2020. április 3., péntek

Gyorskeresés

Te mekkora gamer vagy?

Írta: | Kulcsszavak: gamer . játékidő

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sokan ugrunk fejest a játékipar hatalmas marketing-gépezetébe anélkül, hogy tisztában lennénk valós igényeinkkel. A játék fontos része életünknek, de mint minden másban, ebben sem érdemes túlzásokba esnünk. Mielőtt még a rengeteg videojáték doboz porfogóvá válna polcainkon, érdemes kiderítenünk előtte, vajon mennyi időt is fordítunk játékra átlagosan egy nap. Hiába vásárolunk ugyanis össze megannyi nekünk tetsző kópiát, ha gyakorlatilag nincs is időnk rá, hogy játsszunk majd velük.

De tényleg, mekkora gamer is vagyok valójában? Egyetlen játékkonzolom, a Nintendo 3DS XL szerencsére ennek kiderítésére is egy remek segédeszköz. Az operációs rendszerrel együtt számos segédprogramot is kapunk a gépre telepítve, melyek közül az 'Activity Log' nevű naplózó program fogja ezúttal a főszerepet kapni. Ez az ügyes kis alkalmazás nemcsak hogy méri a napi játékkal eltöltött időt, de remek kis statisztikát vezet arról, hogy az adatbázisában szereplő játékokkal (és más egyéb programokkal) ezidáig mennyi időt töltöttünk el a legelső használatuk óta. A készítők arra is ügyeltek, hogy az Activity Log ne mérjen időt, amikor játék közben alvó módba rakjuk a készüléket, hanem szigorúan csak az aktív játékkal töltőt időt számlálja.

Kíváncsiságtól fűtve, az alábbi adatokat másoltam ki a saját gépem naplójából. Azt még meg kell említsem, hogy a napló átláthatóságának megőrzése érdekében számos bejegyzést menet közben kitöröltem belőle, de ezek jószerével játékdemók és más rendszeralkalmazások statisztikái voltak, amikkel nem változott jelentősen az összkép. A játékok (óra:perc):

The legend of Zelda: Ocarina of time 63:22
Super Mario 3D Land 19:43
Castlevania - Mirror of fate 14:45
Monster hunter 3 Ultimate 197:07
Zen pinball 3D 08:19
50 classic games 25:19
Plants vs zombies 16:40
Academy: chess puzzles 17:18
Witch & hero 09:00
Fire emblem awakening 78:02
----------------------------------------------------------------
Ez mindösszesen 449:35

Összesen tehát tíz játékom van, amikkel legalább néhány órát játszottam, összesen pedig 449 óra 35 percet. De ez még nem elég adat, tudnunk kell azt is, mennyi idő alatt hoztam össze ennyi játékidőt. Ehhez két dátum, a legkorábbi és a legutóbbi játszás időpontjának különbségére lesz szükség. A géppel együtt a Zeldát vettem meg, nem meglepő módon vele is játszottam először, ennek dátuma 2012-12-10. Legutóbb pedig a Fire Emblem-mel játszottam két napja, azaz 2013-11-11 -én. A két dátum közt 336 nap telt el, ezzel elosztva a teljes játékidőt, végre megtudom, mennyit játszom átlagosan egy nap: 1 óra
20 percet
. Ez persze csak egy elméleti átlagérték, ha sikerül leülnöm játszani, ennél rendszerint többet játszom, viszont egyéb elfoglaltságaim miatt van, hogy huzamosabb ideig sem játszom említésre méltó időt.

Ez a napi nyolcvan perc vajon sok vagy kevés? Nem találtam erre vonatkozó statisztikákat, abból kiindulva viszont, hogy évekkel ezelőtt ennél - érzetre - sokkal több időt töltöttem a képernyő(k) előtt, ez amolyan átlag körüli, talán kicsit az alatti érték lehet.

Most már csak neked kell választ adnod a nagy kérdésre: Te mekkora gamer vagy?

Hozzászólások

(#1) ldave


ldave
(nagyúr)

Érdekes gondolatmenet, otthon, este majd átgondolom az elmúlt évet, hogy mennyi 'játékidőt' vettem és mennyit játszottam. Azt már biztos, hogy nem lesz egyensúlyban mérleg.

A Slime draws near! Command?

(#2) Dr.F.E.R.I. válasza ldave (#1) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
(addikt)
LOGOUT blog

Jöjjenek csak azok a kis statisztikák! :)

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#3) vamzi válasza Dr.F.E.R.I. (#2) üzenetére


vamzi
(senior tag)

Az elmúlt 1 hónap mérlege:
Vásárolt játék: 1db
Játékidő: 88 óra

Az előtte való időszak irreleváns mert évekig nem vettem játékot és nem játszottam. Azóta pedig ezt az egy szem játékot is eladtam.

Azt hiszem nem vagyok túl nagy gamer :DDD Viszont IRL nagyon sokat "játszom" :)

(#4) ldave válasza Dr.F.E.R.I. (#2) üzenetére


ldave
(nagyúr)

Sajnos, néha elég nehéz megállnom, hogy ne vegyek meg egy játékot a gyűjteményembe, ami tetszik. Talán fontos szó ebben az esetben a gyűjtemény, hisz gyűjteni olyan dolgot is lehet, amit végül nem használ az ember, csak gyönyörködik benne :)
Erre nekem mondjuk példa a The Wonderful 101, amit első nap megvettem, 1-2 napot játszottam vele, aztán visszatértem valami máshoz.

A Slime draws near! Command?

(#5) Mister_X


Mister_X
(nagyúr)

Érdekes felvetés. Nekem van olyan napom, hogy leülök 5-6 órára, de utána három napig egy percet sem játszol. Mostanában venni se nagyon vettem semmit sem, a meglévő kollekcióm így is nagy.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#6) EczkE


EczkE
(addikt)

Csak a Battlefield 3-ban van több mint 600 órám.

Asszem mindenféleképpen!

(#7) X3B6O0X


X3B6O0X
(aktív tag)

Utoljára a COD4-be és a Level-R-be pakoltam bele súlyos órákat (olyan 800-1000 órát összesen), azóta nem játszok annyit, viszont ennek nem az az oka, hogy pl. más elfoglaltságom lett, vagy nincs rá időm. Ennek oka az adatlapomon található.

"...a vörös árnyalatú gombok azonban nem kaptak háttérvilágítást, viszont fényvisszaverő festést igen, ami persze jópofa, de pont sötétben annyit ér, mint egy tetszőleges politikus vagyonnyilatkozata" © Bog

(#8) ldave válasza Mister_X (#5) üzenetére


ldave
(nagyúr)

PS3-ad megvan még? Rég láttalak online.

A Slime draws near! Command?

(#9) Mister_X válasza ldave (#8) üzenetére


Mister_X
(nagyúr)

Nincs, PC-vé változott :( Majd lesz még PS-em. Addig is szebben BF3-azok :)

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#10) ldave válasza Mister_X (#9) üzenetére


ldave
(nagyúr)

Több gép megfordult a kezed alatt az elmúlt 1 évben, mint nekem összesen :)

A Slime draws near! Command?

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.