2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Egy kis Retro ráadás! Amigás játékok dobozai

    Mielőtt még a konzolokkal kezdtem volna játszani, előtte egy Amiga 1200-as masinám volt CD meghajtóval és merevlemezzel ellátva (nem kis feladat volt ezt akkoriban kivitelezni :K :D )

    Sajnos a gépet nem tartottam meg - amikor eladtam akkor az árából vásároltam meg 2001-ben az első konzolomat egy Playstation 1 gépet a Tenchu első részével. Ez a Ps1 konzol nem egyezik meg a korábbi blogomban bemutatott Ps One konzollal.

    Viszont megmaradtak a géphez vásárolt játékok dobozai, amikből elég sok is volt, mivel talán egyedüliként az országban :DDD :DDD nem tudtam hogy lehet a játékoknak alternatív beszerzési forrása is. 1994-et írtunk ekkortájt és kb másfél-kettő évig vásároltam is az akkori 576 Kbyte üzletekben (Budapesten a Pozsonyi úton és Szegeden a Csongrádi út 33 és Vadász utca 5 cím alatt). A legtöbb dobozon ott vannak a játékok árai amiket ha ráértek meg tudjátok keresni hogy akkoriban más termékek mennyibe is kerültek vagy hogy napjainkban átszámítva mennyit érnének. Röviden: K****a sokba.

    De jöjjenek is a játékok dobozai.

    Folytatás...

    Bogyi007 1 éve 11

  • Retro feeling 2: A Playstation menet

    Évekkel ezelőtt készítettem egy kis bemutatót a Super Nintendo (Snes) konzolomról és a hozzátartozó játékaimról. Akkor azt ígértem hogy lesz egy folytatás amiben a Ps One konzolomat és az ahhoz összegyűjtött játékaimat is megmutatom.

    Nos "kis idő elteltével" ez most megtörténik. :))

    A konzolról: Sajnos nekem nem a sokak által (tévesen) Psx-nek nevezett Ps1 konzolom van, hanem a Playstation 2 kiadása körül újradesignolt Ps One konzol. Ehhez már gyárilag a Ps4-ig használatos designnal rendelkező DualShock vezetékes kontrollert adták, ami a korábbi digitális kontrollerhez képest már analóg "gombákat" is kapott és rezgőmotorral volt ellátva. Természetesen ekkor a kontroller csatlakozása még nem USB-s volt hanem egyedi felülettel bírt és a játékok mentését is ún. memóriakártyákra (maximum 8 MB) volt lehetséges elvégezni.

    Folytatás...

    Bogyi007 1 éve 2

  • Retro Feeling!

    A napokban került ki a Playstation Classic helyszíni kipróbálásáról egy cikk és a hozzászólásoknál ígéretet tettem arra hogy teszek ki képeket a legrégebbi működőképes konzolomról. Ez lenne a dicső múlttal rendelkező Super Nintendo Entertainment System azaz SNES.

    Anno nem is olyan sok pénzért jutottam hozzá és mai napig is kiváló állapotnak örvend és évente 2-3 alkalommal játszok is vele. Sajnos a gyári kontroller nincs meg hozzá, és a korábbi tulajdonosok sem akartak megválni a saját esetlegesen meglevő plusz készlettől, így ezeket kénytelen voltam beszerezni Kínából. Szerencsére ezek így már nem voltak drága tételek.

    Folytatás...

    Bogyi007 5 éve 8

  • Bagolyvári (padlásszoba) gamerkuckó hangellátó rendszerének bemutatása...

    Ezen bejegyzésben szeretném röviden illusztrálni, hogy nálam a rendelkezésemre álló Konzolok, Set top Box és PC miként szólal meg egy Aliexpressről vásárolt 5.1-es dekóder és egy Logitech Z506-os hangfalszett segítségével.

    Íme a dekóderről képek és a beszerzési forrása.




    Folytatás...

    Bogyi007 6 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.