2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Társadalom ismeret

    Ismét segítésget kérnék az előző bejegyzésem kapcsán.
    Május 6.-ig kell leadnom társadalom ismeretből házi dolgozatot. A húsvétot választottam. Forrásként pedig az alábbi oldalakat használtam fel.

    -[link]

    -[link]

    Illetve wikipediáról egy kis kereszténységet vettem hozzá, monda a tanár ezt is vegyem bele.
    A szövegszerkesztés kész, már csak egy bevezetőt és egy befejezést kellene írni hozzá pár mondatban, de itt elakadtam.

    Azért választottam ezt mert . . .
    Szeretném ha valaki segítene. :)

    Jamby18 11 éve 3

  • Ikonok, szimbólumok

    Sziasztok!

    Társadalom ismeretből kellene írni 10 oldalas irományt.
    A téma: Milyen ikonokat, szimbólumokat, vizuális elemeket használ(t) erkölcsi elvei, tanítása megjelenítésére és népszerűsítésére egy-egy ideológiai, eszmei áramlat.

    Osztálytársam a kalocsai hímzésről ír, 3 oldalnál jár, kíváncsi vagyok tud-e 10 oldalt írni belőle. Nekem semmi ötletem és forrásom nincs netről, mibe lehetne belekezdeni.
    Tudnátok nekem ötleteket adni miről írhatnék?
    Köszönöm

    Jamby18 11 éve 4

  • Betegség

    1 hete beteg vagyok.
    Kezdődött azzal, hogy állandóan fájt a fejem és a szemem ha közelebbre néztem, ledolgozatm így 3napot, délután szerintem be is lázasodtam mert az arcom és a fülem is tiszta piros volt nameg melegem volt.
    Péntek este végeztem gyorsan haza, fürdés kis kaja után alvás, éjfél után arra kelek, hogy vacogok ráz nagyon a hideg magamra vettem egy pólót és próbáltam elaludni, de kellett hozzá 1 óra.
    Reggel a fejfájás felébresztett 7kor busz és ügyelet, kaptam 3szem antibiotikumot meg lázcsillapítót, valószínűleg vírus.
    Nem igazán segített rajtam minden nap ugyanúgy fejfájás, szemfájás délután 3-4 óra fele hőemelkedés este 6óra mint ha elő lenne írva láz 38,7.
    Kedden aztán háziorvos tőle is kaptam antibiotikumot illetve calcium 1000mg tablettát. Nem lettem jobban, ma már arra kelek, hogy lüktet hátul a nyakamnál valami és ugyanúgy nyilallik mint a fejfájás, de 1-2 órán belül elmúlik, de a levertség étvágytalanság ugyanúgy megmarad, csak a folyadékot és a levest kívánom. Ezeket eszem egy hete kis szilárdat csak a gyógyszer miatt. Ma délután kellett visszamennem és mivel nem vagyok jobban hétfőn laborvizsgálatok, vérvétel. Még 3-4 napot át kell kínlódnom :O
    Én már nem tudok mire gondolni, mi lehet ez valami daganat? Melóhelynek is annyi szerintem 6nap táppénzel.

    Folytatás...

    Jamby18 13 éve 19

  • Vidi

    Hello!
    Lenne 1 nagyon fontos kérdésem.
    Tegnapi buli alkalmával lett 1 nagyon jó videofelvétel telóval, csak össze vissza lett forgatva a telefon (5800) és van, hogy fejjel lefelé vagy oldalasan vagyunk felvéve, milyen programmal lehet ezt megcsinálni ha eggyáltalán lehet ilyet úgy mint pl. 1 képet egynesbe forgatunk.
    Előre is köszöntem.
    Videovágás topic halott ezért írok ide !

    Jamby18 13 éve 4

  • Mire jó a régi floppy lemez?

    Erre xD
    [link]

    Ezt meg meg találtam :D

    Jamby18 14 éve 9

  • Netezős Gép

    Kellene nekem egy kis segitség.
    Keresztapámnak kellene beállitani egy gépet netezésre, amit fater szerzett.
    DELL Optiplex GX100 (1999-es) lehet a cucc.
    Feltettem rá az XP-t szépen szaladgál rajta,van benne egy 370es 433MHz celeron proci (6,5 x 66MHz) DELL Optiplex GX100 alaplap, Intel whitney i810-DC100 chipkészlet, 256Mb siemens 100MHz SDRAM.
    Az lenne a gond vele hogy a net nem igazán megy rajta reklámok és a youtube szaggat persze a 32MB intel i810 VGA miatt is amit szeretnék cserélni, ma el is mentem használt kereskedésbe és néztem 64MB nvidia MX440et kétezerért,de nem tudott adni majd nézzek vissza a jövő héten, nagy szerencsémre mert én hülyre AGP ben gondolkoztam erre ma néztem meg jobban az alaplapot és csak PCI bővitést enged illetve a 152W tápegység se sok, hogy bővitgessek.
    Mit kellene ezzel a géppel csinálni mert ez netre nem alkalmas a haon-t a reklámok miatt be se hozta 5percet gondolkozott mire a Crome inkább leállt.
    Mert végül is fater ezt a gépet ingyen szerezte, és hülyén hangzik hogy dobjuk ki az egészet mert én összedobok gépet ami itthon van Asrock lap sempron 2800+ S3 64Mb kari amint megy a film youtube.
    Csak ugye ezért nem lenne szivem pénzt kérni, de értéke van.
    UPC net lesz rajta és uncsim 100% hogy videomegosztót és filmet akar majd nézni mégha nem is az első napokon ahogy szokott az lenneide játékot nem hiszem hogy fog futtatni max flash-et.

    Folytatás...

    Jamby18 14 éve 19

  • Tolakodás lenne ha....

    Szerintetek tolakodás lenne ha küldenék levelet annak a cégnek aki már küldött nekem arról értesítést, ha lesz üres hely??
    Tisztelet Pályázó!
    Köszönettel vettük cégünkhöz benyújtott jelentkezését. Ha képzésének gyakorlatának és érdeklődésének megfelelő üres állásunk van az ön számára meg fogjuk keresni önt.
    Novemberbe küldtem önéletrajzot és kitöltött jelentkezési lapot. December 17.-én kaptam ezt a levelet.
    Visszaírnék nekik pár jó szót magamról nehogy elfelejtsenek mert akármilyen munka is szeretnék már dolgozni egyébként telefon összeszerelés és tesztelés a munkakör.
    Elektronikai beállítottságú vagyok tehát remélem nem vallanék ott kudarcot.
    Úgy tudom,hogy jan.-februárban vesznek fel munkaerőt és nem szeretnék lecsúszni róla inkább elébe megyek hátha több sikerem lesz, mintha itthon ülök és várok várok.. de vajon meddig......
    Lassan 1éve vagyok pályakezdő munkanélküli voltak alkalmi munkahelyek ahol jól is érztem magam nem is volt semmi gond (vállalkozásnál voltam autófényezőként) meg volt elégedve velem a főnök mindíg pontosan mentem 10óra lehúzott meló után ő szólt,hogy majd holnap folytatod tehát 1 rossz szava nem lehetett,nem azt figyeltem mikor lehet lazsálni.
    1hónapig tartott kezdődött a válság péntekenként már autó se volt szólt eggyik csütörtökön, hogy hétfőtől sajnos nem tud foglalkoztatni, nem tudtam szólni semmit eléggé összezuantam nem jól esett a pofáraesés.

    Folytatás...

    Jamby18 14 éve 18

  • A gépvasam

    Látom sokak költik karácsony előtt a képzeletbeli tízezreseket, akkor én is csatlakoznék hozzájuk.
    Alaplap: BIOSTAR - M6TLC [link]
    CPU: Pentium 2 266MHZ SLOT1
    Ram:128Mb SDRAM PC 100
    Vga: ami épp kézbe akad (inno3D 6600 AGP/256Mb,GeForce2 MX-200 32Mb)
    Táp: Mercury 350W
    Vinyók: Fujitsu 4,32Gb, Samsung SHD-3171A 178Mb,WD Caviar 2540 540Mb,WD Caviar 11200 1281,9Mb,WD Caviar 21000 1083,8Mb
    Nos én hasonlót szeretnék a jézuskától :R :D :D :D
    Fő célom ezzel a géppel a Crysis 2048*1536 felbontásban, mindent extra módban használni, illetve a DX11technológia kiaknázása. A központi feldolgozó egység és a monitor vezérlő egymást győzikésen mondva szerintetek kihaj csaje????

    Képek: (mennyiségre nem lehet panasz) :K
    bacsis ötlete aranyat ér :DDD

    Folytatás...

    Jamby18 14 éve 7

  • T-Mobile

    Elsőként rendeltem futárral a T-Mobile-tól.
    Mindig is féltem,olvasva az itteni írásokból,hogy postán illetve futárral rendelni nem 1életbiztosítás.Nem érkezik meg,elkavarodik,felbontják.
    Mobilinternethez rendeltem modemet,és mivel se a multik üzletsorán lévő üzletükbe se a T-Pontba nem lehet venni itt Debrecenbe ilyen modemet így kénytelen voltam webshopból rendelni.
    Annak a híve vagyok,hogy azt veszem meg amire van pénzem és szeretem egészbe kifizetni letudni a dolgokat.
    Fel is hívtam az oldalon megadott ingyenesen hívható ügyfélszolgálatot kedden délelőtt, kérdezgettem a garanciális illetve szállítás feltételeiről, nagyon kedvesen válaszolt mindenre ha elment max. 1fél percre utána nézni a dolgoknak akkor is sűrű bocsánatkéréssel szólt újra vissza,hogy itt van. ;)
    Lényeg ha már felhívtam meg is rendeltem a modemet, 21ezer forintért, ingyenes szállítással mivel 10k fölött ingyen szállítanak.
    Kérdezte még szállítással kapcsolatban van-e egyéb kérdésem,ekkor mondtam neki hogy most sajna rossz a csengőnk,nem szeretnék reggel 8-20ig figyelni kifele az ablakon, mondta hogy megjegyzésbe beírja, hogy hívjon fel a futár ha ideér, megköszöntem vége is lett.
    E-mail címemre+smsbe kaptam 2-2 üzenetet pl.megerősítésre vár,szállításra vár az aktuális állapotról.

    Folytatás...

    Jamby18 14 éve 3

  • G15 háttérvilágítás csere

    Sziasztok!
    Ki szeretném cserélni a billentyűzetemben lévő ledeket.
    Ahogy szétszedtem azt hittem egyszerű dolgom lesz pl, 2-3mm ledek lesznek benne, de sajna SMD
    nehezen forrasztható (nem is tudom hogy fogom majd kiforrasztani a helyéről).
    Illetve hogy nehezen beszerezhető és lehet drága.
    Narancssárga a háttérvilágítása lassan 1éve használom,de most kicserélem kékre vagy jégfehérre.
    Tehát ha valaki forrasztott ilyet vagy SMD alkatrészeket az segíthetne nekem mikre figyeljek mi kell hozzá vagy hasznos tanácsokkal elláthatna,és ebből az egészből akkor lesz valami ha holnap kapok ledet.
    Ki is szedtem 3 kis panelon vannak. A visszajelző 3led (Num L.Caps L. még kisebbek :F )


    Előre is köszöntem :R

    Jamby18 15 éve 22

  • Magamról

    Kicsit jól beittam a "mostani" haverjaimmal aztán eszembe jutottak a 2004-5 évek találkoztam hazafele 3 általános sulis osztálytárssal :F tök xar hangulatom lett,de jó lenne visszamenni és máshogy csinálni dolgokat,vagy csak szimplán megint átélni.
    Erre jó ez a szám [link]

    Jamby18 15 éve 1

  • Proci limit

    Processzor limitem lenne???
    Ha az új NFS SHIFT 1280X1024 75Hz 8xAA mellett alig érem el a 17-19fps-t ami szerintem nagyon nagyon a játszhatóság határát erősen súrolja, nem diavetítés,de észrevehető.
    Nah mondom vissza veszünk 4xAA 2xAA ugyanolyan rossz,semmivel nem lettem előrébb ezután jöttek a herz-ek volt ugye a 75 ezután 72 utána 70 és 60 ezek sem változtattak (ezeket egyébként 0xAA val is próbáltam ezek se hoztak javulást léptem 1024be elértem a 20fps-t hurrá de még így is "szaggat".....
    Tehát akkor ilyen jogon bármelyikbe használom ugyanazt tudja a gép kisajtolni magából.
    Képeket is készítettem ugyanazt az utat jártam be fraps sajnos nem tette rá a bal felső sarokba a számot, de nem mondok sokat ha 17-20fps között mozgott.
    Várom az ezekben a dolgokban jártasabb felhasználók játék,hardver tesztelők hszeit jöhet bacsis kolléga is :K
    1280 4xAA

    1280 2xAA


    1280 0xAA

    Folytatás...

    Jamby18 15 éve 30

  • Hűtéscsere, kis bemutatás

    Pár hét használat után leszereltem a procimhoz adott gyári hűtést, a bordán szürke paszta is volt gyárilag.
    Azért szereltem fel a gyárit mert nem volt itthon pasztám és míg nézegettem külföldi oldalakon melyik a legjobb és megfizethető (ezres kategória) addig a gyári hűtés szolgált világot megrengető extrém teljesítménnyel. Race Driver GRID, GTA IV 60fokig hűtötte a procit ekkor már a borda is hozzáérve forrócska volt.
    Meglett a paszta ami egy coolink chillaramic paszta lett [link].
    [link]
    [link]
    [link]
    [link]
    [link]
    [link]
    [link]
    [link]
    [link]

    Folytatás...

    Jamby18 15 éve 3

  • Hővezető paszták

    Sziasztok!!

    Egy kis segítség kellene,mivel topikot nem találtam hozzá,vagy több évvel ezelőtti utolsó hozzászólásokat.

    Napokba készülök venni pasztát,ha minden jól alakul tesztet is csinálnék róla, videokártyára meg procira tenném.
    Két paszta között vacillálok Coolink Chillaramic[link],[link] és a Noctua NTH1 [link],[link].

    Folytatás...

    Jamby18 15 éve 1

  • Segítség kellene

    Mióta új alaplapom van azóta figyeltem fel erre az apró érdekességre hogy a processzorom 79fokos ha terhelem ha nem, csak 79fok.
    Futtattam játékokat pl. Race Driver GRID ami eléggé terheli a gépem,de a hőfok nem változik.
    Ez előtti alaplapom (MSI K9 NEO) más problémái miatt cseréltem a Gigabyte MA770-UD3 lapra,de az MSI tudta mutatni ha néztem EVEREST-el 30-40fok volt a proci alapállapotban, ha játszottam akkor 50 körüli.

    Zalman CNPS9500 hűtésemet raktam rá a mostani alaplapomra is, nem igazán figyeltem a hőfokokat mert nem volt miért, de mikor telepítettem az új rendszerre a Gigabyte programjait akkor tettem fel az Everestet is és ekkor láttam a proci hőmérsékletét.
    Hogy kizárjam a Zalmant feltettem a gyári hűtést is, amit a procihoz kaptam és láss csodát 79fokos... ezentúl nem tudok mire gondolni.
    Szívesen várok ötleteket mitől lehet ez mert én nem tudok rájönni és előre is köszönöm.
    Régebbi AIDA32 programmal is próbálkoztam,de azok meg nem ismerték fel az alaplapomat érzékelő fülnél nem írtak ki semmit.

    Jamby18 15 éve 12

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.