2019. június 18., kedd

Gyorskeresés

Bunkó legyek-e?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Adott egy "problémánk", amire megoldást keresek. (Igazából találtam már megoldást, de ez nem egyezik az elveimmel és nem szeretném alkalmazni)

A probléma forrása:
Barátnőmmel kettesben lakunk már 1.5 éve és adott egy ismerősünk, aki az elmúlt 8-10 hónapban egyre jobban a nyakunkra jár. Először nem volt igazán zavaró, mert pár hetente jött általában péntek-szombat környékén (sörözés+pizzázás+stb ment főleg a mi számlánkra), de már ekkor is gyakran előfordult, hogy 02:00-03:00-ig ottragadt, amikor már én is majdnem kidőltem, barátnőm meg aludt már egy ideje. Az utóbbi időben viszont egyre jobban "elkanászodott": a stílusa is átment ilyen "követelőző f@sz"-ba és egyre gyakrabban jött. Tudni kell rólam, hogy hétköznapokon soha nem szoktam inni (maximum, ha névnap/születésnap/komolyabb alkalom van), hétvégére viszont meg szoktam venni 8-10 sört, ami péntektől-vasárnapig általában el is fogy. Ennyi szerintem belefér anyagilag is és komolyabban meg sem árt. (fősuli alatt 1-1 átlag éjszaka alatt elfogyott ennyi) Viszont "vendégre" várva azért töményet is biztosítottam mindig otthonra meg sörből is a megszokott mennyiség 1.5-2-szeresét vittem.

A problémák igazából ott kezdődtek, hogy korábban is előfordult, hogy hét közben feljött, majd elkezdte kínáltatni magát. Ivott egy vodkát, majd kért még egyet, még egyet... (amíg el nem fogyott) Közben a cigije is elfogyott és negyed óránként lehúzott 1 szállal. Nekem soha a büdös életben nem volt szokásom, hogy bárhol vendégségben megkínáltatom magam, vagy elkezdek követelőzni. Ha a házigazda megkínál, akkor vagy elfogadom/vagy sem. De soha nem kérek. Ez szerintem neveltség kérdése. Az meg már csak mellékes, hogy általában olyan indokkal kezdett feljárni, hogy "feljönne 15/30 percre, mert bátyját/apját meg kell várnia és mindjárt hívják és mindjárt megy". Ez általában úgy ért véget, hogy soha a büdös életben nem hívták és éjszaka valamikor lelépett. Hétköznapokon ez kimondottan sz@rul esett, hogy mondjuk 23:00 (meg persze az otthon található dohány+alkoholmennyiség nagy részének elpusztítása) után lépett le. Mi is pihentünk volna azért meg jól éreztük volna kettesben magunkat. Hiába idegesített, nem szóltunk, mert úgy voltunk vele, hogy ha normálisan gondolkozó ember, akkor észre kellene vennie, mikor zavar. Nem pedig beül hozzánk azért, hogy igya a lakásban található piát, szívja a cigim és nekiüljön a gépen játszani (persze mindenféle kérdezés nélkül) későestig.

A pohár igazából 2 napja telt be: barátnőm hív 17:00-kor, hogy feljönne a srác 15 percre, mert az apját meg kell várnia. (egy buszon utaznak általában, így majdnem napi szinten összefutnak munkából hazafelé) Mondtam neki, hogy k*rvára nem örülök, mert hullafáradt vagyok és pihenni szeretnék. (előrelátó voltam, mert a hűtőben levő 3 sört meg majdnem teljes üveg vodkát eldugtam a lakásban... képes volt máskor nyitogatni a hűtőt is) Ennek ellenére jött a gyerek és úgy kezdte köszönés után, hogy adjak már neki azonnal egyet a "söréből", mert a főnöke nagyon felb@szta. Tudni kell: múlt pénteken feljött, hozott pár doboz sört, de az enyémet ittuk, mert az be volt hűtve. (lényegében a hozott mennyiségnek megfelelő el is fogyott) Hétvégén meg a hozott sör nagy részét betermeltem. Mondtam neki, hogy nincs sör, mert megittam. Akkor adjak valami töményet (vodkát). Hát az sincs. Akkor mi van? Barátnőm névnapjára vettem még 2hónapja ilyen baracklikőrt, amit még fel sem bontottunk. Kért egyet, mert "csak 15 percet marad". Aztán persze az lett, hogy megint nem hívták és a 15percből lett 2 óra. Hozzá pedig minimum 4-5 szál a cigimből és fél üveg baracklikőr. (persze egyedül, mert hét közben nem iszok) Barátnőm is mondta neki, hogy nem kap, de erre meg elkezdett követelőzni ilyen "jópofizós bunkó" stílusban. Esküszöm gondolkoztam rajta, hogy leütöm és kiteszem az ajtón. Láthatta rajtunk, hogy barátnőm is ment volna már fürdeni meg pihentünk volna, erre ott ette a penész és alig akart elhúzni.

Lényegében ennyi a sztori. (azért tudnék még mesélni bőven) Erre keresnék megoldást, hogy mi a frászt lehet csinálni az ilyen emberrel? Ritkán vagyok bunkó, de ha igen, akkor nagyon, és általában akkor/azzal, aki tényleg meg is érdemli. Nem szeretek bunkó paraszt lenni, de szerintem ha valaki ennyire nem veszi a lapot és nem tudja, mit szokás, akkor egyszerűen nem látok már megoldást. Nem vagyok én az anyja, hogy most elkezdjem nevelni szép szóval. (mégis mit illik meg mit nem) Most abban maradtunk otthon, hogy ha engem felhív, hogy jönni akar, akkor elküldöm a p*csába. Buszon barátnőm megmondja neki, hogy ne jöjjön. Ha pedig annyira erősködik és odaállít, akkor a küszöbnél tovább nem fog jutni. Hiába volt korábban aránylag normális, már k*rvára belefáradtunk, hogy hétköznapokon is beállít, lep minket és normálisan pihenni sem tudunk miatta. A követelőzésről pedig nem is beszélve. Ő úgy állítja be, hogy "húdenagy" barátságban vagyunk, de én ebből csak azt látom, hogy élvezkedni jár hozzánk, mert "ingyen kaja, pia, cigi" (pedig ez NEKÜNK k*rvára nincs ingyen) Az mellékes, hogy a bunkó stílusába beletartozik, hogy rengeteget hazudozik. Többszázezres üzletek, meg apja beindít többszázmilliós vállalkozást és akkor milyen aranyélet lesz meg x6-os bmw és a többi. (ennek ellenére szakmunkásként dolgozik kicsit több, mint minimálbérért)

Köszönöm mindenkinek, aki elolvasta ezt az írást és lényegében felmérést is végeznék, hogy ki hogy oldaná meg a jelen problémát :R (ha több megoldás/szavazat is felmerül, akkor befrissítem ide az állást)

Hozzászólások

(#1) mephi666


mephi666
(PH! kedvence)

na, up... várom az építő jellegű hozzászólásokat :R

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#2) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
(PH! félisten)

ó, hogy mióta hallom ezeket....

asszem ellensúlyoznom kellene, viszek valami jó kis színhusikát, meg rakijat és jó kedved leszen :DD

| Cicu & Cica VI | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtató hobbista |

(#3) kraftxld


kraftxld
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Egyszerű, határozottan mondani kell, hogy nem vagy otthon, nem érsz rá, fial a kecske, bármi. Idővel le fog kopni. Nekem is volt egy "kedves" ismerősöm aki a minden vasárnap reggel 8 magasságában (szombati durva bulik után :D) állított be minden szir-szar kis programért. Persze amikor az én CD-mre írtuk meg fizetni kellett érte akkor ment a zsidózás. Egyszer mondtam határozottan, hogy itt elég lesz, a türelmem véges, aztán nem jött többet :)

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#4) juliabrilke


juliabrilke
(PH! kedvence)

Határozottság, határozottság és egy kis határozottság.

Az ok, hogy kell neki a társaság, de ez azért már egy kicsit sok.Viszont szerintem ezt az "elválást" nem úszod meg morgás nélkül majd.

Bár lehet, hogy neked még az is jó lenne, ha soha többet nem látnád. :DDD

(#5) szumoo válasza mephi666 (#1) üzenetére


szumoo
(senior tag)

Nem kell bunkónak lenni, először.
Első alkalommal szépen elmagyarázni neki, hogy figyi ez így nem ok, hogy mindig jössz és mindent mi állunk, amitől kezdesz lejmolósba átmenni, amit sajnos anyagi helyzetem a továbbiakban nem tud finanszírozni. A másik meg, hogy ez a hétköznapi pihenésem rovására mennek ezek a "látogatások".
Ha egy kicsit is értelmes a gyerek akkor rájön, h pöcs volt és elnézést kér. Ha meg nem és számára nagyon rosszul esik, akkor küldd el a büdös francba (ekkor már lehetsz bunkó).

Első körben ezt javaslom így álmos fejjel. :)

A nyúlon túl?

(#6) mephi666 válasza Mr.Csizmás (#2) üzenetére


mephi666
(PH! kedvence)

azt meg kell ejteni, te mindig szívesen látott vendég vagy nálunk :R

#3: türelmes egyén vagyok nagyon és csoda, hogy eddig tartott a türelmem... de most már igazán elfogyott... történt olyan, hogy barátnőm szüleinél disznót vágtunk és nem is voltunk otthon... ilyenkor hívott minket, hogy "hol vagyunk?" és majdnemhogy neki állt följebb, hogy: "mi az, hogy nem vagytok otthon? pedig menni akartam"
az indoka pedig, hogy: "apjára/bátyjára kell várnia a városban" pedig ilyen jolly joker volt: mit mondjunk? "nem, b@zmeg... nem jöhetsz fel 15percre, hanem menj le a csövesekhez az utcára és ott várj" az volt a baj, hogy soha nem volt a 15perc 15perc... (semmi probléma nem lett volna, ha tényleg ennyire jön fel, hagy minket pihenni és nem itattatja magát folyamatosan) hanem inkább 4-5 óra... :( ...de ha beállít, meg lesz mondva, hogy kész: "ennyi volt a szeretetszolgálatból"

#4: én is úgy érzem, de őszintén bevallom: nem is bánnám... :N komolyan nagyon betelt a pohár... barátnőmnél már kb. 1 hónapja, nálam pedig most...

#5: ez mondjuk jó sorrend, de már szerintem eddig is kapcsolhatott volna, hogy nincs arányban az amit ő áll és amit mi... mellékesen pihenni sem hagy minket...

szerintem akkor:
warn+1-2 hónap tempban: dolgok elmagyarázása és hanyagoljuk a fejét pár hónapra... (nem fogunk ráérni)
kickban: ha nem változtat, akkor végleges "ban" :K

#7: ez sem rossz, de a betegség nem tartja vissza... volt, hogy 38.5 fölötti lázzal döglöttem otthon és úgy is beállítottak :W meg olyan, hogy hétfőn dolgom volt az otp-ben és 15:30 helyett 16:15-kor értem haza és már a lépcsőház előtt várt... majd kérdőre vont, hogy: "miért nem voltam otthon?"

#8: sajnos nincs... max. olyat lehet, hogy "leszoktam a cigiről" (eldugom az összeset) és nincs pénz piára sem... (ezt is eldugom) kaját meg semmi extrát nem csinálok, ha esélyes az érkezése... eszünk akkor zsíroskenyeret, hagymával ;] a gépet is kilövöm addig és mondhatom, hogy bedöglött a táp ;] a tv-t is lenyomom... arra meg mondhatom, hogy biztos túlfesz volt azon az áramkörön ;]

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#7) #51736960


#51736960
(törölt tag)

szerintem kamuzz: beteg vagy, nem vagy otthon, stb..
ha ezt eljátszod párszor, rá fog jönni, hogy vége a bulinak.

kb. egy évtizede velem is megtörtént, hogy a fejemre nőtt egy cimbi, a végén már ott is aludt sokszor.
aztán elkezdtem egyre durvábbakat kamuzni, (eltört a lábam, tűz volt a lakásban, stb...) és egy idő után már nem hívott :)

(#9) Mr.Csizmás válasza mephi666 (#6) üzenetére


Mr.Csizmás
(PH! félisten)

esetleg az orvosi verzió

nem ihatsz piát, mert májfunkciózavarod van, + a cigitől is eltiltott

(#8) Kalandor
ha az illető babonás, fekete macskát is tudok kölcsönözni ;] :DDD

[ Szerkesztve ]

| Cicu & Cica VI | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtató hobbista |

(#10) kraftxld válasza mephi666 (#6) üzenetére


kraftxld
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nyugodtan mondd, hogy menjen könyvtárba, fizetős kocsmába, bárhová. Nem értek rá :)

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.