Hirdetés

2020. szeptember 25., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Reklám: blokkoljunk vagy sem?

  Tíz éve internetezek, tíz éve használok reklámblokkoló programokat(nem is egyet), mert tíz éve van mobil netem korlátozott adatforgalommal. Sajnos nincs más elérhető és használható alternatíva a lakóhelyemen.
  Ezen az oldalon most kikapcsoltam, mert olyan értéket képvisel számomra amit nem szeretnék elveszíteni.
  Pont.

  frem1790 5 éve 129

 • Pénz és hatalom

  Rájöttem, hogy nagyon önző vagyok! Nem ma történt meg ez, nem is tegnap, régóta tudom magamról. Arra is rájöttem már rég, hogy mindenki az, kisebb – nagyobb mértékben. Az ember egyik legalapvetőbb tulajdonsága az önzés, valamint az ebből eredő hatalom és birtoklási vágy. Annyira erős bennünk ez az ösztön, hogy a Föld csúcsragadozóivá tett bennünket. Viszont ott van benne a csapda, hogy e miatt soha nem fogunk tudni igazságos társadalmat létrehozni: ember és ember soha nem lesz egyenlő. A hatalomért folyó harc, a versengés viszi előre az emberi társadalmat. Eme tulajdonságunk túltengése nélkül valószínűleg még ma is ott kurkásznánk a bolhákat a kollégákkal.

  De miről is szeretnék írni? Az ember éli mindennapjait, látja a világ történéseit de elég ritkán áll meg a nagy rohanásban gondolkozni azon mi is történik körülötte és hogy miért. Velem ez most megesett, eltűnődtem minap: ki is vagyok, mi a szerepem az életben? Mit tehetek és mit nem? Egyáltalán mi mozgatja a világot? A válasz gyorsan bekattant: a pénz és a hatalom.

  Folytatás...

  frem1790 5 éve 11

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.