2022. október 5., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Friss jogsi, első autó...de milyet? Kis pénz, kis foci, tudom...

  Üdv!

  A cím összefoglalja: 32 évesen meglett a jogosítványom, 44 órából, 350 ezer körül (2. vizsga sikerült, elsőt a visszaúton elrontottam az utolsó 5 percben). Ha van jogsi, nem akarom, hogy porosodjon, effektíve használnám is. Ehhez kell egy autó.
  198 cm, 105 kg körüli vagyok. Első generációs Skoda Fabián tanultam, 1,4 liter, Tdi, 3 henger, jól megy. Legalacsonyabb ülésmagasság, leghátra tolva (mögém max egy gyerek). Így kb az ölemben volt a kormány, a combom és a kormány közé nem igen fért be a kezem. A lábaim közelebb voltak a derékszöghöz mint az egyeneshez. Ragaszkodtam az oktatómhoz (ritka jó). Épp befértem, megszoktam.
  Ezek alapján keresem leendő autóm, nem ma, nem holnap, hanem megfelelő lehetőség esetén venném meg. Lényeges, hogy beférjek kényelme(sebb)en, legyen csomagtartó, és ne egy rom legyen, hanem megbízható, könnyen szerelhető típus. Márkahűség nincs (hülyeségnek tartom, pláne manapság). Pécsett használnám bevásárláshoz, helyi közlekedésre (város két vége között heti néhányszor oda-vissza), illetve évente 2-3 alkalommal hosszabb utakra (nyaralás, anyám illetve távolabbi rokonok látogatása az ország különböző pontjain, de tőlem minimum 200 km-re).
  Erre van (lesz) kb 600 ezer Ft, ami gyakorlatilag nemigen lehet több, tanár vagyok, lakáshitellel, diákhitellel. Tudom, kis pénz. Ez van...

  Folytatás...

  chopin42 4 hónapja 305

 • A (netes) társkeresés labirintusában #2: avagy randi vs "nem lelki" örömök: 3:0

  Előzmény
  Nos, itt a második fejezet, immár némi tapasztalattal.
  Következőkről esik szó: Facebook Dating, Tinder, ééés Badoo :DD, illetve a találkák.

  Profilom kb úgy néz most ki, hogy 6 kép, két inges koncert előtt (kint+bent), kirándulós 2db, zongorázós 2db (ugye zongorista és zongoratanár vagyok), leírás pár szóban magyarul és angolul, instagram link. Szóval nagyon trendi vagyok. Elsődleges terület 60km-ig, Pécstől.

  Facebook: Egyesek tanácsára a korábbi bejegyzésben beregeltem a Facebook Datingre is. Aki nem ismerné, a facebook mobilappban ha az ember rákeres a "dating"-re, akkor kiadja a társkereső részét a dolognak. Lényege, hogy az ismerőseid közös ismerőseivel kezdi, majd bővíti a beállítottak alapján a találatokat. Közvetlen ismerősöknek akik szintén regisztráltak NEM ajánl fel, csak ha titkos kedvencként megjelölöd. Elve ugyan az mint a másik kettőnek: van x balra, valami csillagszóró középen, meg szívecske jobbra. Kölcsönös szimpátia esetén kezdődhet a buli. Eredményesség: 0, zéró, illetve egy ork belájkolt első nap, de azóta SEMMI. Hozzátenném, hogy mivel rejtve van, sokkal kevesebb az ember, így nagyon hamar kibővítette 72 órára a távolságot. Ez már 1 hete tart.

  Folytatás...

  chopin42 1 éve 105

 • A (netes) társkeresés labirintusában #1

  Ezen fórumbejegyzésem adott egy ötletet: leírom a történteket, néha frissítem, majd később szörnyülködök, aki olvassa az pedig jót röhög/nem unatkozik. :C

  Alapsztori: 7,5 éves kapcsolat, 5,5 év házasság, januárban lett közölve velem a szakítás ténye, utána el is költöztem, most kimondták a válást. A lakás enyém, lesz, megváltom, ehhez ismerősök felé és a fundamenta felé fennálló tartozást kell fizetnem, nem kevés ideig. Most visszaköltöztem, megosztjuk a lakást, június végéig így is marad, akkor fog elköltözni végleg. Most Ő kiment a barátjához, ekkor elérkezettnek láttam az időt, hogy bemenjek ismét a társkeresés céltalan labirintusába: erre a tinder csodálatos lehetőségnek (tűnt). :K Ez volt vasárnap (05.23).

  A fórumban már írtam, itt csak tömören: macskás kép pipa, 5 érdeklődés pipa, reggelre tucatnyi lájk várt. Ehhez kellett a goldulás, baléfékségem végett rögtön egy évig leszek aranyember. Aki lájkoltak: istenhátamögött1, istenhátamögött 2, más ország (!), túlsúlyerdő, nem az esete másnak se, nem rossz de 100+km, stb volt a felhozatal. Mondanom sem kell Egyik sem lett "meccs".

  Folytatás...

  chopin42 1 éve 96

 • Az alsó szomszéd és fiának esete a lépcsőházban

  Üdv!
  Első blog, mérgemben írom.
  Sztori alapja:
  10 emeletes panel, 8. emeleten lakunk. Alattunk lakó "pár" egyik tagja egy rendkívül alkoholista kinézetű, szakadt zsémbes rosszindulatú banya, a párja meg egy alkesz tag. 60-70 között vannak. A Faszival nincs gond, az csendes, a nő viszont rendszeresne ordít (vele). A kutyájuk egy szakadt bolhafészek, aki ordítva ugat, ha leejtesz egy tollat, vagy az ajtajuk előtt lépéseket hall. A tévéjük sokszor üvölt, ha ők épp nem, és a kutya sem ugat.
  Ez így megy évek óta, toleráljuk, mert annyira nem rendszeres, és nem sokat vagyunk otthon, általában 10 utén pedig nem jellemző. A napokban viszont durván rákapcsoltak, és egy harmadik személy is bekerült a képbe.
  Lényeg: A harmadik személy egy 35 körüli tag, úgy "találkoztam" vele, hogy hajnalban kinéztem, ki horkol a folyosón. A lépcsőfordulóban feküdt, körülötte gyógyszeres maradékok, cigicsikkek, sörösdobozok. Nem volt magánál, annyira részeg volt. Mivel többszöri felszólításra sem reagált és igazolta, hogy kicsoda, valamint sose láttam, kihívtam rá a rendőröket. Azok kedvesen felkeltették, és elbeszélgettek vele (ismerték), hogy itt nem maradhat, mert őket "seggberúgják", mivel kihívták őket, így muszáj intézkedniük.

  Folytatás...

  chopin42 2 éve 46

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.