2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • USS-SFX

    A kutatótiszt naplója, csillagidő: -314659.1

    Legfrissebb kutatási területem az SFX szabványú tápegységek viselkedése, különös tekintettel a előfordulásukra, táplálkozási szokásaikra és teherbírásukra.
    Fellelhetőségük jelen koordinátáim közelében korlátozottak, így csupán három életképes példány befogására nyílt lehetőségem.
    A kutatási környezetet a már előzőleg megismert konfiguráció nyújtotta.
    Személyes jellegű megjegyzés: Az általam használt fogyasztásmérő készülék minőségének szerény volta nem teszi lehetővé a pontos adatok szolgáltatására,
    így kéretik az adatokat csak a nagyságrendileg figyelembe venni.

    A három kutatási alany tehát:

    Trio

    Spire SFX-300W-PFC-PSU ( Befogásában Canniball munkatárs segédkezett, köszönet érte ezúton is. ) Az alanyra egy SPIRE PowerCube - SPM210B –jelzésű szerkezetben találtunk új állapotban.

    Albacomp KY-180FS
    Ezt az egyedet az ALBACOMP Activa MiniPC- elnevezésű szerkezetbe zárva leltem.

    Folytatás...

    Ironskin 15 éve 4

  • Az ITX Grál nyomában


    Mint azt már egy hozzászólásomban kifejtettem, pár hónapja feltűnt egy új Mini-ITX ház, ami talán végre olyan, amilyenre régóta várok.
    Pár szóban az általam keresett házikóról:
    Mini-ITX-es, normál méretű ODD fér bele, szabványos SFX tápegysége van (esetleg ATX), a lehető legkisebb(felesleges terek nélkül), van hely a proci hűtésére, és elfér benne egy normális VGA kártya. Az sem utolsó, ha nem kerül 40.000Huf-ba
    Eddigi házaim:
    Emko-142 (Slim ODD, VGA, egyedi táp)
    FEEL-302 (Slim ODD, nincs kártya bővítési hely, egyedi táp)
    KMZ CI-9A91 (egyedi táp, valahogy még nem sikerült összebarátkoznunk :( )
    Ismert házak:
    Codegen MX-31 (Slim ODD, csak rövid VGA fér bele)

    Folytatás...

    Ironskin 15 éve 22

  • FEEL Gooood :)

    Történt egyszer annyi év után, hogy az Intel úgy gondolta csinálhatna valami igazán jót, de mivel a többi termékét is el kell adnia, így egy kicsit elrontotta…
    Hát valahogy így kezdődik az én D945GCLF2 történetem.
    Nem sokat haboztam látva a teszteket, és ismerve a hibáit, úgy döntöttem ebből net PC lesz asszonynak, így el is kezdtem vásárolni.
    Mivel gyors voltam, így belefutottam egy olcsó és szép, de annál szarvasabb (hangosabb) hibába, nevezetesen a KMZ Cl-9A91 süvöltő tápegységébe.
    Orkán
    Több szót nem is vesztegetnék rá, megpróbáltunk összebarátkozni, de élhetetlen lakótárs, így a kukában végezte rövid úton.
    Volt hát lapom, Ram-om, új HDD-m de nem tudtam hová tenni. Hála a segítőkész fórumtársaknak, gyorsan feltűnt a színen a megmentő, egy FEEL-302 képében.
    FEEL-302
    Először meglepett a 6cm-es magasságával, de a lap beszerelése után éreztem, hogy jó barátok leszünk. A GCLF2 hangos ventilátorát gyorsan elimináltam, és kerestem fölé megfelelő szélkeltőt, ami elvezetett a bűn bugyraiba. Biztosan ismeritek a viccet a fickóról, aki vesz egy csónakot, utánfutót, sátrat, horgászfelszerelést, hálózsákot, pedig csak egy doboz tampont akart venni a feleségének, de ha már egyszer úgy is el van szúrva a hétvégéje…..

    Folytatás...

    Ironskin 15 éve 5

  • Én és a törpék, avagy Mini-ITX útvesztő

    Ezt a leírást inkább csak magamnak készítem, mert az utóbbi időben volt szerencsém a régi-új hobbimat gyakorolni, név szerint a Pici-Pc építést :)
    Kb. 3 éve kaptam karácsonyra egy EPIA M-10000-es lapot egy EMKO házikóval a sógoromtól, mert az asszony panaszkodott neki az éjszakai DC-zés zajairól. Az első pillanatban beleszerettem és azóta is töretlen híve vagyok ( a megszállottságig ) a Mini ITX mérettartománynak. Kolegáimtól mindig megkapom a nyilvánvaló hátrányokról szóló liturgiát, de szerelmes bódulatomban csak az új, még kisebb, még halkabb, és még energiatakarékosabb PC a cél. Szerencsére már elmúltak azok az idők, amikor csak elvétve lehetett, és akkor is arany árban hozzájutni a szükséges dolgokhoz, sőt a tendencia arra mutat, hogy „TREND” lett a Mini-ITX, de én nem bánom, így könnyebb hozzájutni, és nem néznek hülyén az emberre, mikor 6 Pines Sata tápkábelt keres slim ODD-hez. Sok házikó fordult már meg a kezem alatt, és eddig egyik sem volt az igazi, de mindegyik jó volt arra amire használtam. Mikor az ember eldönti, hogy Mini-ITX-es gépet készít, (és nem bolondul összevásárol mindent, mondván ez a Low-Profile-os kártya majd jó lesz valamibe) el kell döntenie mire akarja használni és mire van szüksége.
    Szempontok az alábbiak lehetnek.

    Folytatás...

    Ironskin 15 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.