2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • X-Projekt #004 - Metroid: Zero Mission (GBA, Wii U)

    Három olyan konzolja is van a Nintendónak, amit menthetetlenül elrágott az idő vasfoga. A régi NES, a Game Boy és a N64. Mindegyikük úttörő volt a maga módján, a cég első asztali-, első kézi- és az első 3D-képes konzolját üdvözölhettük bennük. De mint az az úttörőkkel lenni szokott, egy tisztes vállveregetés kíséretében leváltották őket azok, akik igazán profi szintre emelték az általuk kipróbált koncepciót. Imígyen az utódmodellek - a Super Nintendo, a Game Boy Advance és a Gamecube - sokak kedvence már önmaguk miatt is a mai napig. De voltak járulékos hozadékaik is. A Game Boy Advance esetében a technológiai váltás például annyira jól sikerült, hogy kézi konzol mivolta ellenére is számos játékot portoltak át rá az öreg NES-ről, némely esetben teljesen az alapoktól újragondolva a régi koncepciót, az avítt játékot a modern elvárásokhoz igazítva.

    Jelen bejegyzésem az 1986-os Metroid játék GBA-portjáról szól, ami Metroid: Zero Mission néven született újjá a hordozható platformon. A 2004-es játék így időben fiatalabb, de történeti kronológiájában régebbi a sokak etalonjaként számon tartott Super Metroid-nál. A játék a My Nintendo program keretében most némi kedvezménnyel le is tölthető, így került igazából a látóterembe.

    Folytatás...

    Dr.F.E.R.I. 7 éve 0

  • X-Projekt #003 - Steamworld Heist (Wii U)

    Nagyon nem fogom ragozni: megszületett a tökéletes indie játék. Se nem túl sablonos, se nem túl forradalmi, se nem túl rövid, se nem túl hosszú - éppen olyan, amilyennek egy jó játéknak lennie kell. Az Image & Form Games nevű csapatnak nem ez az első alkotása a Steamworld univerzumban, a kistestvér - a Steamworld Dig - azonban még tudott volna néhány téren fejlődni. A Heist már más tészta: nagyobb, kiforrottabb, jobb. Nem kínál se többet, se kevesebbet 25 óra felhőtlen szórakozásnál. A Wii U verzióhoz egy kis adalék, hogy a Nintendo jóvoltából fizikai formában is megjelent a Dig-gel egy csokorba kötve, így akár egy nagyobb gyűjtemény részeként is őrizhetjük a polcon.

    Folytatás...

    Dr.F.E.R.I. 7 éve 3

  • X-Projekt #002 - Sky Force Anniversary (Wii U)

    Wii U-n is szerettem már volna játszani egy jó kis Banshee-féle (magyarosan: vertical scrolling shooter) lövöldével, de ilyen nem nagyon akadt; legközelebbi rokonát, az oldalra szkrollozós lövöldét is csak néhány régi Konami játék képviseli a platformon. A sors azonban úgy hozta, hogy a nyugdíjazott konzol egyszerre két ilyen játékkal is gazdagabb lett, a klasszikus arkád játékmenetű Ghost Blade HD és a lassabb, taktikusabb hangvételű Sky Force Anniversary személyében. Mindkettőt rögtön megvettem, mindkettő nagyon jó is a maga műfajában, de itt és most csak az utóbbi játékról írnék pár sort a kötelező 10 órás végigjátszás után (érdekes mód a magam kényelmes tempójában pont ennyi kellett a vége-főcímhez).

    A játék már gyakorlatilag minden más platformra kijött előzőleg, de a Wii U port is igen jó lett. A felállás a klasszikus; komótosan fentről lefelé gördülő - és ellenségtől hemzsegő - helyszíneken kell űrhajónkkal helytállnunk, lehetőleg mindent szétlőve, ami csak mozog, de a lövedékek függönyét ügyesen kikerülve. Amiben eltér az arkád társaktól, hogy a játékmenete lassúnak, taktikusabbnak mondható.

    Folytatás...

    Dr.F.E.R.I. 7 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.