Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  VirtualBox

Hozzászólások

(#2801) IT user válasza Wolfskin (#2800) üzenetére


IT user
tag

Megosztott mappa beállítás a host-on:

guest-ben:

Így biztosan működik.

(#2802) Wolfskin


Wolfskin
őstag

\\vboxsrv vagy \\vboxsvr címen

csak azt nem tudom, hogy hova írjam be ezt a címet. és melyik oprendszerben. normál esetben a meghajtókat a meghajtók helyén keresném. ott nincsenek.

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#2803) Wolfskin válasza IT user (#2801) üzenetére


Wolfskin
őstag

úgy látom elég hasonló...

csak én nem egyes mappákat, hanem egész meghajtót csatoltam be. gondolom az nem lehet gond.

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#2804) brd válasza Wolfskin (#2800) üzenetére


brd
nagyúr

1. Bármilyen explorer ablak címsorába bemásolva működik (ehhez is kell persze az Integrációs szolgáltatások telepítve). Szerk.: mindegy, mit osztasz meg, akkor is egy hálózati meghajtóként (pontosabban útvonalként) lesz emulálva és a guest gépben fogod ezt a virtuális útvonalat látni. Pl. a képed alapján: \\vboxsvr\E_DRIVE útvonallal fogod a host E: meghajtóját látni a guest-ben.
Monitorok: lehet, hogy Windowsban (a guest-ben) a detectre is rá kell nyomni abban az ablakban, ahol a felbontásokat tudod állítani, hogy észrevegye, hogy van több monitor.
Hibaüzenet: vedd ki a virtuális gép optikai meghajtójából a lemezt (GuestAdditions.iso)!

Az integrációs szolgáltatásokkal kapcsolatban nem árt tudni, hogy VBox frissítés után érdemes újratelepíteni a virtuális gépekben, mert időnként nyilván ez is változik - nem lehet, hogy minden problémád ennek a hiányából adódik? :D

[ Szerkesztve ]

The only real valuable thing is intuition.

(#2805) Syl


Syl
nagyúr

A tegnap óta tartó sírásról több dolog jutott eszembe :B
Az egyik, hogy a VirtualBox-nak nagyon szuper dokumentációja van [link], érdemes átnézni.
A másik, a YouTube tele van VirtualBox telepítési, beállítási, használati bemutatókkal.
Harmadik, ez egy multiplatform és főleg ingyenes szoftver. Ha nem megfelelő az alkalmazás működése, akkor meg kell venni a Vmware-t és azzal dolgozni.

De hogy a problémához is hozzászóljak, a vendég Windowsban be kell kapcsolni a hálózat felfedezését (nem tudom pontosan hogy hívják, vagy hogy hol van, most nincs a közelemben Win10-es gép) és a NAT helyett inkább a Bridge-elt beállítást használni.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#2806) Wolfskin válasza brd (#2804) üzenetére


Wolfskin
őstag

\\vboxsvr --> bemásoltam, de nem tud kapcsolódni, mert nem találja.

a biosban semmiféle opciót nem találtam ahol amd virtualizáció ki lenne kapcsolva
a windowsban és a programban is minden létező beállítást, hibakeresőt kipróbáltam, de semmi.

Szerintem sosem fogja látni. Talán egyszerűbb, ha előveszek egy olcsó laptopot és azon futtatok xp-t. És pendrájvval viszem át a dolgokat. Ennek kicsi esélyét látom, hogy valaha is képes lesz a legalapvetőbb feladatok ellátása, mivel ha nincs kapcsolata a gazdagéppel, semmire sem lehet használni. Ja de, nézegetni.

talán bizonyos gépeken, bizonyos hőmérsékleten, vagy földrajzi koordinátákon nem fut rendesen, talán direkt így lett leprogramozva, hogy legyen munkahelyes a supportnak. vannak programok, amik elé leül az ember, és minden evidens, és minden működik, mint pl photoshop, nem kell hozzá doktori szintű tanulmányokat végezni. és vannak programok, amiktől csak 2-4 dolgot várna el az ember, csak annyit, amennyit a buta Windos Virtual Machine tudott, de abból se tudnak 2 megcsinálni. Nem alapértelmezetten nem, hanem szenvedés árán sem. Én nem látok több opciót ezt a programot működésre bírni, talán ha újratelepíteném egy másik gépen, egy másik életben és egy másik telepítőlemezről egy másik windows alatt egy másik windowst tennék rá, talán lenne 50% esély... talán

köszi a segítséget!

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#2807) brd válasza Syl (#2805) üzenetére


brd
nagyúr

Dokumentáció: na ja', de angolul, aki nem beszéli (olvassa), az max. egy Google Translate-féle fordítóban bízhat.

A problémához sem a felfedezésnek, sem a NAT/Bridge beállításnak nincs köze. Az első max. abba szólhat bele, hogy a hálózati helyeknél látszódjon-e a tallózásra (de valószínűleg még erre sem kell), de ettől még direktben a címsorba írva meg lehet nyitni). A másik meg aztán ebből a szempontból tényleg tökmindegy, mert ez a share még hálókártya nélkül is működik. ;)

The only real valuable thing is intuition.

(#2808) Syl válasza brd (#2807) üzenetére


Syl
nagyúr

Amit írtam, az a hagyományos hálózathoz kell, ha már a sharevel nem boldogul.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#2809) brd válasza Syl (#2808) üzenetére


brd
nagyúr

Arra is érvényes, amit írtam. ;) (Persze ahhoz nyilván már kell hálókártya, ill. a (de valószínűleg még erre sem kell) is figyelmen kívül hagyandó.)

The only real valuable thing is intuition.

(#2810) Syl válasza brd (#2809) üzenetére


Syl
nagyúr

Ezek nélkül nálam még soha nem ment a hálózat elérése guest alól.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#2811) brd válasza Syl (#2810) üzenetére


brd
nagyúr

Igen, sejtettem, hogy ezért írtad, viszont ez nekem egyelőre X akta, hogy hogyan hozzá(to)k össze. A NAT csak annyit tesz hozzá a folyamathoz, hogy a másik irányban nem működik port nyitás nélkül (tehát ha a guest-en kellene elérni a share-t), mert a file-share nagyszerűen NAT-olható, így a guest-ről probléma nélkül meg kell tudnod szólítani egy adott IP címet fileshare-en (persze itt felmerülhetnek problémák, pl. ha a VBox belső NAT IP tartománya egyezik a külső NAT tartománnyal, vagy a megszólítandó (külsőnek hitt) IP is a belső NAT tartományba esik, viszont viszonylag ritkán használt IP-ket használ erre a VBox, így ezt kizárnám).
A hálózatfelfedezés pedig csak a felfedezéshez kell (az elérhető host-ok listájának begyűjtéséhez). Egy konkrét host enélkül is megszólítható (persze itt még esetleg névfeloldási probléma is felmerül, így pontosítanám azzal, hogy IP alapján mindenképpen).
Talán azt tudom elképzelni, hogy a gép rövid nevével szólítanád meg és azon segít, ha bridge módban van a kártya, mert valamilyen nem (egyszerűen) NAT-olható protokollal gyűjti be a nevét a guest.

The only real valuable thing is intuition.

(#2812) I02S3F


I02S3F
őstag

Sziasztok!

HP Elitebook 2560p most 8gb ram-al, amit bővítenék 16-ra, ha megérné!

elenleg Debian 10 vm-et, OpenSUSE Leap-ot és Ubuntu-t futtatok virtuálisan. Persze külön-külön. Azt várnám a több ram-tól, hogy akkor majd a vm gyorsabb lesz. Namost a Linuxok sebessége - persze nem a leggyorsabb, de - nem is zavaróan lassú. Tehát! Mit nyernék a+8 gb ram-al? Ki lenne használva ezzel a usecase-el? Meghálálná a ram-ot a vm?
Gondolkodom azon is, hogy Debian host-on W10 guest-et futtassak. Ehhez ugyan szükséges a ram, de gyorsabb is lenne, ha 8 helyett 16 állna rendelkezésre?

A cél a Linux tanulás, ami egyelőre kimerül cmd tool-ok használatában. :R Alkalmi fordítgatésok. Később LFS (tehát sok fordítás), ilyesmi. A cél, hogy játszótér legyen egy majdani Linux rendszergazdának.

[ Szerkesztve ]

(#2813) ekkold válasza Syl (#2805) üzenetére


ekkold
őstag

Ránéztem a leírásra, és a host rendszerek között nem sorolja fel a WIN7-et. Vajon az új verziók már tényleg nem működnek WIN7-alatt, vagy csak kimaradt a listából, mivel már nem támogatott os?

(#2814) I02S3F válasza I02S3F (#2812) üzenetére


I02S3F
őstag

Meg is válaszolom magamnak, mert utána olvastam! (Sajna van, hogy előbb kérdezek és csak aztán google-zok.)

A kérdés, hogy mire használom a vm-et. A cli-s felhasználás elfut 1 gigán, gui nélkül 512-n is van ami elfut.

A másik szempont, hogy az i/o műveletek nagyobb hangsúlyt jelentenek a teljesítményben, mint a ram. Persze ram-ból van egy minimum, amire szükség van, de az i/o akkor is hangsúlyosabb. Tehát, ha gyorsítani akarom a vm-et, akkor többre mennék egy raid0, vagy raid 5-be kötött ssd-kkel.

De cli-s felhasználásra nem szükséges annyi memória, meg egyszerre egy vm-et futtatok. Tehát a 16gb ram nem indokolt nekem.

[ Szerkesztve ]

(#2815) coco2 válasza I02S3F (#2814) üzenetére


coco2
őstag

Sziasztok!

Hálózati elérésen vakarom a buksit.

Van egy win10 gép tűzfal mögött, azon fut a virtual box vm, ami alá raktam egy ubuntut. Az ubuntun teszt fejlesztés van. Szolgáltatás, amit jó lenne elérni internetről. A tűzfaltól a win10-ig portot be tudom állítani, de hogy utána hogyan, arról így hirtelen nem találtam blogot.

A win10 gép hálózatára ha ránézek, van egy wifi modul a tűzfal felé. Ipv4/6 dhcp-n van. Ha számít bármit, Ipv4 aktuális cím 192.168.1.4 / maszk 255.255.255.0. Ipv6 cím fe80::797a:1f21:5104:eee5 %8. Ezt kapja a win10 wifin.

A win10 hálózati beállításoknál látok olyat, hogy "vEthernet (Default Switch)". Ipv4 tulajdonságoknál beállítás fix IP cím 172.25.16.1 / maszk 255.255.240.0. Ipv6 tulajdonságoknál beállítás dhcp.

A win10 hálózati beállításoknál látok olyat, hogy "VirtualBox Host-Only Network". Ipv4 tulajdonságoknál beállítás fix IP cím 192.168.56.1 / maszk 255.255.255.0. Ipv6 tulajdonságoknál beállítás dhcp.

Ennek a két virtuális hálózati kártyának a működését, és a helyi géphez kötöttségét nem igazán értem.

Ha bárki küzdött már meg hasonló problémával, vagy találkozott célirányos blogokkal, szívesen vennék bármilyen előremutató információt / tanácsot. Köszönöm.

Kellemes Ünnepeket.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#2816) brd válasza coco2 (#2815) üzenetére


brd
nagyúr

VirtualBox-nál alapvetően kétféle módon juthat egy gép Internethez (pontosabban a fizikai gép külső hálózatához):

1. NAT.
2. Bridge.

Az 1. eset az alapbeállítás egy új virtuális gépnél, így ha ezt nem állítottad át, akkor ilyen lesz beállítva. Ebben az esetben a virtuális gép (VBox) Network beállításai között a hálózati kártya típusát (sima) NAT-ra kell állítani, és a kívülről (a host fizikai hálózata felől) elérhető szolgáltatásokat a Port Forwarding gomb alatt adhatod meg (ez pont az a port forward, mint amit pl. egy SoHo routeren beállítasz). Ilyenkor a virtuális gép OS hálózati beállításai között érdemes az IP címet fixre állítani, mert nem vagyok benne biztos, hogy a VBox-ban a NAT-hoz beépített DHCP server alapból mindig ugyanazt adja. Példaként, mert így talán egyszerűbb elképzelni: ilyenkor a hálózat úgy néz ki, mint a virtuális gép előtt lenne egy SoHo router és azon keresztül látná a fizikai gépet és annak hálózatát.

A 2. eset, nem tudom, hogyan működik WiFi-vel/Win10-zel, lehet, hogy ott kreatívan továbbfejlesztették a hálózatkezelést és ilyenkor nem működik a bridge. Mindenesetre a bridge mód úgy működik, hogy a host adaptereihez települ egy driver, ami valami olyasmi névre hallgat, hogy 'VirtualBox <xxxxxx> Bridged Networking Driver', ezt a host adaptereinek részletei között láthatod (az a lista ez, ahonnan az IP címet is beállíthatod, ilyenek vannak benne még, hogy 'Client for Microsoft Networks', vagy 'Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv6)'). Ez a driver felelős azért, hogy a bridge-re állított virtuális gépek hálózatát behazudja a host adapterei által látott hálózatra (ebből következik, hogy csak oda tudja, amelyik host adapterhez ez a driver telepítve van). Ilyenkor a fizikai géppel azonos hálózaton lévő gépek számára a virtuális gépek pont úgy néznek ki, mintha még egy fizikai gép lenne a hálózaton (pl. saját MAC address-e is van a virtuális gép hálókártyájának) és a virtuális gép is pont úgy fogja érezni magát, mintha közvetlenül a fizikai hálózaton lenne. Ha több adaptered van a host-on (és ahhoz telepítve a nevezett driver), akkor a virtuális gép beállításai között meg tudod adni, hogy melyik kártyára hazudja be a hálózatot.

A 'VirtualBox Host-Only Network' azért felelős, hogy a Host-only network-re állított gépek lássanak hálózatot. A Host-only arra való, hogy a virtuális gépek csak a host gépet (és egymást) érjék el, tehát ilyen hálózattal a külső hálózat elérhetetlen.
A 'vEthernet (Default Switch)' az így a neve alapján a Hyper-V virtuális switch-e (ill. annak egy portjára 'dugott' interfész); a leírásod alapján ez most nem játszik (mert a WiFi-n keresztül kellene látni a virtuális gépet).

Azt kellene megnézned, hogy bridge esetén a fentebb írt driver ('VirtualBox <xxxxxx> Bridged Networking Driver') települve van-e a WiFi adapterhez és a WiFi adapter van-e kiválasztva, vagy ha NAT-ot állítottál be, akkor a port forward jól van-e beállítva a virtuális gép beállításai között (lásd fent).

[ Szerkesztve ]

The only real valuable thing is intuition.

(#2817) coco2 válasza brd (#2816) üzenetére


coco2
őstag

Jelenleg nincsen "VirtualBox <xxxxxx> Bridged Networking Driver" driverem. A VM beállításoknál ellenőriztem, és perpillanat NAT van. A port forward gombot megtaláltam, köszönöm. Írnám be a dolgokat, és vakarom a buksit egy apróságon. Mit is kellene beírni? :) A gazdagépem dhcp-n van. Mit kellene a gazdagép IP címéhez írnom? A vendég gép IP címét pedig az oracle VM tartja kézben. Egyenlőre úgy tűnik, hogy 192.168.56.1, ami nem változik. Eddig nem változott. Hogy ezután sem fog-e, azt nem tudom. Van erről tapasztalat?

Tegyem át inkább bridge-re és küzdjek meg úgy a beállításokkal?

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#2818) brd válasza coco2 (#2817) üzenetére


brd
nagyúr

A Host IP és a Guest IP kihagyható a leírás szerint (de csak akkor, ha a guest a beépített DHCP-től kapta az IP-t!), ilyenkor bármelyik host IP adott portjára jövő csomagot az adott Guest adott kártyája kapja meg. A vendég IP címének nekem gyanús a 192.168.56.1, az úgy emlékszem a Host-only adapter címe szokott lenni (a host-on); valami kavar lesz ott. Ezt a vendég gép OS-ében nézted meg?

[ Szerkesztve ]

The only real valuable thing is intuition.

(#2819) coco2 válasza brd (#2818) üzenetére


coco2
őstag


Szóval ez itt a win10-es gép vezérlőpultjának hálózatok paneljáról az adapter beállítások képernyő, klikkentettem arra az adapterre, és itt vannak az aktuális részletei. Az ipv6 cím változott, az ipv4 most is ugyan az.

A magam részéről nem értem, mi a furcsaság. A teljes 192.168.x.x / 255.255.0.0 domain local domain-nek van kijelölve.

Mi nem stimmel?

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#2820) brd válasza coco2 (#2819) üzenetére


brd
nagyúr

Nem olvastad, amit írtam erről az adapterről? Ez amúgy is a host gép hálózati beállításai, itt semmi dolgod az ügyben, amit szeretnél (hogy a guest lásson hálózatot - ez gondolom, most is megy - és a hálózat lássa a guest egy portján a valamilyen szolgáltatást - ezzel még küzdeni kellene). ;)

The only real valuable thing is intuition.

(#2821) coco2 válasza brd (#2820) üzenetére


coco2
őstag

Ja azt furcsállod, hogy a 192.168.1.x domainen kellene lennie a címnek?

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#2822) brd válasza coco2 (#2821) üzenetére


brd
nagyúr

Nem, igazából azt furcsállom, hogy miért mutogatod a host OS hálózati beállításait.

The only real valuable thing is intuition.

(#2823) I02S3F válasza brd (#2822) üzenetére


I02S3F
őstag

Ezen felröhögtem! :)

(#2824) coco2 válasza brd (#2822) üzenetére


coco2
őstag

Az ott nem a host os. A host win10 gép kapcsolata a "Wi-Fi" névvel jelölt modul, Digi hálózaton. Amit screeneltem, az az oracle vm nat moduljának az üzemi állapota. Direkt a háttérrel együtt screeneltem le, hogy látni lehessen minden nevet tévedések elkerülése végett. A jelek szerint így sem lett jó :)

Sebaj. A portot beállítottam, win10 gépről rá tudok csatolni az ubuntura :R A többi innét már okés lesz.

Kellemes Ünnepeket

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#2825) brd válasza coco2 (#2824) üzenetére


brd
nagyúr

Örülök, hogy megoldódott magától. Köszönöm, neked is kellemes ünnepeket!

The only real valuable thing is intuition.

(#2826) coco2


coco2
őstag

Szégyen szemre itt vagyok újra :(((

Nem elég jó a nat. Egyesével tudok nyitogatni portokat, de amikor valami csoportosan használna portot, és a "szokott helyén" keresi, nem találja meg ott. Pld az ftp kéri a 21 mellé a 20-at is, meg ftps esetén a 990-et is, máris bukta.

A fentebb említett bridge jól hangzik, csak sajnos ha arra állítom át a hálózatot, újraindítás után az ubuntu nem lát netet. Próbáltam az összes opciót, és nem akarok ördögöt kiáltani, de mintha a naton kívül egyik sem menne :( Elindul a linux de fault-ra fut minden hálózati kérés. Egy nslookup index.hu nem ad vissza értéket. Virtual box 6.1, win10 pro x64. Oracle-ék sikeresen tönkrefejlesztették a virtual boxot? :(((

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#2827) Doky586 válasza coco2 (#2826) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ezt benézted. Passzív ftp nem kéri a 20-at. Aktív ftp-t ne használj.
A 21 -en kívül kell neki egy port tartomány is 1000 felett valahol.
Ftp és ftps ugyanazon portokat használja.

[ Szerkesztve ]

(#2828) bpx válasza coco2 (#2826) üzenetére


bpx
őstag

Ezt írtad 2 napja:

Jelenleg nincsen "VirtualBox <xxxxxx> Bridged Networking Driver" driverem.

Anélkül nem fog menni.
Másik lehetőség, hogy mégis van, csak nem jó helyen nézted. Ebben az esetben a guesten belüli hálózati konfig nem elégséges.

(#2829) coco2 válasza Doky586 (#2827) üzenetére


coco2
őstag

Hát, a 21-es rendben forwardolva van. Szóval kapok totalcommander-től egy invalid PORT command hibaüzenetet. Még gondolkodom rajta, mit kezdjek vele. Ofc passzív módot használok, mi mást?

[ Szerkesztve ]

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#2830) coco2 válasza bpx (#2828) üzenetére


coco2
őstag

Akármit is állítgattam, nem jelent meg olyan adapter a vezérlőpultom hálózati beállításai között. Fentebb beillesztettem egy screen-t, azok vannak csak. VMBox 6.1, Win10 pro.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#2831) bpx válasza coco2 (#2830) üzenetére


bpx
őstag

Akkor mégegyszer. Azok adapterek és nem driverek.

(#2832) Doky586 válasza coco2 (#2829) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A mondandóm lényege csak az volt hogy 1db port (21) forwardolása még kevés az ftp/ftps kapcsolathoz. Igaz én nem VB-ban hanem a valóságban használom.

(#2833) Syl


Syl
nagyúr

Nos, én bizonytalan időre kiléptem a VBox használói közül. Pedig nagyon szeretem ezt a programot. Azóta használom, amikor még az Innotek készítette :B

Pár hónapja ugyanis olyan problémába ütköztem Mac-en, amit nem tudok megoldani.
Röviden:
Amikor egy új oprendszerű gépre felteszem a VBox-ot, akkor hibátlanul teszi a dolgát. Mennek a régi vm-ek (win xp a régi szkenneremhez, win7 amivel dolgoztam régen, a linux only időmben, és persze ubuntu és hasonló linuxok) de akár újakat is létre tudok hozni (pl. win10).
Viszont, és ez az ami kikészít. Másnap sorra megdöglik mindegyik vm. Vagy el sem induln, vagy "kék halált" / kernel panic-ot dob.
És hogy még érdekesebb legyen, innentől új vm-et sem tudok csinálni, mert a telepítőt futtatva meghal. Linuxok live üzemmódban sem képesek elindulni, még azok sem, amik előző nap mentek.
VirtualBox kitakarítása a rendszerből, majd újratelepítése - szintén sikertelen.

Ez kb 2-3 hónapja van, előtte hibátlanul mentek a virtuális gépek mac alatt. Aztán egyik napról a másikra (se a mac, se a vbox nem frissült) megdöglöttek.
Nézegettem a vbox fórumot, és bár elég sok baj van a mac-es verzióval, úgy tűnik senkinek nincs hasonló problémája. Általában magával a vbox telepítőjével van gondjuk, ami viszont nálam rendesen megy.
Most pl. egy újratelepített vbox, frissen letöltött ubuntu iso boot itt áll, mint tehén a lucernásban: [kép]

Egyszerűen eszem megáll! :W

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#2834) brd válasza Syl (#2833) üzenetére


brd
nagyúr

Mac-hez nem értek, de mintha valami olyasmi hibát olvastam volna valahol, hogy a CPU virtualizációs képességét lefoglalja valamilyen OS összetevő és amiatt van ilyesmi probléma. Ebben az irányban is nézelődtél?

The only real valuable thing is intuition.

(#2835) brd válasza coco2 (#2829) üzenetére


brd
nagyúr

Régen FTP-ztem, de mintha ez a PORT hiba akkor (is) jönne, ha a kliens aktív módban próbálkozna egy passzív FTP-n, biztos beállítottad a kliensedben, hogy passzív módon nyomuljon?

The only real valuable thing is intuition.

(#2836) brd válasza coco2 (#2826) üzenetére


brd
nagyúr

Normális FTP serverben be lehet állítani, hogy a passzív módhoz milyen port tartományt használjon. Ha csak 1-2 kliens fog rácsatlakozni, akkor ezt néhány portra is beállíthatod (akár 1-2 db-ra is) és akkor azokat már be lehet egyenként is állítani a NAT-nál portforwardként.

The only real valuable thing is intuition.

(#2837) I02S3F válasza Syl (#2833) üzenetére


I02S3F
őstag

Tudomásom szerint a vmware player kevesebbet tud, de nem alternatíva?

(#2838) Syl válasza brd (#2834) üzenetére


Syl
nagyúr

Nem, mert nem tudom hol vannak ezek. Mac-en a nem átlagos felhasználóra tartozó cuccok úgy el vannak dugva, mint Jimmy Hoffa hullája...
Meg milyen már az, hogy leformázom a fizikai gépet, új OS-t teszek, install VBox, vm-ek rendesen mennek. Másnap meg minden meghal. Régiek-újak. :(((

Virtuális gép beállításainál játszottam a paravirtualizációs interfészekkel, de csak annyit értem el, hogy más formában fagynak le, indulnak újra a vm-ek. :B
A több éves Win7 vm például vagy újraindul boot közben vagy valami ilyet dob (minden alkalommal más az üzenet, de mind kék :DDD )

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#2839) Syl válasza I02S3F (#2837) üzenetére


Syl
nagyúr

De az lesz.
Azonban az ingyenes Fusion 12 Player nem megy Mojave-n. Úgyhogy amíg nem frissítek Big Sur-re, addig nem használom. A Fusion 11 Player nem kevés pénz, ami nekem, hobbifelhasználónak nem éri meg (ahogy a Parallels sem).

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#2840) coco2 válasza bpx (#2831) üzenetére


coco2
őstag

Oké, mea culpa :W

Viszont én ezt átmenetileg feladtam. Fejlesztési időszakra azon gondolkodtam, handybb egy helyi virtuális linux, mint egy valódi odakint a hálózaton. Most egyenlőre kipróbálom, hátha a valódi vas az internet túloldalán nem annyira kényelmetlen fejlesztéshez, mint hittem. Ha mégis az lenne, nekiesek újra a vboxnak.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#2841) coco2 válasza brd (#2835) üzenetére


coco2
őstag

Totalcommander-t próbáltam használni, és nem kért olyan sokat enni hogy 3x is ellenőrizzem a passzív mód checkbox-ban a pipát. Ha mégsem abban nyomult, hát akkor meg vagyok én áldva ezekkel a dolgokkal, de sokat tenni ellene nem tudok. Átmenetileg félre rakom.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#2842) Dello79


Dello79
aktív tag

Sziasztok!

Csináltam egy Win10 virtuális gépet, találtam rá egér és billentyűzet virtualizáló programot is.. pontosabban autómatizálni szeretném a billentyűzetet és az egeret.. a virutális gépre feltettem egy dolgozói megfigyelő programot, ami logolja a gépen végzett összes tevékenységet.. :K

A gond az, hogy a programok nyitása szépen működik.. viszont az autómatizált billentyűzet és az egér nem jelenik meg a programban. Ha azt csinálom, hogy a virtuális gépet a fizikai billentyűzettel és a fizikai egérrel használom akkor rendben van, megy a szoftverben az egér és a billentyűzet mozgása.. :W

Hogy tudnám kijátszani, a billentyű és az egér mozgást szoftveresen.. az interneten láttam már ilyen usb pendrive szerű szerkezeteket amik szimulálják az egér és a billentyűzet mozgását is.. de én szoftveresen szeretném.. megoldható ? :U

(#2843) Thrawnad


Thrawnad
senior tag

Sziasztok!

Probléma a következő:
Adott a plotterem: HP DesignJet 230. Ugyan ez alól a win 10 alól a régi gépemen megy a drivere, (x5450 xeon) a mostanin (E5-4650) pedig elszáll, hogy a processzor nem támogatott.
Azt a tippet kaptam csináljak egy virtuális gépet, mert ott menni fog.
Ameddig eljutottam:
-Települt a win 10 re a virtualbox.
-Telepítettem Win Xp-t
-A Win Xp alatt mintha lenne LPT port.
-Települt a nyomtató driver az Xp-re
Kérdés:
Hogyan tudom a virtuális gép LPT prtját elérni hogy a fizikai gép legyen?

Köszi!

Hardver hibára ritkán van jó szoftver...

(#2844) brd válasza Thrawnad (#2843) üzenetére


brd
nagyúr

A doksiban le van írva a VBoxManage (modifyvm) résznél (sajnos nincs kivezetve a UI-ra ez sem), elvileg a 8.8.3. Miscellaneous settings részben (ez most egy régebbi VBox doksija, lehet, azóta áthelyezték):

--lptmode<1-N> <Device>: Specifies the Device Name of the parallel port that the Parallel Port feature will be using. Use this before --lpt. This feature is host operating system specific.

--lpt<1-N> <I/O base> <IRQ>: Specifies the I/O address of the parallel port and the IRQ number that the Parallel Port feature will be using. Use this after --lptmod. I/O base address and IRQ are the values that guest sees i.e. the values avalable under guest Device Manager.

The only real valuable thing is intuition.

(#2845) Thrawnad válasza brd (#2844) üzenetére


Thrawnad
senior tag

Товарищ!
Я не понимаю!

Vén vagyok mint az országút! Ennyire nem megy az angol!

Hardver hibára ritkán van jó szoftver...

(#2846) brd válasza Thrawnad (#2845) üzenetére


brd
nagyúr

(Szabadfordítás)
--lptmode<1-N> <Device>: Azt az lpt portot állítsd itt be, ami a fizikai gépen létezik (pl. --lptmode1 LPT1 - itt kicsit zavaros a helyzet, hogy kell-e kettőspont a device végére, azaz lehet, hogy LPT1:-ot kell írnod). Ezt a parancsot add ki először (a másik előtt).

--lpt<1-N> <I/O base> <IRQ>: Itt pedig azt állítsd be, amit a virtuális gépen szeretnél láttatni lpt portként (ez fog megjelenni a virtuális gép eszközkezelőjében és ezekre az értékekre kell hivatkozni a virtuális gépben, ha kézzel kell beállítani egy programban, ami használná, pl. --lpt1 0x378 7). Ezt a másik parancs után használd (mert az abban megadott lptmode<x>-re hivatkozik).

The only real valuable thing is intuition.

(#2848) Thrawnad válasza brd (#2846) üzenetére


Thrawnad
senior tag

És hol adjam ki a parancsot? Command line? Vagy a virtuális gépen? Vagy valamibe beírjam?

Hardver hibára ritkán van jó szoftver...

(#2849) brd válasza Thrawnad (#2848) üzenetére


brd
nagyúr

A host-on, admin jogú (ez lehet, ehhez spec. nem kell) parancssorban, a VirtualBox megfelelő folderében állva (C:\Program Files\VirtualBox a legtöbb esetben.)

The only real valuable thing is intuition.

(#2850) tibi020


tibi020
tag

Sziasztok!

Kérdésem lenne macbook air i3 proci-s gépre raktam fel virtualbox-ot, majd ubuntu-t.
Megyeget bár szerintem valami nem oké úgy szaggat, régebben mintha jobb lett volna.
Viszont a Macbook-om magyar billentyűzetes és nem tudom hol kellene beállítani, hogy a natív billentyűzet legyen a virtuális ubuntu-n.
Tudja valaki, így elég szar, hogy ki kell találjam hogy az ő, í, 0 merre van

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  VirtualBox
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.