2019. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hivatástudat?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!

Ezt a bejegyzést azért írom, mert olyan nőgyógyászt keresünk az ország területén belül kb. bárhol, aki jártas a meddőségi kivizsgálásban és nem elsősorban a pénzre megy, hanem arra, hogy segítsen a pácienseknek: hivatástudatból.

Leírom először bővebben a sztorinkat:
Feleségemmel 2011 óta vagyunk együtt és lényegében 5 éven át próbálkoztunk a babával, mire sikerült. Ez idő alatt megjártunk 3 nőgyógyászt és 2 endokrinológust.

Ami miatt endokrinológust váltottunk:
Az első csak kísérletezett rajtunk. Hiába van szó egy elég ismert orvosról (volt aki 100-200km-ről járt hozzá), mindig az alábbi sablonszöveg ment nála: "izzadás? bőrszárazság? fáradtság? hajhullás? stb? fogyni kellene pár kg-t". A letrox mennyiségét egyre csak emelgette, míg a tsh nem ment 0.01 alá (a pajzsmirigy alulműködést átvitte erős túlműködésbe) Feleségem üzemorvosa mondta, hogy ez így rohadtul nem lesz jó, akkor kerestünk másik orvost, aki 2016-ra szépen visszaállította az értéket (elvileg 1-2 körüli kell, hogy sikerüljön teherbe esni). Ő nagyon korrekt orvos (csak néha nehéz elérni), úgy tűnik, hogy tényleg érdekli a páciensei sorsa, összeget se mondott soha, hogy mennyit kér, viszont alap, hogy párhavonta adunk valamennyit, mert soron kívül ad időpontot (ha 1 fillért nem fizetnénk, azt se tenné szóvá).

Nőgyógyászokkal pedig ahogy jártunk:
1: Korrekt orvos volt, viszont azon kívül, hogy feleségemnek csinált egy petevezeték-átjárhatósági vizsgálatot (hsg) és engem elküldött andrológiára, semmit nem csinált. "Próbálkozzanak és majd sikerül ...meg vegyenek ovulációs mikroszkópot"

2: Emberileg még korrektebb orvos, csak már idős. Neki úgy tűnt, hogy tényleg számít a sorsunk, csak képes volt megfeledkezni alapvető dolgokról is. Volt amit mi említettünk, hogy ilyen-olyan értéket nem kellene megnézetni? (rengeteget túrtuk a netet, kicsit képbe kerültünk a témával) Nála már erősebb gyógyszeres kezelés indult: pl. clostilbegyt, tüszőrepesztők, progeszteronpótlás (inszeminációk után). Közben az endokrinológus (még az 1.) enyhe fokú inzulinrezisztenciát állapított meg, amire meforalt írt. Több inszemináción is átestünk (amiből az 1. után több mint 1 hétig pozitívat teszteltünk, csak sajnos nem maradt meg).

3: Úgy éreztük, hogy a 2. orvos már nem tud semmi újat kitalálni, ezért kerestük meg a harmadikat. Nála 2016 elején 1 hónapig jártunk, volt a biztonság kedvéért egy újabb andrológia és egy hsg, hogy kizárhassa ezeket a tényezőket, bromocriptin és gonal-f injekció (hormon) minimális mennyiséggel, hogy segítse a peteérést. UH-n 1 (orvos szavaival) "tankönyvi méretű" tüsző volt, inszeminációra készültünk, de hétvégére esett volna, így nem csinálta és tüszőrepesztőt sem írt fel. Óriási szerencsénkre természetes úton sikerült :)

Most volt 2 éves a fiunk és 1 éve kísérletezünk a 3. orvos segítségével: volt vagy 6 hónap, amikor bemfola injekcióval ment a stimuláció (ugyanaz a hormon van benne, mint a gonal-f-ben), majd tüszőrepesztő, ciklusonként 2-3 ultrahang. Volt olyan hónap, amikor vagy fél tucat normális méretű tüsző fejlődött, teljesen bizakodóan álltunk az egészhez és kudarc. Feleségemen látom, hogy fizikailag is nagyon megviselte ez az időszak (pl. utolsó hónapokban olyan fejfájásai voltak már, amitől hányt) és ilyen formában nem akarom ezt folytatni. Először is 1 gyerek volt a cél, hogy mindenképp sikerüljön, viszont nem akarom, hogy a 2. miatti kísérletezésre rámenjen az egészsége. Januárban volt az utolsó stimulációs (orvos által kontrollált) hónap és most ezeket a durvább módszereket hanyagoljuk egy időre. Utánanéztünk, hogy milyen teákkal lehetne természetes úton segíteni a folyamatok megfelelő működését (málnalevél, palástfű, méhpempő, cickafarkfű, fehér fagyöngy, stb), de esélyes, hogy még egy utolsó orvoshoz elmegyünk, aki ért is a témához, nem kísérleti nyulaknak használ minket és nem az a célja, hogy minél többet járjunk hozzá... (minél többet fizessünk neki).

Összefoglalva: 34 és 35 évesek vagyunk, valószínűleg más is van a fórumon, akik hasonló problémákkal küzdöttek és remélem kapunk pár tippet, merre érdemes elindulnunk. (akár az ország túlsó felére is átmegyünk pár napra, ha ott olyan orvost találunk, aki képes meghatározni a problémánkat és irányt mutatni, merre érdemes tovább mennünk)

Ami még egy lökést adott a bejegyzés megírásához: most ment le egy ismertebb közszereplő vlogja, amiben végigmutogatták, hogy az x. lombikon hogy esnek át egy magánklinikán. Lombik nekünk 99.9%, hogy nem lesz és itt is azt láttam, ahogy többször csak hitegették őket és igazából semmi konkrétumot nem tudtak mondani, hogy mi a probléma :U olt 6-7 tüsző, 1-ben volt petesejt és nem maradt meg a terhesség. Újabb leszívás uh után, mert van 2 tüsző... hitegetés... bizakodtak megint... majd 0 petesejt. Objektíven végiggondolva, nálunk is ez ment az elmúlt 1 évben: az orvos egy bejáratott sémát követve adagoltatta az injekciókat, bizakodtunk, majd semmi. Semmi hormonvizsgálatot nem csináltatott és láthatólag konkrét ötlete sincs, mi lehet a gond, csak azt mondta legutóbb is, hogy "folytatni kellene" ...mi meg már nála ezt nem folytatjuk, mert csinálhatnánk akár egy évig is, valószínű nem lenne eredménye (csak a számlánkon egy durva mínusz... arról nem is beszélve, hogy feleségem egészségének sem tesz már szerintem jót a sok gyógyszer)

Ha privátban tudna bárki adni elérhetőséget olyan orvoshoz, akit elsősorban nem a pénz hajt, hanem a hivatástudat, hogy segítsen mások problémáin, azt nagyon megköszönnénk :R ...és nem arról van szó, hogy smucigok vagyunk és nem akarunk senkinek fizetni, mert eddig is szántunk rá már sokat, viszont annak szívesebben adtuk volna már ezt az összeget is, aki érdemben többet tesz a célunkért :K Itt a bejegyzésben meg kibeszélhetnénk általánosságban (orvosok és kórházak megnevezése nélkül), hogy kik estek már át ezen az időszakon és milyen eredményekkel, hátha segítséget nyújtunk annak, akik még csak most kezdenek bele ebbe az esetenként igen hosszú folyamatba.

Hozzászólások

(#1) mephi666


mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

open

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#2) pieceofpaper válasza mephi666 (#1) üzenetére


pieceofpaper
(újonc)

Szerk: jahogy már túl vagytok rajta. Ez esetben győrben Szalai, ő nagyon jó, habár nem olcsó.

[ Szerkesztve ]

(#3) mephi666 válasza pieceofpaper (#2) üzenetére


mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem, a másodikkal még próbálkozni fogunk... csak idén egyelőre gyógyteák, kisebb életmódváltás (asszonynak szénhidrát-diétát írt elő az endokrinológus a cukra miatt), hogy egészséggel minden rendben legyen és akkor majd szűk 1 év múlva adunk még egy esélyt egy újabb orvosnak :K ...csak ennek a személyét keressük, mert ráfaragtunk már pár soron

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#4) Eastman


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Ezt nem értem. A harmadikkal összejött a baba, nem? :U Miért is váltanátok „metódust”?

https://logout.hu/cikk/5_bacsis_retro_szamitogep_kiallitasa/teljes.html --> 2019. május 18-19-én a Fejér megyei Fülén, a Petőfi S. u 12. szám alatti Tornacsarnokban

(#5) mephi666 válasza Eastman (#4) üzenetére


mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

úgy érezzük, akkor csak óriási mákunk volt és lehet nem is neki köszönhető igazán, hanem az endokrinológusnak... akkor jó volt a tsh és véletlenül olyan hónapot fogtunk ki, amikor fejlődött a tüszőben petesejt... akkor előtte nem volt hónapokig stimuláció, adott hónapban is minimális gonal-f-et kellett szúrnunk: 3x12,5egységet, ami nagyon kevés... 300egység körül volt a fecskendőben és kb 1/10-ét használtuk el 3 szúrásra... a bejegyzésben említett esetben pedig stimulációnál már 200 felett nyomták 1-1 alkalomra, tehát ez a 12,5 lehet nem is kellett volna, annyira kevés... azóta pedig semmi hormonvizsgálatot se csináltatott (van amit ciklus 3. napján szoktak és kiderülhet belőle ez-az), úgy érezzük, hogy sehova nem haladnánk, csak a folyamatos stimulációval egyre korábbra hoznánk a petefészek kimerülését :K mellesleg a bemfola-ból 50-75 közötti mennyiségekkel nyitott és nem lett semmi eredmény... olyan, mintha lenne 1-1 rutin, amit előszeretettel alkalmaznak az orvosok, mert az esetek nagy részében beválik, ha viszont komplikáltabb az eset, akkor így járt a páciens

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#6) pengwin válasza mephi666 (#5) üzenetére


pengwin
(PH! addikt)

Az a probléma, hogy bármilyen metódussal is próbálkoztok, kelleni fog a szerencse.
Az emberi test nem egy gép, ami ha nagyon csikorog akkor csak meg kell olajozni, és aztán máris jól működik.
Minden amit a termékenység javítása érdekében csinálnak az orvosok, csak hathat, nem pedig hatni fog. Mindegyik módszernél ki lehet indulni a nagy átlag statiszkájából, de ettől ti még simán bele eshettek abba az X%-ba, amikor nem működik valami, akár több kezelésen át sem.... sajnos. :(

Az életmód sokat számít, de inkább férfiaknál hozhat nagyon markáns változást termékenység terén, és a genetikai adottságokat ott sem tudja felülírni. Nőknél pedig sajnos nagyon komoly maradandó hatása lehet korábbi rossz életmódnak, káros szenvedélyeknek, orvosi félrekezelésnek.

Mi párommal pár évvel mögöttetek járunk, de szóba került a téma, mert barátnőm családjában a genetikai adottságok/ családi kórtörténet miatt felvetődött ezzel kapcsolatban pár kérdés.

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

(#7) mephi666 válasza pengwin (#6) üzenetére


mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

na igen, a szerencsén múlik minden: egészséges pároknál is kb 30% az esély a sikerre elvileg... inszeminációnál is azt mondta az orvos, hogy pár %-ot javíthat összesen (mi azt hittük előtte, hogy az szinte biztos módszer, ha nincs nagy probléma)

életmódváltásban benne vagyunk: van igazság abban, amit írsz... 2 andrológiai vizsgálat közt eltelt kb 2 év és annyi történt, hogy visszafogottabb életmódot folytattam, kevesebbszer/kevesebbet ittam és az amúgy sem rossz eredményeim tovább javultak :K ezt az évet leginkább arra használjuk, hogy változtatunk még tovább az életvitelünkön... asszonynak ch-csökkentett étrend és mindkettőnknek majd jóval több mozgás... amíg ezekkel nem lépünk előbbre, addig nem akarjuk még az orvost erőltetni, viszont utána egy komolyabb vizsgálatsorozat kelleni fog... (közben meg bízunk benne, hátha természetes úton sikerül: ez is benne van a pakliban... csak legyen érett petesejt)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#8) bambano válasza mephi666 (#7) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

a csökkentett energiabevitel kifejezetten gátolja a terhességet. lehet, másik életmód tanácsadóra lenne szükségetek elsősorban.

szerintem azzal kellene kezdeni, hogy kihajítjátok a francba az összes modern diétát.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#9) somogyib


somogyib
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Ahogy pengwin is írta, az nem biztos, hogy orvosi vagy egyéb életvitel-változtatás ezen segíthet.

Én ahogy érzem, amit írsz olyan mintha nagyon "rákattantatok" volna erre, ami véleményem szerint szintén nem segít a dolgon. Az én környezetemben is - rokonságnál, ismerősöknél - van ilyen probléma, nem is kevés. Volt aki bevállalta a lombik programot de van aki hallani se akar róla.
De ha ez tölti ki a mindennapotokat (én az írásodból ezt érzem ki), akkor az nem visz előbbre, sőt ronthat is sok mindenben.

Azt mondom örüljetek a fiatoknak - és grat hozzá - de tovább rágódni szerintem nem használ. (persze nem azt akarom mondani, hogy nem kell vele foglalkozni, de sok évre "ráfeszülni" erre nem érdemes).

Bocs, nem akartam pszichológus lenni (mert nem vagyok az) de hirtelen ez jutott eszembe. :R

[ Szerkesztve ]

(#10) Cifu


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Saját történetünk: 4 év alatt a párom és én is mindenre ki lettünk vizsgálva, minden negatív, tehát orvosilag nincs arra indok, miért ne jönne össze a baba. Évek alatt eredménytelenség volt mégis. Erre jött 3 inszemináció és 3 beültetés is. Az egyik beültetés megtapadt, de a harmadik héten elvetélés történt.

Mit tudnék még mondani erről? A párom feltehetően a hormonkezelések miatt egyre több egészségügyi problémával szembesült, illetve lelkileg teljesen kikészült.

Szörnyű, vagy sem, de ez emberi test nem úgy működik, hogy márpedig mindenre rögtön választ tudnak adni. Mi is jártunk drága magánkórházakba, különféle nőgyógyászokhoz, de a történet röviden annyi, hogy az egyik orvos sem meri azt mondani, hogy nem tudják az okot. A párom egészésügyis, ő lassan beletörődött a dologba, ahogy mondja, sajnos van olyan, hogy hiába minden, de két egészséges embernek sem sikerül babát összehozni - ilyenkor egy megoldás marad, megpróbálni egy másik párt. Morálisan sakk-matt...

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.