Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-15 15:08:15

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2501) Clemi válasza apeelme (#2500) üzenetére


Clemi
veterán

hjanos1 GPS-el kapcsolatos jelzését olvastam, illetve hogy jön egy frissítés, ami után a play felé azt fogja jelezni a rendszer, hogy képes a GPS alapú helymeghatározásra. Bocsi, de nálam ez nem azt jelenti, hogy a már telepített alkalmazás képessé válik a helymeghatározásra, így a Térkép például, aminek a telepítése után ráadásul kapcsolhatatlanná válik a Helymeghatározás.

A "teljes tesztet" holnap megismétlem, bár nem hinném, hogy az összeakadást letöltés telepítés közben és a lassú boot időt a TB-s visszaállítás okozta volna. Mint írtam, minden program működik csak a Mindig TV-nél van a brutál hang csúszás ami lehet hogy nem is az alap rendszer miatt van, bár a nincs online adást nem értem, mert az korábban volt. Ezt másnak meg kellene nézni, akinek még nem RKitkat van a gépén.

A visszaolvasásról meg csak annyit, hogy naprakészen követem a fórumot és minden hozzászólást elolvasok :)

[ Szerkesztve ]

(#2502) fausto válasza Clemi (#2501) üzenetére


fausto
addikt

Nekem először az tűnt fel, hogy Play-ből telepítés közben is gyors a tab.

(#2503) Clemi válasza fausto (#2502) üzenetére


Clemi
veterán

Hát nálam épp az Angry Birds frissítése folyt, én meg közben az előre telepített Chrome-al gondoltam rákukkantok egy oldalra.... na ennek lett egy ujraindulás a vége. Amúgy nekem eddig is gyors volt a gép, meg megszoktam már, hogy amíg a play intézkedik, addig nem piszkálni semmit :)

(#2504) Clemi


Clemi
veterán

Ahogy ígértem, csináltam egy teljes HR-t, vagyis kábelen feltettem ismét az RKitkat-et.
Semmi TB-s visszaállítás, semmi idegen launcher. A gyári indító és minden korábban használt alkalmazásom a Play-ről telepítettem, igaz a PC-ről indítva a letöltést. Persze nem engedett mindent, a már ismert okok miatt.

Amibe belefutottam újabb inkompatibilitás, legalábbis a Play felől, az az Aldiko Book Reader, ami letöltődik, de ismeretlen hibakóddal leáll a telepítés. Az üzenet "-24" Ez a kedvenc könyv olvasóm, és ez nagyon bosszant, mert tegnap mentésből ez települt és hibátlanul működött, ráadásul a Play-en külön megemlítik a 4.4-es hiba javítását.

Amelyik alkalmazásokról eddig szó volt, amik a GPS, illetve a helymeghatározás igény miatt nem települnek azokat nem említem, bár az Időképen csodálkoztam, mert az települt, bár mindent manuálisan kellett beállítani. A hír portálok programjai közül amit feltettem az Origo, a Hir24, korrekten működik, de az fn24 és a Blikk például már nem is telepíthető. Több ilyen alkalmazással nem próbálkoztam.

A fagyással és újraindulással megint összefutottam :( Egy alkalmazás még érkezett a Play felől, mikor be akartam lépni a Skype-ba, ami elsőre nem sikerült és mikor ismét írtam volna a beviteli mezőbe, a billentyűzetet már nem adta fel a rendszer és semmire nem reagált, viszont kis idő után magától újraindult. Azt figyeltem meg, hogy tegnap is akkor dobott egy hátast, mikor a billentyűzetnek kellett volna feljönni, miközben települt valami a Play felől. Akkor a böngészőbe akartam a címsorba írni, most meg a Skype azonosító mezőbe.

A tegnap említett boot idő most gyökeresen megváltozott, gyakorlatilag feleződött a tegnapihoz képest. A mai és a tegnapi "belakás" között az a különbség, hogy mindent a play-ről telepítettem, és azok a programok amik tegnap ugyan mentésből települtek, de a helymeghatározás hiánya miatt ma már nem, azok nincsenek a gépen. Bár nem tudom a boot időhöz mi közük van.

(#2505) Milka 78


Milka 78
nagyúr

Kis wifi infó 79qci ügyében.Olvasás közben észrevettem,hogy valami ropog,meglazult a gép egyik sarkában.Meglepődve vettem észre,hogy a gép szétpattant,elvált az alu hátlaptól és láthatóvá vált a rögzitő köröm ami összetartja az egész gépet(valószínű a táskámban megnyomódhatott).Kaptam is az alkalmon és szépen óvatosan körömmel végigmentem a panel oldalán és sérülés mentesen kettészedtem a gépet.Majd megkerestem a wifi antennát (sarokban kis réz színű téglalap alakú lemez)és elkezdtem lefogni,matatni vele,hogy van e változás a jel erősségben.30 perc kisérletezés után az antenna és a nyák közé betoltam egy alufólia galacsint.Az Alcornál pont fordítva a wifi és a hátlap közé kellet szigetelést tenni,mert a ragasztó elengedte és letestelt az alu hátlapon,de itt nem erről volt szó...A wifi analyzerrel mérve nem volt olyan nagy változás alig 2dbm.Ellenben a Speedtest alat brutális javulás tapasztalható.Míg eddig a tab jobb napokon is átlagosan 10-11mb/s (nagy ritkán 14-15mb/s)letöltést és 20mb/s feltöltést tudott,addig most stabilan 20-23mb/s letöltést és 21mb/s-os feltöltést produkál.Bár a tab továbbra is érzékeny a frgatásra és nem mindegy hogy fogom a kezembe azért érezhtően jobb lett r téren a wifi.Lassan de biztosan egész jó kis ketyere lesz ez a tab,bár nekem eddig sem volt túl nagy bajom :)

(#2506) Notalab


Notalab
tag

Az Indexre is belinkelve van egy teszt a Tabunkról. Már megint egy almás ember okoskodik.
[link]

[ Szerkesztve ]

...

(#2507) FET-MEN válasza Notalab (#2506) üzenetére


FET-MEN
veterán

Eleve ott elbukott, mekkora sötét,hogy nem lehúzza a 2.es réteg fóliát hanem leszedi a matricát..atyaég..

Iphone 7

(#2508) air válasza FET-MEN (#2507) üzenetére


air
nagyúr

"a fólia tetején volt egy kis fehér matrica, amit elkezdtem lekapargatni. Nem kellett volna, mivel ez még 2014-ben is ocsmányul ragadós volt, így otthagyta a taknyát, mint az Alien a nyálát, így viszont sanyi volt a fóliának is."

Na neeeee! 2014-ben valaki nem látott még fóliát? :W
Hát ez kész. Ezek után valóban teljesen hiteltelen a teszt.

"ennyi erővel mondjuk a farkamon is futhatnának"
Undorító, alpári, primitív paraszt.

[ Szerkesztve ]

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#2509) FET-MEN válasza air (#2508) üzenetére


FET-MEN
veterán

+1

Iphone 7

(#2510) kelzsoca válasza Notalab (#2506) üzenetére


kelzsoca
félisten

Már az előző applefanboy "teszt" se volt semmi, de ez simán ütni még azt is. :O

[ Szerkesztve ]

(#2511) bognar110


bognar110
őstag

Valaki használ 79qci-hez valami tablet tokot ?

(#2512) Notalab válasza bognar110 (#2511) üzenetére


Notalab
tag

Igen a gyárit, és ha vinni kell (mert nagyon érzékeny ez a fehér műbőr szerű anyag) akkor még egy 8,9" Acme tokba is beteszem (huzatvédő huzat :)) )
Ilyen: [link]

Mondjuk engem az is zavar még a gyári tokba, hogy a csatlakozások szabadon vannak, ezért a + tok.

[ Szerkesztve ]

...

(#2513) tjb007 válasza bognar110 (#2511) üzenetére


tjb007
nagyúr

Én ilyet használok: [link]

(#2514) vass17


vass17
tag

Ez érdekes. Tegnap estére feltöltöttem a tabot, hozzá se nyúltam. A wifi alvóban ki van kapcsolva, ráadásul még nem volt időben belakni a rendszert, ezért gyakorlatilag 2-3 program van telepítve, frissítések kikapcsolva.
És mégis ezt produkálta (5 perc kijelzőhasználattal összesen):

(#2515) atoth válasza bognar110 (#2511) üzenetére


atoth
aktív tag

Nekem a gyári jól bevált, csak bedobom a táskába, nincs vele gond.

(#2516) vass17


vass17
tag

Viszont szükségem lenne egy kis segítségre a V2 visszatelepítéséhez. Feltettem az SD kártyára Kelzsoca módszerével, de azt mondja, hogy Firmware image not found or invalid. Ezek szerint mégsem olyan egyszerű visszaalakítani?

(#2517) zsudvari válasza Notalab (#2506) üzenetére


zsudvari
tag

Hát elég régi IT-s vagyok a de a csókának nem értem "szavát" se !
Tolkien Tünde nyelve is érthetőbb :DD
Idézet onnan: "Így és ígyebben boldogan használtam is a divájszot két napig,"
Valaki fordítaná magyarra legyen szíves !

(#2518) Clemi


Clemi
veterán

Most akkor mi a pálya, a beígért javítással az RKitKat-hoz? Készül?

Csak adaléknak, nem tudom más hogy van vele, de nekem íráskor valahogy olyan nyúlós érzésem van. Nem igazán laggol, de érezhetően egy picit késik a leütés után a betű megjelenése, pont annyira amit már észrevenni. A 4.2-nél ez nem volt. Vagy csak nekem van ilyen kényszerképzetem?

Na és még egy kérdés. Van valami remény arra, hogy 8.1 alatt futtatható lesz az RKBatch tool?

[ Szerkesztve ]

(#2519) Tim72 válasza zsudvari (#2517) üzenetére


Tim72
tag

Talán pont ez a baj! :-) Még az az őskövület lehetsz (többünkhöz hasonlóan) aki file-ba ment, nem pedig fájlba. Aki tudja, hogy 64MB RAM milyensok tud lenni, és nem használod kényszeredetten az angol szavakat. ;-) Bár néha ettől függetlenül nem értem a mondatait, pedig nem vagyok egy nyelvész. ( Én is szoktam nem kevésszer érthetelenül írni, ne igyekszem olyankor odafigyelni, ha azt a netre kerül.)

Ha jól látom tulajdonképpen a droidot utálja, a gépről jó véleménye van:)

[ Szerkesztve ]

(#2520) apeelme válasza Clemi (#2518) üzenetére


apeelme
addikt

"Most akkor mi a pálya, a beígért javítással az RKitKat-hoz? Készül?" - A sürgetéssel, és követelőzéssel nem sokra mész...az ilyen stílust amúgy sem szeretjük. Le lett írva hogy készül, mit szeretnél még?
Azt sokszor sokan elfelejtik hogy nekünk is van családunk, magánéletünk és egyéb FONTOSABB teendőink bármily meglepő! És kizárt hogy elnézést kérjünk ezért.
Egyébként a forrást nagyon szívesen megosztjuk veled - ha gondolod, és nekiláthatsz hogy számodra megfelelő időn belül elkészüljön a kívánt megoldás.

"Na és még egy kérdés. Van valami remény arra, hogy 8.1 alatt futtatható lesz az RKBatch tool?" - Bármikor futtathatod tudtommal. Driver nélkül viszont nehéz lesz használni. Ennek ügyében írj levelet nyugodtan a rockchip-nek.

(#2521) Clemi válasza apeelme (#2520) üzenetére


Clemi
veterán

Szerintem semmilyen sértő nem volt a stílusomban és csak azért kérdeztem rá, mert úgy indult, hogy még "aznap" fel is kerül a javítás. Senkit és semmit nem akartam megsürgetni és én kérek elnézést, hogy teszteltem a munkátokat és megosztottam amit tapasztaltam (amiért minden tiszteletem a tiétek) amit ti kértetek.
De itt fejeztem be a tesztelést.

(#2522) Notalab


Notalab
tag

Sziasztok!
Egy amatör kérdés: az RKitKat után újra fel kell tenni a V2-őt?

szerkesztem magam:
Lehet hogy ez azt jelenti, hogy nem:
"Vagy az egyik van fent, vagy a másik. Egyszerre nem lehet mindkettő...nem is oldható meg."

[ Szerkesztve ]

...

(#2523) air válasza Notalab (#2522) üzenetére


air
nagyúr

Igen, azt jelenti.
Az RKitKat egy Android 4.4.2, a V2 pedig a gyári 4.2.2-höz való frissítés.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#2524) apeelme válasza Clemi (#2521) üzenetére


apeelme
addikt

Tök mindegy mit gondolsz ez számunkra nem megfelelő hangnem. Csak gondoltam szólok.

Hol lett az leírva hogy még "aznap" felkerül a javítás????????????????

(#2525) Giorgio1313


Giorgio1313
aktív tag

Ti milyen tokot használtok a tabhoz?én megvettem az eredetit amit ajánlanak hozzá,de nekem nagyon gagyi hatású így utólag:( nem is lehet állítani mert összecsuklik,a gépelős üzemmódban meg konkrét olyan mint ha lefektetném az asztalra

(#2526) hjanos1 válasza Clemi (#2521) üzenetére


hjanos1
senior tag

Fejezd be a tesztelést, ha neked nem megfelelő, majd használja más.

Apeelme-nek igaza van, nekünk is van magánéletünk, nem tudunk mindig ezzel foglalkozni.

Egyébként senki sem írta, hogy aznap lesz frissítve:
Hamarosan egy javítást fogunk kiadni...

The Factory Must Grow

(#2527) tjb007 válasza Giorgio1313 (#2525) üzenetére


tjb007
nagyúr

(#2528) Notalab válasza air (#2523) üzenetére


Notalab
tag

Köszönöm air!
(azt azért tudom, hogy mi az Android, meg a V2-es frissítés, de akár lehetne olyan alap (pl. hardveres) probléma ami miatt minden android verzióhoz fel kellene rakni.)
De ezek szerint nincs; értettem, köszönöm!

Giorgio1313
Szerintem meg nem "gagyi hatású" a gyári tok (de ez persze szubjektív), te tény, hogy nincs gépelős állása. Mondjuk nekem nem szokott az asztali állapotában sem elcsúszni, pedig az ágyban is ezen nézem a filmket (jó, ügyeskedni persze kell vele).
Legjobb lenne -ha teheted-, hogy elmész néhány nagy szaküzletbe és megnézel néhányat, mondjuk pont a mi 8" méretünkhöz nincs az a hűde nagy választék.

[ Szerkesztve ]

...

(#2529) fausto válasza Notalab (#2528) üzenetére


fausto
addikt

Ezt meg tudom erősíteni, mielőtt megvettem a gyárit, sok tokot megnéztem és az ilyen univerzálisok valóban gagyi hatást keltettek, ráadásul nem is nagyon volt biztos a tartásuk és kicsi volt a választék.
Ennek a gyárinak tényleg ez az egyetlen hátránya, hogy bizonytalan a tartása.

(#2530) Notalab válasza fausto (#2529) üzenetére


Notalab
tag

Csak annyi kellene, hogy azon a fedőrészen ahol megtámaszkodik a talpa/éle, lenne néhány vájat, vagy kiemelkedés, és máris nem csúszkálna el. Lehet, hogy veszek mégegyett és megbütykölöm, úgy is kezd lejönni a fehér műbőrhatású anyag a záró fülecskén (mivel nagyon vékony és a körmömmel kell megemelni a nyitáskor a zárófülecskét).

...

(#2531) Giorgio1313 válasza Notalab (#2530) üzenetére


Giorgio1313
aktív tag

Egyetértek nekem is ez hiányzik belőle a legjobban!Körülnéztem mindenhol sajnos ez a méret elég nagy hiány mindenhol

(#2532) zsudvari válasza Tim72 (#2519) üzenetére


zsudvari
tag

Szia !
Meglehet az első pc-m Am486 DX2 66 volt 16MB ram a HDD-re nem emlékszem és fekete-fehér vga monitor, és aranyárban adták (egy akkori pedagógus 1 évi fizuja :))
Nekem meg az almás gépekkel volt tapasztalatom, fagyott mint a huzat (laptop aksilevétel-ig) egy paralallel desktop telepítése után, ennyit az almás multitaskról :DD
Inkább örülne, hogy lehet jó ár/érték arányban tabletet kapni :C

(#2533) rob210 válasza zsudvari (#2532) üzenetére


rob210
nagyúr

Erről nekem is az a véleményem, hogy aki 4x5x annyiért akar venni egy hasonló, vagy kicsivel jobb gépet az tegye meg.
Nekem eddig minden elfutott a 79Qcimen ami el kellett hogy fusson.
Én egy nagyon elégedett vevő vagyok.
Egyszerűen semmi panaszom nincs rá.
:R

Az almás dolgoktól viszont viszketést kapok,
Egy nyavajás mp3at is bazi sok mókolás után lehet csak feltenni, mert szerzői jog anyám kínnya etc etc.
Éljenek a zárt oprendszeres cuccok ;] ráadásul semmivel nem kompatibilisek.

[ Szerkesztve ]

Renault power

(#2534) motoflug válasza Notalab (#2506) üzenetére


motoflug
őstag

Azért szerencsére a kommentelők közül akad egy-két értelmesebb arc is.

(#2535) Ace owner válasza rob210 (#2533) üzenetére


Ace owner
addikt

Syncios oszt jonapot :DD Egy napot szórakoztam vele mire ratalaltam erre a programra..

Galaxy Fold 4

(#2536) Notalab


Notalab
tag

Ma frissült valami SuperSU Chainfire alkalmazás amiről nem is tudtam, hogy van nekem. Ez mire való, kell ez? Vagy mehet a kukába, esetleg a "fagyasztóba"?

...

(#2537) hjanos1 válasza Notalab (#2536) üzenetére


hjanos1
senior tag

Ezzel az alkalmazással tudod kezelni a root-ot igénylő alkalmazások engedélyeit.

The Factory Must Grow

(#2538) zsudvari válasza rob210 (#2533) üzenetére


zsudvari
tag

Azaz mokkolást értsünk a mókolás alatt :C

[ Szerkesztve ]

(#2539) expendables


expendables
aktív tag

Üdv mindenkinek. Segítsetek legyetek szívesek,hogyan tudom rootolni ezt a tabot. V2-es frissítés rajta van és a supersu-t is telepítettem de nem működik. Azt írja ki ha frissíteni akarom,hogy nincs su bináris telepítve.
Mit tudok csinálni vele? Van valami más megoldás?
Köszönöm.

(#2540) kelzsoca válasza expendables (#2539) üzenetére


kelzsoca
félisten

Üdv!

Egy sorozatszámot kérhetnék? (gép hátsó felén)

(#2541) Notalab válasza hjanos1 (#2537) üzenetére


Notalab
tag

Köszönom. Akkor törölhető, fagyasztható?

...

(#2542) hjanos1 válasza Notalab (#2541) üzenetére


hjanos1
senior tag

Ha nincs szükséged a root-ra és nem is telepítesz ilyen alkalmazást, akkor igen.

The Factory Must Grow

(#2543) expendables válasza kelzsoca (#2540) üzenetére


expendables
aktív tag

Sn:79140101676

(#2544) kelzsoca válasza expendables (#2543) üzenetére


kelzsoca
félisten

Ez esetben ezt a szoftvert tedd fel a készülékre.

(#2545) expendables válasza kelzsoca (#2544) üzenetére


expendables
aktív tag

Köszönöm. Ezt is meg lehet csinálni PC nélkül? Mármint,hogy átnevezem és recovery-ből?

(#2546) expendables válasza kelzsoca (#2544) üzenetére


expendables
aktív tag

És az normális,hogy 4,6 Gb a belső tárhely?

(#2547) apeelme válasza hjanos1 (#2542) üzenetére


apeelme
addikt

Semmiféleképp nem törölném, mert esetleg az "ilyen-olyan" forrásból szerzett appok majd szépen csendben garázdálkodnak. Elfér a system-en, és ha véletlenül vmi mégis jogokat kérne root-hoz, azonnal látszik a SuperSU felugró ablakból.

(#2548) hjanos1 válasza apeelme (#2547) üzenetére


hjanos1
senior tag

Ezért írtam oda ezt a részt is:
és nem is telepítesz ilyen alkalmazást

The Factory Must Grow

(#2549) kelzsoca válasza expendables (#2546) üzenetére


kelzsoca
félisten

az normális,hogy 4,6 Gb a belső tárhely?

Igen, rendben van, a frissítést meg lehet próbálni recovery alól feltenni, ha nem menne, akkor marad a PC-s megoldás.

(#2550) expendables válasza kelzsoca (#2549) üzenetére


expendables
aktív tag

Rendben,köszi.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.