2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • PC Land inkorrektsége 2. fejezet

    VGA csere előtt álltam, és 290X Tri-X OC volt a kiszemelt darab.

    PC Land volt az egyetlen bolt, ahol át tudtam volna venni délelőtti rendelést követően kora délután, némi felárral (külön futárszolgálat). Mivel korábbi cikkemben már írtam, pórul jártam velük egy garanciális ügymenetben, de úgy voltam vele, egy 2. esély mindenkinek járhat, így megrendeltem tőlük délelőtt 10h környékén, 12.30-as boltba érkezéssel. Miután az előző VGA-t ladtam, utána egyenesen a PC Land-ba vezetett az utam. 13h körül érkeztem, a kártya már ott volt. Átvéve azonnal feltűnt, hogy a Sapphire által leragasztott doboz, fel van bontva, tehát akár használt is lehet.

    Szóvá is tettem, de csak azt a választ kaptam, nyisd ki nézd meg, új termék van benne. Meg is tettem, de már eleve rossz előérzetem volt. Forgattam a kártyát, és mivel sok új termékkel volt már dolgom, ez nem tűnt annak, bár első pillanatokban erre bizonyságot nem találtam. Aztán a kártya csupasz hátoldalát részletesebben megnézve, be is igazolódott az aggodalmam. az alkatrészek között amiket a hely szűkössége miatt nem tudtak kitakarítani, koszos, poros volt a kártya, amit az ujjammal néhány nagyobb résből sikeresen le tudtam törölni.

    Folytatás...

    zack 10 éve 16

  • Váltás Android felsőkategóriáról Windows Phone 8.1 rendszerre (Lumia 1520)

    Bevezető

    Pár flagship modellen már túl vagyok az évek folyamán. A teljesség igénye nélkül: i4, Note2, Nexus4, S4, HTC One, G2 és persze a mostaniakat is elég jól ismerem tesztelés erejéig.

    Azt kell hogy mondjam, 1 hónapja használom, de ennyire jó telefonom még nem volt. Bomba vétel ár/érték arányban a rengeteg különböző rendszereket futtató csúcsmodellek között, amiért köszönet a Part Nero GSM-nek. Kellemes csalódás ez a Windows Phone rendszer, és minél több idő telik el, annál inkább a mindennapok részévé válik.

    Visszatérve a telefonra, a kamera iszonyat jó, bár a 1020 talán egy fokkal még rátesz, csak ugye ott a hardver nem elég combos. Olyan gyors a fókusz és a képek mentése, mindezt olyan minőségben, hogy ennél jobbat nem akarhatnak még a maximalista, kamerára kihegyezett felhasználók sem. A WP 8.1-nek minden porcikája átgondolt, minden művelet folyamatos, és villámgyors. A közösségi rész integrációja profi, ami számomra jóval átgondoltabb, és jobban elhiteti, hogy egy kerek egész része vagyok, mint más rendszerek estében.

    Folytatás...

    zack 10 éve 71

  • A PC Land inkorrektsége: Logitech G510 garanciális ügymenet

    Azért írom le a történetet, hogy mindenki 2x gondolja meg mit és hol vásárol. Addig amíg az ember pénzt költ, addig az ügymenet gyors, és zökkenőmentes, de ahogy probléma merül fel a termék minőségét illetően, fény derül, hogy is állnak a boltok és a forgalmazók a vásárlókhoz.

    A történet 2013.10.30.-án kezdődött, amikor megrendeltem egy Logitech G510-es billentyűzetet a PC Land webshopjából bruttó 38.277ft értékben. A rendeléstől számítva már másnap átvehettem a billentyűzetet, amit elsősorban elégedett Logitech felhasználóként (jelenleg Logitech G35 headset + Logitech G9x egér) azért választottam, mert a Logitech G15-ös billentyűzetem után (ami hibátlanul működött) mindenképpen LCD kijelzős modellben gondolkodtam. Hazahoztam, elkezdtem használni, és pár nap után azt vettem észre, hogy a billentyűzettel nem tudok belépni sem a BIOS-ba, se a boot menübe, mivel csak Windows betöltődése után működik.

    Mindennel próbálkoztam, firmware-t is frissítettem, de semmi érdemi megoldást nem találtam. A Google viszont igen sok "boot problem" bejegyzést kidobott, ami elég ijesztő volt. Sokat agyaltam mi legyen, vettem egy olcsó másodlagos billentyűzetet, amivel működik ez a funkció, és kezdtem beletörődni, hogy ez van, és két billentyűzetet kell használnom ha azt akarom hogy 100% elérjem a funkciókat.

    Folytatás...

    zack 10 éve 64

  • Az Electronic Arts hozzáállása a játékosokhoz

    Először is azzal kezdeném hogy Crysis fan vagyok 2007 óta, amikor is a játék hivatalosan megjelent Magyarországon.
    A Crysis első részét, és a Crysis Warhead-et is megvásároltam nem kevés pénzért, megjelenésük napján előrendelésben. Ahogy a mostani új Medal of Honor Limited Edition is előjegyzésben van, amivel 10.11.-én már a megjelenés napján játszani fogok. Tehát elmondhatom magamról hogy jó vásárlója vagyok az EA Games-nek.
    A történet a Warhead vásárlása után pár hónappal kezdődött amikor kiírta a játék egy idő után, hogy nem indítható mert a maximális telepítések számát elértem (3x vagy 5x lehet uninstall nélkül telepíteni).
    Ez ugye azt hivatott meggátolni, hogy 3-5db gépnél meghúzzák a telepítési limitet, és ne lehessen több gépen futtatni. Felhívtam az EA terméktámogatást, ahol közölte M.K. úr, hogy ez van, nem tudnak mit csinálni. Felháborodva elmeséltem, hogy velem ezt senki se közölte, játék megjelenés előtt nem figyelmeztette senki a vásárlókat. Csak annyi történt hogy pár alkalommal rosszul uninstalláltam, ill. elfelejtettem uninstallálni, és többször volt olyan is hogy összeomlott a gépem és ezért nem tudtam uninstallálni. Nagy kegyesen "szájhúzva", kaptam egy hosszabítást. Ennek már lassan 2 éve, és azóta volt még 1-2x hosszabbításom ami szintén nem kis tortúra volt.

    Folytatás...

    zack 14 éve 60

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.