2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ezt tudja a Samsung Galaxy S4 mini

    Forrás: [link]

    Kiadta a Samsung a csúcsmodell Galaxy S4 kistestvérét, amely a hagyományoknak megfelelően S4 mini néven érkezik majd. A specifikációk romlottak, de az ár barátibb lesz.
    hirdetés

    A Galaxy S4 és a Galaxy S4 Mini közt a néven és a külső borításon kívül vajmi kevés közös van. Míg a "nagy" S4 jelenleg minden tekintetben az okostelefonos csúcskategória tagja, processzoros teljesítményét vagy épp kijelzőjét tekintve, ugyanez nem mondható el az S4 Miniről. A mini 4,3 hüvelykes qHD (960 x 540) Super AMOLED kijelzőt kapott, ez számottevően elmarad felbontásában még a középkategóriás telefonok 1280x720-as kijelzőitől is, és negyedannyi pixelt használ, mint a nagy testvér. Szerencsére a kijelző nem PenTile mátrixos, ennyiben mindenképpen előrelépés történt a néhány évvel ezelőtti csúcsmodellekhez képest.

    Folytatás...

    Damien13 11 éve 0

  • Komoly botrány érik Németországban

    Láthatóan olykor a fejlett nyugat-európai országok számára is gondot okoz a tiszta frekvenciaértékesítési folyamat levezénylése: A német versenyhivatal gyanúja szerint a helyi mobilszolgáltatók egyeztetéseket folytattak egymás közt egy potenciális aukció előtti igényfelméréssel kapcsolatban. Ennek tétje, hogy egyáltalán lesz-e aukció az országban.
    hirdetés

    Komoly botrány érik Németországban a soron következő mobilfrekvencia-aukció kapcsán. A Der Spiegel a hétvégén megszellőztette, hogy a német Szövetségi Versenyhivatal még áprilisban vizsgálatot indított a négy, saját infrastruktúrával rendelkező helyi szolgáltató, a Vodafone Németország, a Telekom Németország (T-Mobile), az O2 Németország és az E-Plus lehetséges versenyellenes magatartása kapcsán. Az érintett multicégek minden vádat tagadnak.

    A helyi versenyhivatal gyanúja szerint a mobilcégek többször is egyeztetéseket folytattak egymás közt, melyek során bizonyos üzleti titkokat is feltártak egymás előtt azzal a céllal, hogy a cégek a soron következő német frekvenciaaukciót elgáncsolják, vagyis összességében olcsóbban jussanak frekvenciához. Ha bebizonyosodik a kartellvád, akár jelentős büntetésre is számíthatnak a szolgáltatók.

    O2 márkabolt Németországban
    Forrás: Bloomberg

    Folytatás...

    Damien13 11 éve 4

  • Átrendeződhetnek idén a tévépiaci erőviszonyok

    Márciusban a tévéző magyarországi háztartások csaknem kétharmada digitális vétellel nézett műsorokat - az évek óta zajló digitalizálódási trend a digitális átállással idén jelentősen felgyorsulhat, ezzel párhuzamosan át is rendeződhetnek bizonyos piaci erőviszonyok.
    hirdetés

    A tavasz első hónapjában is folytatódott a magyarországi tévészolgáltatások piacának komótos, de határozott digitalizálódási folyamata, mely az idén két ütemben esedékes digitális átállás hatására a nyáron, illetve ősszel jelentősen gyorsulhat. Számottevően ugyanakkor továbbra is csak a kábeles piac tudott nőni, a műholdas műsorszórás hosszú ideje stagnál, míg a fizetős DVB-T rendszerben működő MinDig TV Extra szolgáltatás az előfizetők számát tekintve egyre közelebb kerül a százezres lélektani határhoz.

    A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által múlt héten közzétett statisztikagyűjtemény leginkább figyelemre méltó pontja, hogy a technológiafüggetlen magyarországi tévépiac legnagyobb szereplői közt történt egy helycsere: a Magyar Telekomnak összességében minimálisan bár, de több ügyfele van, mint a DIGI-nek, ezzel az RCS/RDS tulajdonában álló szolgáltató a második helyről visszaszorult a harmadikra a UPC és a Telekom mögött.

    Folytatás...

    Damien13 11 éve 0

  • Drága az első windowsos 8 hüvelykes tablet

    Felkerült az Amazon oldalára az első nyolc hüvelykes windowsos tablet, az Acer W3-810 formájában. Az azóta törölt listázás szerint a kis tablet 380 dollárért lesz megvásárolható, ami ijesztően drágának számít a versenytársakhoz képest.
    A Microsoft még március folyamán írta át a windowsos tabletekre vonatkozó specifikációs listát, ezzel megnyitva az utat a 10 hüvelyknél kisebb (és ami még fontosabb) versenyképesebb árú eszközök előtt. A minimális felbontás 1366 x 768 pixelről 1024 x 768-ra csökkent, vagyis 4:3-as képarányt és a kisebb, 7-8-9 hüvelykes paneleknél megszokott felbontások támogatása is elérhetővé vált. A bejelentést követően arra számítottunk, hogy az első ilyen, olcsóbb modellekre a Windows Blue nyár végi érkezéséig várni kell, a most kiszivárgott adatok szerint azonban küszöbön áll az Acer első kis tabletje.Az Amazon.com-ra véletlenül kikerült és gyorsan törölt listázás szerint az Acer W3-810 néven hozza forgalomba saját 8 hüvelykes, Windows-t futtató tabletjét. A tablet kiszivárgott specifikációi szerint a W3-810 Intel alapokra épül majd, ami kétmagos, 1,8 GHz-es Atom processzort, 2 gigabájt RAM-ot jelent. A processzor a Clover Trail kódnevű Atom Z2760, az Intel x86-os rendszerlapkája, ennek megfelelően a tablet képes az operációs rendszer teljes kiadását futtatni.A kijelző felbontása 1280 x 800 pixel, ami ebben a méretkategóriában már elegendőnek számít.

    Folytatás...

    Damien13 11 éve 3

  • Számítógép leírása kezdőknek

    Számítógép

    A számítógép egy olyan be- és kimenettel rendelkező elektronikus automata, mely szoftverek alapján a hardvert működteti. A szoftver (software) a számítógépet működtető programok összessége, melyek algoritmusokat (műveletsorokat) tartalmaznak (valamint ezek dokumentációi). A hardver (hardware) olyan eszközök halmaza, melyek fizikailag kézzelfoghatóak (a számítógép áramkörei, mechanikus berendezései, perifériái). A kettő fogalom között létezik egy átmenet is, melyet frömvernek (firmware-nek) nevezünk. Ilyen pl. a ROM-BIOS. Ezt is ebben a fejezetben tárgyalnánk, hiszen sokkal inkább hardver, mint szoftver eszköz, hiszen az alaplapra gyárilag rászerelik.

    A számítógépek alaptulajdonságai

    1. Tároló egység (memória) a programot és az adatot tárolja,
    2. Processzor (CU, ALU) a programok utasításait, adatait értelmezi és feldolgozza, majd az eredményt továbbküldi,
    3. Sínredszer (BUS system) a perifériák, a tároló egységek és a processzor közötti kapcsolatot valósítja meg,
    4. Perifériák (input, output) a külvilággal, a számítógépet felhasználó emberekkel teremti meg a kapcsolatot.

    Folytatás...

    Damien13 11 éve 6

  • Ps 3 konzolra új játékok megbeszélése/cserélése

    Üdvözlet!!

    Érdeklődnék kinek mi a véleménye az uj ps3 konzolos játékokról?
    Melyiket érdemes megvenni illetve cserélni?

    Nekem egy 120gb-os Playstation 3 konzolom van és eddig ezeket a játékokat vittem

    Pes 2009 (pro evolution soccer)
    Devil May Cry 4
    Fight Night Champion
    Fight Night Round 3
    DragonBall Z Burstlimit
    Star Wars The Force Unleashed
    Star Wars The Force Unleashed II
    Dragon Age: Origins
    Crysis 2
    Brothers In Arms: Hell’s Highway
    Medal Of Honor
    Assassin’s Creed: Revelations (Special Edition)
    Assassin’s Creed: Brotherhood (Special Edition)
    Alone in The Dark: Inferno

    Ha van kedve valakinek ezekről beszélgetni szívesen látom bejegyzéseiteket, iletve aki cserélni szeretne játékokat bátran keressen meg! :R

    Üdv: Damien13

    Damien13 11 éve 1

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.