Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#153082) updog


updog
senior tag

Sziasztok! Jövő héten jönnek a T-sek telepíteni a 2Gb-s netet, és a következő merült fel bennem (tulajdonképp költői kérdés, de ki tudja).
Diginél a wifis ONT, de a saját Asus routereim (AX82U /képen router1/ és AX1800U /router2/) sem tudták kiszolgálni a 70 m2 panel vezeték nélküli kapcsolatait, ami valahol jogos, a lakás sarkából 15 centis vasbeton falakon át úgy hogy a net a lakás legtávolabbi sarkán jön be, és ott van az ONT is.
A T-s ONT wifije (ahogy látom több fajta is van, anyósoméknál pár hete Technicolort tettek, ebből lehet extrapolálni hogy nálunk is az lesz?) vajon hogyan bírkózik meg egy ilyesmi alaprajzzal?
A sárga helyen van most a digis ONT, de az rögtön be is van pattintva bridge módba és a (pirossal festett) cat5e kábelen megy a net az AX82U-ba, arra pedig vezeték nélkül media bridge módban van felfűzve az AX1800U. Az egészben a lényeg az lenne hogy a legtávolabbi sarokban a PC (piros négyzet) amin dolgozok, napi 30-60 GB anyagot fel-le tologatva, a lehető legstabilabban kapja a lehető leggyorsabb netet.
A gépben ASUS PCE-AX58BT wifi kártya (is) van úgyhogy elvileg akár a 2Gbps netet is be tudná nyelni, ezért lenne érdekes hogy vajon bírná-e az ONT wifije ilyen távon (kb 8-10m), mert ha az Asus routerekkel oldom meg vezetékkel, akkor máris ott vagyok hogy csak 1Gbps megy át a WAN port korlátai miatt (egyébként pont emiatt ha így alakul, tervben van a váltás 2.5Gbps-t tudóra)

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.