2021. március 6., szombat

Gyorskeresés

Az Electronic Arts hozzáállása a játékosokhoz

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Először is azzal kezdeném hogy Crysis fan vagyok 2007 óta, amikor is a játék hivatalosan megjelent Magyarországon.
A Crysis első részét, és a Crysis Warhead-et is megvásároltam nem kevés pénzért, megjelenésük napján előrendelésben. Ahogy a mostani új Medal of Honor Limited Edition is előjegyzésben van, amivel 10.11.-én már a megjelenés napján játszani fogok. Tehát elmondhatom magamról hogy jó vásárlója vagyok az EA Games-nek.
A történet a Warhead vásárlása után pár hónappal kezdődött amikor kiírta a játék egy idő után, hogy nem indítható mert a maximális telepítések számát elértem (3x vagy 5x lehet uninstall nélkül telepíteni).
Ez ugye azt hivatott meggátolni, hogy 3-5db gépnél meghúzzák a telepítési limitet, és ne lehessen több gépen futtatni. Felhívtam az EA terméktámogatást, ahol közölte M.K. úr, hogy ez van, nem tudnak mit csinálni. Felháborodva elmeséltem, hogy velem ezt senki se közölte, játék megjelenés előtt nem figyelmeztette senki a vásárlókat. Csak annyi történt hogy pár alkalommal rosszul uninstalláltam, ill. elfelejtettem uninstallálni, és többször volt olyan is hogy összeomlott a gépem és ezért nem tudtam uninstallálni. Nagy kegyesen "szájhúzva", kaptam egy hosszabítást. Ennek már lassan 2 éve, és azóta volt még 1-2x hosszabbításom ami szintén nem kis tortúra volt.
1 hete ismét szükségem lett volna hosszabításra, írtam email-t is, de nem jött válasz. Felhívtam őket, és M.K. közölte regisztráljak az EA terméktámogatási oldalára és oda küldjem a serial-t. 5 napig nem tudtam regisztrálni mert "hiba az oldalon, próbálja később" üzenet fogadott, amikor az adatokat elküldtem volna. Majd most megint felhívtam M.K.-t aki közölte küldjem el a kódot a személyes mail címére. Megtettem majd ezt a választ kaptam:

"Sajnálom de a maga Crysis Warhead telepítési kódja már 3x hosszabítva volt, és több ször már nem lehetséges."

Erre írtam egy igen ideges hangvételű levelet M.K.-nak az EA hozzáállásáról, amit ezúton ide bemásokok:

"T. M.K. Úr!

A MoH információt köszönöm, viszont a Crysis téméról kifejteném a véleményemet.
A Crysis első részét, és a Crysis Warhead-et is megvásároltam nem kevés pénzért, megjelenésük napján előrendelésben. Ahogy a mostani új Medal of Honor Limited Edition is előjegyzésben van, amiért 10.11.-én a megjelenés napján mehetek. Tehát elmondhatom magamról hogy jó vásárlója vagyok az EA Games-nek. Felháborító, hogy az általam nagyrabecsült, jelenleg is a "Best Of" FPS játéknak tartott Warhead kódját nem tudom meghosszabbíttatni. Amikor megvettem, szó nem volt ilyen megkötésekről, tehát jóformán úgy hoztam el a játékot információ hiányában hogy ezeket a lényegi korlátozásokat nem tudtam. Az előző hosszabbítások alkalmával is szinte könyörögnöm kellett a hosszabbítás miatt, holott csak annyiban hibáztam, hogy többször is úgy omlott össze a gép hogy nem tudtam uninstallálni a játékot, mert csak formatálás és új operációs rendszer telepítése segített. Szégyen gyalázat, ha ezek után játszani akarok a Crysis Warhead játékkal, akkor illegális crack bemásolásával fogom tudni csak és kizárólag megoldani, holott a játék árát kifizettem. Ebből kiindulva a warez tevékenység gondolom nem zavarja az EA-t, ha más választást nem hagynak a felhasználónak aki kifizette a játék árát. Ez a további vásárlásaimra is rá fogja nyomni a bélyegét, pedig a Crysis 2-öt szintén előrendeltem. Az előrendelést lemondom, a Crysis 2-ért nem fogok pénzt adni, és kizárólagosan csak Crysis 2 warez verzióval leszek hajlandó játszani. Pénzt pedig olyan játékért fogok adni ahol ezt a fejlesztők kiérdemlik. A Medal of Honor az utolsó EA játék amit megvásárolok, ezt is csak azért nem mondom le, mert a boltot hoznám kellemetlen helyzetbe nem feltétlenül az EA-t. Természetesen az egyik legnagyobb közösségi oldal és fórum tiszteletbeli tagja vagyok, ahová ezt a sztorit és eljárást blog formájában továbbítom, és a megfelelő fórumokon is felkészítem a leendő Crysis 2 és EA Games vásárlókat milyen is az EA hozzáállása azokhoz, akik évről-évre az EA zsebét tömködik pénzzel.
Ebből adódóan természetesen a Crytek felé is továbbítani fogom a panaszomat, hogy ők is tudjanak a problémámról.
Tehát ezúton is köszönöm a segítőkészséget, amíg ezt a levelet írtam be is szereztem a warez verzió crack indítófájlját.

További szép napot"

Azért sokalltam be, mert nem elég hogy a játégyártók 8-12k kérnek 1-1 új játékért, amit ha korán megveszel, várhatod a javító patch-et, mert szinte beta állapotban kerül kiadásra. Szinte semmi fejlődés nincs az utóbbi években, grafikában, és multiplayer-ben egyaránt. A sokadik bőrt nyúzzák le azokról az alapjátékokról amiket szinte csak áttextúráznak hogy legyen egy újabb eladható rész, de az a pofátlanság teteje, amit az EA csinál azokkal a vásárlókkal akikből a pénzük van.
Ha bármi további fejlemény lesz az ügyből kifolyólag, kiegészítem a blog bejegyzést, de mindenképpen meg akartam írni, és közölni ill. figyelmeztetni titeket, hogy van olyan is a mai világban hogy a 7-8k-ért megvett játékot csak warez módszerekkel lehet elindítani crack-et felhasználva. Kíváncsi leszek a CryTek mit fog szólni ehhez az EA hozzáálláshoz, és van e beleszólása a dolgok alakulásában.
A helyesírási hibákért elnézést kérek.

Update 2010.10.10:

Nyakunkon a Medal of Honor megjelenése. Ismét történt egy érdekes szitu ami a magyar EA support hozzá nem értését bizonyította. Vita tárgya volt a MoH topikban hogy melyik verzió a legfullosabb, és melyik mit fog tartalmazni. Én eddig úgy gondoltam józan paraszti ésszel a Limited Edition lesz a full, ahogy ez minden játéknál lenni szokott. Aztán jött a vita tárgya, hogy a Tier1 verzióban lesznek csak a speciális fegyverek, ami a normál és a LE kiadásban nem lesznek benne. A fent említett levélben M.K úr ezt válaszolta:

"Limited Edition ezeket a fegyvereket tartalmazza: MP7, TOZ-194 és Remington-870MCS és beta kulcsot a Battlefield 3-hoz.
De csak hogy ha előrendelte a játékot. Hogy ha csak úgy megvásárolja a Limited Edition-t, akkor csak a MP7 lesz benne.A Tier 1 verzió ugyan ezt tartalmazza, csak ezeket a fegyvereket meg kell szerezni"

Szóltam a többieknek hogy ez a Tier1 u.a. lesz mint a LE, csak nem 8k, hanem 10k. Meg is rendelték az LE verziót a többiek, aztán jött a hidegzuhany egy linkelt cikkből:

"Az EA tényleg bekeményít, nem elégszik meg sima gyűjtői kiadással, így a Limited Edition után lerántotta a leplet a Tier 1 névre keresztelt kiadásról is. A játék afganisztáni harcokban résztvevő katonáiról elnevezett változat csak az exkluzív fegyverek rajongóinak nyerheti el a tetszését, másban nemigen különbözik a limitált kiadásánál. Abban viszont remekel: egy rakás ínycsiklandozó mordály kínál a többjátékos üzemmódhoz.Az alapjáték mellett kapsz egy kódot, amivel csatlakozhatsz a Tier 1 operátoraihoz, pontosabban az egyedi fegyverek révén válhatsz elitté. Kezdetnek ott van a súlyos M60-as nehéz gépfegyver, Rambo filmek kedvelőinek nem kell bemutatni, könnyedén tűz alatt tartható velük fél utca Kabul városában. Az MP7-es már a limitált kiadás vásárlóinak lehet ismerős, kicsi és praktikus. A TOZ-194 és a 870MC2 puska durvább lőszerrel érkezik, igazi pusztító hatással."

Ilyenkor most mi van? Az EA-nél homlok egyenest mást mondtak, de a cikkből világosan kiderül miért fizet a user +2k többet a Tier1 verzióért. Az is furcsa hogy a Tier1 verziót csak és kizárólag az 576 Kbyte forgalamzza Magyarországon, míg a Limited Edition-t és a simát úton útfélen lehet majd kapni.

Ki fogja megmondani nekem hogy mit kapok a pénzemért ha a játékot kiadó össze-vissza beszélő EA se tud megfelelően és pontosan informálni? :U

Üdv nektek
Zack

Hozzászólások

(#1) Alexios


Alexios
addikt

Én anno úgy vettem a Battlefield 1942 anthology-t, hogy a Secret Weapons of WW2 kieghez gyárilag rossz serialt adtak, aztán alig sikerült elintéznem velük, hogy esetleg ezt azért nem kéne.. :DDD

(#2) zack válasza Alexios (#1) üzenetére


zack
nagyúr

Ez is kemény szitu. Vastag a bőr a pofájukon az biztos, és utána még ők tesznek neked szívességet hogy méltóztatnak kicserélni egy olyan kódot, amit nem tudsz használni, és amiért fizettél. :U

Samsung Galaxy Note 10 Plus Black 256GB /64GB Samsung Evo Class10 <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium + Tidal HiFi

(#3) Thome


Thome
addikt

Kíváncsi leszek, a gyökér mit fog válaszolni e-mailben... Undorító az EA (is)... :((

(#4) Móci


Móci
addikt

Elég nagy taplóság az EA részéről, az biztos. Vagy manapság az a divat, hogy le van ejtve a tisztelt vásárló?
Igaz nem vásároltam sok eredeti játékot, de ami megvan, és valóban játszom is vele, azzal nincs fejfájás.

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#5) nike_ válasza Móci (#4) üzenetére


nike_
addikt

sajnos igen...

(#6) zack válasza Thome (#3) üzenetére


zack
nagyúr

Engem a "gyökér" válasza nem érdekel. Vele lezártam a témát. CryTek aspektusból leszek kíváncsi a leírtakra, mert ez rájuk is kihat nem is kicsit. Főleg a Crysis 2 megjelenése előtt.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Note 10 Plus Black 256GB /64GB Samsung Evo Class10 <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium + Tidal HiFi

(#7) #65675776 válasza Móci (#4) üzenetére


#65675776
törölt tag

Jó nagy taplóság, hogy a saját szabályuk alól már háromszor adtak felmentést... Mekkora gyökerek, hogy negyedjére már nem hajlandóak.

(#8) Thome válasza #65675776 (#7) üzenetére


Thome
addikt

Arról a szabályról, amiről nem értesítették vásárláskor a tisztelt vásárlót, aki így naivan megvette a játékot.

(#9) Móci válasza #65675776 (#7) üzenetére


Móci
addikt

Pontosan! Követ rájuk!

Viccet félretéve azért az a szabály, ami miatt van a baj, nem semmi taplóság azért. Pláne úgy, ha nem tudod vásárlás előtt, hogy ez lesz.

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#10) zack válasza #65675776 (#7) üzenetére


zack
nagyúr

Saját szabály? Velem ezt hol közölték milyen szerződésben amikor megvettem a játékot hogy limitált a telepítési szám?? Sehol. Sztem Crysis 1-ben nem volt még ez a védelem, mert ott nem futottam bele hasonlóba. Uram bocsáss meg, hogy 2 év ami ugye nem kevés idő, sokszor volt olyan hogy így úgy de nem lett uninstallálva amit le is írtam. Emberek vagyunk és hibázunk. Ez a játék a gépemen kívül nem volt másik gépre telepítve 1x sem.
Mint ahogy a többi játékom se, pedig ott nincs limit.
De persze adhatsz nekik igazat, lehet elnézést is kérek tőlük, hogy bocsánat hogy a kasszájukat gyarapítom a mostani MoH játékkal együtt. Ez a 3 játék csak a részemről 26k. Az pedig hogy kapok megint esélyt a telepítésre egy fillérjükbe sem kerül.

Samsung Galaxy Note 10 Plus Black 256GB /64GB Samsung Evo Class10 <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium + Tidal HiFi

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.