2022. augusztus 8., hétfő

Gyorskeresés

Genetikus Algoritmussal Tanított Neurális Hálózat CUDA-ban

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Első körben csak egy gyors igényfelmérés akar ez lenni, hogy érdekelne e titeket egy cikk(sorozat), hogy hogyan lehet egy egyszerű játékban lévő tankokat majdnem teljesen gpu-n szimulálható mesterséges intelligenciával irányítani.

A módszer lényege az az, hogy bedobsz egy marék tankot és aknát egy előre megadott méretü játéktérre, és mindenféle instrukció nélkül a tankok megtanulják, hogy ne menjenek rá az aknákra, és ne ütközzenek össze egymással. (nem kell semmit lekódolni, hogy pl "ha az előtted lévő akna távolsága kisebb mint X, akkor fordulj balra)

Na most egy cpu-ra egyszerűen leprogramozható, de a hátránya az az, hogy a tanuláshoz szükséges szimuláció eltarthat akár 10 percig is, na egészen addig a tankok teljesen értelmetlenül viselkednek, amíg meg nem találják az optimális módot az aknák, és egymás elkerülésére, ezt a gpu-n való futtatás pár másodpercre redukálja.

Ez az egész project több komponensből épül fel, amik már jóideje szabadon elérhetőek az interneten, a valódi nehézség az az, hogy az egészet össze kell gyúrnom, és ezt tudnám dokumentálni, hogy mi hogyan sikerült, és mit miért csináltam úgy ahogy, és végül mire jutottam az egésszel.

Na most ez nagyon nehéz feladat, több éves programozói tapasztalat szükséges hozzá, hogy egyáltalán meg lehessen érteni, hogy miről is van szó, szóval ha nincs elég érdeklődő, akkor nem vesztegetném a cikk megírására az időmet feleslegesen.

Hozzászólások

(#1) Phvhun


Phvhun
őstag

első

(#2) Neil Watts válasza Phvhun (#1) üzenetére


Neil Watts
veterán

Engem érdekeln nagyon is! :)

Üdv. core2

(#3) EczkE válasza Phvhun (#1) üzenetére


EczkE
addikt

Az már fej. :DDD :R

Asszem mindenféleképpen!

(#4) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA

Jó, csak ne cudában. :D

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#5) deicide válasza lezso6 (#4) üzenetére


deicide
veterán

Az CUDAr lenne... :)

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#6) Heeken


Heeken
tag

Engem érdekelne :)

(#7) Thusor


Thusor
őstag

Engem is nagyon érdekelne ez a dolog.

AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)

(#8) Sk8erPeter


Sk8erPeter
nagyúr

Írjad má'! :DDD
Amúgy engem nagyon érdekelne. :K

Sk8erPeter

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.