2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Myphone UP Smart ( A túl buta okos, vagy túl okos buta telefon ?)

    Érdekes kis szerzet ez a Myphone UP Smart, küllemre kellemes, relatív sokat tud nyilván a kategóriájában és helyén kezelve. Árazása és az ebből fakadó ár érték arány webshop és boltonként változhat. Na de lássuk milyen s mit is tud.

    Csomag .

    Természetesen a sorrend a szokásos, itt is első a csomagolás, és utána tárul szemeink elé a bel tartalom. Milyen jó lenne egyszer fordítva.. előbb kapnánk kézbe a telefont majd abban lenne a doboz ... na de lássuk mi tárul szemeink elé ha vásárolunk egy ilyen telcsit.

    Apró dobozka, kék és fehér szinekben egy gusztusos fotóval diszítve ami természetesen magát a kütyüt ábrázolja. Nem maradhat el a KaiOs logo sem . Forgatva a kis csomagot fény derülhet a képességek tárházára amikkel majd kényeztet minket a kis nyomógombos. Van itt nekünk, usb c, wifi, 5mpx kamera, ( nem vga nem 1.3 mpx ) , és fantasztikus 3g network.. Nyilván ez nem az a specifikáció amitől ma megremeg az átlag ember lába, de ha követjük a hagyományos telefonok piacát akkor azzal szembesülünk hogy ez azért nem olyan rossz felhozatal.

    Bontsuk ki tekintsük meg.

    Folytatás...

    Kampó 5 hónapja 7

  • Olcsó bluetooth hangszórócska.

    Filléres hangkeltő, avagy, inkább 5 sörike vagy ez a holmi ?

    Ár fekvés gyakorlatilag az ingyen kategória 3100 ft.. ami nevetséges összeg ha használható a cucc pláne, ha nem akkor viszont inkább sörözni kellet volna. Na de lássuk mit is kapunk a PEPCO istállójából 3 db pisztolyorrú mátyásért.

    A csomagolás meglepően gusztusos és igényes.. egy minimalista kis dobozka, márkajelzéssel és a mütyürt ábrázoló szexi kis grafikával karöltve .
    Nem maradunk TEKNIKAI információ morzsák nélkül sem, így megtudhatjuk hogy FM rádiós, Micro sd kártyával bővíthető ( nyilván erről le is tudja játszani a muzsikákat ) és usb-s média lejátszást is támogat, ez a kis kékeszöldes szappantartó.
    Tartozékként kapun kegy egy micro usb-usb kábelt ami egyébként fm rádió antennája ként is szolgál. Természetesen tölteni is ezen át tudjuk a kis " rettenetünket."

    Közelebbről szemügyre véve sem tűnik annyira űber gáznak mint amit az ára sugallana.
    Nyilván érezhetően az olcsóbb piaci szegmensben versenyzik a portéka de 3000ft ért ne várjunk prémium anyag használatot.

    Folytatás...

    Kampó 6 hónapja 16

  • Edifier R1580Mb: kompakt hangfal olcsón

    Szeretett music centerem helyett szereznem kellett egy helytakarékos sztereó rendszert az asztali géphez.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 1 éve 91

  • Jó vétel e egy hajdani csúcsmobil, manapság 38db pisztolyorrú Mátyásért? Garival

    Akik nyomon követik a mobil kommunikáció fejlődését, ha nem is napi aktualitások szintjén, de képben vannak a friss modellekkel, a rengeteg gyártóval és a hardveres specifikáció is mond számukra valamit (azon a rengeteg reklámon és jól hangzó, de valójában semmitérő információhalmazon túl, amivel a műszaki áruházak próbálják rásózni a gyanútlan vevőre a portékát.)
    Ők, azaz mi, gyakran botlunk szerintem ismerősök, illetve kevésbé hozzáértők kérdésébe, kérésébe:
    -Milyen telefont vegyek, ha bedöglött a régi? Nem akarok drágát mert nekem csak netezésre, Facebook-ra, meg Youtube-ra kellene.

    Tudjuk jól hogy szinte ez a 3 dolog is terheli a hardver-t rendesen manapság, vége van azoknak az időknek amikor egy fapados okos telefonon is lehetett gond nélkül böngészgetni híreket olvasni. A böngészők és úgy általában az Android-rendszer memóriakezelése, tudjuk, nem mindig tökéletes. Így hamar nézünk görbén és szisszenünk fel a feljebb említett kérdés hallatán. Sorra kerülnek elő a „noname” gyártók termékei mint alternatíva és egy költséghatékony megoldás az új készülékvásárlási dilemma megoldására. De vajon valóban jó választás-e egy ilyen nevesincs termék? Van-e, illetve lesz-e rá update, mit teljesít abból amit a rövid, jól csengő információkkal teletűzdelt készülékismertető ígér? Sajnos általában mindig van valami keserű szájíz, ami elrontja az összképet. Vagy a gyenge kijelző, a kevés ram, a gyenge proci, a pocsék kamera, lehetne sorlni.

    Folytatás...

    Kampó 3 éve 44

  • Navon Infinity, a végtelenbe és tovább

    Mazochista hajlamom van,ezért veszek mindig ilyen low budget készülékeket - viszont így nem kell másnak!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 5 éve 72

  • SAL 10 STUDIO Bluetooth aktív hangfalpár

    Kellemes, modern kinézet, korrekt anyaghasználat, meglepő hangerő, és hangzás, de nem olcsó.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 5 éve 35

  • Nokia n8, valahol elérhető még a Symbian Belle ??

    sziasztok, hozzájutottam egy némileg viseltes állapotú, de úgy néz ki hibátlanul üzemelő Nokia N8-hoz :) Szép emlékek fűznek az öreg jószághoz ezért is csaptam le rá, ennyiért meg főleg:).
    Valahonnan, valahol, magyar nyelvű leírással elérhető az update és annak telepítési menete ?? :)

    Kampó 5 éve 6

  • Xiaomi Redmi 6A villám bemutató. (kiegészítve)

    A dobozra és a tartozékokra nem érdemes sok karaktert pazarolni, mivel eléggé minimális.
    Szokásos Xiaomis vöröses doboz. Kicsit vékonyabb mint pl a Redmi 5+-é volt. Ez betudható annak hogy itt nem jár a készülékhez silicon tok, sem pedig kijelzővédő fólia. Mindössze egyetlen töltőfej és egy micro usb kábel amit pakoltak a motyó mellé.

    Vizualitás

    Szemügyre véve a telefont, megállapíthatjuk hogy követi a trendeket. talán kicsit le is maradt. 18:9 es kijelző "kávamentes" kialakítás. Utóbbi terméseztessen nem igaz de azért gusztusos a kijelző és a keret aránya. Nincsen sem horizontálisan sem vertikálisan szélekig húzott kijelző.

    Hála isten Notch sincsen. Valamint le kell mondani a 2.5D előlapról is, ez bizony egy sima egyenletes síkban lévő kijelzőt takaró üveglap. Erre legalább lehet normálisan fóliát tenni. Van viszont értesítési ledecske és selfie kamera. A megjelenítő szerintem totálisan rendben van, durván 5.5 colhoz elegendőnek bizonyult a 720x1440p-s felbontás 295ppi-vel Szinéi kellemesek a szemnek, hála az IPS technológiának. Fényereje szerintem kiváló és a betekintési szögek is nagyon jók, ide oda forgatva a készüléket sem invertálódnak a színek és nem is fakul a kijelző.

    Folytatás...

    Kampó 5 éve 32

  • 5.1 átalakítása, tanácsok segítség kérés

    Sziasztok.
    Van egy labtec 5.1 em.
    Azt szeretném megkérdezni hogy kibelezve a mély ládát amiben az erősítö van, két dobozt építve lehetöség lenne e 2.0 -ás sztereó hangfalpárrá alakítani.
    Gondolok itt arra nyilván hogy az erösitö részt az egyik hangfalba beépiteni és a subra kötött bekötést megosztani 2db mélyhangszóróvall. Hangfalamként ugye 1db. meg közép és magas. Nem tudom érthető e a kérdésem :D Tanácsokat elfogadok :)

    Kampó 7 éve 22

  • Mit főzzünk vacsorára.

    Pár éve elkezdett foglalkoztatni a főzés, na nem nagyon komolyan inkább autodidakta módon, meg ugye tv paprika hatására. Mai receptem egy kis lazább könnyedebb fehérbor kíséretében szerintem szint visz a hideg téli estébe ha egyedül vagy akár családdal fogyasztjuk el .

    Roston sült csirke Zöldséges rétessel sajtszósszal

    Csirkemelleket felszeljük hosszában, mérettől függően 2-3 szeletre. ( 2 csomag csirkemell filé.)
    5 evőkanál étolajból, fél doboz sörből, vegetából 2 gerezd reszelt fokhagymából kevés borsból és reszelt narancshéjból pácot készítünk. A felszeletelt csirkemelleket tálba tesszük ráöntjük a szoszit és összeforgatjuk . Eltesszük hűtőszekrénybe amig előkészítjük a többi holmit.

    Zöldséges rétes

    Kicsit furán hangozhat, mert a köztudatban ugye a rétes általában édesség de higgyétek el nagyon finom akár önmagában is de kis sült hús mellé pláne remek a rizs a sültkrumpli és az egyéb "snassz" köretek után.

    Folytatás...

    Kampó 7 éve 5

  • myPhone Prime: majdnem teszkógazdaságos

    Szép kijelző, relatív erős hardver, de gyenge akkumulátor és szűkös tárhely járt 19.990 forintért.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 7 éve 95

  • Vodafone smart 4 max, avagy a sajátos maximalitás.

    A tesztben látható képek amik a készüléket ábrázolják, nem saját készítésűek megfelelő eszköz hiánya miatt, jobbnak láttam letölteni párat a jobb minőség érdekében. Megértéseteket köszönöm.

    Kezdjük is a szokásos kicsomagolással illetőleg a doboz tartalmával.
    Tudatában az árnak amit nem lövök le, bizony nem vitte túlzásba a piros szolgáltató a kiegészítőket. Szokásos triót kapjuk
    -töltö aljzat
    -adatkábel
    -tucatkacat füles.

    Ez valljuk be nem acélos. De Lássuk magát a készüléket.
    Ami bizony nem apró, ránézésre is tekintéjt parancsolóak a méretei. A formaterv kellemes egyszerű és elegáns.

    Ami feltűnhet elsőre az a kijelzőn kívül elhelyezett érintőgombok hiánya, ugyanis ezek most az említett megjelenítőn kaptak helyet. Nekem kicsit fura mert szélesnek találom így az alsó kávát ami egyébként felül és oldalt teljesen rendben van méretileg. A előlapot mint említettem a 6 colos 720x1280 pixeles 6colos ips kijelző uralja. A körülbelül 245ppi képpont sűrűség elbújhat a Quad hd és hasonló 350-450ppi-s értékek mellet de abszolúte vállaható és szép képpel rendelkezik. Szinéi nem túlszaturáltak mint az amoled esetében és a fényerő is korrekt.

    Folytatás...

    Kampó 7 éve 12

  • Canyon Hazard - Megérte-e kanyonban hazardírozni?

    Legyen LED-es, legyen minőségi és még nézzen is ki valahogy, de ne legyen drága? Létezik ilyen?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 8 éve 65

  • Trust GXT 38: "olcsón" vett bizalom

    Először egy sztereó aktív hangfalpárt akartam, de a relatív szűk keret miatt inkább maradtam a 2.1-nél.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 9 éve 79

  • Alcatel V575: a látszat néha csal

    Érintő képernyős telefon, ránézésre okosnak is tűnik, kicsi és kedvező az ára, de bizony ez nem android.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 9 éve 64

  • Alcatel 2005, elegáns minimalista.

    Mivel is lehetne elkezdeni egy ilyen minimalista telefon tesztjét, nem volt nagy marketing és sajtó reklámja, nem várta szerintem kifejezetten senki a megjelenést, valamint nem is kifejezetten új készülék, de számomra és remélem sokaknak is egy kis üde folt a rengeteg hasonszőrű tapogatós zsebtepsik tesztjei után, vagy előtt vagy a kettő között. Előre elnézést kérek a készüléket ábrázoló képeim nem sajátok mert nincs kéznél érdemben megfelelő képalkotó eszköz.

    Kezdjük stílusosan a küllemi jellemzőkkel, amik első blikkre látszódnak.
    A készülék vonal vezetése a megszokott egyszerűségű nekem az idolos vonalat idézi, lekerekített sarkok egyszerű sallangmentes hátlap, króm keret körbe, és persze a méretes fizikai gombok. Utobbit elég régen láttam még régebben használtam, furcsa is volt kicsit sms-írásnál pláne.

    Az előlapon a 2.4 colos qvga tft kijelző található, 262000 színárnyalatra képes, képminősége fényereje színei megfelelőek szerintem. Alatta a funkció, hívás fogadás és befejezés gombok valamint egy jókora navigyűrű. (kicsit nokiát idéző stílusban). A kijelző és a klaviatúra nagyjábol fifty-fifty osztozik telefon álltal biztosított fizikai méreteken.

    Folytatás...

    Kampó 9 éve 1

  • Újab vodafone készülék a smart családban, ami nem is olyan olcsó.

    Napokban böngésztem a vodafone oldalát, és láttam felbukkant a hazai kínálatban a Smart4 max. Ami elég korrekt hardverrel van felvértezve és már inkább a phablet kategória mintsem telefon. Viszont a 80e ft os ár szerintem már kínálhat más alternatívát is.
    Kíváncsi vagyok ti mit szóltok hozzá.

    kis információ a készülékről.

    Kijelző

    Kijelző felbontása:1280x720 pixel*pixel
    Érintőképernyő:Igen
    Kijelző típusa:IPS
    Kijelző mérete:6″

    Kapcsolat

    3G:Igen
    Bluetooth:Igen
    EDGE (2.5G):Igen
    LTE (4G):Igen
    Wi-Fi:Igen

    Multimédia

    MMS:Igen
    Mobilfény:Igen
    MP3 lejátszás:Igen
    Kamera felbontása:13 megapixel
    Rádió:Igen
    Autofókusz:Igen
    Második kamera:Igen
    Videó formátumok:MP4/H.264/H.263

    Hardver Softwer, egyebek

    Teljes belső memória:8192 MB
    GPS navigáció:Igen
    Memóriakártyával bővíthető:Igen
    Operációs rendszer:Android 4.4
    Micro SIM:Igen
    Nano SIM:Nem
    Felhasználói belső memória:1 GB
    NFC:Igen
    Processzor sebessége:1,2 GHz Qualcomm MSM8926 (quad core)

    Kampó 9 éve 0

  • Alcatel 2010 - a gigazsanér színre lép

    Vannak emberek, akik nem igénylik az okostelefonok által nyújtott lehetőségeket, egyszerű, szerethető készülékre vágynak.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 31

  • Galaxy Trend Plus, vajon mennyivel trendibb?

    Mit kaphatunk manapság a Samsung istállójából Androiddal felszerszámozva, egy forintért - némi hűséggel?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 52

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.