogy ha törp lép egyikük mellé, akkor mi legyen.)
    Az elfogott törpök a jobb oldalt látható kalitkába kerülnek.

    Folytatás...

    mephi666 3 éve 7

  • Hivatástudat?

    Sziasztok!

    Ezt a bejegyzést azért írom, mert olyan nőgyógyászt keresünk az ország területén belül kb. bárhol, aki jártas a meddőségi kivizsgálásban és nem elsősorban a pénzre megy, hanem arra, hogy segítsen a pácienseknek: hivatástudatból.

    Leírom először bővebben a sztorinkat:
    Feleségemmel 2011 óta vagyunk együtt és lényegében 5 éven át próbálkoztunk a babával, mire sikerült. Ez idő alatt megjártunk 3 nőgyógyászt és 2 endokrinológust.

    Ami miatt endokrinológust váltottunk:
    Az első csak kísérletezett rajtunk. Hiába van szó egy elég ismert orvosról (volt aki 100-200km-ről járt hozzá), mindig az alábbi sablonszöveg ment nála: "izzadás? bőrszárazság? fáradtság? hajhullás? stb? fogyni kellene pár kg-t". A letrox mennyiségét egyre csak emelgette, míg a tsh nem ment 0.01 alá (a pajzsmirigy alulműködést átvitte erős túlműködésbe) Feleségem üzemorvosa mondta, hogy ez így rohadtul nem lesz jó, akkor kerestünk másik orvost, aki 2016-ra szépen visszaállította az értéket (elvileg 1-2 körüli kell, hogy sikerüljön teherbe esni). Ő nagyon korrekt orvos (csak néha nehéz elérni), úgy tűnik, hogy tényleg érdekli a páciensei sorsa, összeget se mondott soha, hogy mennyit kér, viszont alap, hogy párhavonta adunk valamennyit, mert soron kívül ad időpontot (ha 1 fillért nem fizetnénk, azt se tenné szóvá).

    Folytatás...

    mephi666 5 éve 19

  • Lapos föld?

    ...tegnap néztem a legnagyobb kereskedelmi adót és mutattak pár embert, aki szentül meg van győződve, hogy a föld lapos... hozták fel a "bizonyítékokat" miszerint a földgömb is egy sík, középen az északi sark, körülötte a földrészek, körben pedig az óceán határolja, déli sark pedig nincs, helyette az egészet 100méteres jégfal veszi körül, hogy ne essen le senki és a víz se folyjon el :DDD ...ma megint ez volt a téma és meglepődve látom, hogy a yt-n tucatszám jön fel ezzel foglalkozó videó... beletekertem néhányba: azt hiszem megvan mit fogok nézni standup comedy helyett egy ideig :C

    hallottatok már erről? először a chemtrailt sem akartam elhinni, de ez még annál is durvább :D

    mephi666 7 éve 189

  • Búcsú

    láncos forgó, bazár, csattogós falepke, patronos puska, kókusztekercs, f@szalakú nyalóka, céllövölde...

    ma búcsúban jártunk szüleim falujában, ahol én is éltem 23 évig... kb ezek jellemezték 20-30 éve is a búcsút és most is... annyi különbséggel, hogy most kb 4-5 forgó és 2 céllövölde volt, egy utcát meg nagyjából 200méteren foglaltak el az árusok... 20éve körülbelül 3-szor ennyi céllövölde és forgó volt, utcából pedig 3-4-et elfoglaltak árusok 5-ször ekkora területen... viszont az árusok kínálata nagyjából ugyanaz, annyi különbséggel, hogy most majdnem mindnél kapható már fidget spinner :D délelőtt 10kor alig lézengett 1-2 ember a sorok közt... 10+ éve ilyenkor alig bírta átverekedni az ember magát, most meg kényelmesen tologattuk a babakocsit oda-vissza... ezt leszámítva az alaphangulat megmaradt a faluban: csomó kertben már indult a bográcsozás és 1-1 ház mellett a parkoló autók számából egyértelmű volt, hogy nagycsaládi ebéd lesz... ilyenkor az 1700fős falu lakossága megsokszorozódott mindig :K ebédre mentünk mi is és csak kíváncsiságból mentünk megnézni a bazárt... az a 20 perc a sorok közt felért egy időutazással, egyedül a prodigy - no good, vagy a scatman john hiányzott a teljességhez (...most még nem szolgáltatott zenét egyik árus sem, de nagy pénzben mernék fogadni, hogy azóta már despacito megy hányásig...

    Folytatás...

    mephi666 7 éve 7

  • Astra felújítás

    ...műszaki előtt áll a gép és idejét láttuk egy alapos felújításnak, mivel újra nem futja, de ha futná is, könnyen zsákbamacskát kapnánk párszázezerért, aminek előbb-utóbb úgyis előjönne mindenféle nyűgje... ez pedig az elmúlt 2.5évben megbízhatónak bizonyult, de már látszódik rajta az idő vasfoga: 1992.04.14-én gurult ki elvileg a gyárból

    a felújítást úgy terveztük, hogy a 2 küszöböt lecseréljük, mert már rendesen rohadnak (opelbetegség ilyen idősen), a padlólemezt is kijavítjuk, kipufogórendszert is átnézzük (2 lyukat találtunk) ...de akkor már üzleteltem egy hátsó dobot, mert a régit a 2évvel ezelőtti műszakinál még megfoltoztunk, de láttuk, hogy nem sokat fog kibírni... (meg költünk mindenre, amire kell, ha már egyszer alaposan rendbe akarjuk tenni)

    szerk.: képek kattra nőnek

    2014.04.20. (1. nap)

    kocsit felbakoltuk, utasteret teljesen kiürítettük, tankot leszereltük, mert ismerős nem hajlandó kárpittal/tankkal flexelni/hegeszteni... jobb küszöböt levágtuk, felpróbáltuk az újat... padlólemezt átböktük

    Folytatás...

    mephi666 10 éve 17

  • Játékok, amik folytatásért kiáltanak

    Ebben a bejegyzésbe írja bele mindenki nyugodtan, hogy melyek azok a játékok, amikből ő folytatást szeretne és úgy tűnik, hogy egyelőre esélytelen ezeknek az elkészülése (ha már be van jelentve, hogy készül, esetleg dátum is van, akkor ne) Nincs felső határ, ki mennyit írhat és bárki bármikor írhat be új címeket. (platformot sem kell írni) Sorozatok esetén elég csak a címet megadni, nem szükséges sorszám.

    Hetente összesítem/frissítem majd a listát.

    mephi666 11 éve 42

  • mephi-féle kenyérlángos

    Következzen egy egyszerű, olcsó, de nagyon finom étel:

    Hozzávalók:

    tésztához:
    40dkg liszt
    fél csomag szárított élesztő (1 tepsinyihez elég, a maradék pedig jobban eláll, mint a sima...)
    1 csapott evőkanál cukor
    1 csapott evőkanál só
    kb 2dl langyos víz (érzés szerint)

    feltét:
    kb 2dl tejföl
    1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
    virsli, szalámi, szalonna, lilahagyma, sajt... (meg ízlés szerint bármi)

    Elkészítés:

    tésztához valókat összegyúrjuk, kb fél órát kelni hagyjuk... tepsit margarinnal kikenjük, belisztezzük... a tésztát belehajtjuk és megkenjük a fokhagyma-tejföl keverékével... feltétet rádobjuk és előmelegített sütőben kb 20-30percet sütjük... ekkor a reszelt sajttal megszórjuk és készre sütjük

    jó étvágyat hozzá :) (...a tészta szerintem kimondottan jó akár pizzához is, de ebben az esetben ízlés szerint adhatunk hozzá 1-2 csipet oregano-t is)

    mephi666 11 éve 32

  • Paprikatermesztés panelban

    ...mindig is bántam, hogy nem sikerült erkélyes lakásba költöznöm, mert falu után hiányzik időnként a "szabad levegő", amiből kicsit vissza tudott volna adni és nem mellesleg pár növényt is kényelmesen termeszthettem volna...

    innen jött az ötlet, hogy kihasználom a nyárral közelgő 30-40 fokokat és megpróbálok bent a lakásban paprikát termeszteni, a fejleményeket pedig ebben a blogban megosztanám, hátha más is kedvet kap hozzá, aztán akár a tapasztalatainkkal segíthetnénk egymásnak... (én is szívesen veszek minden tippet/tanácsot, mert kezdő vagyok még a növénytermesztésnek ebben a formájában)

    először is körbenéztem neten és rendesen elcsodálkoztam, hogy nem is nagy költség belevágni... beszereztem egy csomag bird's eye chili és egy csomag jalapeño magot (kb 500ft volt a 2 csomag együtt)

    Folytatás...

    mephi666 11 éve 73

  • Palacsinta

    ...és íme:

    mephi666 11 éve 13

  • BKV :D

    link

    remélem még nem volt... ha mégis: én kérek elnézést :DDD

    mephi666 12 éve 10

  • Sorry

    No comment, de ezen most reggel jót mosolyogtam: :DDD

    mephi666 13 éve 8

  • WTF??????

    CHF:
    2011. 09. 05.: 249,58
    2011. 09. 06.: 229,22

    banyek, ez 20(!)Ft 1nap alatt... ilyet még nem láttam

    mephi666 13 éve 5

  • Segítséget kérek!

    Sziasztok!

    Ilyen jellegű segítséget még soha nem kértem eddig. Se itt, se máshol. Barátnőmnek nagyon rosszak a szemei: -8.5/-9.0 dioptriásak. Most az OptikMed hirdetett egy nyereményjátékot a facebook-on, aminek a nyertesének ajándékból megműtik a szemét. Ehhez szeretnék pár percet kérni mindenkitől, hogy ha regisztrálva van a facebook-on, akkor lehetősége szerint próbáljon már segíteni 1-1 szavazattal. (Esetleg regisztrált ismerőseit is felkérni szavazásra, ha nem jelent problémát...)

    Semmi más teendő nincs, mint:
    - megnyitni a következő oldalt: http://ecli.cc/49yg
    - rábökni a "Tetszik" gombra
    - engedélyezni a hozzáférést
    - "A barátod neve:" mezőbe beírni: "Balis Ágnes" (kis- és nagybetűket figyeli a rendszer)
    - rákeresni ("Balis Ágnes javaslata „bagolyszem kezelés” volt."), majd "Tetszik"-elni a javaslatot

    Mindenkinek előre is nagyon köszönjük a segítséget! Tényleg rengeteget jelent minden egyes szavazat.

    Folytatás...

    mephi666 13 éve 113

  • Ki a fene ér rá ennyire?

    "Újabb" fb-os hülyeség, ami egyre gyakrabban feltűnik:

    "Idén négy furcsa dátumunk lesz: 11.1.1, 11.1.11,
    11.11.1, 11.11.11.

    Ráadásul októberben lesz 5 hétfő, 5 szombat, 5
    vasárnap!

    Sőt, vedd a születési éved 2 utolsó számjegyét és add
    hozzá a korod, az eredmény 111 lesz.

    Ezek a furcsaságok 823 évente fordulnak elő és ezt a
    furcsa évet pénzeszsák évnek nevezik"

    ki a fenének van erre ideje, hogy ilyeneket "kitaláljon"?

    1: nagy dolog... 100évente van olyan év, amikor a fenti eset, 10évente olyan, amikor xxx1.1.1, xxx1.1.11, stb... és évente, amikor 1.1, 1.11, 11.1, 11.11... miért jó ezen lovagolni? :U

    2: ez miért nagy dolog? minden 31napos hónapban megesik, hogy szombat-vasárnap-hétfővel kezdődik a hónap és ezzel fejeződik be :U

    3: ehhez aztán oltári nagy iq kellett, hogy valaki kitalálja... és az a szép benne, hogy ez meg csak akkor igaz az év minden napjára, ha január 1-én született az illető... csak egy képlet: 1983+(2011-1983)=2011 :W B*ZMEG!

    aztán pénzeszsák év... meg inkább ne mondjak akkor semmi cifrát... túl alacsony az a bizonyos kerítés...

    mephi666 13 éve 16

  • Filmek 2011-re

    Csináltam egy bejegyzést 2010-re, de eltelt már majdnem 1.5év: várok is csomó filmet 2011-re, de hajlamos vagyok elfelejteni a címeket, ezért amíg nem késő, összeszedem 2011 számomra legjobban várt mozijait. Beírok a listába régebbi címeket is, amiknél az esetleges (szinkronizált) HD-változat még nem jött ki és ilyen formában kívánjuk megnézni.

    The Rite

    Genre:
    Horror/Thriller

    Directed by:
    Mikael Hafstrom

    Starring:
    Colin ODonoghue, Anthony Hopkins, Alice Braga, Ciaran Hinds, Toby Jones

    Release date:
    Fri 28, Jan 2011

    Gnomeo and Juliet

    Genre:
    Animation/Fantasy/Family

    Directed by:
    Kelly Asbury

    Starring:
    James McAvoy, Emily Blunt, Michael Caine, Maggie Smith, Jason Statham, Ozzy Osbourne, Patrick Stewart

    Release date:
    Fri 11, Feb 2011

    Unknown

    Genre:
    Drama/Thriller

    Directed by:
    Jaume Collet-Serra

    Starring:
    Liam Neeson, January Jones, Diane Kruger, Frank Langella

    Release date:
    Fri 18, Feb 2011

    Paul

    Folytatás...

    mephi666 13 éve 14

  • felfüggesztve...

    jelentem: 2011.04.30. (kb.) 08:00 óta nem gyújtottam rá... nem mondom, hogy le fogok szokni, mert tény, hogy aki rászokik, az maximum csak abba tudja hagyni egy időre a szenvedélyét... (terveim szerint most nem "csak" 2 évig fogom bírni, hanem mondjuk 20-szor eddig)

    a tünetek: fel-alá járkálok időnként, zabálási rohamaim vannak, köhögök elég sokat (pedig nem vagyok beteg és nem is szoktam köhögni kb. soha), remeg néha a kezem, időszakosan rámjön, hogy "csavarok egy cigit, aztán rágyújtok" (megszokás miatt)... emellett időnként szédülés, dekoncentráltság...

    tegnap lementem a boltba, hazafelé meg jött szemből egy nő cigivel a kezében és az volt az első gondolatom, hogy elveszem tőle és beleslukkolok :W ma ebédre menni kellett volna anyósjelöltékhez, de inkább itthon maradtam egyedül: korai lett volna még 3 dohányos közé beülni, ahol 15percenként rágyújt valaki :O nagyon durvák még a fizikai tünetek, amik gyötörnek, de majd pár nap múlva elvileg jobb lesz... szoknia kell a szervezetemnek, hogy 1mg nikotint sem kap

    Folytatás...

    mephi666 13 éve 34

  • Hoki

    Épp vezetünk 8-0-ra a spanyolok ellen a divízió 1-es hoki vb-n és még egy harmad hátravan. Miért nem közvetítenek több hokimeccset? Szeretem a focit is, de a hokiban szerintem sokkal jobbak vagyunk. Fociból leadnak majdnem minden létező meccset, hokit pedig elvétve lehet csak látni :F Nem értem teljesen a szabályokat, de szeretem nézni. Oké, hogy kanada/oroszország/usa ellen semmi esélyünk nem lenne, de azért nem vagyunk rosszak: hajtunk még 8-0-nál is. Öröm nézni ezt a meccset :K

    ui: szerettem volna én is hokizni: 10 éve beadtam dunaújvárosba is a jelentezésem fősulira, de a gamf-ra vettek fel (első helyre) és oda mentem. Ha ez máshogy alakul, én is megpróbálkoztam volna a hokival...

    mephi666 13 éve 6

  • B*zis-e? :)

    A kérdésem a topik címe. Lényeg, hogy lejárt a pannon-nál a hűségidőm és hosszabbítottam: eladásra vettem hétfőn egy LG T310 Wink Style-t (csak fehérben volt), ilyet: (bónuszpontokkal 3600Ft-ért megkaptam, amiért kaptam egy sim-et is 900HUF-al)

    Olvasgattam előtte már róla tesztet és gondoltam, hogy megveszem/eladom (mint tavaly a Corby-t ismerősnek, amin nyertem bő 10ezret), de esküszöm megtetszett a telefon :) L700-as samsungom van már évek óta és ódzkodtam az érintőképernyőktől, de ez nekem bejött. Nincsenek komoly elvárásaim egy telefonnal szemben: lehessen vele telefonálni/sms-ezni, esetleg mp3-at hallgatok még róla. Ezeknek ez a Wink teljesen eleget tesz (wifi-t és a jobb kamerát nem hiányolom, se a komolyabb oprendszert róla)

    Na, a lényeg, hogy nagyon megtetszett a telefon: lehet, hogy gyerekesen (és a színe miatt "félreérthetően") néz ki a kezemben, de a funkcióját tökéletesen ellátja. A 3.5-es jack csatlakozó is nagyon hasznos és 1000-szer szebben szól, mint az L700-am. (videókat is játszik rendesen, L700-nál gépen át kellett méretezgetnem előtte, hogy megegye)

    Folytatás...

    mephi666 13 éve 34

  • Guano Apes - Bel Air

    hmm... kb. 10 éve rengeteget hallgattam az első albumaikat és most elkezdtem hallgatni az ideit... rendkívül pozitív a benyomás az első 2 szám után :K

    ízelítőnek guano apes - sunday lover: sandra hangja kiforrottabb/lágyabb lett, mint volt 10 éve, de nekem még mindig nagyon tetszik :K a szám is elég populáris beütésű, de szerintem nagyon fülbemászó (talán kicsit a nyersség hiányzik nekem, ami régen jellemezte őket)

    azt hiszem megvan, mit fogok hallgatni most egy darabig :B remélem az album nagy része hasonló színvonalú lesz, mert unom már, hogy egymás után csalódok a régi "kedvencekben"

    mephi666 13 éve 7

  • Bunkó legyek-e?

    Adott egy "problémánk", amire megoldást keresek. (Igazából találtam már megoldást, de ez nem egyezik az elveimmel és nem szeretném alkalmazni)

    A probléma forrása:
    Barátnőmmel kettesben lakunk már 1.5 éve és adott egy ismerősünk, aki az elmúlt 8-10 hónapban egyre jobban a nyakunkra jár. Először nem volt igazán zavaró, mert pár hetente jött általában péntek-szombat környékén (sörözés+pizzázás+stb ment főleg a mi számlánkra), de már ekkor is gyakran előfordult, hogy 02:00-03:00-ig ottragadt, amikor már én is majdnem kidőltem, barátnőm meg aludt már egy ideje. Az utóbbi időben viszont egyre jobban "elkanászodott": a stílusa is átment ilyen "követelőző f@sz"-ba és egyre gyakrabban jött. Tudni kell rólam, hogy hétköznapokon soha nem szoktam inni (maximum, ha névnap/születésnap/komolyabb alkalom van), hétvégére viszont meg szoktam venni 8-10 sört, ami péntektől-vasárnapig általában el is fogy. Ennyi szerintem belefér anyagilag is és komolyabban meg sem árt. (fősuli alatt 1-1 átlag éjszaka alatt elfogyott ennyi) Viszont "vendégre" várva azért töményet is biztosítottam mindig otthonra meg sörből is a megszokott mennyiség 1.5-2-szeresét vittem.

    Folytatás...

    mephi666 13 éve 162

  • (elsősorban) hölgyek, segítsetek! :)

    segítséget szeretnék kérni a következő témában és tippekre lenne szükségem:

    barátnőmnek holnap lesz a születésnapja és ideje lenne vennem valamit... (általában nyugodtan elvagyok ajándékozások előtt az utolsó napokig, mert tudom, hogy úgyis kipattan valami ötlet a fejemből, amivel általában sikert aratok) az ötletem a következő lenne: mivel elég vékony, szerintem jól állna neki valami fűzős felső, ami dögös is meg elegáns is egyszerre :) nem tudom, mi ennek a becses neve, de néztünk már korábban is ilyet neki, csak akkor nem lett jó a méret és nem volt választék... :( a méreteit tudom, a közelben van is egy női butik, ahol már vettem ezt-azt (nem saját részre) és tudom, hogy ha esetleg nem lesz jó a méret, visszamehetünk kicserélni... elég jó szokott lenni a választék, szerintem délután találok is megfelelőt... (ha pedig esetleg nem lenne jó, akkor holnap délután vissza tudunk menni és tudunk mást választani közösen... csak ez már nem ugyanolyan lenne)

    szerintetek ez milyen ötlet? láttam már olyan felsőket, amiket szerintem felvehetne vendégségben is (szombaton lesz náluk egy kisebb családi, születésnapi összejövetel), vagy ezek túl vadítóak és leginkább a hálószobában a helyük? :U :B

    Folytatás...

    mephi666 13 éve 19

  • öreg "bútordarab" vagyok én már... (?)

    az utóbbi időben egyre inkább azt érzem, hogy "öreg" vagyok én már... gondolok most itt főképp a filmekre...

    miért van az, hogy szinte minden általam nagyon várt film 3D-ben jön és nagyrészt ezzel akarják eladni? :F most néztük mondjuk a resident evil újabb részét és, ha kivonnánk belőle a rengeteg cgi-t meg speciális effektet, nem maradna semmi :( ugyanez volt mondjuk az avatar-nál is: áll-leejtő megvalósítás, hangulat is a toppon, de szerintünk a sztori nem lett olyan ütős, mint lehetett volna... klisés is volt nagyon... meg elhúzták...

    most pedig nézem: saw 3d... már ez is 3d-ben jön és az előzetesből is csak az jön le, hogy telenyomják lassítással és effektekkel... :( de miért kell ez?

    lassan eljutunk odáig, hogy a pornó is 3d-ben fog jönni? tele lassítással, hogy 360fokban meg tudjunk "csodálni" minden repülő testnedvet hatalmas lassítások közepette? :U

    kérdem én: miért kell ez? miért kell háttérbe szorulni mindenhol a magával ragadó történetnek és miért kell előtérbe helyezni a látványt? miért? miért? és miért?

    Folytatás...

    mephi666 14 éve 36

  • Java 4-Ever

    nem fűznék hozzá semmit, a videó magáért beszél:

    [link]

    (kis angoltudás szükséges a megértéséhez, de szerintem fergetegesen jó :DD )

    mephi666 14 éve 11

  • még 102 óra... (update!)

    még 7.5 óra van hátra és végre elkezdődik igazából a 2010-es futball világbajnokság :R addig hátra van még 7óra munka (inkább pangás így pénteken) és egy jó 15-20perces bringázás a kellemes 30-35fokban, de otthon már vár 5db borsodi bivaly a hűtőbe készítve... (másik 4 meg tartalékba hűtetlenül)

    tegnap este belenéztünk a megnyitóba barátnőmmel és arra a következtetésre jutottunk, hogy az afrikai zenészek produkciója sokkal színvonalasabb volt, mint a közismert black eyed peas-é... nem nagyon vagyunk oda a hip-hop-ért, de szerintünk elég béna volt a műsoruk... volt csillogás-villogás, de hangjuk sem volt és szerintem a hangszerelést is elszúrták, mert itt-ott úgy szólt az egész, mint a szokolrádió... na, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy ma már indulnak a meccsek... nincs is jobb, mint ebben a hőségben ülni a hűvös szobában és hideg sört kortyolgatni 1-1 jó meccs közben :B ...és igen, megint eltelt kb. 5perc... ennyivel közelebb a 15:30-as kezdés...

    Folytatás...

    mephi666 14 éve 41

  • Filmek 2010-re

    Gyorsan bemásolom, hogy ebben az évben milyen filmek érkeznek, amiket valami miatt meg szeretnék nézni. Van közöttük olyan, amit nem kell magyarázni, hogy miért. Más filmeket pedig rendező/szereposztás/stb alapján néztem ki. 1-2 filmnél pedig a plakát/stílus tetszik.

    Bocs, hogy nem magyarítok, de szerintem érthető minden így is:

    Title:
    Machete

    Genre:
    Action/Crime/Drama/Thriller

    Directed by:
    Ethan Maniquis, Robert Rodriguez

    Starring:
    Danny Trejo, Michelle Rodriguez, Jessica Alba, Cheech Marin, Robert De Niro, Steven Seagal

    Release date:
    Fri 16, Apr 2010

    Title:
    A Nightmare On Elm Street

    Genre:
    Horror

    Directed by:
    Samuel Bayer

    Starring:
    Jackie Earle Haley, Rooney Mara, Kyle Gallner

    Release date:
    Fri 30, Apr 2010

    Title:
    Iron Man 2

    Genre:
    Action/Science-Fiction/Superhero

    Directed by:
    Jon Favreau

    Starring:
    Robert Downey Jr., Terrence Howard, Gwyneth Paltrow

    Release date:
    Fri 07, May 2010

    Title:
    Robin Hood

    Genre:
    Action/Drama

    Folytatás...

    mephi666 14 éve 9

  • ez kiakaszt...

    ez kiakaszt, mert már napok óta szenvedek a "cloud - normal" lerakással... jó nagy mák is kell hozzá és ez még csak a normal fokozat :O

    (régen is szerettem a mahjong-ot, mert kellemesen szórakoztató, de ez kicsit kemény így és zavar, mert nem sikerül... ááá... nem bírom abbahagyni... "ez egy figyelős játék")

    ha valakinek sikerül, az tegyen egy screenshotot a topikba... maximum lefejelem így a falat :W ;] :DD

    mephi666 14 éve 9

  • "a világ legrosszabb hackere..." (Frissítve!)

    most olvasom a következő sztorit... kis angol/informatikus tudás nem árt az értelmezéséhez, de nagyon üt :) (ha valaki venné a fáradtságot a magyarításához, azt nagyon megköszönném)

    a világ legrosszabb hackere

    Magyarított verzió (ezúttal is köszönet érte Ndruu-nak):

    idézet:

    * bitchchecker (~java@euirc-a97f9137.dip.t-dialin.net) Kilépett (Ping timeout#)
    * bitchchecker (~java@euirc-61a2169c.dip.t-dialin.net) csatlakozott #stopHipHop

    <bitchchecker> miért rúgtál ki
    <bitchchecker> kifejtenéd bővebben
    <bitchchecker> válaszolj!
    <Elch> mi nem rúgtunk ki
    <Elch> ping timeout-od volt: * bitchchecker (~java@euirc-a97f9137.dip.t-dialin.net) Kilépett (Ping timeout#)
    <bitchchecker> milyen ping, ember
    <bitchchecker> a gépem órája jó
    <bitchchecker> még dst-m is van
    <bitchchecker> kibannoltál
    <bitchchecker> bammed te szemétláda
    <HopperHunter|afk> LOL
    <HopperHunter|afk> hát te hülye vagy, bammeg, DST^^

    Folytatás...

    mephi666 14 éve 45

  • no comment...

    Étkezési utalvány: így kerülhetjük el a bírságot

    Az elfogadóhely és az utalványkibocsátó mellett minket is mulasztási bírság fenyeget, ha nem kellő körültekintéssel költjük el melegétkezési utalványunkat.

    A személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint havi 18 ezer forintos értékhatárig kedvezményesen adózó juttatási formának számít a meleg étkeztetés keretében juttatott bevétel. E javadalmazási típus után a juttató 25 százalékos személyi jövedelemadó fizetésére köteles, azonban sem a kifizetőt, sem a magánszemélyt egyéb adó-, illetve járulékfizetési kötelezettség e vonatkozásban nem terheli - hívja fel rá a figyelmet az APEH e tárgyban közzétett tájékoztatója. A törvény a juttatás kedvezményes adózását ráadásul nem csak munkavállalók esetében teszi lehetővé, ezek a szabályok vonatkoznak ugyanis a szakképző iskolai tanulókra, a kötelező szakmai gyakorlatukat töltő hallgatókra, valamint - ha a juttató egyben a volt munkáltató is - a nyugdíjban részesülőkre is.

    Az adóhatóság hangsúlyozza, hogy meleg étkeztetés formájában juttatott bevételnek az étkezőhelyi vendéglátás, a munkahelyi étkeztetés, vagy közétkeztetés nyújtása révén juttatott bevétel minősül, ideértve természetesen a kizárólag e szolgáltatások igénybevételére jogosító utalványt is. Olyan utalványt lehet tehát kedvezményes adózással juttatni, amely kizárólag az előbbi szolgáltatásokra váltható be.

    Folytatás...

    mephi666 14 éve 50

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.