2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Update: OTP-s bankkártyát el ne hagyj!

    Minap találtak anyámék egy OTP-s bankkártyát a szomszéd városban (Bicske) az utcán. Már jöttek haza, így elhozták magukkal, hogy majd itthonról valahogy segítünk célba juttatni. A kártya eléggé újnak tűnik, még két évig érvényes. Lenéztem netről az OTP központi számát (más úgy sincs), jó pár perc volt, mire az automata végigdarált minden menüpontot, naná hogy az utolsó előtti kellett. Kicsengeni mondjuk hamar kicsengett, egy hölgy vette fel. Közlöm vele, hogy találtunk egy bankkártyát, bediktálnám a számát és az elérhetőségemet, ahol a tulaj átveheti. Már persze ha nem tiltotta azóta le. Sajnálattal közölte, hogy ők nem adhatnak ki ügyfelekről adatot. Szerintem elég érthetően fogalmaztam elsőre is, de a biztonság kedvéért külön kihangsúlyoztam, hogy nem kell róla semmilyen adat, csak hívják fel és közöljék ők maguk vele, hol a kártyája. Sajnálattal közölte, hogy ők nem tudnak így eljárni, mert izé meg hozé, egy bankfiókban kellene hogy leadjam.

    Na akkor vissza az oldalra, bicskei fiók telefonszáma hol is van. Talán ott jobb fejek lesznek és csinálnak is valamit. Két telefonszám volt nekik megadva, persze hogy mindkettő a szaros központi szám volt, ahol már jártam az előbb. Nehogy a paraszt véletlenül is elérje direktben a helyi bankfiókot. A városba már nem fogunk ezért visszamenni, én megtettem ami szerintem jófejségből elvárható valakitől. Sajnálom az úriembert, most végigzongorázhat egy igénylési procedúrát.

    Folytatás...

    Dr.F.E.R.I. 8 éve 33

  • R.I.P. Tibi csoki :-(

    Vannak olyan apró örömek az életben, amik idővel olyannyira természetessé tudnak válni, hogy csak ha elveszik tőlünk, tudjuk teljes valójukban - utólag - értékelni őket. Pontosan így jártam legutóbb a Tibi különleges étcsokoládéjával, ami részét képezte mindennapjaimnak, tizesével hoztam haza, ahonnét akcióban éppen be tudtam szerezni. Önmagában nem vette fel a versenyt a prémium kategóriás étcsokoládékkal, különlegessé az tette számomra, hogy 200 forint környékén kínált kiegyensúlyozott, árkategóriájához képest kimagaslóan jó kakaós ízt. Nem is annyira magában majszolgattam, hanem leginkább a reggeli zabpelyhembe reszeltem belőle, hogy jó íze legyen neki.

    Van az a doku sorozat, ahol az emberek eltűnnek egyik napról a másikra és csak a civilizációs vívmányok maradnak hátra az enyészetnek. Pontosan így tűnt el a régi Tibi is egyik napról a másikra a polcokról. Éppen után akartam tölteni az otthoni készletet, amikor feltűnt, hogy egyik közeli bevásárlóhelyen sincs belőle. Voltak viszont általam korábban nem látott, műanyagba csomagolt Tibik, valamint a közeli tuskóban kiszúrtam egy nagyobb display-t, amin a Tibi reklámozta a 'megújult' kollekcióját. Nem támadtak túl jó érzéseim a dologgal kapcsolatban...

    Folytatás...

    Dr.F.E.R.I. 8 éve 67

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.