2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • X-Projekt #001 - F-Zero (SNES, Wii U)

    Gyerekkoromban kaptam egy Szuper Nintendót, a Super Mario World játékkal. Számomra ma is etalon a játék, felnőtt fejjel és sok-sok tapasztalat birtokában hátratekintve is azt mondom, a lehető legjobb játékot sikerült a pénzünkért (akkoriban egy kisebb vagyonért) megkapnom. Viszont mindig is kíváncsi voltam a konzol dobozának hátoldalán szereplő többi játékra (Super Tennis, Super Soccer, F-Zero, Zelda: Link to the Past, Sim City, Super R-Type). Ezek felével szintén játszottam a későbbi években, de az F-Zero kimaradt. Huszonöt év után viszont úgy adódott, hogy mégis jegyet váltok a Nintendo száguldó cirkuszába.

    Nem voltam soha a racing játékok feltétlen híve, de az érdekes, futurisztikus témával megspékelt darabok (Megarace játékok, WipeOut) más megítélés alá estek. Ezekkel szerettem száguldozni. A SNES korszakból - mint írtam - az F-Zero kimaradt, utána a hosszú PC Master Race miatt a többi iterációja szintúgy. A Wii U-val ugrottam vissza a Nintendo rég elhagyott ösvényére, és a Virtual Console szolgáltatás révén végre lehetőségem nyílt újra N konzolon játszani a régebbi idők N játékait. A közvetlen inspirációt a Fast Racing Neo adta (majd írok róla is valamikor), aminek a nevét minduntalan összemossa a netes N közösség az F-Zero franchise részeivel. Miután a Neo-val száguldoztam kicsit, az öreg F-Zero sem kerülhette el sorsát.

    Folytatás...

    Dr.F.E.R.I. 7 éve 4

  • X-Projekt #000 - Az ötlet

    Igyekszem leszokni a hosszas tervezgetésekről, mert sokéves tapasztalat, hogy sokszor nem a jó irányba sülnek el az eltervezett dolgok. Többször előfordult már velem, hogy hosszas tervezést követően az utolsó percben megmásítottam a szándékom (új infók, pillanatnyi hangulat, miegymás miatt) és ez a spontán csavar meglepően jól sült el a végén. Megint máskor csak egy spontán gondolatom támad, ami szintén meglepően jól működik - azóta a spontaneitást valahogy jobban megkedveltem a hosszas tervezéseknél.

    Nem terveztem most sem semmit, csak támadt egy hirtelen gondolatom. Kis előzmény gyanánt leírom, hogy gyerekkori hobbijaim széles tárházából (horgászat, ásványgyűjtés, legózás stb) felnőtt fejjel már csak három maradt, ami nagyjában-egészében kitölti a szabadidőm, egyik ilyen a videojáték (a könyvek és a kaktuszok mellett). Szeretek játszani és az a spontán ötletem támadt, hogy minden játékról írok egy kis beszámolót, amibe legalább 10 órát beleraktam. Ez egyetlen pillanat szüleménye volt, nem is egy különösebben eredeti ötlet, de én főleg a Nintendo világában mozgok, amivel már önmagában elkanyarodok a hazai játékos közélet fősodrától. Nagyjából fél perc agyalás végtermékeként megszületett az X-Projekt név is, az X a 10 órára utal, a fejezetszámmal és a bemutatott játék címével.

    Folytatás...

    Dr.F.E.R.I. 7 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.