2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Házimozi tesztelése

  Milyen filmmel érdemes tesztelni az otthoni házimozi rendszerünket 2020-ban?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 4 éve 100

 • Milyen filmmel érdemes tesztelni az otthoni házimozi rendszerünket 2020-ban?

  A 2020-as év izgalmakkal teli lehet a rendszerünk tesztelése szempontjából, ugyanis sok jó anyag áll rendelkezésünkre amivel megtornáztathatjuk az otthoni mozibirodalmunkat és az érzékszerveinket egyaránt. A Blu-ray korszak forradalma alatt/után/közben már számolnunk kell a 4K-s, Dolby Vision-os, HDR-es, Atmos hangsávos anyagokkal is.

  Fontos, hogy a hangzás tesztelése csak és kizárólag az eredeti hangsávval történik!

  Íme a lista a teljesség igénye és rangsorolás nélkül:

  Seven Worlds, One Planet

  David Attenborough narrációjának segítségével látogatást tehetünk a bolygónk 7 földrészén szebbnél szebb tájakat látva, érdekes és meghökkentő információkkal gazdagodva a flóráról és faunáról egyaránt. Azért is szeretem ezt az anyagot, mert a lélegzetelállító képi világon nem köszön vissza semmi több, "csupán" maga az anyatermészet a nyers valójában, nincs filter, nincs szűrő. Ha nem vesszük figyelembe a környezetvédelmi és globalizációs problémákat, akkor csak egy szóval írnám le azt a lemezt: nyugalom.

  A tesztanyag technikai részletei:
  - natív 4K
  - HDR10
  - Dolby Atmos / TrueHD / DTS-HD MA

  Folytatás...

  devil-k 4 éve 20

 • Milyen filmmel érdemes tesztelni az otthoni házimozi rendszerünket?

  Bemutatom azokat a 2015-ös Blu-ray anyagokat, melyekkel érdemes górcső alá venni a megjelenítőinket, hangrendszerünket.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 8 éve 35

 • Utazzunk Uberrel!

  A sokak által vitatott és szidott Ubert próbáltuk ki hétvégén és az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat osztom meg veletek, mint utas.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Helyszíni riport 9 éve 195

 • Facebook adatvédelem lépésről-lépésre

  Íme egy összefoglaló, hogy mit tegyünk, ha nem szeretnénk, hogy az életünk egy nyitott könyv legyen.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 9 éve 37

 • A médialejátszótól a HTPC-ig

  Cikkem egy nagy "szakítás" történetét öleli fel, hogy hogyan is estem bűnbe és csábultam el a HTPC irányába.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 9 éve 297

 • A médialejátszótól a HTPC-ig -3. rész- Kodi és egyéb szoftverek

  Az összeszerelés után elérkeztünk a HTPC "lelkének" megformálásához, avagy a szoftverekhez. Egyelőre Windows 8.1. rendszerrel lesz az egész elindítva, aztán a későbbiekben meglátjuk, hogy kell-e változtatás ilyen téren. A telepítés simán ment, villámgyorsan felpakolt mindet, viszont az aktuális frissítésekről nem mondható el ugyanez: 2.5 órába telt.

  Menet közben kiderült az első dolog ami nem tetszik a házban: A vas elején, jobb kéz felől található 2 db USB 3.0. port, aminek a kezdetekben nagyon örültem. Sajnos, nem sokáig, ugyanis a vezetéknélküli Rapoo billentyűzet kis USB vevőegységét rádugva szakadozik a jel 3 méter távolságról. Elsőnek azt hittem, hogy a Rapooban van a hiba, de teszteltem egy Logitech eszközzel is, ugyanez a jelenség. Csak akkor csikarható ki némi kapcsolat, ha jobb oldalról teljesen előre megyek a gépházhoz. Mondanom sem kell, hogy ez nem megoldás, így egy kis USB kábelt dugtam rá oldalra, a másik végébe pedig a Rapoo portot és előre kivezettem. Így már hibátlanul megy a dolog, esztétikailag annyira nem zavaró. A második dolog ami nem tetszik, hogy nagyon nehezen lehet hozzáférni ezekhez az USB portokhoz a hűtőbordák miatt. Egy nagy kézzel ellátott embernek pedig egyenesen lehetetlen, szenvedés.

  Folytatás...

  devil-k 9 éve 9

 • Milyen filmmel érdemes tesztelni az otthoni házimozi rendszerünket (2014)?

  Ez a kérdés nem csak azokat érinti akik most készülnek belépni a házimozi világának szentélyébe, hanem azokat is akik a meglévő rendszerüket szeretnék élesben kipróbálni mind képben, mind hangban egyaránt. Az idei évben jópár olyan filmet adtak ki Blu-ray lemezen amik rendkívül alkalmasak a rendszer egészének tesztelésére. Ráadásul külön öröm, hogy ezek közül a legtöbb még történetileg is hozzátesz az élményfaktorhoz. Fontos! A tesztelés mindig az eredeti hangsávval történik!

  Íme a lista:

  1. A túlélő

  A 2014-es év egyik legjobb igaz történetes, háborús, akciós filmje, ami úgy megmozgatja a levegőt, mintha valóban belecsöppentünk volna a Vörös Szárnyak Hadműveletébe. Nem véletlen kapott Oscar-díjra jelölést a legjobb hangvágás és legjobb hangkeverés kategóriákban. A fegyverropogás és robbantás szerelmeseinek kötelező anyag. Alaposan megdolgoztatja a szubládát és a surroundokat is, ahol testközelben érezhetjük egy-egy golyó elsüvítését a fülünk mellett. A kiváló kép pedig a RED EPIC kamerának köszönhető, arról nem is beszélve, hogy a filmet Redcode RAW 5K-ban rögzítették eredetileg.

  Folytatás...

  devil-k 9 éve 7

 • A médialejátszótól a HTPC-ig -2. rész- Az összeszerelés

  Csütörtökön végre befutott minden alkatrész. A ház és a táp Németországból érkezett és 4 nap alatt ideért. Külön érdekesség, hogy a HD-Plex 20 dolláros pénzvisszafizetést ad azoknak a felhasználóknak, akik lőnek 3 képet a kész vasról és felteszik bármilyen nyilvános oldalra (Facebook, fórum, blog). Kedves gesztus. Ehhez mindenképp szükséges egy PayPal számla. -reward program-. Már az alkatrészek becsomagolásán is látszik a mákára jellemző nagyfokú precizitás és igényesség, mivel még arra is figyelnek, hogy a csavarokat és alátéteket egy bársony szütyőbe tegyék. Nem mintha ez létfontosságú lenne, de maga a hozzáállás példaértékű. A házat megfogva is érezhetjük, hogy nem valami olcsó, gagyi anyag került a kezünkbe. A tömege 2.5 kg. A megmunkálás, a kidolgozás pontos, szép és tekintélyt parancsoló. A dobozba mindent mellékeltek ami az összeszereléshez szükséges, csak egy csillagcsavarhúzót kellett pluszba elővenni, azt is csak azért, mert kényelmesebb, ha az ember a saját eszközével dolgozik. A weboldalon fellelhető szerelési útmutatót nyomtatott formában, munkafüzet szerűen mellékelték. Bár azt megjegyezném, hogy egy-két helyen az ábrák igen csalókák.

  Folytatás...

  devil-k 9 éve 14

 • A médialejátszótól a HTPC-ig -1. rész-

  Úgy gondolom, hogy a házimozi területén sincs megállás, éves szinten jelenhetnek (és jelennek is) meg újítások és fejlesztések, amik akár kihathatnak a rendszer egészére vagy csupán egy-egy komponensre. Ezek az innovációk nagyban befolyásolják az élményfaktort és persze a pénztárcánkat is. Mielőtt belefognánk az esztelen pénzköltésbe érdemes letisztázni pár kérdést: Van-e értelme? Mit akarunk elérni? Mi a végső cél? Mikor érdemes váltani? A véleményem az, hogy minden esetben érdemes végigjárni a szamárlétrát, hogy legyen összehasonlítási alapunk, és hogy fel tudjuk mérni a saját igényeinket. Ilyenkor hamar kudarcba fulladhat a kezdeti lelkesedés. Viszont nem érdemes átesni a ló túloldalára sem, amikor nem szól másról ez a szenvedély, csak a saját magunk „üldözéséről” és az örök elégedetlenségről. Összefoglalva: Az arany középút, a lehetőségeinkhez mérten.

  A 21. század egyik legnagyobb nehézfegyvere a marketing. Lőni mindenkire, mindenhol. „Adjunk el mindent a leendő vevőnek, még azt is, amit soha nem is fog használni, de mi lesz, ha egyszer, valamikor, talán mégis. Azért nem árt, hogyha mégis van”. Tény, hogy a médialejátszó az egyik legjobb találmány a házimozi történetében, különösen annak, aki nem szeretne már lemezekkel foglalkozni és vevő a "plug and play" eszközökre. Egyébként is, haladni kell a korral, manapság minden digitálisan megy, egyre kevesebb teret kapnak a materiális dolgok. Teszem hozzá, jogosan.

  Folytatás...

  devil-k 9 éve 17

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.