2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Magyar Posta

    Múlthét szombat délben adtam fel egy csomagot, ami megbeszéltek szerint jó lett volna, ha hétfőre a vevőhöz ér. Tegnapi napon tudta átvenni, tehát 4 majd 5 napba tellett mire eljutott a címzetthez.

    Hétfőn délután 17 óra után adtak fel nekem egy csomagot, ami kedd délben átvehető volt nálunk.

    De hogyanis?

    Sokan tudják, és lehet mégtöbben nem tudják, hogy bármilyen levél, és csomag, amelyet az ország bármely pontján felad az ember postán, az az OLK (Országos Logisztikai Központ)-ban köt ki. Budaörsön. Tehát ha Te a szomszédodnak adsz fel egy levelet, azt nem fogja másnap kivinni a helyi postás úgy, hogy ne tenne meg többszáz km-t.

    Mit is csinálnak az OLK-ban?
    Minden nap, a postákról összeszedik a csomagokat, sok helyen 4-kor, nagyobb postákon később, és elviszik az OLK-ba. Ott az ott dolgozók ingyen, a munkaöröméért irányítószámok alapján kiválogatják napi 12 órában (majd műszakváltás). Tehát a legtöbb ott dolgozó ember, több tucat irányítószámot tud fejből, és azt is tudja melyik városhoz tartoznak, x időnként írnak belőle tesztet, ne hogy elfelejtsék.

    Folytatás...

    enginev3.0 7 éve 19

  • Drága mulatság. Így sosem lesz pénzünk!

    Hm. Már megint új telefont vettem. Nem baj. Csak drága!

    Sajnos a régi, "kell egy új billentyűzet, kell egy új egér, kell egy új hdd" korszakomat kinőttem, egészen a "kell egy új telefon" korszakig.
    Első okostelefonom nagyon nehezen lett meg, még itt vettem a hardverek között egyik kollégától, egy Samsung omnia 7-et, pedig nem is azért indultam, de amit venni akartam, aznap lemondta, és ezt találtam gyorsan.

    Már szinte nem is emlékszem mi volt utána, és azután, meg azután.
    Biztosan volt, egy HTC HD2, egy HTC DesireHD, egy HTC Sensation, HTC One x, HTC One, Nokia 930, iPhone 6, Xiaomi Mi4c, Sony Z3, Xiaomi Mi5, Samsung Galaxy S7 Edge (ez van most, pont mai.)

    Igazából mindegyiknél volt okom cserélni, pedig nem kellett volna, de
    Omnia 7 után kellett egy android
    HD2-t pénz miatt kellett eladnom, jogsit csináltam
    DesireHD-t Sensation megtetszése miatt
    One x-et pedig követte a
    One, ami a leghosszabb ideig nálam lévő telefon volt, nagyjából 1-1.5évig, imádtam. nagyon. Bár tudtam a gyengeségeit, kamera, és talán az akksi volt kicsit átlagos.
    Nokia 930 gyors volt, mert piszok gyenge akksit tettek bele
    iPhone 6 3 hónapig volt nálam, nem jött be az egygombos túlegyszerű rendszer, bár tényleg jó, de nekem vérszegény volt

    Folytatás...

    enginev3.0 7 éve 46

  • uTorrent Lemez Megtelt / Disk Overload 100% Hiba megoldás

    Lemez Megtelt / Disk overload 100%

    Csak 3.x alatti utorrenttel működik
    2.2.1 ajánlott

    Amennyiben volt már fent 3.4 feletti utorrent a gépünkön, megeshet, hogy törlés és régebbi (2.2.1) feltelepítése nem elég, ilyenkor 3.1.3-mas utorrent telepítése szükséges előbb, és ezután telepítsük fel a 2.2.1-et

    *A magyar fordítása kissé helytelen mivel azt jelenti, hogy a lemez túlterhelve. Ez akkor történik, mikor a lemezen nincs elég virtuális memória, ahova ideiglenesen eltárolja az adatokat. Ilyenkor az alapértelmezettnek megadott 32MB RAM-ra tárolja ezeket, ami természetesen nem elég.

    *Az esetek többségében akkor történik, mikor kettő vagy több merevlemez van a gépedben. Ha nem az elsődleges merevlemezre töltöd a fájlokat, akkor nem tudja használni az elsődleges lemezen lévő virtuális memóriát. Ilyenkor, nekünk kell arra a lemezre beállítani a virtuális memóriát, illetve méretét.

    1.- Nyissuk meg a Vezérlőpultot, azon belül pedig a Rendszer ikonra kattintsunk
    Jobb oldalt Speciális Rendszerbeállítások

    Folytatás...

    enginev3.0 8 éve 56

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.