Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu


Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24501) pischta válasza RAZR_v3 (#24487) üzenetére


pischta
csendes tag

Köszönöm a részletes választ :) Kérdés viszont számomra, hogy meddig lesz támogatott a xiaomi.eu-s változat? Persze válthatok később is rá, de egy ilyen váltás elég fájdalmas (sok idő, plusz biztos, hogy néhány appom beállítása elúszik). A mostani váltást is csak azért lépem meg, mert még mindig idegesítő az érintés-kezelése a telómnak. A bolt, ahonnan vettem, factory resetet javasolt, mielőtt visszaküldeném. De ha már ilyenre kényszerülök, akkor romot is akarok váltani, mert a jelenlegi globallal nem vagyok megelégedve. A Redmi 3-ashoz képest visszalépés benne néhány dolog, amit a xiaomi.eu tud.

(#24502) pischta


pischta
csendes tag

Bootloader nyitással kapcsolatban is volna kérdésem. Elsőre nem sikerült. Kaptam egy hibaüzenetet, ami szerint "Current account cannot unlock this device". Pedig hozzá van kapcsolva a fiókhoz. Az en.miui.com-on feltettem a fórumban a kérdésemet ezzel kapcsolatban, és azt a választ kaptam, hogy próbálkozzak másik fiókkal, vagy várjak 30 napot. Az rendben van, hogy egy account egy hónapban csak egy eszközt unlockolhat, és az is igaz, hogy ezzel unlockoltam a Redmi 3-amat is, de bőven több, mint egy hónapja volt az.
Persze létrehozhatok még egy accountot, de gondolom ahhoz egy másik e-mail cím is kell. Nem örülök neki. A kérdésem: ha a jelenlegi accountomból nem törlöm a 4X-et, akkor is hozzákapcsolhatom egy másik mi fiókhoz is?

(#24503) RAZR_v3 válasza pischta (#24501) üzenetére


RAZR_v3
tag

Egészen addig lesz támogatott, ameddig a Xiaomi kiad frissítéseket a Redmi 4x-hez. A xiaomi.eu béta rom a hivatalos kínai MIUI fejlesztői változaton alapszik, a stabil értelemszerűen a kínai MIUI stabil változatán.
Viszont minden felesleges, csak Kínában hasznos alkalmazást, beállítást, stb. kigyomlálnak belőle és kap Google Play áruházat, fordítást, valamint a már korábban leírt extrákat, illetve kisebb javításokat, hogy Európában jobban működjön a ROM. Reklámok sincsenek benne.
Régen több értelme volt feltenni a xiaomi.eu romokat, mert nem mindig létezett hivatalos global MIUI ROM. Abban viszont vannak reklámok (Play áruház is) és hiányzik belőlük több extra funkció. Bootloader nyitás és custom recovery nélkül viszont nem fogod tudni feltenni egyik Xiaomi.eu romot se, de erről az összefoglaló szerintem kielégítő információkat tartalmaz. :)

[ Szerkesztve ]

(#24504) trebrona válasza pischta (#24502) üzenetére


trebrona
nagyúr

Fejlesztői menüben kell társítani a fiókkal unlock menüpont alatt.

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#24505) csakb válasza RAZR_v3 (#24503) üzenetére


csakb
őstag

A stable-t szerintem el lehet felejteni, április 27-e óta nem frissült, és ezek alapján nem is foglalkozik már vele senki.

(#24506) carr válasza RAZR_v3 (#24489) üzenetére


carr
őstag

miui global. Ha nem nyúlsz hozzá, nem utazol, nem csinálsz semmit, akkor nagyon jól elvan.
De mihelyst kézbeveszed, használod (nem játszom telón), utazol (toronyról toronyra megy), némi (ált 1 óra) waze, akkor kukára tud merülni. :)

360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.

(#24507) RAZR_v3 válasza csakb (#24505) üzenetére


RAZR_v3
tag

OFF: Redmi 5-re se jött azóta stabil MIUI verzió, és ezek alapján arra nem látok esélyt, hogy bármikor kapna egy Android főverzió frissítést. 2017. decemberében megjelent telefonról van szó. A váltás a MIUI global bétára mindenkinek adott, ha friss Android biztonsági hibajavító csomagot szeretne, de a készülékek tulajdonosainak csak töredékét teszik ki a hozzánk hasonló emberek. A többség, aki a gyárilag feltelepített global stablet használja, csak azt látja, hogy több, mint fél éve nem jött frissítés a szinte új okostelefonjára. De úgy tűnik, a Xiaominak így éri meg jobban, kiadnak rengeteg új alsó-középkategóriás modellt rövid idő alatt, ahelyett, hogy kevés új készüléket dobnak piacra, de a meglévőknek jobb supportot biztosítanak egy évig.
Bár elnézve más gyártók hozzállását az alsó-középkategóriás modellek supportjához, még mindig jobb helyzetben vagyunk. :D És normális hardvert is kapunk, meg lehetőséget a romolásra a bootloader nyitásnak köszönhetően.

(#24508) csakb válasza RAZR_v3 (#24507) üzenetére


csakb
őstag

Hát igen.
Én mondjuk teljesen jól elvagyok a legutolsó eu stable-lel. Minden működik, nincsenek parajelenségek, és még van camera2 api.
Szóval szerintem így hagyom, amíg hardveresen fel nem dobja a pacskert. Már nem akarok kísérletezni új romokkal, meg azon parázni, hogy ha jön frissítés, akkor épp mit rántanak ki alólam.

(#24509) orso0355 válasza carr (#24506) üzenetére


orso0355
őstag

Global mi? Stable? Beta?

(#24510) bunnyhu válasza RAZR_v3 (#24507) üzenetére


bunnyhu
senior tag

Nézd, a biztonsági frissítések jönnek, a MIUI meg lefedi úgyis az androidot. Amikor 6-ról 7-re frissült, én baromira nem vettem észre semmit. Talán a két alkalmazásos képernyő nem volt, de lehet igen, már nem emlékszem. Őszintén szólva egy átlag user számára halál mindegy, hogy a miui 9 vagy 10 alatt android 7 vagy 8 esetleg 9 röfög. És a frissítések miatt a régebbi androiddal is biztonságban vagy. Nem mellesleg az újabb androidon meg olyan gond lehet, hogy nem fut pl. bizonyos 3 betűs magyar navi program. Szóval a lényeg, hogy nem tudom miért kéne azon tipródni, hogy milyen android fut a telefonodon. Aki meg nem átlag user és arra izgul, hogy a telefon névjegyben a verziónál minél nagyobb szám legyen, az úgyis kapar magának főzött romot és örül.

https://divecenter.hu

(#24511) szotadi


szotadi
tag

Novemberben befejeződnek a Global Stabil MIUI 10 frissítések, itt a lista!

[link]

[ Szerkesztve ]

(#24512) RpPRO válasza csakb (#24505) üzenetére


RpPRO
őstag

Csak beszélned kellett róla ééééés: 9.6.5 ;)

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#24513) RpPRO


RpPRO
őstag

Közben látom, kijött MIUIHU V10 8.11.1. Feltette valaki? Camera2 támogatás?

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#24514) Neerpelt válasza bunnyhu (#24510) üzenetére


Neerpelt
tag

Az a félelmetes, hogy ma én is ugyanerről beszéltem egy Apple-fannek, hogy MIUI alatt szinte tökre mindegy, hanyas verziójú droid fut, mert hosszú évekig minden lényeges fejlesztést megkapsz. Szerinte a folyamatos oprendszerfrissítés miatt jobban megéri venni egy félmilliós iPhonet, nem úgy, mint egy általa 100 ezres értékűre tippelt Redmi 4A-t(!!!!), amin csak egyszer frissül a droid. Így szerinte évente kéne Xiaomikat cserélgetnie hogy mindig új funkciókat kaphasson. :C

Nem vagyok persze benne biztos hogy megértette amit mondtam, a vallási fanatizmus nem az a terület, ahol otthonosan mozgok :))

(#24515) starr válasza RpPRO (#24513) üzenetére


starr
őstag

Ez engem is érdekelne.

(#24516) siddis válasza RpPRO (#24513) üzenetére


siddis
őstag

Changelog: - CameraAPI2 támogatás integrálva (MI5, MI6, MiMix2S)

-- Aux armes, citoyens --

(#24517) starr válasza RpPRO (#24513) üzenetére


starr
őstag

Kipróbáltam, EU romon továbbra sincs Camera2 api, így a MiuiHU-n sem lesz.

(#24518) Cyrin válasza Neerpelt (#24514) üzenetére


Cyrin
addikt

félmillióból 10 redmit lehet venni, évente egyel számolva 10 évig lesz frissítés egy iphone árából, ami viszont tuti nem kap 10 évig :D

(#24519) ctrlaltdel13


ctrlaltdel13
őstag

Sziasztok.
Sajnos pofáraesett a redmi 4x-em.
Milyen alternatívája van most a piacon,amit vegyek helyette?
Amit ez tud nekem bőven elég,aksi kapacitása minél nagyobb annál jobb.Ja és jó lenne ha sokkal nem lenne nagyobb a mérete a mostaninál.
Köszi ha valaki kisegít egy ajánlással,nem vagyok képbe a piaccal.

(#24520) Cyrin válasza ctrlaltdel13 (#24519) üzenetére


Cyrin
addikt

rendelsz kijelzőt és kicserél(tet)ed...

méretben a legkisebb ami van a redmi6, de az is nagyobb, és a képcsernyőjét érdemes élőben megnézni előbb, egyébként jó darab...

(#24521) _Petya_


_Petya_
őstag

Sziasztok,

Hogy lehet beállítani ezen a készüléken, hogy csak a Google kontaktokat mutassa, és ha felveszek újat, akkor is csak a Google kontaktokhoz mentse? Tehát a helyi kontakt kezelést teljesen szeretném letiltani, hogy még véletlenül se lehessen úgy kontaktot felvenni hogy csak a telefonon van meg, és nem a felhőben.

Köszi!

Petya

Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!

(#24522) ctrlaltdel13 válasza Cyrin (#24520) üzenetére


ctrlaltdel13
őstag

Ér annyit hogy kijelző cserével bajlódjak?
Gondolom kínából gondoltad,+ a csere.
Mennyibe áll az meg?
Redmi6 kijelzőjére hogy érted hogy meg kell nézni?

(#24523) Cyrin válasza ctrlaltdel13 (#24522) üzenetére


Cyrin
addikt

5 ezer a kijelző kínából, annyit megér.

redmi6 kijelzője szürkés, kevésbé fényerős mint ez. vannak összehasonlító képek a redmi 6 topikban erről. de érdemes élőben megnézni.

(#24524) ctrlaltdel13 válasza Cyrin (#24523) üzenetére


ctrlaltdel13
őstag

Találtam redmi Note4-et a neten.
Az esetleg? Méretre aksira stimm, ár se sok.

(#24525) fradi81 válasza _Petya_ (#24521) üzenetére


fradi81
veterán

hello

SIM névjegyeinek megjelenítése "KI"
névjegyek konfigurálása, ott a google-t választod ki, új névjegy hozzáadásánál szintén ki lehet választani fent, Mentés ide: google.

moto g72, Ninebot d28e

(#24526) RpPRO válasza starr (#24517) üzenetére


RpPRO
őstag

Gondolom, hogy a 9.6.5-ben behozott "fejlesztés" (Camera Optimization - Improved focus and image processing) annyi volt, hogy letiltották az eddig jól működő camera2 támogatást.. :(( Túl jó az optikája 4x-nek (ahogy 3s-nek is), élesek a képek a sarkokon is. Nem marad más, csóringer felhasználó vegyen drágább Sáomit, ha akar gcamet. Vagy marad 8.10.11 vagy egyéb főzött rom.

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#24527) sharp007 válasza ctrlaltdel13 (#24524) üzenetére


sharp007
tag

Jó alternatíva. Egy picit nagyobb (12mm), viszont 5,5", full HD és SD625-tel szerelt stb...

Redmi 4 Prime - 3/32GB - MIUI GS 10.2.2.0 - Android 6.0.1

(#24528) orso0355 válasza Cyrin (#24520) üzenetére


orso0355
őstag

Pont most néztem a MediaMarktban, nagyon szép kis telefon, jól kézbevehető, szép a képe, meg minden, de az a 3000-es akksi... :U :F

(#24529) Cyrin válasza orso0355 (#24528) üzenetére


Cyrin
addikt

az akksi ne riasszon el, az új mediatek proci nagyon keveset fogyaszt, és egyáltalán nem melegszik.

az akksiidővel semmi gond nincs, sőt átlag feletti.

(#24530) orso0355 válasza Cyrin (#24529) üzenetére


orso0355
őstag

Áhá! Oké, köszi! Bár én még nem tervezek cserét, csak pár cuccot vettünk, és ha már ott voltunk, megtaperoltuk őket. Volt 4-5 féle Xiaomi is kirakva, érdekes.

(#24531) Cyrin válasza orso0355 (#24530) üzenetére


Cyrin
addikt

gondoltam, hogy nem cserélsz, hisz nálad minden jól működik....

;]

(#24532) Yahhher válasza orso0355 (#24528) üzenetére


Yahhher
aktív tag

Szia.

Nekem van itthon mindkettő. Bárki bármit mond, az akksi a gyenge pontja a 6nak. A 4x-en így másfél év után is sokkal jobban bírja. Fényerő is kevesebb, bár elég, a 4x sem fullon megy nekem.

Üdv B.

(#24533) orso0355 válasza Cyrin (#24531) üzenetére


orso0355
őstag

Igen, így van, és én nagyon örülök is ennek.

(#24534) Dhampir válasza orso0355 (#24528) üzenetére


Dhampir
félisten

Nekem is tetszik, de nincsen benne infra. :U

(#24535) Cyrin válasza Yahhher (#24532) üzenetére


Cyrin
addikt

Nálam is van mindkettő, és semmi gond az akksival. A topikjában se jelezte más hogy gyenge lenne ..

[ Szerkesztve ]

(#24536) fradi81


fradi81
veterán

Nálam se rosszabb a 3050-es akksi redmi S2-n, nem érződik (észrevehetően) gyengébbnek, nagy különbség csak papíron van.

[ Szerkesztve ]

moto g72, Ninebot d28e

(#24537) szimi57 válasza Yahhher (#24532) üzenetére


szimi57
őstag

Rá tudnál nézni az akksira. Nálam egyfolytában ügyködött valamit, amig be nem kapcsoltam az akkukimélót. Redmi 6.

A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.

(#24538) starr válasza RpPRO (#24526) üzenetére


starr
őstag

Úgy van, ahogy mondod. De nem igaz, hogy nem lehet valahogy visszarakni a c2api lib-jeit. Kell lennie valami megoldásnak.

(#24539) RAZR_v3 válasza Dhampir (#24534) üzenetére


RAZR_v3
tag

Xiaomi Mi A2 Lite? :) 4000mah, van infra. Ha most kellene új telefont vennem, Redmi 6 helyett Mi A2 Lite-ot vennék. Ki van ez találva, elvettek némi hasznos funkciót az olcsóbb modellből és így lehet a kicsivel drágább modellek felé terelni a népet. :K

(#24540) siddis


siddis
őstag

Egy bátor jelentkező esetleg.?! (a leírásban szó van lengyel nyelvről is, szóval nem csak cirill)

[ Szerkesztve ]

-- Aux armes, citoyens --

(#24541) pischta válasza RAZR_v3 (#24503) üzenetére


pischta
csendes tag

Rendben, de akkor számomra az a kérdés, hogy meddig ad ki a Xiaomi a 4X-hez frissítéseket? Nekem elég, ha biztonsági frissítéseket ad ki.

(#24542) pischta válasza bunnyhu (#24510) üzenetére


pischta
csendes tag

Meddig jönnek biztonsági frissítések? Leginkább a stable ág érdekel. Úgy is fogalmazhatnék, hogy rendszergazdaként nem bízom a fejlesztői ágban, hogy én azt élesben használjam.
Mit jelent az, hogy a MIUI lefedi az Androidot?
Egyébként most eléggé... hogy is mondjam... lefáradtam. Létrehoztam egy új MI fiókot, hozzárendeltem a 4X-emet, regisztráltam hozzá a telefonszámomat (még jó hogy van két e-mail címem, plusz két simkártya a telefonomban). Megpróbáltam az unlockot, de ugyanúgy azt mondja a Miflash, hogy current account cannot unlock this device.

(#24543) trebrona válasza pischta (#24542) üzenetére


trebrona
nagyúr

[link]

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#24544) vince válasza pischta (#24542) üzenetére


vince
őstag

mi fiók + telefon összekapcsolása

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#24545) Dhampir válasza RAZR_v3 (#24539) üzenetére


Dhampir
félisten

Ha már A2, akkor a teljes értékű, Lite nélküli a szimpibb. :)

(#24546) pischta válasza vince (#24544) üzenetére


pischta
csendes tag

Köszönöm trebronának, és neked is, de: ha a fiókomba belépek, és azt látom, hogy társítva van a készülékem a fiókhoz, az nem elég?
Tegyük fel, hogy nem, ezért megpróbáltam, amit javasoltatok. A fiók és készülék hozzáadása-ra nyomva a Couldn't add. Error code 20091 üzenetet kaptam...
Rákerestem a neten a hibaüzenetre. Ennek eredményeképp a következő vicc jutott az eszembe:
Doktor elmondja a páciensnek a diagnózist.
Páciens visszakérdez:
-Ez valami ritka betegség?
-Nem, tele vannak a temetők ilyen betegségben meghaltakkal.
Találtam egy megoldást MI4C-hez. Ebben az a szép, hogy ezt át kellene írni 4X-hez, és alkalmazni. Nagyon nincs kedvem ennyit szórakozni a telefonommal. Valakinek jobb ötlete?
https://en.miui.com/thread-3111302-1-1.html

(#24547) trebrona válasza pischta (#24546) üzenetére


trebrona
nagyúr

Milyen rom van most a telefonom? Ha global stable, frissítsd a legújabbra! Ha az van fent, esetleg válts developer-re és úgy próbáld! Váltás teljes adatvesztéssel jár, bár újabban a bootloader nyitása is.

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#24548) pischta válasza trebrona (#24547) üzenetére


pischta
csendes tag

Global stable 9.6.5.0, elvileg a legfrissebb.
Ha jól értem a bevezetőből, akkor a fejlesztőire úgy tudok váltani, hogy letöltöm azt, és az updaterben megadom neki a fájlt, hogy azt telepítse. Jól értem, ennyi kell hozzá? És szintén a bevezető alapján jól értem azt, hogy ha nem tudok így sem váltani az eu-s változatra, ellenben vissza akarok váltani a stable-re, azt hasonlóan, egyszerűen az updaterben rámutatva a letöltött rom-ra tudom megtenni?

(#24549) pischta válasza pischta (#24548) üzenetére


pischta
csendes tag

Telepítettem a fejlesztői változatot. Aktiválni kellene az eszközt. Ehhez wifi kellene, amihez meg kellene adnom a jelszót. rábökök a wifi kapcsolatomra, erre nem jön elő a virt. billentyűzet. Leszedtem a wifi jelszót az aktiválás idejére. Szerintem ezt azért csinálták, hogy még véletlenül se maradjak a fejlesztői változatnál. Jobb még az elején tisztázni, mire is számíthatok...
Megpróbáltam itt is az unlockot, ugyanazt a hibakódot adta...

[ Szerkesztve ]

(#24550) RpPRO válasza pischta (#24549) üzenetére


RpPRO
őstag

beírod jegyzetbe, másolod, beilleszted.

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.