Hirdetés

2021. április 14., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Oltakozás tapasztalatok

  Múlt hét vasárnap hívott a háziorvosom, hogy 7-én reggel menjek oltásra. Melepődtem rajta, mert 36 éves vagyok. Igaz szedek bogyót magas vérnyomásra, betudtam annak. Helyszín a Parádfürdői Állami Kórház, ahová egyébként is tartozom. Ez egy kis hangulatos rehabilitációs kórház a Mátrában. Bejelentkezés a kórház előtt lerakott konténerben, ahol katonák voltak. Eligazítás után a bejáratnál két ember várakozott, egy percen belül mindenkit behívtak, útba igazították. Noha kapkodtak, mert mint mondták nagyon feszített a tempó, végig kedvesek, segítőkszek voltak. Távolságtartásra ügyeltek mindenhol, folyamatosan fertőtlenítettek. Például ha valaki felállt egy székről, fertőtlenítették. Oltás is gyorsan ment, vérnyomásmérés és pár kérdés után gyors szúrás, aztán elkísértek egy váróba, ahol fél órás megfigyelés következett. Folyamatosan kérdezgették hogy mindenki jól van-e, egy ember folyamatosan figyelte a megfigyelteket. Igazolást a fél óra végén adták oda. Oltás előtt az orvos és a legvégén távozáskor is feltettek pár tesztkérdést, szerintem ezzel azt ellenőrizték, mennyire vannak maguknál az emberek.

  Folytatás...

  CounterBoci 7 napja 80

 • Hová tegyünk egy csecsemőt a kertben? Diy majdnem kati.

  Közeledik a tavasz, egymás után következnek a feladatok a kertben is. Van egy lassan 11 hónapos lányunk, így most én voltam olyan művelt és felrotáltam a kertet, nem az Asszony. Másra viszont nem lesz időm felújtás mellett, maximum így :DDD :

  Nehezíti a helyzetet, hogy a gyerek már mászik, a körülmények pedig elég mostohák még. Felment a vezérhangya, kell egy kinti járóka. Látva az árakat el is vetettem a vásárlást, az építés mellett döntöttem. A kiindulási alap 120x120cm raklap. Bedeszkáztam teljesen.

  Utána jött a fejvakarás, miből legyen a karám. Fát elvetettem, gyorsan erőset és nem ormótlant abból ami itthon van nem nagyon tudok összehozni, marad a vas. Zártszelvény és négyzetacél a váz, hálónak első körben tollaslabda háló került rá mert olcsó, a tartóssága majd kiderül. Az aljába vettem még edzőtermi tatamit, elvileg vízálló, antibakteriális. Kültérre jó lehet. Béta teszt:

  Folytatás...

  CounterBoci 4 hete 18

 • Quanguan Tiger 131

  Bizonyos szempontokat figyelembe véve megfontolandó alternatívákat vehetünk a Távol-Keletről...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 1 éve 29

 • Kerti szivattyú távirányító.

  Sziasztok!

  Kis kerti búvárszivattyúnak készítettem távkapcsolót, hogy ne kelljen a vizet okádó anakondával a kezemben szaladgálni kihúzni a konnektorból, azonban lenne mit fejleszteni rajta.

  Ez lenne az, a legolcsóbb kínai távirányítható relével.

  Szerény elektronikai tudásommal készítettem neki egy 12V-os tápot és egy nagyobb teljesítményű relét kapcsolok vele. Úgy olvastam, hogy a kütyüre írt 10A nem vonatkozik villanymotorokra, ahhoz jóval szerényebb teljesítmény társul. Van belőle 220V-os verzió is, de abban nem bíztam, nem akarom kigyújtani a házat vele. Javítsatok ki, ha ilyen téren nem kell félni a kínai cuccoktól. Kapott még a dobozára egy háromállású kapcsolót, ki, távirányítós üzem és fixen bekapcs. Tök jó, viszont a hatótávjával nem vagyok kibékülve. Még rálátással is max. 15 méter, egybként 1 fal, kettőt már nem bír el. Például, ha az asszony a ház másik oldalán locsolja a virágoskertet. Lefotóztam a távirányító belsejét is:

  Folytatás...

  CounterBoci 2 éve 15

 • Asus GeForce GTX 560 Ti kupaktalanítás

  Kipróbáljam? Kipróbáltam! A módszer egyszerűsége ellenére mindenki csak saját felelősségére próbálja ki!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 4 éve 45

 • Fus Ro Dah! mod

  Egy régi, klasszikus, fehér szerverház újjászületése vízhűtéses, fekete, szőrös szörnyeteggé.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 8 éve 38

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.