Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  StarCraft 2 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-02-08 11:43:51

LOGOUT.hu

A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36849) icons válasza netpeti98 (#36847) üzenetére


icons
addikt

Zerg ellen: FFE (forge, fast expand)
Kivitelezés: pylon lerak az exp bejáratához, utána scoutolok a mainjét. Ha látom, hogy lement a pool, akkor rakom a forgeot. Ha nem ment le, akkor kimegyek az expére, és a probe-ommal blokkolom a hatchery-jét. Ebben az esetben akár nexus-szal is lehet kezdeni, de utána a forgenak kell jönnie. Ha rövid időn belül lejön és megtámadja a probe-omat, akkor körözök, majd lerakok egy pylont, és felnézek a mainjére. Ha sejtem, hogy jönnek a lingek, akkor cancel-ezem a pylont. A probe-ot pedig úgy hagyom ott a közelben, hogy lássam, ha jönnek a lingek. Pályától függően akkor kell lerakni a Cannon-t. Mellé még egy gate, és már meg is oldóttak a problémák (nem jönnek be a lingek). Ilyenkor viszont sokszor a zerg dupla exppel nyit.

Terran ellen: 3 gate, robo, és folyamatos scout. Minél több sentry és vagy zea mellé vagy stalker (zea jobban kijön). Ha early push-t csinál, akkor FF a rámpára, és leszeded a sereget, ami átjött. Gyakorlatilag az egyetlen lehetőséged nem veszteni az FFek. Ha expelt, te is expelhetsz. Ha bio-ra ment, akkor Colossus minél gyorsabban. Ha nem, akkor immo, és pár colossus (és sok robo:D)

Protoss: ha korai expelt: 4gate:DD, egyébként 3gate robo, immokat minél hamarabb le kell hozni, és hozzá sentryket (van sentry-immo taktika is, én nem szoktam alkalmazni (mert nem tanultam még meg:D), de elég hatásos). Itt is a sentryk nyerik meg neked a csatákat (nekem mindig ők teszik), az immok pedig adják a DMGt azoknak az egységeknek, akiket az FFel "bebörtönöztél".

Kb ennyi :)

(#36848) Winner_hun
T ellen nexus first? Na én ahhoz nyúl vagyok:D

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  StarCraft 2 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.