2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Miért ZUK Z2, OnePlus 3T helyett? - Lecseréltem a Nexus 5X-em

    Tavaly április elején szereztem be a Nexus 5X-em.

    Állj!

    Ahhoz, hogy érthető legyen minden, amiről most írni fogok, nem árt, ha kifejtem röviden, hogyan jutottam idáig.

    2010-ben megvettem életem első okostelefonját, ami nem volt más, mint a ZTE Blade. 40 ezer forint körül jutottam hozzá, és már első nap operációs rendszert cseréltem rajta. Másnap pedig visszavittem Telekom-nak, mert wifi hibás volt a készülék. Az új példány már hibátlan volt, és a szívemhez nőtt. Mindent ezen tanultam meg. Főzött romok, root stb stb. Arról nem beszélve, hogy árkategóriájában páratlan volt. 3,5"-os kijelző, 800x480 pixellel. Wow. 512 megabájt ram? Egy kész erőmű volt.

    Két év elteltével úgy gondoltam, elérkezett az ideje a váltásnak. Egy ZTE Grand X In-re esett a választás. Hihetetlen sebességbeli különbség mutatkozott a két eszköz között, de hamar rájöttem, nem nekem való. Az Intel Atom processzorával nagyon kevés alkalmazás volt kompatibilis, és mivel a ZTE, illetve az Intel egymásra mutogatott, mikor a kernel forráskódját akartuk megszerezni, így fejleszteni sem lehetett rá igazán.

    Folytatás...

    balalev 7 éve 22

  • Vélemény: Android 4.3, Nexus 4-en

    Úgy gondoltam megosztom veletek a véleményemet a Google új operációs rendszeréről, az Android 4.3-ról.

    Második napja használom a rendszert, de nagyjából sikerült minden újdonságot felderítenem, mivel nincs túl sok belőle, de most nem is ezzel szeretnék foglalkozni, hanem a pozitív, negatív "fejlesztésekkel" amiket tapasztaltam.

    Az akkumulátor idő javult végre a Nexus 4-en, amivel eddig sokat küszködtünk, mert huzamosabb használat során a telefon a gyári rendszerrel gyakran egy napot sem bírt ki, köszönhetően a "fantasztikus" optimalizálásnak, és a 2100mAh erősségű akkumlátor sem egy világcsoda.

    A rendszer sebessége sokak szerint javult, gyorsabb lett, simábban pörög, de én ezzel nem igazán értek egyet, bár lehet, hogy ezt még azért nem érzem, mert az alkalmazások még nem kerültek optimalizálásra 4.3 alá. Amiket tapasztaltam: Facebook, Facebook Messenger alkalmazást nem árt újratelepíteni, ha meg akarjuk kapni az értesítéseket, mert ezek valahogy köddé váltak, ha az OTA-n keresztül frissítjük a rendszert, de ahogy írtam egy újratelepítés megoldja a problémát.
    A Google Chrome belassult. Gyakran miközben böngészek pár másodpercre befagy. Ez úgy néz ki, hogy olvasgatok egy oldalt, és hírtelen nem tudok semmit se tenni kb. 5 másodpercig. Reméljük ezt is javítják, mert ez kezd az idegeimre menni mostanság.

    Folytatás...

    balalev 11 éve 9

  • Opera Mobile és Opera Mini

    Most az Opera két telefonra szánt változatáról fogok írni, amelyek nekem rendkívül elnyerték a tetszésemet. Én Android-on, pontosabban ZTE Blade-en használom egy jó ideje őket. A leggyorsabb böngészők egyértelműen.

    Opera Mobile

    Személy szerint én ezt használom. Ami egyeseknek hátrány lehet, hogy több mint 12MB a legújabb, 11-es verzió. Ledöbbentem, mikor el kezdtem használni. Egyszerűen fantasztikusan gyors. Ezelőtt a Dolphin Browser-t használtam, de az a telefonomon nagyon lassú volt, sokat laggolt. Az Operánál viszont mindez megszűnt.
    Rengeteg beállítási lehetőséggel rendelkezik. Az új verzióban megtalálható a Turbo funkció. Ez a PC-s változatban is megtalálható. Lényege, hogy a honlapot elküldi az Opera szerverére, az összetömöríti, és mi azt tekinthetjük meg. A képek kicsit rosszabb minőségűek lesznek, de mára ez szinte észrevehetetlen, ugyanakkor telefonon nem igazán látom, hogy gyorsítaná az internetezést.

    Mindenkinek ajánlom, aki gyorsan akar internetezni, és nincs egy atomerőműve. Emellett meg kell jegyeznem, hogy pár honlapot nem tud tökéletesen betölteni.

    Folytatás...

    balalev 13 éve 10

  • Személyes véleményem a ZTE Blade-ről

    Két hónapja vettem meg a telefont körülbelül. Sokan próbáltak lebeszélni róla, hogy kínai márka és, hogy ne vegyem meg, mert nemsokára sokkal jobb telefonok lesznek. (Ez így igaz, de az ember, ha így gondolkozik, akkor soha nem vesz telefont.) Gondolkoztam rajta, hogy gyűjtök még egy kis pénzt, és veszek egy HTC-t például, vagy valami komolyabb telefont. Aztán elgondolkoztam, hogy nekem mire is kéne a telefon. Végig gondoltam, hogy nekem nem a legfontosabb a telefonálás, hanem az internet elérés és különböző programok futtatása. A legfontosabb viszont az volt, hogy nyugodtan merjem tesztelni, újabb rendszereket rakni rá. (Egy drága telefonnál, nem biztos, hogy merném.) És akkor döntöttem el, hogy megveszem a telefont. (Ezelőtt egy Sony Ericcson K800i-m volt, ami 3 évig szolgált legalább kitartóan:) )
    Mikor komolyabban elkezdtem érdeklődni iránata, akkor találtam meg a Mobilaréna fórumát, és a ZTE Portal-t. Olvastam, hogy sok pixel, wi-fi, akkumulátor hibás változat van. Elbizonytalanodtam egy kicsit, de belevágtam. Az első Blade-em sajnos wi-fi hibás volt. Belőttem itthon a netet, elmentem kicsit távolabb, közben persze közben töltött a telefon a Market-ról. És a kártyámon 0Ft lett.

    Folytatás...

    balalev 13 éve 1

  • Swedish Spring RLS5 - GEN2 vs Cyanogenmod v7 nightly 60 - GEN2

    Úgy döntöttem, hogy muszáj megírnom a véleményem erről a két ROM-ról, egy nagyon rövid jellemzésben.
    Azzal kezdeném az egészet, hogy mind a kettő ROM elnyerte a tetszésemet, de jelen pillanatban az RLS5 sokkal stabilabb, és még azt is kijelentem, hogy gyorsabb a Cyanogenmod által készített v7-es modnál.
    Egy előnyét látom, hogy 2.3-mat tartalmaz az utólag említett rendszer. Ennek előnye, hogy kevesebb a processzor használata kicsivel, mint a 2.2-é, de viszont nagyon instabil még.
    Minden dícséretet megérdemelnek a Cyanogen-es srácok, de van még hova fejlődni. Az RLS5 nagyrészt ugyanaz, mint az eredeti Svéd ROM. Egyszerűen stabilitásban verhetetlen. Pl: Nem jelentkeznek a fagyási problémák, mint a CM-nél.
    Ahogy most áll a helyzet, a Swedish Spring-et ajánlom mindenkinek. Akiknek munkára, telefonálásra kell a mobiljuk. Nekik mindenképpen ez a helyes döntés, a stabilitása, gyorsasága miatt.

    balalev 13 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.