GYÜMÖLCSÖS PUDING, aminek az íze kicsit a raffaelló ''csokira'' emlékeztet.
Hozzávalók:
[link]
Áfonya, málna vagy egyéb apróbb gyümölcs darabkák
2 adag vaniliás puding
negyed zacskó kókuszreszelék
víz, kevés tej vagy tejpor
kevés tejszínhab
esetleg egy kis pörkölt mandula vagy dió
( Cukor nem kell bele, mert a kókuszreszelék is és a pudingpor is tartalmaz cukrot.
A sok cukor ártalmas az egészségre.)
Eszközök:
nagy tál
elektromos vagy kézi habverő
kisebb tálak (vagy üveg kelyhek)
kanalak
Elkészítés:
A két vaniliás pudingot kevés (két-három dl) vízzel vagy tejjel össze kell keverni. Ektromos habverővel kb 2-3 percig kell keverni a legalacsonyabb fokozaton.
Ha ez kész, utána még hozzá kell keverni egy negyed zacskónyi kókuszreszeléket. (Ehhez egy egyszerű kanál is megteszi, --a habverőt el lehet mosni, nem lesz már rá szükség.)
Az üvegkelyhek aljába egy réteg kókuszos pudingot teszünk, majd egy ''sor'' gyümölcsöt, aztán megint egy réteg pudingot és így tovább addig, amíg tele nem lesznek a kelyhek.. A telejükre pedig egy kis tejszínhabot és pörkölt mandulát.
Jó étvágyat! :-)