2017. február 27., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Update: OTP-s bankkártyát el ne hagyj!

  Minap találtak anyámék egy OTP-s bankkártyát a szomszéd városban (Bicske) az utcán. Már jöttek haza, így elhozták magukkal, hogy majd itthonról valahogy segítünk célba juttatni. A kártya eléggé újnak tűnik, még két évig érvényes. Lenéztem netről az OTP központi számát (más úgy sincs), jó pár perc volt, mire az automata végigdarált minden menüpontot, naná hogy az utolsó előtti kellett. Kicsengeni mondjuk hamar kicsengett, egy hölgy vette fel. Közlöm vele, hogy találtunk egy bankkártyát, bediktálnám a számát és az elérhetőségemet, ahol a tulaj átveheti. Már persze ha nem tiltotta azóta le. Sajnálattal közölte, hogy ők nem adhatnak ki ügyfelekről adatot. Szerintem elég érthetően fogalmaztam elsőre is, de a biztonság kedvéért külön kihangsúlyoztam, hogy nem kell róla semmilyen adat, csak hívják fel és közöljék ők maguk vele, hol a kártyája. Sajnálattal közölte, hogy ők nem tudnak így eljárni, mert izé meg hozé, egy bankfiókban kellene hogy leadjam.

  Na akkor vissza az oldalra, bicskei fiók telefonszáma hol is van. Talán ott jobb fejek lesznek és csinálnak is valamit. Két telefonszám volt nekik megadva, persze hogy mindkettő a szaros központi szám volt, ahol már jártam az előbb. Nehogy a paraszt véletlenül is elérje direktben a helyi bankfiókot. A városba már nem fogunk ezért visszamenni, én megtettem ami szerintem jófejségből elvárható valakitől. Sajnálom az úriembert, most végigzongorázhat egy igénylési procedúrát.

  Folytatás...

  Dr.F.E.R.I. 9 hónapja 33

 • R.I.P. Tibi csoki :-(

  Vannak olyan apró örömek az életben, amik idővel olyannyira természetessé tudnak válni, hogy csak ha elveszik tőlünk, tudjuk teljes valójukban - utólag - értékelni őket. Pontosan így jártam legutóbb a Tibi különleges étcsokoládéjával, ami részét képezte mindennapjaimnak, tizesével hoztam haza, ahonnét akcióban éppen be tudtam szerezni. Önmagában nem vette fel a versenyt a prémium kategóriás étcsokoládékkal, különlegessé az tette számomra, hogy 200 forint környékén kínált kiegyensúlyozott, árkategóriájához képest kimagaslóan jó kakaós ízt. Nem is annyira magában majszolgattam, hanem leginkább a reggeli zabpelyhembe reszeltem belőle, hogy jó íze legyen neki.

  Van az a doku sorozat, ahol az emberek eltűnnek egyik napról a másikra és csak a civilizációs vívmányok maradnak hátra az enyészetnek. Pontosan így tűnt el a régi Tibi is egyik napról a másikra a polcokról. Éppen után akartam tölteni az otthoni készletet, amikor feltűnt, hogy egyik közeli bevásárlóhelyen sincs belőle. Voltak viszont általam korábban nem látott, műanyagba csomagolt Tibik, valamint a közeli tuskóban kiszúrtam egy nagyobb display-t, amin a Tibi reklámozta a 'megújult' kollekcióját. Nem támadtak túl jó érzéseim a dologgal kapcsolatban...

  Folytatás...

  Dr.F.E.R.I. 10 hónapja 67

 • Végre rendes kenyeret ehetek, el sem hiszem...

  Januárban monitort szerettem volna nézni a Wii U-hoz, de volt egy égetőbb problémám is. Nemrég - különféle okokból - átszoktam a teljes kiőrlésű kenyerekre a fehér tésztásak helyett, csak mint kiderült, itt vidéken ez szinte egyet jelent a koplalással. Ugyanis nincs rendes kenyér a fehér kenyereken kívül. Pesten jártamban tudtam venni valóban jó, 100%-os rozskenyeret, bár arról letettem, mert túl tömör a szendvicsekhez. Meg nem is nagyon járok fel, csak talán havonta egyszer. Vidéken már bajban voltam. Teljes kiőrlésű dolgok nincsenek egyáltalán. Nem is hiányoztak annyira, de a kevert lisztes cuccokban is erősen a finomított búzaliszt dominál, én pedig ettől akartam szabadulni. Anyám hozott a munkahelyéről gyermelyi csomagolt rozsos kenyeret, az szódával elment, de csak hetente egyszer-kétszer sütnek. Ezzel nem voltam így kisegítve. Aztán kiderült egy véletlen találkozás folytán, hogy az egy szem pékségünkben is van csomagolt rozsos kenyér, csak az meg konkrétan szar. Olcsónak olcsó és legalább van, de bitang száraz a tésztája és tele van mindenféle állományjavító adalékkal, amik nem igazán hiányoznak egy normálisabb kenyérbe. Kicsit mentségükre legyen szólva, egyszer-kétszer azért eltalálták az arányt, akkor néhanap egész puha volt. Mindegy, mivel ez esett leginkább kézre, ebből csomagoltam, de nem volt egy kulináris élmény, hogy nagyon enyhén fogalmazzak. A tészta száraz volt, könnyen darabjaira is hullott, egy flaska víz nélkül esélytelen volt legyűrni.

  Folytatás...

  Dr.F.E.R.I. 1 éve 42

 • Zelda II: The Adventure of Link (1987) játékbemutató

  Fekete bárányok a legjobb családban is előfordulnak, miért éppen a patinás Zelda-sorozat lenne kivétel?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 2 éve 20

 • The legend of Zelda (1986) játékbemutató

  Sokan műfajteremtőnek tartják, de honnét is indult el napjaink egyik legrégebbi videojáték-sorozata?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 2 éve 32

 • Te mekkora gamer vagy?

  Sokan ugrunk fejest a játékipar hatalmas marketing-gépezetébe anélkül, hogy tisztában lennénk valós igényeinkkel. A játék fontos része életünknek, de mint minden másban, ebben sem érdemes túlzásokba esnünk. Mielőtt még a rengeteg videojáték doboz porfogóvá válna polcainkon, érdemes kiderítenünk előtte, vajon mennyi időt is fordítunk játékra átlagosan egy nap. Hiába vásárolunk ugyanis össze megannyi nekünk tetsző kópiát, ha gyakorlatilag nincs is időnk rá, hogy játsszunk majd velük.

  De tényleg, mekkora gamer is vagyok valójában? Egyetlen játékkonzolom, a Nintendo 3DS XL szerencsére ennek kiderítésére is egy remek segédeszköz. Az operációs rendszerrel együtt számos segédprogramot is kapunk a gépre telepítve, melyek közül az 'Activity Log' nevű naplózó program fogja ezúttal a főszerepet kapni. Ez az ügyes kis alkalmazás nemcsak hogy méri a napi játékkal eltöltött időt, de remek kis statisztikát vezet arról, hogy az adatbázisában szereplő játékokkal (és más egyéb programokkal) ezidáig mennyi időt töltöttünk el a legelső használatuk óta. A készítők arra is ügyeltek, hogy az Activity Log ne mérjen időt, amikor játék közben alvó módba rakjuk a készüléket, hanem szigorúan csak az aktív játékkal töltőt időt számlálja.

  Folytatás...

  Dr.F.E.R.I. 3 éve 30

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.