2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • GIGABYTE Gsmart Arty A3 takarítás

    Sziasztok!
    Régóta nyúzom a kicsikét és magam sem értem miért, sok nagynevű elődje után is kijelenthetem, ez áll legközelebb a szívemhez.
    Mostanság azonban egyre többször kaptam a képembe, hogy "nincs elég tárhely!". Gondoltam egyet és Péntek 13. ide vagy oda, nekiestem a kicsikémnek.
    Vegyük sorra mit tettem: (Remélem nem hagyok ki semmit, ha így lenne és észreveszitek, javítom)

    Első lépésként áttem a kártyát egy másik telefonba, hogy elérhető legyek a művelet közben is.
    Letöltöttem a gyártó honlapjáról a legfrissebb romot, ha nagyon elcseszném, legyen visszaút.
    Adataimat elmentettem, hiszen biztosan elvész MINDEN a telefonról. (Nem sok dolgom akadt, hiszen minden felhőben van tárolva)
    SD kártyát formáztam, meghagyva az EXT4 particiót, (kb 1,5GB) de azt is újraformázva.
    Gondoltam kipróbálom a rom frissítését, hogy biztosan működik-e. Nos, nem működik!
    Első gondolatom bevált, a root miatt nem tudta feltenni az új romot. Tehát, unroot. Midőn ez elkészült, már szaladt is fel a gyári frissítés. Kezemben egy vadonat új, tiszta készülék.
    Első feleadat ismét a root, hiszen takarítani szeretnék!
    Itt felmerült bennem, hogy akár baj is lehet! Ugyanis, ha root miatt nem települ a gyári rom, akkor hogyan fogok egy meggondolatlan törlés miatt megfagyott készüléket újraéleszteni? Bátraké a szerencse, félresöpörtem a negatív gondolatot és belevágtam.
    Tehát, root.

    Folytatás...

    Lacics25 9 éve 0

  • WayteQ xTab-9 Lehet, hogy mégis működik?

    Sziasztok!
    Hosszas töprengés után rászántam magam és vettem egy ilyet. Természetesen végigolvastam a fórumot, számbavettem jó és rossz tulajdonságokat. Ami rossz véleményeket olvastam, eltántoríthatott volna, de nem tette, hiszen akárhogy is nézzük:
    4 mag
    2 Giga Ram
    8 Giga belső tárhely
    4.4.4 Android
    Nem létezik, hogy nem lehet kihozni belőle valamit!
    Amire nekem kell:
    PDF dokumentumok, Excel táblázatok, pénzügyi elszámolás, munkaközi fényképek (akár felhőből is telefon wifi megosztással), reggeli kávé mellett némi böngészés, e-mailek olvasása.
    Minden egyébre ott a telefonom. Itt jön a csavar! A telefonom (kéretik nem megkövezni!) Win 8.1. Tehát, szükségem van az Onedrive alkalmazásra, régebbi dokumentumok a Dropboxon, az is kell. Családi képek a Google Drive-on, .... Nem sorolom tovább, telhetetlen vagyok.
    Valamikor még a történelem előtti időkben S2 telómat addig szögelgettem, míg futott a hőn áhított ART környezetben. ZSÉNIÁLIS volt, tehát nyilvánvaló volt, hogy a 4.4.4 rendszerű masinán AKAROM!!!! az ART futtatási környezetet.

    Folytatás...

    Lacics25 9 éve 5

  • GT-I9500 helyett kínai klón.

    Nem tagadom, ez a bejegyzés egy segélykiáltás. Pontosan tudtam, hogy klón készüléket veszek, de a pontos paramétereket nem ismertem.
    Elvileg ez egy 4x1,2 gigás procival szerelt kütyü, 16 giga rammal, gondoltam mi bajom lehet.
    Kézbevettem, nyomogattam, ennyi pénzért -ha más nem- jó lesz játszani a gyerekeknek.
    Beállítgattam, kezdtem belakni. Nagyon hamar kiderült, hogy bizony 500 mb ram van kiosztva a programoknak. Felidéztem magamban a régi időket (alkatel ot 995) amikor ez volt a természetes. Nosza, gyári visszaállítás, root, Link2Sd, stb. Gyári visszaállítás lefutott, de nem történt semmi. Fiókom, wifi beállítások, telepített programok minden megmaradt, kivéve, hogy bootoláskor a SAMSUNG bootolás helyett kiirja ANDROID. Hab a tortán, hogy azóta szaggat, akad, érintéskor téved. Kedvem lenne földhöz vágni. Aztán felébredt bennem a szunnyadó romoló. Elő barátom Google! Gyakorlatilag semmi tapasztalatom az MTK procis telefonokkal, de ez nem tartott vissza, hiszen azelőtt semmilyen telefonos tapasztalatom nem volt. Elolvastam mindent amit találtam.
    MTKdroid Tools, SP Flash Tool és társai.
    Feladat: root, CWM recovery, biztonsági mentések, alternatív romok, gyári rom letöltése.
    Elsőként azt kell megtudnom, hogy milyen készülékkel van dolgom.

    Folytatás...

    Lacics25 10 éve 17

  • Kijelző karcállósági teszt Wayteq talk 5H.

    Ime a kétbalkezességem eredménye.

    Törékeny jószág, alig 20 cm magasról esett, de nagyon szerencsétlenül.
    Miután letöröltem könnyeimet, felhívtam telefonon a szervízt. Akkora számot mondott a hölgy, ami még gombócból is sok. 30 000 Ft, amit megdöbbentően soknak találtam. De nem ez a téma, kinek a pap, kinek a paplan.

    Ám, ha már igy jártam, semmi nem tarthat vissza egy jó kis karcállósági teszttől.
    A képen látható törés nem akadályozza meg a telefont a tökéletes működésben, igy a tanulság: mint eső után köpönyeg, rajta kellett volna hagyni a fóliát. Ettől még biztosan eltörik, de nem hullik darabjaira az üveg és fájó szívvel de használható marad a készülék. Talán. Ez olyan hiba volt, amit nem követek el mégegyszer.

    Nézzük milyen eredményt hozott a gaztett, amit elkövettem a kijelzővel.

    1. versenyző: Lakáskulcs - halk kuncogást véltem hallani. Még csak akadást sem érezni.

    2. versenyző: Egyszerű 60-as szeg, jól sikerült heggyel. Kevéssé életszerű mint a lakáskulcs, "de valami már legyen" felkiáltással nekimentem. Eredmény változatlan.

    Folytatás...

    Lacics25 10 éve 18

  • Beköltözöm egy WayteQ talk 5H készülékbe.

    Legnagyobb bánatomra, ezt néhány hét eltelte után másodszor teszem, köszönhetően kétbalkezességemnek, de ezt ne firtassuk!
    Első lépésként a SIM kártyákat teszem be. (halkan jegyzem meg, hogy amennyiben a két kártyát egyszerre beteszem, igen kacifántos beállítani, melyik szolgáltassa a 3G kapcsolatot. Mentségemre hoznám fel a már említett kétbalkezességemet. Ezért elsőnek beteszem a fő kártyát, bekapcsolom. A renszer érzékeli, beállítja, ... Kikapcs után be a másik kártya, induláskor felajánlja a beállításokat.)
    Jöhetnek az alap beállítások: Wifi, google fiók, stb.

    Azt az állapotot állítom be, amit szeretnék elsődleges mentés-nek az általam elérhető összes helyre elmenteni.

    Recovery telepítése, biztonsági mentés. Ennek módja megtalálható a fórumban, nem szeretnék ismétlésekbe bocsátkozni. Kéretik kicsit keresgélni, olvasgatni!
    Elvileg, ha ez megvan, szabadon lehet garázdálkodni átpartíciózással, MIU telepítéssel, minden egyéb finomsággal, amit szakavatott fórumozó társaink közzétettek.
    Valahol a fórumban elhangzott, -ill. leiratott- hogy néhány napig legyünk türelemmel, ne kezdjünk neki a "buherálásnak", amíg az esetleges gyári hibák elő nem jönnek. Megszívlelendő, hasznos tanács, addig legalább kétszer elolvashatod a fórumot.

    Valójában mindez amit itt összehordtam le van írva a fórumban, de talán nem volt teljesen felesleges.

    Lacics25 10 éve 0

  • Call Meter 3g beállítása DualSim-es telefonokon.

    Sziasztok!
    Sehol nem találtam leírást, hogyan képes a Call Meter 3g kezelni a két kártyás telefonokat, ezért beleástam magam a témába. Be kell valljam, igen rögös úton jutottam el a megoldásig, lévén, hogy gázkészülékek és autók javításához értek leginkább, a számítástechnika viszonylag távol áll tőlem. De ez nem tartozik ide!

    Vágjunk bele! Előre bocsátom, akinek a program teljesen új, NE ezzel kezdje!!!!
    Miután letöltötted a programot, kapsz egy szinte semmire sem alkalmas alap sablont. Ezt kell személyre szabni annak megfelelően, melyik szolgáltatónál, milyen tarifacsomagod van. Ez viszonylag egyszerű, sokszor és alaposan kivesézett téma, -nem megyünk bele-, legegyszerűbb, ha letöltöd a netről.

    Egy kártyával már remekül beállítottál mindent, jól működik. Ez valahogy így néz ki:

    Most azonban "nemszeretem", szöszmötölős, alapos munka következik. A jelenlegi beállításokat pontról-pontra meg kell jegyezd! Mintegy 1000 éves technikát kell igénybe venni hozzá, jelesül papírt, ceruzát. A tarifák és szabályok beállítását bizony ki kell másolgatni. Megjegyzem, mire ezzzel készen vagy, érteni fogod mikor mi történik és miért.

    Folytatás...

    Lacics25 10 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.