2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Magyar nyelv FAIL

    Számtalanszor amikor internetes fórumokon böngészek belebotlok olyan nyelvi hibákba amitől az ember falra mászik vagy kaparja a falat, persze azt zavarja csak igazán aki megtanult helyesen írni.
    Az első amitől agyf@szt kapok az amikor az illető képtelen az igekötőt egybeírni ha az elől van és jönnek a torz mondatok a meg hallgattam és társai. meghallgattam
    Azon már meg sem lepődök, hogy a muszáj szót muszálynak írják, elvégre biztos nehéz az általános iskolában elsajátítani a nyelvtant. ;] Egyébként direkt emiatt van egy honlap a muszaj.hu muszáj
    Amit meg abszolút nem értek az a % használata, itt is előjönnek a torz baromságok a %-ék, %-alék és társai. %

    Persze nem állítom azt, hogy mindenkinek perfekt kell tudnia egy vagy több nyelvet a magyaron kívül (azért tanuljatok csak meg angolul az hasznos a mai világban!) pedig már az is nagy dolog lenne, de az szerintem joggal elvárható (lenne), hogy legalább a saját anyanyelvünket ne torzítsuk ilyen faszságokkal. Különösen úgy röhejes ez, hogy a legtöbb böngészőben még van is helyesírás-ellenőrző - bár sok embernél inkább helytelenírás-ellenőrző ;] .

    Folytatás...

    D4rkAv3ng3r 14 éve 13

  • Atom-csapás

    Természetesen nem a nukleáris háborúval és annak hatásairól szeretnék írni erre a PC-s blogra, hanem az Intel Atom-mal kapcsolatos gépcsere terveimről. :)
    Egy bizonyos ideje már nem játszok a gépemen, ezért tulajdonképpen csak feleslegesen fogyasztja a gépem értékes Wattokat. Az okai sokrétűek, egyrészt már kinőttem a nagy kockulásból, másrészt az egyre jobban konzolosodó játékvilágban ritka az olyan játék amely már nem konzolról van átportolva. Természetesen vannak igényesebb portok, de nagyon sok gagyi és buta játék is. Másik ok, hogy leginkább a open source programokat és operációs rendszereket preferálom és lusta disznó vagyok állandóan OS-t váltani. :D
    Gondolkodtam, hogy olyan gép kell ami keveset fogyaszt, HD videókkal elbánik és halk legyen és kis helyen elférjen. Erre a legalkalmasabb az Intel Atom rendszer nVidia Ion-nal. Az Intel által Atom alá pakolható 945-ös őslapkát még az ellenségeimnek sem ajánlanám maximum valamilyen kissebb házi szervergépnek ott úgysem fog senki sem HD-zni, cserébe fele annyiba kerül, mint az Ion. Gondolkodtam még, hogy lehetne valamilyen economy szériás AMD Athlon II platform is 780G-val, de az Athlon egymagában annyit fogyasztana, mint a tervezett Atom platform összesen.

    Folytatás...

    D4rkAv3ng3r 14 éve 12

  • Pidgin Plus!

    Nos mindenki aki használ(t) már Windows-on Messenger-t/MSN-t/Windows Live Messenger-t az tapasztalta, hogy sok partnerének színes neve van vagy tele valamilyen Unicode-dal vagy ezek kombinációjával és ha nincsen feltelepítve a Messenger Plus! kiegészítő alkalmazás akkor idegesítő BBCode-okat lát a névben ami sokszor baromi hosszú is így az illető kilétének beazonosítását nehezíti. Ilyenkor persze át lehet nevezgetni őket egyesével, de az fárasztató így a legtöbb MSN user felrakja csak azt a Plus!-t. Na de nem ez a cikk fő tárgya, lényeg, hogy sok Linux-os felhasználót érint(het)i ez a gond, mivel sok MSN alternatíva nem kezeli egyből a color tag-eket (BBCode-ot ami a formázást leírja) így oda is plug in kell. Az újabb verziós aMSN, emesene 1.5.1 már támogatja ezt a funkciót csak be kell kapcsolni, azonban a Pidgin alapból nem tartalmazza az ehhez szükséges plug in-t ami szintúgy Plus! névre hallgat a WLM-es kiegészítőhöz hasonlóan. Természetesen nem csak Linux-ra létezik a Pidgin mivel platformfüggetlen a program, így minden platformon jól jöhet a kiegészítő egyedül a telepítés módja különbözik, én a Linux-os változatra különösen Ubuntu-ra írom le hogyan lehet felrakni.

    Ubuntu-ra lehet grafikusan és a többi Linux disztribúcióra is a csomagkezelőben rá kell keresni a pidgin-plus kifejezésre, majd telepíteni. Esetleg ha régi verziónk van a Pidgin-ből nem árthat előtte frissíteni. (Jelenleg a legfrissebb változat a 2.6.4).

    Folytatás...

    D4rkAv3ng3r 14 éve 24

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.