Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  ZTE Blade - archívum I. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#5301) Nova96


Nova96
őstag

Üdv 2.2 froyo vagy rom vagy mivel lehet megszüntetni a fagyásokat?
És hogy kell? :R

(#5302) kisorosz


kisorosz
tag

Szerintetek megéri várni (új szálllitmányt/frissitést?) a T-nél (hát ha ő is kap 5 megás kamosat, mint a németek, vagy képernyő javulás, vagy tényleges fél giga RAM-ot?), vagy tök mindegy, mert csak ilyet fog lenni a T-nél?

"Listen, you lot,you're all whizzing about,it's really very distracting. Could you alljust stay still a minute? Because IIIIIIIIII AAAAAAAM TALKIIIIIIIIIING!" (Doctor Who - S05E12 - The Pandorica Opens)

(#5303) Faradzo


Faradzo
csendes tag

Sziasztok!
Tegnap óta én is Blade tulaj vagyok, első androidos gépem, és elég rendesen tetszik ez a rendszer és maga a telefon! A kijelzője szerintem nagyon állat, pixelhibát egyet se vettem észre, 1szer láttam kékes dolgot, de ezt ahogy itt már írtátok,a hivatalos frissítés orvosolni fogja!
Market-et belőttem, elvileg a google-t is, feltoltam a wifi fix-et is, ellenben néha magától megszakad a kapcsolat, (habár ez lehet a net hibája is). Nem tudtok valami olyan wifi programot, amivel meg lehet oldani,hogy ne kelljen állandóan a hálózati kulcsot megadni? Jó lenne hogyha megjegyezné valahogyan. :P
Gps-t még nem sikerült működésre bírnom, egyszerűen keres,és nem talál semmit...
Előttem már azt hiszem kérdezte valaki,de nem találtam rá választ. Hol kell (ha lehet) belőni, hogy bármit amit letölt/telepít,azt az sd-re pakolja? Hasznos lenne nagyon! Előre is köszi a segedelmet, és köszönöm ennek a fórumnak, jórészt az olvasgatása után döntöttem úgy,hogy beruházok egy zte-be (készülékváltás+hűségpontok-al 16ért Nagyon bestbuy volt szerintem!

(#5304) atillaahun válasza Saccco (#5292) üzenetére


atillaahun
veterán

Itt Miskolcon nem jártam nagy sikerrel, a kb. 8 boltból egyben kapható, először az ügyintéző ide se akarta adni, majd meggyőztem, hogy máskor is volt már a kezembe telefon és nem rontottam el. Azért 2 perc után még így is visszakérte (amiből 1 percet a billentyűzár feloldásával töltöttem), hogy most már elég volt, ne merítsem le az aksit. Úgyhogy attól tartok nekem továbbra is marad az olvasgatás, meg kérdezősködés. Vagy visszajárok minden nap, hogy mikor szabadnapos.

@TOZ: szabad tudnom te végül mennyiért jutottál hozzá az OSF-hez szállítással, meg mindennel együtt? Ezt most egyébként nem értem, ha az Orange-tól veszed függetlenül, akkor egy deka garanciát se adnak rá?

[ Szerkesztve ]

(#5305) mazsonpopo


mazsonpopo
tag

Erre nem találtam még választ: vásárlásnál azért szeretném bekapcsolni. Kérdésem, hogy ilyenkor egyből igényli a mobilnetet, vagy tovább lehet lépni anélkül is. Nincs még a kártyámon net.

Köszi.

(#5306) dorkababa válasza atillaahun (#5304) üzenetére


dorkababa
aktív tag

az ilyen hozzáállás miatt utóbbi 2 telefonomat is webshopból rendeltem,fórummal valóban jobban jársz,mint benti agyhalottakkal,akiknek sztem az android maga a szánenszfiksön a sok nokia után (kizárt,hogy egy értelmesen kiképzett embert találsz akármelyik tben ezzel kapcsolatban,de ez vonatkozik másik 2 szolgára is.)

(#5307) atillaahun válasza dorkababa (#5306) üzenetére


atillaahun
veterán

Nem is a felkészültségük zavar, mert 1 hete még én se tudtam mi az az android, meg okostelefon, szóval olyan nagyon tudálékos kérdéseket nem tudtam volna feltenni, csak úgy féltik azt a szutyok telefont mintha nem lenne belőle még 66 másik a sufniba. Meg legalábbis lopni mentem volna be a boltba nem vásárolni. Mondjuk lehet megborotválkozhattam volna előtte, de akkor is.

Jut eszembe, akad itt véletlenül egy nagyon segítőkész miskolci (esetleg egyetemista) blade tulaj, akit ha meghívnék egy italra, cserébe megtapogathatnám kicsit a telóját?

[ Szerkesztve ]

(#5308) miketrail91


miketrail91
csendes tag

Sziasztok!

Már korábban írtam hogy a telón találtam egy képet ami 11-19 én készült a boltba fotozták ahol vettem két nő van rajta szóval nem is az eladó fotózta hanem valami vevő,én a telót tegnap vettem és igazából eléggé zavar mivel ez elvileg egy "új" készülék és hogy nem én bontottam ki...
a másik dolog ez a gradient kékesedés hiba... ha visszaviszem van esély hogy lesz hiba nélküli kijelzős? nektek milyen? tökéletes mindenkinek?

harmadik dolog pedig az hogy néha behülyül a teló,homescreennél akadozik meg ugrál össze vissza,angry birds is szaggat rohadt sokszor,ma például befagyott,kiléptem átcserélte a teló magának a hátteret...

a negyedik hogy feltöltöttem este az akksit 100%ra,csajommal kicsit angry birds el játszottunk kb 20 percet, +10 perc zene hallgatás, meg jött kb 4 hívásom 20 másodperces beszélgetések... normális hogy 20% on van az akksi? :F

ZTE Blade

(#5309) Saccco válasza atillaahun (#5304) üzenetére


Saccco
nagyúr

Nem úgy értettem, hogy megvétel előtt, hanem amikor már megvetted akkor végignézed az összes menüt/beállítást. Sok kérdést meg lehet spórolni.

Nem is értem miért nem tesznek így az emberek. Amikor én megvettem az első androidos telómat (ez már a 3.), én sem tudtam mi hol van, szépen végignyálaztam a menüket sorba, már csak azért is hátha találok valami érdekeset.

miketrail91:
A gradiens az szinte mindenkinél van (nálam is), 1-2 hibátlan volt eddig itt a fórumban. Az akksi az viszont érdekes, hasonló használat mellett inkább 15-20%-nak kéne hiányozni, nem annyinak lenni.

A kép meg arra utal, hogy visszavitték. Legalábbis szerintem. Vidd vissza és verd az asztalt, hogy olyat adjanak, amit előtted bontanak fel. Jó kiindulópont a képkészítés dátuma vs a vétel dátuma.

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#5310) igali


igali
tag

Sziasztok!

Már a kezdetek óta olvastam a fórumot, olvastam pozitív, és negatív dolgokat a telefonnal kapcsolatban, de arra jutottam, hogy én is veszek egy ilyet, ha ismét lehet venni. Péntek délelőtt a kaposvári főutca T- mobilnál akartam venni, de oda nem is szállítottak ilyet, de szerencsére a Corso-nál tettek félre egyet. Le is rohantam érte. Így hát vééégre én is egy ilyen telefon tulajdonosa vagyok!
Majd ha lesz időm, akkor talán én is készítek róla videót. Sajnos nálam is vannak azok a hibák ( kékesedés, kék- sárga minta az albumban, a live háttérképnél a fű- nél este nálam is benne vannak a kék csíkok, de szerencsére eddig nem láttam pixel hibát), és nagyon remélem ezeket a hibákat szoftveresen a 2.2-es rendszerrel javítani fogják mielőbb!

Ez az első Androidos telefonom, ezért is szeretnék segítséget kérni!
Ahogy írtam, már kezdetek óta olvasom a fórumot, de már annyi minden van itt, hogy nem tudom hol is olvastam azokat, hogy:

- A GPS-t hogyan tudom működésre bírni? Hiába kapcsolom be a vezeték nélküli hálózatok használata, a GPS- t, AGPS-t is, de az alap navigáció csak tölt, csak "A navigáció elérhetőségének ellenőrzése" szöveg jön be, fent meg ott virít a GPS ikon. Mit kell beállítani, hogy működjön?

- Hogyan tudok programokat telepíteni telefonra, amik számítógépen vannak meg, hova kell másolnom, mit kell csinálnom? Gondolom valahova másolnom kell a *.apk fájlt, de hova, és mit mivel kell lefuttatnom?

- Tudtok egy frankó ébresztőt? Amit az ablakba is kitehetek widgetként.

Remélem tudtok segíteni! Még sosem használtam Android rendszert, és GPS-t sem használtam :F

(#5311) Saccco válasza igali (#5310) üzenetére


Saccco
nagyúr

"- A GPS-t hogyan tudom működésre bírni? Hiába kapcsolom be a vezeték nélküli hálózatok használata, a GPS- t, AGPS-t is, de az alap navigáció csak tölt, csak "A navigáció elérhetőségének ellenőrzése" szöveg jön be, fent meg ott virít a GPS ikon. Mit kell beállítani, hogy működjön?"

Indítsd el a marketet és tedd fel a GPS Test nevű programot. Abba nézd meg, hogy mit csinál a GPS.

"- Hogyan tudok programokat telepíteni telefonra, amik számítógépen vannak meg, hova kell másolnom, mit kell csinálnom? Gondolom valahova másolnom kell a *.apk fájlt, de hova, és mit mivel kell lefuttatnom?"

Az apk-kat akárhova teheted az sd-n. Csupán egy fájlkezelő kell, van is a telefonon, vagy felteheted az ES file explorer-t vagy Astro-t. Ezek valamelyikében megkeresed, hogy hova tetted az apk-t, majd elindítod. Fel fogja dobni, hogy nem megbízható forrás beállítása, ott teszel egy pipát, és már megy is.

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#5312) Glatius válasza kisorosz (#5302) üzenetére


Glatius
őstag

Nem kap semmi mást, csak amit megrendelt, a ZTE Blade-et. Ilyen, és ilyen is marad. Ami változhat az a januári frissítés Eclair-ről Froyo-ra

Mérnökkel vitatkozni olyan, mint varacskos disznóval iszapbirkózni. Hamar rájössz, hogy piszokul élvezi! :-P

(#5313) Sztlaci válasza miketrail91 (#5308) üzenetére


Sztlaci
aktív tag

Egyszer az a baj, hogy nem lehet az üzletben kipróbálni, másodszor az a baj, hogy már valaki kézbe fogta?!
Gondoljátok, hogy aki kibontat 12 készüléket, mint ezzel valaki „dicsekedett” utána azokat a kukába, teszik? Mutassátok a kukát, oda megyek. :Y
Aki próbálgatja az üzletbe és nem egy percig, mint előbb írták, akár véletlen is rányomhat az expozíciós gombra. Lehet semmi baja a készüléknek, de nem jön be neki az android, és mást vett.
Persze nem ártana azért az Apple iPodon kívül egy ilyet is kitenni a tapi polcra.

[ Szerkesztve ]

Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD

(#5314) kvojnovics válasza vadászcsiga (#5195) üzenetére


kvojnovics
tag

Hi!

Csak egy gyors kérdésem lenne!

Ha mégis maradt volna az alpha2-es Froyo (remélem az alpha3-asban már orvosolják a még meglévő problémákat), akkor hogyan cserélted volna ki a lockscreen-t?

Csak azért kérdem, mert úgy látom, hogy a alpha3-asban már tökéletes lesz nekem, viszon nem tetszik ez a lockscreen és szeretném lecserélni!

Köszi!

(#5315) vadászcsiga válasza kvojnovics (#5314) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Lövésem sincs, a frameworkben van ahogy llaszlo irta, végszükség esetén esetleg ezzel megoldható: DIY Screensaver.
Ezzel lehet 4 féle csúszka közül választani, köztük a gyárit is.

(#5316) pimi50


pimi50
aktív tag

Segítséget kérek. Remélem, hogy nem offtopic.
Milyen navigációs szoftwer működik a Blade-n, illetve hogyan kell felrakni?

Néró egészen új megvilágításba helyezte Rómát...

(#5317) Reverting


Reverting
őstag

Tudja valaki h a gyari t-romban melyik apk felelos a sim muveletekert? Gondolok itt a t simeken levo sim alkalmazasokra.... thx...

iPhone 14 Pro Max Space Black / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black

(#5318) RaveForce válasza pimi50 (#5316) üzenetére


RaveForce
veterán

aminek megfelelő a felbontása (WVGA), valamint uaugy ahogy a többit, avagy ahogy a sw-hez kapott tájékoztatóban van. bővebb választ itt sajnos nem adhatunk, mert tiltja a fórum szabályzat a warezolást

egyébiránt, google..

[ Szerkesztve ]

„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law

(#5319) Glatius válasza pimi50 (#5316) üzenetére


Glatius
őstag

Nekem a Sygic megy tökéletesen. Kártyára másol, .apk elindít a fájlkezelőben és kész.

Mérnökkel vitatkozni olyan, mint varacskos disznóval iszapbirkózni. Hamar rájössz, hogy piszokul élvezi! :-P

(#5320) Dashes


Dashes
őstag

Újabb Eclair ROM (magyar nyelv, root, apps2sd/swap/ext3 támogatás).

(#5321) Tomate


Tomate
veterán

Egy ideje, (1hete) már 2.2-vel használom a telót szóval vannak rajta dolgok amik kellenek viszont ki akarok próbálni egy másik romot. Ha backupolok akkor a jelenlegi állás meglesz és ha nem tetszik az új rom, egy telepítéssel ami van azt mind vissza tudom tenni? (progik, beállítások, sms-ek)

(#5322) atillaahun válasza miketrail91 (#5308) üzenetére


atillaahun
veterán

Nekem is éppen azon járt az eszem, hogy kéne csinálni egy képet a telóval, hogy végre meglássam mennyire fotóz olvashatóan szöveget (utólag persze letöröltem volna), csak hát a tag még előtte visszavette.
Nem hinném, hogy olyat kaptál amit valaki visszavitt, csak esetleg kiadták pár percre tapogatásra. Az hogy nem előtted bontották ki, meg nem te vetted a kezedbe először, szerintem kevésbé lehet zavaró, mint az, hogy a takonytól csöpögő orrú összeszerelő melósok valszeg nem minden seggtörlés után mostak kezet abban a rövid szünetben ami jutott nekik a napi 16 órájukhoz.
Csak arra gondolok, hogy ha itt M.o.-on a Jabilba a fent említettek dolgok még nem számítottak a nagyobb mutatványok közé, akkor lehet a kínai gyárakba se jobb a helyzet.

(#5323) Ronam válasza Slevien (#5255) üzenetére


Ronam
addikt

nekem eddig nem sikerült olyan divx lejátszót ami hibátlanul lejátszaná a filmeket konvertálás nélkül :(,ha vki tud szóljon :)

ellenben találtam egy jó konvertáló programot.tegnap bdripet konvertáltam,gyönyörű a képe és egyáltalán nem szaggat.

[link]

innen leszedhető a program,ingyenes.....ezekkel a beállításokkal használom:

Output Format: MP4
Codec: MPEG-4
Size: 624x352
Aspect: 3:2
FPS: 25
BitRate: 1440
Include Audio Track [x]
Code: AAC
Frequency: 44100
Channel: 2
BitRate: 128

(#5324) t_a_m_a_s válasza MoRiCKaXXL (#5256) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Köszi. Nekem a power gombbal (is?) működik.

Holnap majd jól beletépünk...

(#5325) llaszlo válasza vadászcsiga (#5315) üzenetére


llaszlo
veterán

Ha ilyen lenne biztonsági zárral az lenne a frankó, és/vagy még a némító gomb. Azt elég gyakran használom az alapnál is.

(#5326) Reverting válasza Dashes (#5320) üzenetére


Reverting
őstag

Hogy kell ehhez az sd-t particinalni? Pl: 4gb sd-nel? Mekkorakra es milyen formatunra? :)

iPhone 14 Pro Max Space Black / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black

(#5327) Dashes


Dashes
őstag

syl5 leirása

[ Szerkesztve ]

(#5328) Reverting válasza Dashes (#5327) üzenetére


Reverting
őstag

ok:) az alapjan csinalom:) csak h mit mekkorara, azt gondoltam van valami idealis:)

iPhone 14 Pro Max Space Black / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black

(#5329) Tomate válasza Ronam (#5323) üzenetére


Tomate
veterán

Ez komolyan ilyen lassan konvertál? :(((

(#5330) igali válasza Saccco (#5311) üzenetére


igali
tag

Feltettem a GPS Test by Chartcross Limited programot, de semmit sem mutat. Be van kapcsolva a vezeték nélküli hálózat használat, GPS, és az AGPS is. Neked mi van beállítva, hogy van beállítva az APN? Lehet, hogy az lehet nálam a gond ( bár nem hinném, hisz a szolgáltatótól vettem a telefont szal alapba be kell hogy legyen állítva, vagy nem? )
Nagyon remélem a hiba nem a készülékkel van, hanem csak valamit nem állítottam be, és sikerül működésre bírni!

Egy másik érdekesség! Amikor megvettem a telefont, új dominos kártyát is kaptam, amire azt mondta az eladó, hogy 100MB internet lehetőséget kaptam, melyet 30 napon belül elhasználhatom. Na de... a 990Ft egyenleget meg nem kaptam. Ez kissé fura. Előttem bontotta ki/ pattintotta le a kártyát, és tette bele a telefonba, és én nem költöttem el az egyenleget, mert nem is tudtam, mert nem is volt mit. :(
Asszem hétfőn bemegyek, és rákérdezek, hogy ez hogy is van?

Aki tud, az kérem segítsen a GPS beállításban, hogy az navigációs programot működésre bírjam!

(#5331) ThuG4LifE válasza Dashes (#5320) üzenetére


ThuG4LifE
senior tag

fastboot-ot fel tudnád valahova tenni? modacos link nem megy

''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac

(#5332) Roolek


Roolek
csendes tag

Sziasztok!
Én is a napokban vettem 1 Blade-t. Nagyon megvagyok vele elégedve, ez az első androidos telefonom, szóval még csak ismerkedünk... :D
AZ lenne a kérdésem, hogy pl. zene hallgatásnál a hangerőn lehetne-e még növelni mert maxon is néha elég halkan szól. Köszöntem szépen. :)

(#5333) dudika10 válasza igali (#5330) üzenetére


dudika10
veterán

Wifi be, googlemaps megnyit, menü gomb és "my location".
Menj ki a szabadba vagy dugd ki az ablakba a készüléket és kb 1 percen belül találnia kell műholdakat és meg kell, hogy találjon téged.
Legalábbis nálam így működik tökéletesen.

Roolek: a halkság a fülhallgató hibája, érzékenyebb fülhallgatót kell hozzá venni és akkor hangosabb lesz.

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#5334) miketrail91


miketrail91
csendes tag

Srácok,az akksi hogy hamar lemerül nekem,nem kell kisütni vagy valami?
bár nekem mikor elhoztam a boltból 0 án volt az akksi kb... ezeknek nem felkéne hogy legyenek töltve?

ZTE Blade

(#5335) rmatyi válasza miketrail91 (#5334) üzenetére


rmatyi
tag

Nekem félig fel volt töltve...

(#5336) róland


róland
veterán

Beléptem én is a Blade tulajdonosok táborába.

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#5337) No-kia


No-kia
őstag

erre van valakinek ötlete?

Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010

(#5338) TOZ válasza Tomate (#5321) üzenetére


TOZ
addikt

Melyiket hasznalod es melyiket szeretned kiprobalni?
(holnap talan a kezemben lesz az enyem is... Es akkor ejjel indul a fozocske 8-) )

(#5339) Cimi86


Cimi86
tag

A ROMok próbálgatásához ugye elengethetetlen kellék a Clockwork Recovery. Ezt ha esetleg meguntam a próbálkozást,és visszatértem az alap T-s Romhoz le lehet törölni,vagy örökre ez marad a Recovery a telefonon? Nehogy T-s szervízben bukó legyen egyszer ebből...

[ Szerkesztve ]

(#5340) Dashes válasza ThuG4LifE (#5331) üzenetére


Dashes
őstag

(#5341) Torry válasza Roolek (#5332) üzenetére


Torry
addikt

Egy jobb füles lehet a megoldás. Nem kell nagyon drága, 3ért van itt ph-n Creative EP-630, több mint 1 éve vettem tőle még mindig tökéletes és 3ért nagyon korrektül szól.

Kisütni ezeket az aksikat már NEM szabad, ártasz vele, minthogy sosem szabad fullra meríteni őket.

(#5342) ThuG4LifE válasza Dashes (#5340) üzenetére


ThuG4LifE
senior tag

köszönöm ;)

''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac

(#5343) agressor12 válasza Cimi86 (#5339) üzenetére


agressor12
senior tag

(#5344) asturel válasza dudika10 (#5333) üzenetére


asturel
őstag

Szerintem a Sennheiser cx500 nem a gagyi fulesek koze tartozik, megis nagyon halk ezzel a telefonnal, spica-val se volt hangos, de ott szervizmenuben lehetett tuningolni. Nokia 5310-el viszont durvan szolt, meg PC-vel is jol szol..
(mondjuk en a hallaskarosultaknak ajanlott hangerot szeretem)

(#5345) Tomate válasza TOZ (#5338) üzenetére


Tomate
veterán

FLB-Froyo G2 (Beta) -t használok és megnézném ezt is.

asturel: Dettó. Nekem is CX500-van, de nagyon halk...

[ Szerkesztve ]

(#5346) Roolek


Roolek
csendes tag

Köszönöm a segítséget. Amúgy is szerettem volna hozzá egy új fülest mert ezektől a nyitottaktól végem van, és ráadásul ez még orvosolja is a hangerő problémát. :D
Én egy ilyet néztem: http://www.edigital.hu/Fulhallgato/Pioneer_SE-CL21M-J-K_fulhallgato_fekete-p43246.html

(#5347) Cimi86 válasza agressor12 (#5343) üzenetére


Cimi86
tag

Ez eddig oké,így kerül vissza az eredeti rom, de melyik lépés törli a clockwork recovery-t? a DUMPos fastbootos rész?

(#5348) Torry válasza Roolek (#5346) üzenetére


Torry
addikt

Kérdezz be a "Milyen fülhallgatót?" topicba, biztos szívesen segítenek.

(#5349) cellpeti


cellpeti
veterán

Van újabb Froyo ROM? Látom elég sokan visszatértek a 2.1-hez. :U

Tigris, tigris, csóvafény...

(#5350) Tomate válasza cellpeti (#5349) üzenetére


Tomate
veterán

Sztem jobb a froyo mint a 2.1 Nekem minden téren jobban bejött.

Erre valaki?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  ZTE Blade - archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.