2020. augusztus 9., vasárnap

Gyorskeresés

Demrad kazán hibái

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tisztelt Szerelő!

Ez egy albérletben lenne Esztergomban; a kazán előéletéről nem sokat tudok, nem szokták szereltetni sosem, csak valami szerelő volt itt még régen, aki folyton állítgatta, meg bejelölte egy kék filccel, h ha a nyomás leesik, akkor meddig kell feltölteni, meg megmutatta, h hol kell csavargatni alul.
Illetve azt mondja az egyik régebben itt lakó, h kábé 4-5 éve volt javítva, szivattyú problémái voltak, talán cserélték is, meg tágulási tartályt is cseréltek úgy emlékszik.

Rendszeresen szokott csöpögni bal oldalt lent.
A képek nagy mérete miatt kicsit lassabban töltődik be az oldal.
Képeket külön megnyitva kinagyíthatóak.

Levettem az előlapot, mutatok képeket, aztán lentebb leírom a mostani hibáját, ami miatt írok.

Kazán típusa: H048
Demrad Solaris BKA 124

Jobb oldalt hátul is lerakódás nyomokat látni.

Bal oldalt egy madzag van rátekerve a csőre, és lefelé kivezetve bal oldalra, ez elvezeti a vizet, ezen keresztül csöpög a víz ki a gépházból. Hát nem tudom, ez gyári tartozék-e, mármint így oldották meg az esetleges csurgalékvíz elvezetését házon kívülre, logikus a módszer, de őszintén szólva felröhögtem; egy ilyen műszaki szintnél, mint amit ez a kazán képvisel, eléggé barkács megoldásnak tartom; bár kétségtelenül működik a módszer.

Az a baj a kazánnal, h random módon hol jó, hol nem jó.
Én csak most költöztem ide, amíg a fűtés is ment, addig nem nagyon volt vele gond, nem is csöpögött, de most már egy ideje nem megy a fűtés, viszont a kazán meg elkezdett hol működni, hol nem.
Egyik hibajelenség az, h simán ha megengedem a meleg vizet, akkor nem kapcsolódik be, nem melegíti fel a vizet, csak átfolyik a kazánon.
Aztán egyszer csak bekapcsol, és jól működik.
Ha lent van a nyomás, akkor feltöltjük, de akkor sem feltétlenül javul meg, ugyanúgy hideg víz folyik csak belőle.

A másik hibajelenség pedig az, h ha működik is, gyakran előfordul, h engedném a meleg vizet, a kazán bekapcsol, pár másodpercig ég a láng, aztán leolt. Pár másodperc szünet, megint bekapcsol, megint elalszik, és így tovább, tehát ki/be kapcsolgat a vízmelegítő része
Ha szerencsénk van, akkor a felfűtés is elindul egy kicsit, és ahogy így ki/be kapcsolgat, még éppen átmelegíti annyira a vizet, h nem jéghideg, de hát értelem szerűen, ez nem rendeltetésszerű működés.

Erről csináltam videot is, ide feltöltöttem:

https://www.youtube.com/watch?v=j8qcZv10EyE&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=-dozVTZ91xE

Tehát az lenne a kérdésem, h mire számítsunk, ha idehívnánk Esztergomba Önt, mit kell cserélni, mennyibe kerülne mindez?

UPDATE:

Na, m×rha jó, most meg észrevettük, h amikor nem akar bekapcsolni, akkor ha 0 állásba van a funkció választó tekerve, akkor működik. Aztán ha meggondolja magát, megint nem működik, akkor visszaállítjuk a melegvíz állásba, és ott működik tovább..
(Ugye a gomb 3 állású, középen van a 0, bal felé a melegvíz + fűtés, jobb felé pedig csak a sima melegvíz.)

Hozzászólások

(#1) Thunderzolee


Thunderzolee
(addikt)

Kaptam egy ilyen észrevételt közben privátban:

Szia, bár nem vagyok fűtés szerelő, de van némi tapasztalatom.
Ha jól látom a hőcserélő felső, melegvíz kivezetése már javítva volt, mert nyilván jelenleg is lyukas, enged, és szerintem azt ott lerakódott vizkő, rozsda tönkrevágta, jobb esetben csak berakta a hőérzékelőt, ami a kijövő víz hőmérsékletét méri, ami alapján a kazán kapcsol ki illetve be, legalábbis ezt szűröm le a tapasztalt hibából. Vagy gányul lett előzőleg megjavítva, vagy drága lett volna a hőcserélő cseréje, és emiatt választották ezt a kókler megoldást. Tehát lehet, hogy javítható, de lehet hogy csak hőcserélő cserével lehet megoldani. Legalábbis a csöpögés szerintem erre utal.
Bár az is lehet, hogy a víz tett be az elektronikának, ami szintén nem olcsó dolog. De ez csak egy viszonylag laikus vélemény, mivel ilyen kazánnal még nem volt dolgom. Szerintem kérdezd meg őt: http://villamdexter.uw.hu/demrad_solaris_kazan.html

De ha kiderül mi a baj, kérlek írd meg nekem is, érdekelne.

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#2) Lauda


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

Az egeszet nem ertem amit csinalsz. Mivel alberletben laksz, nem a te dolgod a kazant javittatni. Szolj a foberlonek, hogy gond van vele. Majd az megjavittatja. Masik eset, hogy te javittatod es azt levonjatok az alberletbol. Azt vegkepp nem ertem miert szeded le a burkolatokat. A berelt autot sem a berlo javittatja.

(#3) Thunderzolee válasza Lauda (#2) üzenetére


Thunderzolee
(addikt)

Üdv!

Nem írtam bele a postba, de a tulajdonos nem foglalkozik vele (ha foglalkozna, akkor évente a fűtési szezon előtt átnézetné egy szerelővel), ezért jobbnak láttam, ha utánanézek magam. A neten találtam két weboldalt is, ahol kifejezetten ezekkel a "Demrad" kazánokkal foglalkoznak.
Ha körülbelül megvan a hiba, akkor beszámolok róla a tulajnak, aztán majd eldönti, h mit csinál.
Kihívja a saját ismerős szerelőjét, vagy a hiba ismeretében végre megcsináltathatja normális szakemberrel, aki tényleg ismeri ezt a fajta kazántípust, és nem csak általánosságban ért a különféle gázkazánokhoz.

A bejegyzést kizárólag azért készítettem, mert itt a Logouton szebb formátumba tudtam formázni. Aztán linkeltem a két kazános oldalon levő fórumba. (sajnos még egyik helyen sem reagáltak - hát nem egy pörgős fórumok)
Ezért nem is engedélyeztem a hsz-okat, csak tegnap bemásoltam amit priviben kaptam, aztán elfelejtettem lezárni megint.

Az előlapot azért bátorkodtam levenni, mert már amúgy is volt szerelve, illetve főként azért, mert a kazán típusát csak úgy lehet megállapítani, ha az előlapot levesszük róla, a kijelzőpanelt lehajtjuk, és a hátoldalára van ragasztva a matrica. (ezt is az egyik fórumban olvastam)
A már említett weboldalakon linkeltek jópár képet hibajelenségekről ilyen előtte/utána képeket halálból visszahozott kazánokról, ezért úgy gondoltam, ha látni lehet valamiféle lerakódást, vagy bármi mást, lefotózom, mert gyanítom, h ránézésre egy hozzá értő szem kapásból megmondja, h mi lehet a gond; és mivel a kazán Esztergomban van, nem Pesten, ezért nem logikus iderángatni az ország másik feléből egy szerelőt, olyan hibáért, ami akár nem is javítható.

[ Szerkesztve ]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#4) Lauda válasza Thunderzolee (#3) üzenetére


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

Hali!

Oke, vegulis a te dolgod, de minden koltseg a foberloe, ebbol ne engedj. Amugy ha szeretsz formazni a logout bejegyzesekben, azt ugy is tudod, hogy kiveszed a pipat az azonnal publikalom kockabol es akkor nem kell letiltani semmilyen hsz-t, mert csak te latod es a hazigazdak, ha akarjak. Addig szerkesztgeted magadnak ameddig akarod. :)

[ Szerkesztve ]

(#5) villamdexter válasza Thunderzolee (#1) üzenetére


villamdexter
(csendes tag)
További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.