2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Mekkora az ideális kijelzőméret?

    Manapság rengeteg vita keletkezik a fórumon, hogy mekkora is a jó kijelzőméret. Valaki amellett kardoskodik, hogy minél nagyobb, annál jobb. Valaki szerint az már nem telefon, legalábbis nem mobil-telefon. Úgy döntöttem, leírom erről a véleményemet, íme!

    A trend erre hajtja az embereket, hogy vegyenek óriástelefonokat, ezt reklámozzák, a mai csúcstelefonok ritkán vannak 4,7 inch alatt. Emlékszem még arra az időkre, amikor a Mobilarena szerkesztőit sokkolták az "óriás" 3,5 colos kijelzők az iPhone megjelenésének idejében. Akkor a 4,1 inch az még internettábla volt. Aztán szépen nőttek a kijelzők, a HTC HD2-nél elérték a 4,3 colt, ott a cikkiró szerint elérték a használhatóság határát. Az Apple meg kardoskodott amellett, hogy a 3,5 inch a tökéletes méret. Aztán nőttek és nőttek a készülékek, és odáig is elértünk, hogy az Apple feladva elveit, elkezdte a divatot követni, megnövelte az iPhone kijelzőjét. Megjelentek a Note-tal a phabletek, és ma már nehezen találjuk meg a határt a telefon, a phablet és a tablet között. Az LG G2 telefon már 5,2 colos, a phabletek is nőnek, most jött meg a Sony Xperia Z Ultra, 6,44 colos kijelzővel.

    Folytatás...

    Johnny194 11 éve 22

  • Windows Phone vagy Android?

    Azért ezt a két platformot hasonlítom össze, mert ezeket használtam, és ezek vannak elérhető árban. Íme.

    2011 őszén a Microsoft versenyén kaptam egy HTC HD7-est, Windows Phone 7.5-el felszerelve. Előtte csak Symbyant használtam, de tetszett a Windows Phone rendszer. Miután elkezdtem használni, még jobban megtetszett. Csempék, minimalista design, könnyű kezelhetőség. Funkcionalitásban nekem megfelelő volt, nem hiányoltam dolgokat. Egy dolog volt, ami idegesített. Ha láttam egy alkalmazást, főleg ha egy kisebb, pl egy helyhez vagy eseményhez készített appról volt szó, mindenhol azt írták, hogy iOS és Android. Windows Phone-ra jobb esetben csak tervezik. Ez a helyzet máig sem javult sajnos sokat. összességében nagyon meg voltam elégedve a WP-vel, ezt is ajánlottam mindenkinek.

    Aztán nagyjából fél éve tönkrement a HD7-es, alaplapi probléma. Négyszer járta meg a szervizt, mind a négyszer hibásan tért vissza. Így vettem magamnak egy másik készüléket, mivel a hűségidőm pont akkor járt le. A gyártóval meg voltam elégedve, így egy HTC Desire X-et vettem. Mivel elérhető áron nem volt Windows Phone, ezért vettem Androidot. És az elején kellemes meglepetésekben volt részem. Teljes testreszabhatóság, widgetek, alkalmazások garmadája, teljes szabadság!

    Folytatás...

    Johnny194 11 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.