2019. augusztus 25., vasárnap

Gyorskeresés

Retro Feeling!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A napokban került ki a Playstation Classic helyszíni kipróbálásáról egy cikk és a hozzászólásoknál ígéretet tettem arra hogy teszek ki képeket a legrégebbi működőképes konzolomról. Ez lenne a dicső múlttal rendelkező Super Nintendo Entertainment System azaz SNES.

Anno nem is olyan sok pénzért jutottam hozzá és mai napig is kiváló állapotnak örvend és évente 2-3 alkalommal játszok is vele. Sajnos a gyári kontroller nincs meg hozzá, és a korábbi tulajdonosok sem akartak megválni a saját esetlegesen meglevő plusz készlettől, így ezeket kénytelen voltam beszerezni Kínából. Szerencsére ezek így már nem voltak drága tételek.

Nekem az úgynevezett Fat szériás PAL régiós SNSP-001a(FRG) modellem van. A rá jellemző műszaki paraméterekről itt olvashattok.

Játékokból vegyesvágott a kínálat, van közöttük nagy kedvenc is, de akad olyan is amivel konkrétan nem is játszottam, de mivel a géphez kaptam így a készletben megmaradt - lehetséges hogy közben mások akár "ölnének is érte" :))

Akik ismerik a konzolt, azoknak a kép alsó részén feltűnhet egy fura kinézetű kártya(foglalat) ami üres.
Nos ez volt az a bizonyos Super Gameboy adapter aminek a segítségével a Snes konzol le tudta játszani és képes volt a tévékészülékek képernyőjére küldeni a Nintendo Gameboy kézikonzolos játékokat.
Ezekből is van pár darabom, Velük is el lehet jól tölteni a szabadidőt.

Ez lett volna a bemutatóm eme nagyszerű konzolról, ami a 90-es évek nagy sztárja volt.

Legközelebb hasonló bemutatóval jövök a Playstation One konzolomról...

Hozzászólások

(#1) Zsébernardo


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

[ Szerkesztve ]

(#2) Zsébernardo


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

Érkezőben még egy legendásan jó NES kazetta. Shatterhand. :D

(#3) Zsébernardo


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

SEGA

[ Szerkesztve ]

(#4) Bogyi007


Bogyi007
(veterán)

Fincsi darabok! :K :C

Kiváncsiságból ránéztem Ebayen az árakra, nyeltem egyet és örömmel vettem hogy szép értéke van a pakkomnak, aztán most láttam a tiedet... :DDD :DD

Gratula hozzá. :C

Nekem eddig a Ps3-as kollekciómnak volt a legnagyobb értéke:

Bár az előző generációban volt egy ilyen pillanatképem is:

Most meg nagyjából ez a helyzet:

[ Szerkesztve ]

Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - Samsung 61XX UHD tévékhez beállítási segítség Xbox One S/X és/vagy Ps4 esetén: https://gamepod.hu/tema/samsung_lcd_tv/hsz_115973-115973.html

(#5) AxBattler


AxBattler
(nagyúr)

Szép gyűjtemények, grats mindenkinek!

Helyhiány miatt jómagam nagymamám padlásán őrzöm a készleteimet: egy szerény C64 és MegaDrive pakkot, de majd ha lesz lakásváltás, ezeket is magamhoz veszem.
Az 576Kbyte gyűjteményt múltkor már lehoztam... :B

.............................. "Cable management is for the weak!" ................................

(#6) Zsébernardo válasza Bogyi007 (#4) üzenetére


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

PS1 volt a legutolsó konzol a PC-t megelőző időkben. Crash Bandicoot és Medievil volt a kedvencem, de a kiolvasófej kezdte megadni magát a sok játéktól, de még CD lemezjátszónak is használtam. Akkor jó drágán javitották meg vagy cserélték volna a CD-ROM meghajtó egységét. Nekem meg amúgy az egyszerűbb fajta jutott, mert az SCPH-1002 tipuson már több csatlakozás volt. Ezért igy eladtam, pedig játékra nagyon bejőtt. PS2 nálam már kimaradt, mert a PC-re ment minden fejlesztésem. Most már csak nagyritkán emulátoron játszom a PS1 és PS2 játékokat.

[ Szerkesztve ]

(#7) icemad


icemad
(addikt)
LOGOUT blog

Szép kis pakk.
Kollégám most árulja a szetjét, abban vannak olyan cuccok, amiket még nem is láttam. (persze Snes gépről van szó) Eddig 500 eurót ajánlottak érte, de kevesli. :Y
Én meg kiröhögtem. És tényleg ilyen árban mennek ezek a vintage dolgok... Nekem is előkellene szedni apámék padlásáról a régi gépeket, mert vannak közte igazi ritkaságok.

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#8) Zsébernardo


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.